Phu Hin Rong Kla National Park

Phu Hin Rong Kla National Park

door Koen de Bruijn

Lopend door de jungle word je geconfronteerd met merkwaardige rotsformaties en rotspaddenstoelen. Je bent in Phu Hin Rong Kla National Park. Diepe kloven vormen je enige obstakel naar een grandioos uitkijkpunt waar het natuurgebied je trakteert op de kalme, donkergroene jungle die zich uitstrekt zover het oog reikt.

Afgelegen bergtoppen

Ondanks dit natuurschoon kom je in Phu Hin Rong Kla geen hordes westerse toeristen tegen. Het park ligt op het Petchabun gebergte in de afgelegen en rurale provincies Loei en Phitsanulok, in het noordoosten van Thailand.

ZELF NAAR Phu Hin Rong Kla National Park?

Bekijk alle 2 reizen naar Phu Hin Rong Kla National Park

Hier vind je afgelegen bergtoppen, verschillende uitzichtpunten over de frisgroene Thaise jungle en rotsformaties gevormd door eeuwenlange erosie. Een bijkomend voordeel van het nationaal park is dat door de hoogte de temperatuur een stuk koeler is dan in de omliggende omgeving.

Rotsbulten en diepe kloven

Phu Hin Rong Kla dankt haar merkwaardige landschap aan eeuwenlange erosie. Diepe kloven en vreemde rotspaddenstoelen sieren haar.

Wie het park bezoekt, merkt al snel de beroemde rotspaddenstoelen op. Je vindt velden vol van deze rotsbulten, in het Thais "Lan Hin Pum" genoemd, wat letterlijke "veld van rotsbulten" betekent.

Nadat je deze velden hebt doorkruist is er nog één obstakel te overbruggen, voordat je bij het bekendste uitkijkpunt komt. Lan Hin Teak is talloze meters diep, maar misschien net een meter breed. Diepe kloven reiken hier tot ver in de berg.

Pha Chung Tung

Na gelopen te hebben door buitenaardse velden van rotsbulten en over diepe, donkere kloven bent gesprongen klauter je omhoog naar het bekendste uitzichtpunt van het park genaamd Pha Chung Tung. Dit punt herken je door de Thaise vlag die er trots wappert.

Het park trakteert je hier, naast een koel briesje, op een uitzicht over kilometers van donkergroene jungle. Exotische vogels vliegen door de lucht, terwijl goudgele lichtstralen door de bewolking neerdalen op de tropische jungle. Een perfect decor om helemaal tot rust te komen en mooie foto's te schieten.

De communisten

Waar tegenwoordig een serene sfeer het park domineert, woedde vroeger een heftig strijd. Een bloederige geschiedenis tekent het park.

Tussen 1967 en 1982 werd hier zwaar gevochten tussen communistische guerrillastrijders en het leger van de Thaise overheid. Het woeste landschap was ideaal voor de guerrilla's, de rotsen en kloven maakten het de Thaise overheid lastig om ze te verdrijven.

Overal in Phu Hin Rong Kla vind je nog sporen van deze zwarte geschiedenis. Klauterend door een vochtige, natuurlijke schuilgrot waan je je terug in de tijd. Verdere aanwezigheid van de communisten vind je in de vorm van houten hutjes, een militaire school en luchtafweergeschut.

Lokaal toerisme

De grootste attractie in Phu Hin Rong Kla National Park is de bijna buitenaardse natuur. De combinatie van koele temperaturen, rotsbulten, dichte jungle en een bloederige geschiedenis zorgt voor een intrigerend natuurpark. Doordat het natuurgebied in afgelegen provincies ligt bezoeken voornamelijk Thaise toeristen het park. Dit zorgt voor een authentieke sfeer, waarbij het gevoel krijgt dat je een echte unieke ervaring rijker bent.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Azie.nl maakte een rondreis door de verborgen regio Loei & Phitsanulok samen met Amazing Thailand Nederland en bracht daarbij een bezoek aan o.a. het Phu Hin Rong Kla Nationaal Park.

Wat is er te doen in Phu Hin Rong Kla Nationaal Park?

  • Verbaas je over de unieke natuur in het park. Eeuwen van erosie hebben het park buitenaardse trekken gegeven.
  • Klauter je een weg naar het bekendste uitzichtpunt: Pa Chung Tung.
  • Bekijk de overgebleven sporen van de communistische guerrillastrijders. Bezoek slaaphutten, kruip door een schuilgrot en bekijk oud luchtafweergeschut.

Reizen Phu Hin Rong Kla National Park

Foto's & video's Phu Hin Rong Kla National Park

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors