Chiang Mai
Like ons op Facebook
8,5
8,5 Algemene ervaring
8,6 Beziens­waardigheden
8,4 Locals
8,7 Restaurants
8,4 Veiligheid
- Stranden

Chiang Mai

door Willeke van Doorn

Meerdere tuktuks tegelijk halen je toeterend in. Je probeert zo langzaam mogelijk te fietsen. Op elke straathoek staat wel een huizenhoge tempel. Tussendoor fleuren tropische groene bomen het straatbeeld op. Je komt ogen te kort in Chiang Mai, een stad in het noorden van Thailand.

Chiang Mai is de stad van honderden boeddhistische tempels, van gezellige nachtmarkten en van jungletreks in de dichte, groene omgeving langs de grens met Myanmar. Met 150.000 inwoners is Chiang Mai de grootste stad van Noord-Thailand. Zij dankt die grootte aan haar ligging aan de Ping rivier wat de stad een knooppunt maakte op verschillende traditionele handelsroutes.

Chiang Mai vakantie

Chiang Mai's reputatie als shop- en recreatiewalhalla verspreidde zich snel over heel Thailand. Al snel verving toerisme de commerciële handel als de belangrijkste inkomstenbron van de stad. Inmiddels ontvangt Chiang Mai jaarlijks een miljoen bezoekers en groeit de stad hard.

Toch is Chang Mai een stuk minder vervuild dan hoofstad Bangkok. De overheid doet er ook veel aan om de vervuiling binnen de perken te houden. Sinds de jaren negentig staan er recyclebakken op straat, rijdt het verkeer nog maar één richting op en zwemmen er weer vissen en schildpadden in de grachten.

Terwijl in Bangkok de wolkenkrabbers in razend tempo de lucht in schieten, geldt in Chang Mai een verbod op hoogbouw rondom de tempels. Binnen 93 meter van een tempel is het niet meer toegestaan flats te bouwen. Deze regel beschermt 87 procent van de stad tegen de bouw van torenhoge gebouwen.

Chiang Mai: de bezienswaardigheden

De ruim driehonderd boeddistische tempels sieren dan ook het straatbeeld in Chiang Mai. De stad telt bijna net zo veel tempels als Bangkok. Chiang Mai is echter een stuk kleiner dan de Thaise hoofdstad, dus je struikelt hier bijna letterlijk over de culturele rijkdommen.

De tempels vormen Chiang Mai's voornaamste bezienswaardigheden. Net buiten de stad ligt de U Mong tempel. In dit beboste gebied is in de veertiende eeuw een heel tempelcomplex aangelegd. De tunnels leiden naar de 'fasting buddha'. Dit is het dunste buddha beeld dat je zult zien.

Chang Klan Road

Ook 's nachts verlies je de tempels van Chiang Mai geen moment uit het oog. Dankzij de nachtelijke verlichting ogen ze nog mystieker dan overdag. Uit de honderden tempels blijven er altijd wel een paar over die je nog niet hebt bezocht.

Zodra de zon ondergaat verschijnen live bands in de cafés en bouwen koopmannen marktkraampjes op. De Thai tonen hun muziekinstrumenten, handwerken en vooral hun kookkunsten. Begeleid door exotische muziek scharrel je over de markt op zoek naar leuke souvenirs en de lekkerste Thaise gerechten.

Om echt kennis te maken met de Thaise keuken volg je aan een van de vele kookcursussen die de inwoners van Chiang Mai aanbieden. De locaties variëren van een achtertuin tot een biologische groentetuin op het platteland. Vaak nemen de docenten je mee naar een lokale markt.

De bekendste avondmarkt streikt elke avond neer op de kilometer lange Chang Klan Road. Duik ook eens de zijstraatjes in waar je langs nog meer Thaise marktkramen struint. Rond middernacht bergen de koopmannen hun waar weer op. Niet voor lang, want de volgende avond herhaalt hetzelde tafereel zich weer.

Bezoek naast de avondmarkt op Chang Klan Road ook de zondagse markt in Chiang Mai. Op deze markt midden in het centrum van de stad vind je minder kleding van namaakmerken en meer Thaie souvenirs die vaak door de stalhouders zelf gemaakt zijn.

Elephant Nature Park

Trek tijdens je vakantie in Chiang Mai ook een paar dagen uit om de natuur rondom de stad te verkennen. Hoe sterk Chiang Mai dan ook mag moderniseren, de jungleomgeving rondom de stad blijft zijn authenticiteit behouden. Via verschillende wandelingen ontdek je de groene streken.

Je trekt te voet door het oerwoud of je slingert als een gibbon tussen de bomen door. Onderweg ontmoet je vaak inheemse stammen die het oerwoud al eeuwenlang bewonen. Bezoek het Elephant Nature Park waar je een olifant toegewezen krijgt die je gehele dag moet verzorgen.

Je wast en voedt de olifanten in het Elephant Nature Park, dat op 64 kilometer buiten Chiang Mai ligt. Deze interactie wordt vaak gezien als beter voor de dieren dan de reguliere ritjes op olifanten. Het olifantenpark is een van de bekendste bezienswaardigheden rondom de Thaise stad waar zoveel te zien is dat je je tijdens je vakantie geen moment verveelt.

Wat is er te doen in Chiang Mai?

 • Naast de Nightmarket heeft Chiang Mai ook een indrukwekkende Weekend Market. Minder kleding van namaak merken en meer Thaise souvenirs.
 • De natuur rondom Chiang Mai is een uitgelezen plek voor een trek. Raften, hiken, een tocht maken op olifanten, het is allemaal mogelijk. Ook kun je hier overnachten in de jungle.
 • Tijdens een bezoek aan het Elephant Sanctuary krijg je een olifant toegewezen die je de gehele dag moet verzorgen. Wassen en voeden behoren tot de taken. Deze interactie wordt vaak gezien als beter voor de dieren dan de reguliere ritjes op olifanten.
 • Inwoners van Chiang Mai bieden vele kookcursussen aan. De locaties variëren van een achtertuin tot een biologische groentetuin op het platteland. Vaak nemen de docenten je mee naar een lokale markt.
Like deze pagina

Reizen Chiang Mai

Meer Chiang Mai

Reviews Chiang Mai

Chiang Mai (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Romy van Genderen op 20 november 2017

Chiang Mai is echt een pareltje. Zelf begonnen wij onze reis in Bangkok en vlogen vervolgens naar Chiang Mai. Wat een verschil is dit dan zeg! Heerlijk rustig, fantastische tempels en heerlijk eten. We verbleven in het Montha hotel, een prima hotel bij het oude centrum van Chiang Mai. Vanaf hier kon je het meeste te voet bereiken, behalve de Wat Phrathat Doi Suthep tempel. Deze ligt namelijk boven op een berg. Hier kun je naartoe met een rood taxi busje of door een scooter te huren. Wij zijn voor de tweede optie gegaan, omdat je dan meer vrijheid hebt. Let wel op: in Thailand heb je eigenlijk een internationaal rijbewijs nodig en als je deze niet hebt kun je dan ook een boete krijgen. De boete is 500 baht (€12) en is geldig voor drie dagen. In het oude centrum van Chiang Mai vind je ook talloze tempels die ook zeker een bezoekje waard zijn! Wat ook erg tof was in Chiang Mai was de nightmarket en de daarbij behorende foodmarket. Je kunt hier ontzettend lekker eten en het kost geen drol. Echt een aanrader!!!

Pluspunten Chiang Mai

 • Cultureel
 • Eten
 • minder toerisme dan drukke bangkok

Minpunten Chiang Mai

 • Drukke wegen
Ultieme tip: De nightmarket en de daarbij behorende food market. Het eten hier is echt super!! Er staan iets van 50 verschillende kraampjes waar je heerlijke gerechten kunt bestellen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastische reis! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Ivo Raijmakers op 17 november 2017

Chiang Mai, wat een mooie plek op de aarde! Van de spotgoedkope markten tot de mooie uitgerekte natuur, een plek om geweest te moeten zijn! Vooral het elephant nature park is een aanrader voor iedereen. Je komt in contact met de olifanten zoals op de foto te zien is, echt een onvergetelijke ervaring!

Pluspunten Chiang Mai

 • goedkoop
 • vriendelijk
 • fantastisch
 • mustsee
Ultieme tip: De foodmarket in Chiang Mai, net een festival gevoel.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Thailand (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Christel Locht op 16 november 2017

Na 20 jaar weer terug in Thailand en Chiang Mai voor een eerste verre reis met de kinderen. De stad is niet meer zo 'dorps' als 20 jaar geleden maar de sfeer is nog even relaxed als toen. Een stad met bezienswaardigheden voor iedereen, van jong tot oud; Van het bezoeken van de bergen met zijn inheemse stammen, een kookcursus, een bezoek aan een olifanten-opvang, de nachtmarkt, de vele tempels, tot het bijwonen van een thai-box wedstrijd.

Pluspunten Chiang Mai

 • Levendige stad met een bijna dorpse sfeer

Minpunten Chiang Mai

 • er veel toeristen
Ultieme tip: Zoek een hotel of guesthouse in het historische centrum van de stad. Er liggen diverse mooie tempels op loopafstand van elkaar en de sfeer is 's avonds erg gezelig
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een week genieten in Chiang Mai (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Emma Vroegop op 14 november 2017

Chiang Mai is een heerlijke stad waar je snel een langere periode blijft zitten. De sfeer in de stad is fijn, er zijn veel goede eettenten en boven alles: er zijn veel dagtripjes te doen!

Eén van mijn hoogtepunten tijdens mijn reis in Thailand was het bezoeken van een olifanten opvangcentrum, waar je geredde olifanten mag voeren en badderen. Daarnaast maak je een wandeling met ze in hun leefomgeving: de jungle! Onwijs indrukwekkend om die grote lijven zo de heuvels op te zien klimmen.

Een andere leuke trip vond ik het volgen van een kookcursus waarbij je verschillende Thaise gerechten gaat koken. Let hierbij goed op dat je een kookschool uit kiest waarbij ze je ook leren een eigen curry te maken (veel kookscholen geven de curry kant en klaar).

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Chiang Mai

 • betaalbaar
 • veel te doen
 • prachtige omgeving

Minpunten Chiang Mai

 • Licht toeristisch
Ultieme tip: Wanneer je zoekende bent naar een olifanten opvang: ik heb een hele goede ervaring opgedaan bij Bamboo Family Elephant Care. Ze behandelen de olifanten daar fantastisch!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Back to the jungle (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Stefan van Wezel op 14 november 2017

Zwem met olifanten, bezoek tempels, was jezelf onder enorme watervallen of shop op een nightmarket. In chiang mai kan het allemaal. Met de tuktuk kom je op de leukste plekken. Of huur een scooter en rij naar bijvoorbeeld het hippie dorp Pai.

7,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Locals
7 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Chiang Mai

 • betaalbaar
 • cultureel
 • natuurschoon
 • overzichtelijk

Minpunten Chiang Mai

 • druk
 • regen
Ultieme tip: Scooter naar Pai
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Chiang mai (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Stefan van Wezel op 13 november 2017

Olifanten longneck village watervallen zoals deze foto. een echte stad met heel veel tempels. Echt een stuk Thailand waar je moet zijn geweest. En door met de scooter naar Pai om de natuur zelf tre ontdekken.

8,2
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Chiang Mai

 • betaalbaar

Minpunten Chiang Mai

 • regenseizoen
Ultieme tip: Ga niet op een olifant zitten . Neem een dagje bij de klein bedrijf
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zipplinen chiang mai (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Rebecca Evers op 13 november 2017

Zipplinen was echt een aanrader. Mooi stuk natuur en leuke medewerkers om je een top dag te bezorgen. Chiang mai is een geweldig stuk van Thailand. De jungle en natuur is prachtig. Groen landschap en vriendelijke mensen.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Chiang Mai

 • mooie natuur

Minpunten Chiang Mai

 • ver rijden
Ultieme tip: Ga zipplinen!
Aangeraden voor: Avonturiers

Abusing elephent (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Rebecca Evers op 13 november 2017

Twee jaar geleden, maar ik herinner me het nog als de dag van gister. De olifanten die mishandeld zijn en hun weg terug naar de vrijheid. Geweldig hoe de opvangcentrums hiermee om gaan. Zij maken de wereld beter.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Chiang Mai

 • geweldige bevolking

Minpunten Chiang Mai

 • niks
Ultieme tip: Help mee aan het stoppen van het mishandelen van olifanten.
Aangeraden voor: Backpackers

Grandioos (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Henk Luijters op 07 november 2017

De mooiste stad van Thailand is mijn geliefde Chiangmai met vele prachtige tempels, lieve Thaise mensen en een buitengewoon aardige zondagsmarkt. De oude vestingstad heeft vele gezichten. Het is een oord voor echte fijnproevers. Met de tuktuk, een driewielig voertuig kun je voor luttele baths, de Thaise munteenheid de gehele stad doorcrossen. Voor het dagelijkse leven heb je niet meer nodig dan 12 euro per dag. De store seven-eleven is net een winkel van sinkel. Er is werkelijk van alles te koop . Drie prachtige reizen heb ik naar dit paradijsje gemaakt.

Ultieme tip: Bezoek de Wararot-markt en je zult Chiangmai nooit vergeten.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Elephants in Chiang Mai, Thailand (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Anne Knelissen op 05 november 2017

Chiang Mai, een gezellige stad met een aparte indeling. Er is erg veel te beleven zoals een prachtige, grote avondmarkt en een Cabaret (ladyboy) show. Wanneer je dieper de jungle in duikt kun je fantastische ervaringen opdoen met het voeren en badderen van olifanten, je mag er van alles mee, maar niet op zitten/rijden! Ze zijn ge-wel-dig!! Ook kun je met ze door de jungle wandelen. Deze wandeling word door de olifanten zelf gestart en je weet van tevoren nooit of je 1 uur onderweg bent of misschien wel 4 uur. Het is een ervaring voor het leven! Chiang Mai is trouwens heel leuk en gemakkelijk te bereiken vanuit diverse plekken zoals bijvoorbeeld de (nacht)trein vanuit Bangkok! Zeker de moeite waard!

9,2
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Chiang Mai

 • vriendelijke en behulpzame locals
 • gezellige stad
 • lekker eten
 • veel te beleven
 • olifanten beleving
 • cabaret (ladyboy) show
 • gezellige en grote avondmarkt
 • aparte indeling van de stad

Minpunten Chiang Mai

 • geen
Ultieme tip: TIP: The Elephant Jungle Sanctuary, waar je je in de jungle (geen 'park') een hele dag onvergetelijk kunt vermaken met prachtige olifanten. Een ervaring voor het leven!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Leuke manier om een stop over in te vullen (bezocht in juni 2004)

Review geschreven door Bart Sikkema op 05 juni 2017

Tijdens een stop over van een paar dagen in Thailand besloot ik om een korte trip te maken naar Chiang Mai. Daar heb ik een trektocht door het bos gemaakt, een ritje op een olifant en een tocht over de rivier. Hoewel dit uitjes zijn die veel toeristen maken, geeft het een Europeaan toch een heel mooi idee van dit stuk van Azië.

