Mae Hong Son
-
- Algemene ervaring
- Beziens­waardigheden
- Locals
- Restaurants
- Veiligheid
- Stranden

Mae Hong Son

door Rough Guide

Mae Hong Son, de hoofdstad van Thailand's meest noordwestelijke provincie, heeft meer bijnamen dan je van een stad met 10.000 inwoners zou verwachten. Zijn Thaise naam 'Muang Sam Mok' ('Stad van Drie Nevelen') dankt de stad aan zijn ligging in een bergvallei waar elk seizoen zijn eigen mist voortbrengt. Zo hangt er in het warme seizoen een verstikkende rook die wordt veroorzaakt door brandende velden.

Zwisterland van Thailand

Voordat met de aanleg van een verharde weg in 1968 de verbinding tussen Mae Hong Son en de rest van Thailand tot stand was gebracht, stond de stad bekend als 'Siberië' en werden al te eigenzinnige politici en regeringsambtenaren er naartoe verbannen.

ZELF NAAR Mae Hong Son?

Bekijk alle 5 reizen naar Mae Hong Son

Tegenwoordig wordt het gebied steeds vaker aangeprezen als het 'Zwitserland van Thailand': tachtig procent van de provincie heeft een hellingsgraad van meer dan 45 graden.

Bergen en trektochten

Mae Hong Son is uitgegroeid tot een van de populairste toeristische bestemmingen van Thailand en heeft naast tientallen pensions ook accommodatie voor Thaise en westerse groepsreizigers die grootsteedse luxe op prijs stellen. De meest rugzaktoeristen komen hierheen voor een trektocht of een wandeltocht door het fraaie landschap.

Anderen worden aangetrokken door het koele klimaat en de ongehaaste sfeer. Hoewel van november tot februari een stroom toeristen de markten met souvenirkraampjes overspoelt en de restaurants bevolkt, is Mae Hong Son buiten het hoogseizoen nog steeds een klein en slaperig stadje.

Olifanten en bergstammen

Mae Hong Son ontstond in 1831 als een trainingskamp voor olifanten die in de omringende oerwouden werden gevangen ten behoeve van de prinsen van Chiang Mai. Het Jong Kham-meer in het zuidoosten van het nieuwe stadsgedeelte was vroeger de plek waar de olifanten werden gebaad. Het vangen en africhten van de koninklijke olifanten was voorbehouden aan de Thai Yai (of Shan), een volk met Myanmarese tradities dat de helft van de totale bevolking uitmaakt.

In de provincie wonen verder verscheidene bergstammen, waaronder Karen, Lisu, Hmong en Lawa en, geconcentreerd in de provinciale hoofdstad, een kleine minderheid van Thai. Sinds kort zijn daar de vluchtelingen uit Myanmar bijgekomen. Zij leven in kampen tussen Mae Hong Son en de grens, onder omstandigheden die niet uitnodigen tot toeristische bezoeken.

Reizen Mae Hong Son

Meer Mae Hong Son

Reviews Mae Hong Son

Mae Hong Son (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Silvia Hendrix op 30 januari 2017

Genoten van de prachtige reis naar Mae Hong Son toe, wat een overweldigende natuur. De vergezichten staan op mijn netvlies gebrand. Het slaperige stadje met zijn hoofdstraat, de avondmarkt aan het meer en zicht op de bergen. Heerlijke nieuwsgierige, vriendelijke en behulpzame mensen. Op de scooter de omgeving verkennen en onderweg uitgenodigd worden voor allerlei ceremonies bij de tempels. We hebben onvergetelijk genoten.

Pluspunten Mae Hong Son

  • Rustig

Minpunten Mae Hong Son

  • Geen
Ultieme tip: Eet op de avondmarkt en verken de omgeving per scooter. Huur bij de pier een bootje en bezoek via de Pai river een longneck village.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors