Tod Man Pla

Tod Man Pla

door Getaway Travel

Met veel plezier maakt de Thaise Sunee van Driel dit gerecht klaar voor haar gezin. De viskoekjes zijn geschikt als een lekkere snack vanwege de smaak, snelle bereiding en eenvoudige ingrediënten. Of als een maaltijd met witte rijst.

Ingrediënten

500 gram pangafilet
Handje sperziebonen
1 ei
2 eetlepels rode curry pasta (toko)
2 eetlepels suiker
1 eetlepel vissaus
5 stukjes citroenblad
Olie om in te bakken

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 157 reizen naar Thailand

Bereiding

Snijd de vis in klein stukjes helemaal fijn of gebruik een blender. Voeg de rode curry, vissaus, suiker en ei toe en meng dit tot een geheel. Snijd de sperziebonen in fijne stukjes en de citroenbladen in verticale reepjes. Meng dit mengsel met de hand en maak er vervolgens kleine ‘koekjes’ van. Zorg ervoor dat de olie goed is verhit op middelhoog vuur en bak de viskoekjes totdat ze goudbruin zijn aan beide kanten.

De saus

2 eetlepels azijn
4 eetlepels suiker
1 sjalotje
Een kleine peper
Een klein stuk komkommer
1 theelepel gemalen pinda’s
Klein handje koriander (optioneel)

Doe de azijn en suiker in een pan en laat dit koken totdat de suiker is opgelost. Laat het vervolgens afkoelen. Snijd de komkommer, het sjalotje en de peper in kleine stukjes. Voeg dit toe aan het opgeloste mengsel en doe er gemalen pinda's bovenop en eventueel koriander.

Serveer de viskoekjes met deze saus én sweet chilisaus.

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mongolië kenner
Sponsors