Wat Phra Kaew

Wat Phra Kaew

door Getaway Travel

De Wat Phra Kaew in Bangkok is de belangrijkste tempel van heel Thailand. Deze 'Tempel van de Smaragdgroene Boeddha' bevindt zich in de Grand Palace, oftewel het Koninklijk Paleis, in het oude centrum van Bangkok. Deze 'wat' lijkt wel een architectonisch wonder met de glimmende chedi's (stoepa's) die boven de grond lijken te zweven, de glanzende oranje-groene dakpannen die prachtig afsteken tegen de blauwe lucht.

Veel pilaren en timpanen zijn rijkelijk bewerkt met prachtige mozaïek. Binnen is het complex ogenschijnlijk mooi versierd met mythologische figuren en muurschilderingen die het levensverhaal van Boeddha vertellen.

ZELF NAAR Wat Phra Kaew?

Bekijk alle 8 reizen naar Wat Phra Kaew

Deze Wat Phra Kaew is voor de Thai zo belangrijk omdat zich hier de Smaragdgroene Boeddha bevindt (in het Engels: the Emerald Buddha). Dit is het meest religieuze symbool van heel Thailand. Heet beeldje draagt altijd koninklijke kledij dat per seizoen wisselt. De koning zelf verwisselt het elke keer weer. De muren rondom het tempelterrein zijn beschilderd met scènes uit de Thaise versie van het Ramayana-verhaal, het beroemde mythologische epos uit India.

Reizen Wat Phra Kaew

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors