Accommodaties Thailand

Accommodaties Thailand

Wat voor soorten accommodaties zijn er?

Thailand is een populaire bestemming voor reizigers met alle budgetten. De dagen dat een hotelkamer minder dan een euro kostten, zijn misschien voorbij, maar nog steeds ben je in Thailand weinig geld kwijt aan accommodatie. De meeste hotels zijn eenvoudig en schoon.

In Bangkok vind je de internationale hotels die in elke wereldstad staan. In het zuiden openen steeds meer luxe resorts hun deuren, die alle mogelijke luxe bieden. Ook in de jungle van het noorden van Thailand vind je enkele schitterend vormgegeven hotels, die zich richten op toeristen met veel geld te besteden.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 149 reizen naar Thailand

Hotel

De meeste hotels in Thailand zijn eenvoudig, goedkoop en schoon. Ze worden vaak gerund door een familie. De grotere hotels of bungalowparken in het zuiden en op de eilanden zijn vaak flinke bedrijven. Toch is het personeel altijd ongedwongen en vriendelijk. Zelfs grote resorts voelen daardoor erg persoonlijk en warm. Het is een van de leuke kanten van het reizen in Thailand. Je voelt je al snel thuis in je hotel.

Resorts

Op Koh Samui en in Phuket wordt de stroom toeristen opgevangen in grote resorts, die hun gasten alles bieden wat hun hartje begeert. Deze superluxe hotels zijn prijzig, maar bieden waar voor het geld. Aromatherapie, Thaise massage en onbetaalbare uitzichten.

Net onder deze categorie zitten de bungalowparken die langs veel stranden als paddenstoelen uit de grond schieten. In hutjes met een eenvoudige inrichting geniet je voor weinig geld van het geluid van de zee op slechts een paar meter van je bed. Deze resorts zijn minder luxe, maar liggen op dezelfde mooie plekken.

Wat is een typische accommodatie in Thailand?

In Thailand zoeken veel mensen naar spirituele verlichting. Een bijzondere manier om zelfinzicht te vergaren zijn de meditatiecentra in Thailand. In deze kloosters verblijf je meerdere nachten om te mediteren. Praten is vaak verboden en het dieet is eenvoudig:een beetje rijst en wat groenten. Je staat 's ochtends vroeg op en mediteert de hele dag. Sommige mensen blijven wekenlang in deze zwijgende communes. Het is niet voor iedereen weggelegd, maar het is een unieke ervaring.

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Taiwan kenner
Sponsors