Geld, Koers & Kosten Thailand

Geld, Koers & Kosten Thailand

Wat is de munteenheid in Thailand?

In Thailand betaal je met de Baht. De meest gebruikte afkorting is THB en het symbool voor de baht is ฿. Eén baht is onder te verdelen in 100 satang. Er zijn bankbiljetten van 20, 50, 100, 200, 500 en 1000 baht. Er zijn munten van 25 en 50 satang en 1, 2, 5 en baht.

Is Thailand een duur of goedkoop land?

Thailand is goedkoop. Hoewel veel mensen zeggen dat Thailand duurder wordt en dat buurlanden Laos en Cambodja goedkoper zijn, is Thailand nog steeds belachelijk goedkoop. Vooral eten en drinken en overnachtingen kosten zeer weinig. Ook transport is goed te betalen. Kleding en souvenirs voor toeristen worden wel duurder. De winkeliers en handelaren in deze souvenirs weten dat toeristen andere prijzen gewend zijn in hun eigen land. Ze maken hun producten gewoon wat duurder, want het blijft goedkoop voor westerlingen.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 157 reizen naar Thailand

Hoe kan ik het beste betalen in Thailand?

Kleine winkeltjes, eetstalletjes en taxi's accepteren alleen contant geld. Ook hotels en restaurants geven de voorkeur aan cash. Creditcards worden geaccepteerd door grotere hotels en restaurants, maar contant geld is belangrijk in Thailand. Pinautomaten zijn in steden en toeristische plaatsjes overal aanwezig. Neem voldoende cash mee als je naar afgelegen gebieden reist.

Zorg dat je altijd wat kleingeld op zak hebt, zodat je niet grote pakken geld hoeft te pakken als je iets kleins als een flesje water wil afrekenen. Veel kleine winkeltjes hebben niet terug van grote biljetten.

Uitgave Voorbeeld Kosten in Baht
Accommodatie

Hotel

Eenvoudige bungalow aan het strand

200 - 5.000

600 - 1.000

Vervoer Tuktuk, vanaf 40
Alcohol Bier 70
Drank Koffie 50
Eten Diner in restaurant op Ko Samui 150 - 300
Museum Nationaal Museum 50
Mobiele telefoon Simkaart 99
Internet Uur internet 30 - 180
Souvenir

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

China kenner
Sponsors