Pluspunten Chiang Mai

 • betaalbaar

Minpunten Chiang Mai

 • wel wat toeristisch
Ultieme tip: Ga mee met een trektocht van een paar dagen door het bos. De omgeving en de huisjes zijn prachtig!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis Thailand (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Elja Wijnbergen op 31 mei 2017

We hebben het super gehad in Chiang Mai. We hebben een rondreis gemaakt door Thailand waarbij we zijn begonnen in Bangkok, vanuit Bangkok met de nachttrein naar Chiang Mai. Vanuit daar met een binnenlandse vlucht naar Koh Samui, Koh Tao en Koh Phangan. Deze reis hebben we zelf gemaakt. De vluchten en enkele overnachtingen hebben we vanuit Nederland geboekt de rest ter plekke. Chiang Mai is super mooie natuur en de dag met de olifanten was een mooie ervaring. Wij hebben gewandeld met de olifanten, ze eten gegeven en gewassen in de rivier. We hebben er niet op gereden.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Chiang Mai

 • mooi natuur
 • leuke activiteiten om te doen
 • gezellig stad

Minpunten Chiang Mai

 • geen
Ultieme tip: Elephant Nature Park.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige ervaring! (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Chrisje Spoorenberg op 30 mei 2017

Elephant Sanctuary. Geboekt bij ons hotel, enigszins bezorgd of deze mooie dieren wel goed verzorgd werden. Eenmaal aangekomen een zucht van opluchting. De jongens waren gek op de olifanten, zorgden voor driehonderd kilogram voer per olifant per dag, gingen met ze in het modderbad en daarna mochten de olifanten lekker zwemmen. Er wordt in deze sanctuary NIET op ze gereden en met recht, want dat maakt hun hele ruggengraat kapot. Het was een ervaring waar we jaren later nog over zullen praten. Deze verzorgers deden ALLES voor het welzijn van "hun" olifanten. Wat een mooie dag! Absoluut de moeite waard, het blijft je bij.. Voor altijd!

Pluspunten Chiang Mai

 • alles!

Minpunten Chiang Mai

 • geen
Ultieme tip: Elephant Sanctuary en Boys Blues Bar in Chaingmai. Geweldige optredens! Ook de nightmarket and the foodcourt zijn het bezoeken waard
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Jungle tour in Chiang Mai (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Nathalie van Eeuwijk op 12 mei 2017

Als je de kans hebt, doe dan echt een tour door de jungle van Chiang Mai! Het is een ervaring die je nooit zult vergeten. De natuur is prachtig en de mensen die er wonen zijn ontzettend aardig. De kinderen vinden het ook leuk om met je te spelen.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Chiang Mai

 • Aardige locals
 • Fijne sfeer
 • Betaalbaar

Minpunten Chiang Mai

 • 's Nachts koud in de jungle
Ultieme tip: Ga naar het lampionnen festival in november!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Adembenemend! (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Ibo Salas op 09 mei 2017

Chiang Mai is Thailand op z'n best! Voor mij veruit de beste reiservaring tijdens mijn rondreis door Thailand. De mensen zijn gastvrij en behulpzaam, de gezelligheid op straat, de authenticiteit van de omgeving etc. Er is volop keuze aan lekkere maaltijden of streetfoods. Even een bezoek aan de nightmarket en vervolgens een drankje doen in het gezellige centrum! Voor ieder wat wils. Daarnaast is Chiang Mai dé bestemming voor avonturiërs. Denk daarbij aan Zipline, Rafting, Quadtours, Jungle-trekking etc. De stad is goed ontwikkeld en de infrastructuur is naar wens. Wat ik minder vond aan Chiang Mai is dat er nog te veel activiteiten worden aangeboden waarbij mensen op een olifant moeten zitten. Er zijn betere varianten van zulke nare activiteiten. Denk daarbij aan een Sanctuary waarbij je de kans krijgt om de dieren te voeden en te wassen. Zo houd je optimaal rekening met dier en milieu.

Pluspunten Chiang Mai

 • zon
 • bier
 • nightmarkt
 • olifanten
 • rafting
 • eten

Minpunten Chiang Mai

 • olifant activiteiten
Ultieme tip: Rafting en Elephant Sanctuary
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Chiang Mai (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Sjoerd Stouten op 08 mei 2017

Een heerlijk stadje, waar je vooral in de oude stad moet zijn. Ondanks dat Chiang Mai 200.000 inwoners heeft, voelt dat niet zo. Heerlijk eten, marktjes bezoeken, de jungle in, Chiang Mai heeft het allemaal!

