Top 5 leukste activiteiten met kinderen in Thailand

Top 5 leukste activiteiten met kinderen in Thailand

door Kimberly Hermans

Veel gezinnen die op vakantie gaan naar Thailand verblijven een paar weken in een resort aan het strand. Lekker makkelijk: de kinderen vermaken zich in het water terwijl jij rustig je boekje ligt te lezen. Maar Thailand heeft zo veel meer activiteiten te bieden, die zowel voor de ouders als voor de kleintjes aantrekkelijk zijn.

Een rondreis door Thailand plannen kan overweldigend zijn. Vind je het  lastig om activiteiten te bedenken voor de hele familie? Om je een handje op weg te helpen hebben wij de vijf leukste activiteiten met kinderen in Thailand op een rijtje gezet.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 150 reizen naar Thailand

5. Ziplinen door het oerwoud

Altijd al willen voelen hoe het is om een vogel te zijn?  In Thailand zijn er twee locaties waar je tussen de bomen door kunt vliegen. Zowel in Chiang Mai als in Bangkok vind je een kabelbaan. Hier leer je ook wat er allemaal in het oerwoud leeft. En ook waar je de dieren kunt spotten. Leuk voor de grote én kleine avonturiers onder ons!

Bij Flight of the Gibbon in Chiang Mai staat de natuur op nummer één. Dit betekent dat zij rekening houden met de omgeving, inclusief de dieren en de lokale bevolking. Een deel van de opbrengst gaat naar projecten, zoals het zorgen van de uitstervende aap gibbon.

4. Gillend van de glijbaan 

Ten zuiden van Pattaya vind je het waterparadijs Cartoon Network Amazone. Er zijn allerlei attracties aanwezig, van waterachtbanen en glijbanen tot verschillende zwembaden. De kinderen kunnen hier rennen en gillen zo hard ze willen. Plezier gegarandeerd!

Voor de grotere kids is het zelfs mogelijk om gratis surfles volgen. Terwijl zij zich vermaken met een surfplank, kan jij je lekker laten verwennen door een voetmassage. Een win-win situatie, toch?!

3. Slaappartijtjes in een boomhut 

Normaal gesproken vind je boomhutten alleen in de achtertuin. Houten plankjes die aan elkaar zijn getimmerd met roestige spijkers en een roodwit picknickkleedje op de vloer. Maar in Chiang Mai zijn er boomhutten waar je met het hele gezin kan over nachten. Ze bestaan zelfs uit meerdere verdiepingen en staan verspreid door het oerwoud.

De immens grote bomen en stromende wateren bieden een ultieme buitenspeelplek voor de kleintjes, alhoewel de boomhutten op zichzelf al een speelparadijs zijn. Dit zal geheid het kind in jou naar boven brengen. Maar als je zin hebt in een kopje koffie, dan moet je naar de Giant Tree House. Hier geniet je van een schitterend uitzicht op de jungle onder het genot van een heet drankje.

2.Fietsen in Bangkok

Terwijl de kindjes achterop genieten van het bruisende Bangkok, fietsen papa of mama de hele stad door. Met een kinderzitje of fietskar verken je Bangkok gewoon op z’n Hollands.

Natuurlijk duik je niet de zee van taxi’s en toektoeks in met je kleintje achterop: je fietst door de relatief rustige wijk Dusit. Denk aan smalle steegjes die uitkomen op de plaatselijke fruitmarkt en de kleinere Thaise tempels. Met de fiets kom je op plekken waar je normaal gesproken niet langs zou komen én bepaal je zelf het tempo.

1.  Op zoek naar wilde olifanten

Op slechts een kleine drie uur rijden vanaf chaotisch Bangkok, snuif je de frisse lucht op en geniet je van de stilte in Khao Yai National Park. In deze groene wildernis kun je wandelen, raften en fietsen. Maar het park is vooral een populaire plek om, op de meest diervriendelijke manier, olifanten in hun natuurlijke habitat te spotten. Anders dan op andere plekken in Thailand, zijn de olifanten hier vrij om te gaan en staan waar ze willen.

De olifanten laten zich om die reden niet altijd zien, maar andere interessante wilde dieren zoals de neushoornvogel, gibbons en herten leven hier ook. Ben je met jonge kinderen op vakantie in Thailand, dan is een dagtrip naar Khao Yai waarschijnlijk voldoende. Zijn je kids ouder en zijn jullie wel in voor een avontuur? Ga dan op meerdaagse safari en kampeer middenin de jungle! Het Kui Buri National Park op een uur rijden vanaf Hua Hin is ook een aanrader om wilde olifanten te spotten. Let er bij het boeken van een tour op dat er géén olifantenrit op het programma staat.

Travelnauts verzorgt de leukste reizen naar Thailand met kinderen

Je rondreis door Thailand met kinderen vereist net wat meer voorbereiding dan wanneer je alleen of met z’n tweetjes gaat. Laat je dat liever aan iemand anders over? Reisorganisatie Travelnauts verzorgt kindvriendelijke, op maat gemaakte reizen door Thailand. Zodat je zonder zorgen het schitterende land aan je kinderen kunt laten zien.

Fotocredits: Pawel Loj | Christian Haugen | Arun KatiyarKhunkay

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors