Top 3 mooiste natuurplekken rondom Chiang Mai

Top 3 mooiste natuurplekken rondom Chiang Mai

door Saskia Bergmeijer

Met volle concentratie probeer je je voort te bewegen in het chaotische verkeer. Tientallen tuktuks halen je toeterend in en propvolle busjes slingeren om je heen. Ondertussen geniet je van de tropische bomen die het straatbeeld kleur geven en houd je de tel niet meer bij van de hoeveelheid tempels die je tegenkomt. 

Tijdens je rondreis door Thailand ontdek je dat de stad Chiang Mai indrukwekkend is. Ruim driehonderd tempels met als hoogtepunt de U Mong, sfeervolle nachtmarkten aan de Chang Klan Road en talloze shoppingmalls kleuren de stad Chiang Mai tot de tweede grote stad van Thailand. 

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 159 reizen naar Thailand

Maar al die drukte, chaos en krioelende mensen kan je soms ook nét iets te veel worden. Trek de provincie van Chiang Mai in en kom tot rust in de dichte, groene jungles waar het geluid van apen en het gekletter van verkoelende watervallen je roepen. Ontdek met deze top drie de mooiste natuurplekken in de omgeving en je voelt je één met de natuur. 

3. Doi Inthanon National Park  

Tijdens de busrit naar de top zie je dat het groen van de bladeren wordt afgewisseld met wilde bloemen. 362 verschillende soorten vogels tjirpen in het rond en klinken als muziek in de oren. Op de achtergrond hoor je het gesuis van kletterende watervallen, waaronder de Namtok Wachirathan. De watermassa klettert over de rand van een hoge klif en eindigt in een diepe poel. En tijdens de busrit krijg je de mogelijkheid om hier en daar uit te stappen waardoor je verschillende bergstammen ontmoet die je vriendelijk ontvangen in hun dorpjes.

Met haar bijna 2600 meter hoogte wordt de berg Doi Inthanon het dak van Thailand genoemd. Als onderdeel van de Himalaya die door Nepal, Bhutan en Myanmar loopt, kent dit Nationale Park hoge bergketens die bekleed zijn met een groene deken van natuur. En op de top staan twee ware parels op je te wachten: twee tempels die het as van de laatste Thaise soevereine vorst bewaren. 

2. Sri Lanna National Park – Bua Thong Watervallen 

Verstopt in het Sri Lanna National Park, op anderhalf uur rijden van Chiang Mai, ligt een waar wonder: de Bua Thong, of wel sticky waterfalls. En ondanks dat je tijdens je rondreis door Thailand door de hoeveelheid watervallen waarschijnlijk het bos niet meer ziet, is deze wel héél bijzonder. 

De sticky waterfalls kan je namelijk beklimmen! Terwijl het water onder je naar beneden glijdt, klim jij zonder enige moeite omhoog. De crèmekleurige rotsen staan in contrast met het donkergroene woud die de watervallen omringen. En het water? Crystal clear.  

1. Mae Hong Son Loop

En dan nu de nummer één van de lijst, de parel der parels. Door de beboste bergen, glinsterende watervallen en neongroene rijstvelden ligt de 600 kilometer lange Mae Hong Son Loop. Deze weg loopt van Chiang Mai naar Mae Hong Son en is één van de indrukwekkendste routes van Thailand. De dichtbegroeide jungles rondom Chiang Mai brengen je met 762 bochten naar Pai, een hippiestadje met een levendige kunst- en muziekscene. 

Rijd met je scooter nog iets voorbij Pai en je komt aan bij het mooiste stukje van de route. Het dorpje Soppong biedt een prachtig uitzichtpunt over het dramatische berglandschap. Bezoek grotten en ontmoet het beroemde volk Karen, ofwel de Longnecks. 

Om de gehele route af te leggen en alles uitgebreidt te zien, ben je ongeveer vier dagen onderweg. Vind je het te spannend om zelf met de scooter er op uit te trekken? Stap in bij een van de vele bussen en laat je heerlijk rondrijden. 

Wil jij deze bijzondere plekken zelf bezoeken? Bekijk hier onze rondreizen naar Chiang Mai! 

Fotocredits:  BorchertMartin | Alexis Gravel

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Vietnam kenner
Sponsors