Pluspunten Chiang Mai

 • betaalbaar
 • gezellig
 • jungle
Ultieme tip: Avontuurlijk? Ga de jungle in en vlieg als Tarzan van platform naar platform! Er zijn er 26! Of ga spelen met olifanten die gered zijn van circussen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Backpackerstrip naar Chiang Mai (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Iris Bosschaart op 31 januari 2017

Chiang Mai is een leuke, veelzijdige stad waarvandaan talloze activiteiten geboekt kunnen worden. Het is goed bereikbaar per bijvoorbeeld de nachttrein vanuit Bangkok, een ervaring opzich zelf! Ik raad zeker aan om een jungle tour te doen waarbij je met een groep en gids de natuur in trekt. De uitzichten zijn geweldig en de overnachting geeft inzicht in hoe de locals daar leven.

Pluspunten Chiang Mai

 • Goed bereikbaar
 • Keuze uit veel activiteiten
 • Makkelijk contacten leggen

Minpunten Chiang Mai

 • Redelijk toeristisch
Ultieme tip: Doe de jungle tour inclusief de overnachting! Vrij pittig maar het uitzicht en zonsondergang op je eindbestemming is het meer dan waard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Relaxte stad (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Els Lingers op 22 januari 2017

Prachtige en relaxte stad in het noorden van Thailand. Wat een verschil met Bangkok. Zoveel relaxter! Iedere avond door het centrum een grote markt waar je ook heerlijk kunt eten en waar muzikanten staan. Tussen de bergen gelegen en zeker de moeite waard om ook de bergen in te gaan zoals naar Doi Inthanon National Park. Ook de tempel Doi Suthep is prachtig met de grote trap, maar wel erg toeristisch. Je kunt hier veel uitstapjes maken zoals naar een olifantenpark of ziplinen.

Ultieme tip: Heerlijk eten bij restaurant lemongrass! Altijd druk en wachten op n tafeltje.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Chiang Mai (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Inge van den Heuvel op 22 januari 2017

Chiang Mai! Wat een prachtig stadje. Gelegen tussen vier muren. Mijn voornaamste reden om te gaan was het Loy Krathong festival, het lichtfestival. Een drie daags festival waarbij "Krathongs" met lotusbloemen te water gelaten worden en de hemel verlicht wordt door duizenden wensballonnen. Emotioneel werd ik ervan. Zo bijzonder om te mogen meemaken en dan besef je pas hoe rijk je bent.

Verder is aan te raden om een kookcursus te doen. Eerst naar de lokale markt inkopen doen en dan koken en smikkelen van het heerlijke eten! Ook kun je ziplinen, heel gaaf! De olifanten zijn ook heel leuk, maar ga niet rijden! Heel slecht voor de dieren! Ga ze voeren, mee in het modderbad en in de rivier. Je ziet de beesten genieten en zelf genoot ik er nog meer van! Echt een aanrader!

9,2
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Chiang Mai

 • ziplinen
 • olifanten
 • cooking class
 • loy krathong

Minpunten Chiang Mai

 • niks eigenlijk
Ultieme tip: Ga niet rijden op de olifanten! Heel zielig en slecht voor de dieren. Ze worden niet goed behandeld.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ongelofelijk (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Lize zwinkels op 11 december 2016

Chiang Mai is een plek waar van alles te doen is. Zo heb ik een leuke kookles gehad. Nog nooit zo heerlijk Thais gegeten! Heb ik me verjaardag goed kunnen vieren in het uitgaansgebied en de volgende dag uitgebrakt in de canyon van Chiang Mai. Een leuke plek met cultuur en to-do dingen!

Pluspunten Chiang Mai

 • doen
Ultieme tip: Thaise kookles!!!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors