Paspoort en visum Thailand

Paspoort en visum Thailand

Reis je binnenkort naar Thailand, of via Thailand naar een andere bestemming? Dan heb je in de meeste gevallen een visum nodig. Hier lees je alles wat je moet weten voor het aanvragen van je visum voor Thailand.

Heb ik een visum nodig voor Thailand?

Als je korter dan dertig dagen in Thailand verblijft, heb je geen visum nodig. Wil je langer in Thailand doorbrengen, dan is een toeristenvisum vereist. Dit visum moet je voorafgaand aan je reis naar Thailand aanschaffen via de ambassade van Thailand in Den Haag of het Thaise consulaat in Amsterdam.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 155 reizen naar Thailand

Een toeristenvisum met enkele inreis is drie maanden geldig. Je kunt ook kiezen voor een toeristenvisum met dubbele inreismogelijkheid. Dit type visum is zes maanden geldig. Een visum met meerdere inreizen heeft een geldigheid van twaalf maanden.

Met een van tevoren aangevraagd visum voor Thailand mag je maximaal zestig dagen aaneengesloten in Thailand verblijven. Je kunt het visum met dertig dagen verlengen bij de immigratiedienst in Thailand. Meer informatie op VisumCentrale.nl.

Visum aanvragen Thailand

Om succesvol een visum voor Thailand aan te vragen, moet je een aantal gegevens aanleveren bij het consulaat of de ambassade van Thailand. Zo moet je onder meer een bewijs van je reisarrangement (kopie vluchtschema of uitdraai e-ticket) en een reisplan kunnen aanleveren. Je moet je vliegticket dus regelen vóórdat je een visum voor Thailand aan kunt vragen. Meer informatie vind je op VisumCentrale.nl.

Alle aanvragers onder de 20 jaar, die alleen reizen of met één van de ouders, moeten een in het Engels geschreven toestemmingsbrief, ondertekend door de ouder(s)/voogd, en een kopie van het paspoort van de ouder(s)/voogd bijvoegen. Aanvragers onder de 18 jaar moeten ook een kopie van de geboorteakte aanleveren.

De aanvraagduur van een visum voor Thailand bedraagt doorgaans ongeveer vier werkdagen. Je kunt er voor kiezen om de visumaanvraag uit te besteden aan VisumCentrale.nl. Dit bespaart je tijd en werk. De tarieven van de ambassade en van VisumCentrale.nl worden per reiziger berekend. De totale kosten van je visumaanvraag hangen af van de diensten die je selecteert, het aantal reizigers en het aantal werkdagen dat de ambassade nodig heeft om je visumaanvraag te verwerken.

Geldigheid paspoort Thailand

Bij het aanvragen van een toeristenvisum met enkele inreis, moet je paspoort minstens gedurende de periode dat je in Thailand verblijft geldig zijn. Het paspoort moet minstens één lege visumpagina bevatten. Als je het paspoort naar de ambassade van Thailand stuurt, mogen er in het paspoort geen hoesjes, omslagen en losse inhoud zitten. Kijk voor meer informatie op VisumCentrale.nl.

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

India kenner
Sponsors