Chiang Mai
8,7
8,7 Algemene ervaring
8,9 Beziens­waardigheden
8,7 Locals
8,7 Restaurants
8,7 Veiligheid
10,0 Stranden

Chiang Mai

door Willeke van Doorn

Meerdere tuktuks tegelijk halen je toeterend in. Je probeert zo langzaam mogelijk te fietsen. Op elke straathoek staat wel een huizenhoge tempel. Tussendoor fleuren tropische groene bomen het straatbeeld op. Je komt ogen te kort in Chiang Mai, een stad in het noorden van Thailand.

Chiang Mai is de stad van honderden boeddhistische tempels, van gezellige nachtmarkten en van jungletreks in de dichte, groene omgeving langs de grens met Myanmar. Met 150.000 inwoners is Chiang Mai de grootste stad van Noord-Thailand. Zij dankt die grootte aan haar ligging aan de Ping rivier wat de stad een knooppunt maakte op verschillende traditionele handelsroutes.

ZELF NAAR Chiang Mai?

Bekijk alle 74 reizen naar Chiang Mai

Chiang Mai vakantie

Chiang Mai's reputatie als shop- en recreatiewalhalla verspreidde zich snel over heel Thailand. Al snel verving toerisme de commerciële handel als de belangrijkste inkomstenbron van de stad. Inmiddels ontvangt Chiang Mai jaarlijks een miljoen bezoekers en groeit de stad hard.

Toch is Chang Mai een stuk minder vervuild dan hoofstad Bangkok. De overheid doet er ook veel aan om de vervuiling binnen de perken te houden. Sinds de jaren negentig staan er recyclebakken op straat, rijdt het verkeer nog maar één richting op en zwemmen er weer vissen en schildpadden in de grachten.

Terwijl in Bangkok de wolkenkrabbers in razend tempo de lucht in schieten, geldt in Chang Mai een verbod op hoogbouw rondom de tempels. Binnen 93 meter van een tempel is het niet meer toegestaan flats te bouwen. Deze regel beschermt 87 procent van de stad tegen de bouw van torenhoge gebouwen.

Chiang Mai: de bezienswaardigheden

De ruim driehonderd boeddistische tempels sieren dan ook het straatbeeld in Chiang Mai. De stad telt bijna net zo veel tempels als Bangkok. Chiang Mai is echter een stuk kleiner dan de Thaise hoofdstad, dus je struikelt hier bijna letterlijk over de culturele rijkdommen.

De tempels vormen Chiang Mai's voornaamste bezienswaardigheden. Net buiten de stad ligt de U Mong tempel. In dit beboste gebied is in de veertiende eeuw een heel tempelcomplex aangelegd. De tunnels leiden naar de 'fasting buddha'. Dit is het dunste buddha beeld dat je zult zien.

Chang Klan Road

Ook 's nachts verlies je de tempels van Chiang Mai geen moment uit het oog. Dankzij de nachtelijke verlichting ogen ze nog mystieker dan overdag. Uit de honderden tempels blijven er altijd wel een paar over die je nog niet hebt bezocht.

Zodra de zon ondergaat verschijnen live bands in de cafés en bouwen koopmannen marktkraampjes op. De Thai tonen hun muziekinstrumenten, handwerken en vooral hun kookkunsten. Begeleid door exotische muziek scharrel je over de markt op zoek naar leuke souvenirs en de lekkerste Thaise gerechten.

Om echt kennis te maken met de Thaise keuken volg je aan een van de vele kookcursussen die de inwoners van Chiang Mai aanbieden. De locaties variëren van een achtertuin tot een biologische groentetuin op het platteland. Vaak nemen de docenten je mee naar een lokale markt.

De bekendste avondmarkt streikt elke avond neer op de kilometer lange Chang Klan Road. Duik ook eens de zijstraatjes in waar je langs nog meer Thaise marktkramen struint. Rond middernacht bergen de koopmannen hun waar weer op. Niet voor lang, want de volgende avond herhaalt hetzelde tafereel zich weer.

Bezoek naast de avondmarkt op Chang Klan Road ook de zondagse markt in Chiang Mai. Op deze markt midden in het centrum van de stad vind je minder kleding van namaakmerken en meer Thaie souvenirs die vaak door de stalhouders zelf gemaakt zijn.

Trek de jungle in

Trek tijdens je vakantie in Chiang Mai ook een paar dagen uit om de natuur rondom de stad te verkennen. Hoe sterk Chiang Mai dan ook mag moderniseren, de jungleomgeving rondom de stad blijft zijn authenticiteit behouden. Via verschillende wandelingen ontdek je de groene streken.

Je trekt te voet door het oerwoud of je slingert als een gibbon tussen de bomen door. Onderweg ontmoet je vaak inheemse stammen die het oerwoud al eeuwenlang bewonen.

Wat is er te doen in Chiang Mai?

 • Naast de Nightmarket heeft Chiang Mai ook een indrukwekkende Weekend Market. Minder kleding van namaak merken en meer Thaise souvenirs.
 • De natuur rondom Chiang Mai is een uitgelezen plek voor een trek. Raften, hiken, een tocht maken op olifanten, het is allemaal mogelijk. Ook kun je hier overnachten in de jungle.
 • Inwoners van Chiang Mai bieden vele kookcursussen aan. De locaties variëren van een achtertuin tot een biologische groentetuin op het platteland. Vaak nemen de docenten je mee naar een lokale markt.

Reizen Chiang Mai

Meer Chiang Mai

Reviews Chiang Mai

CHIANG MAI THAILAND (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Jiaqi Chok op 09 december 2019

Erg leuk, de tempels zijn erg mooi en het eten is ook erg lekker! Fruit is lekker zoet en alles is betaalbaar van eten tot kleding! Heel erg mooie culturele kleding en souvenirs te koop. De mensen in Thailand zijn erg gastvrij en toerist gericht

Pluspunten Chiang Mai

 • betaalbaar
 • eten lekker
 • veel natuur
 • veel kleur
 • gastvrij

Minpunten Chiang Mai

 • warm
 • weinig openbare toiletten
Ultieme tip: Wat Rong Khun (white temple)
Aangeraden voor: Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Chang Mai, what a peacefull experience! (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Rianne De vries op 08 december 2019

Chiang Mai was een verademing toen wij na een korte stop in Bangkok hier aankwamen. Het prachtige groen in en rondom de stad, de bloemen. De mooie winkeltjes en marktjes met de beste souvenirs van heel Thailand. De authentieke bewoners, die niet op of om kijken van een toeristje meer of minder en lekker hun eigen ding blijven doen. Het is dat dit het begin van onze reis was, maar ik wou dat ik hier alle souvenirs had gekocht. Vooral op de avondmarkt op het plein wordt echt handwerk en uniek werk verkocht tegen een goede prijs. Ook voor woonaccesoires kan je hier je hart ophalen. De mooiste kussens en houtsnijwerk.

Wij hadden ook het geluk er te zijn tijdens Loy Krathong (lichtfestival). Magisch al die lampionnen in de lucht. Geen andere woorden voor. Ja, het is dan extra druk met toeristen, alleen het is ook een ervaring die je maar één keer mee kunt maken. Want ook alle locals zijn op straat en vieren feest. Gewoon erg bijzonder en gezellig.
Wij hadden het geluk in een bed en breakfast te zitten die, ondanks dat het aan één van de drukste straten ligt, een oase van rust is. Hier konden we aan de drukte ontsnappen. Boek deze locatie een jaar vooraf, want ze zijn altijd volgeboekt (Tanita House). Je kan hier overigens ook heerlijk eten!
Chiang Mai leent zich voor heerlijke wandelingen. Slenter langs de rivier, eet 's avonds sushi en Pad Thai op straat. Lekkerder vind je niet. Let op de hygiëne, maar het oog liegt nooit zeg ik altijd. Ziet het er goed uit kan je het echt wel proberen! Omdat het door het festival drukker was dan normaal, hebben wij er voor gekozen op dag 3 een activiteit buiten de stad te doen: we gingen naar Elephant Nature Park. Een prachtig park (je waant je voor even in Jurrasic Parc) waar geredde olifanten in hun natuurlijke habitat leven. Prachtige ervaring! Please rij niet op een olifant, ze worden zo slecht behandeld.

Pluspunten Chiang Mai

 • betaalbaar
 • aardige locals
 • karakter
 • groen
 • vriendelijk
 • lekker eten

Minpunten Chiang Mai

 • nvt
Ultieme tip: Tanita Coffee House voor koffie, taart, overheerlijke Pad Thai, Thaise gastvrijheid en een oase van rust !
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Chiang Mai als basis voor prachtige uitstappen in de natuur (bezocht in april 2019)

Review geschreven door Lise Lynen op 02 december 2019

Wij verbleven 5 dagen in Chiang Mai en bezochten van daaruit een Elephant sanctuary, deden een jungle trekking en genoten enorm van alle leuke ontbijt en lunch zaakjes :)
Na het drukke Bangkok was Chiang Mai voor ons echt een hele verademing, genieten!

9,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Chiang Mai

 • Betaalbaar
 • relaxed
 • Goede uitvalsbasis
Ultieme tip: Gebruik de rode trucks om je in en uit het stadscentrum te verplaatsen, heel goedkoop en snel :)
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Chiang Mai, een geweldige plek in Thailand! (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Aletta Daniëls op 14 november 2018

Chiang Mai is een geweldige plek om van natuur en cultuur te genieten. Er is vanalles actiefs te doen en je ontmoet er (bijv als soloreiziger) heel gemakkelijk mensen. Vanuit Chiang Mai kun je alle kanten op om ander prachtige plekken te bezichtigen. Rijd bijvoorbeeld de Ha Giang loop met een scooter voor adembenemende uitzichten!

Als je een onvergetelijke ervaring met olifanten wilt beleven die zijn gered uit de toeristenindustrie en niet verplicht worden met je te badderen, kunstjes te doen, met jou op hun rug rond te rijden, maar zelf kunnen kiezen om wel of niet bij je te zijn (en dat zeker wel doen): bezoek aan dan Conserve Natural Forests! Naast het redden van olifanten kopen ze ook stukken land om nieuwe regenwouden te creëren! Een geweldige plek met geweldige mensen. Tevens vragen ze alleen om een (kleine) donatie waarvan je de hoogte zelf mag bepalen.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Chiang Mai

 • Erg leuk
 • cultureel
 • prachtige natuur
 • watervallen
 • regenwouden
 • olifanten
 • conservaten
 • tempels
 • markten

Minpunten Chiang Mai

 • toeristisch
Ultieme tip: Als je een onvergetelijke ervaring met olifanten wil beleven, die zijn gered uit de toeristenindustrie en nergens toe verplicht worden: bezoek dan Conserve Natural Forests!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige ervaring (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Xana Ferreira Chicano op 12 november 2018

Dit was de aller mooiste reis die ik ooit heb gemaakt. De beste plek was uiteindelijk Chiang Mai waar we een geweldige trekking hebben gemaakt door de jungle en we de mooie Elephant Sanctuary hebben mogen zien van Song.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Restaurants
10 Veiligheid
10 Stranden

Pluspunten Chiang Mai

 • natuur
 • bezienswaardigheden
 • tempels
 • inwoners
 • eten
 • hotels
 • gezelligheid

Minpunten Chiang Mai

 • geen
Ultieme tip: De tour met Song.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onvergetelijk mooi en bijzonder indrukwekkend! (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Peter Strooy op 11 november 2018

Als je echt de schitterende Thaise cultuur wil beleven, ga dan in november naar het Loy Kratong/Yeepeng festival in Chiang Mai. Het is ongelooflijk indrukwekkend en vooral de relaxte sfeer die er heerst is betoverend. Alle mensen zijn er zo vreselijk aardig en behulpzaam, zeker als je hun verfijnde en mooie rituelen respecteert. Wij verbleven net buiten de oude stad, in een rustige buurt op 15 minuten lopen van het centrum. Dat oude centrum wordt gekenmerkt door tempels, winkels, weer wat tempels, nog meer winkels en restaurantjes en nog heel veel meer tempels. De een nog mooier en imposanter dan de ander. En ook de grote nachtmarkt is echt een aanrader: ongelooflijk groot en sfeervol, tot in de late uurtjes. Met buiten de onvermijdelijke toeristische prullaria ook typische Thaise producten. En werkelijk overal kun je heerlijk eten en drinken, ook gewoon op straat want de hygiene staat op een zeer hoog niveau. Tot slot: het klimaat er absoluut overheerlijk, kortom een echte aanrader

9,4
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
9 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Chiang Mai

 • Heel relaxed
 • heel vriendelijk
Ultieme tip: Zoek uit wanneer het Loy Kratong festival plaats vindt en zorg dat je dan in de stad bent!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Chiang Mai (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Stefan Ruijgrok op 14 december 2017

Chiang Mai Was echt uniek! Het was een plek waar de cultuur, boeddhisme, alle bij elkaar komt. Echt onwijs mooi om meegemaakt te mogen hebben. Hier kom ik zeker nog eens terug. Een mooie bijzondere plek die je nooit vergeet.

Pluspunten Chiang Mai

 • Cultuur
 • straateten
 • gezellig
 • Fotogeniek
 • tempels
 • lai thai guesthouse
 • Makkelijk reizen

Minpunten Chiang Mai

 • drukte op wegen
Ultieme tip: Mijn Tip! De stad verkennen: naar nachtmarkten, probeer lekkere smoothies uit en eet lekkere dingen van de zelfgemaakte Thaise keuken. Bekijk tempels en maakt er mooie foto's van!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Festival van het licht, Chiang mai (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Leonie Pieterse op 06 december 2017

Ik kan iedereen aanraden om in november naar Chiang Mai te gaan. Al is het alleen maar om het prachtige licht festival wat dan plaatsvindt. Honderden wensballonnen worden door de hele stad omhoog gelaten. Ontzettend mooi.

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Chiang Mai

 • vriendelijke mensen
 • gezellig
 • goedkoop
 • heerlijk eten
 • licht festival
 • prachtige omgeving
 • lekker weer

Minpunten Chiang Mai

 • redelijk veel toeristen
Ultieme tip: Yee Peng Festival.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Veelste kort! (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Bettie Spits op 04 december 2017

Prachtige stad binnen stadsmuren. Omgeving is mooi met bijzondere tempels. Taxibusjes, het beste wat we gezien hebben. Aanrader is de massage door ex-gevangen. Vrouwen die weer een beroep leren en met veel aandacht werken.

Ultieme tip: Sla al de toeristische olifanten-wasserettes over en ga naar die ene waar bejaarden en ooit mishandelde olifanten hun laatste jaren kunnen doorbrengen.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige, gezellige stad (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Laura Hoiting op 03 december 2017

Chiang Mai is in vergelijking met Bangkok een hele fijne stad. Minder druk, heel gezellig en heel mooi. Bovendien is het noorden van Thailand een stuk goedkoper. De omliggende natuur is prachtig, wat met bijvoorbeeld ziplinen heel goed te bewonderen is.

Pluspunten Chiang Mai

 • Betaalbaar
 • Mooi

Minpunten Chiang Mai

 • Veel toerisme
Ultieme tip: Ik heb fietsen gehuurd om zo zelf de stad te ontdekken. Dat was zeker een aanrader! Verder is de night market erg leuk! Een trekking vanuit Chiang Mai is ook aan te raden!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Chiang (a)mai(zing) (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Tara Deekman op 20 november 2017

Chiang Mai is een prachtige plek in Thailand. Makkelijk te bereiken per trein vana mf Bangkok. De sfeer, de omgeving, de nachtmarkt, maar ook zeker het hoogtepunt: de beschermde olifanten maken het een van mijn favoriete bestemmingen. Eet een heerlijk pad thai, huur een scooter om de tempels te bezoeken en je bent er zeker van dat jouw vakantie er een voor in de boeken wordt.

8,8
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Chiang Mai

 • vriendelijke mensen
 • stad
 • natuur
Ultieme tip: De olifanten zijn prachtig. Let op: olifanten worden vaak mishandeld om de toeristen te pleasen. Er zijn plekken waar ze goed worden verzorgd en waar je ze kunt voeren en wassen.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Chiang Mai (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Romy van Genderen op 20 november 2017

Chiang Mai is echt een pareltje. Zelf begonnen wij onze reis in Bangkok en vlogen vervolgens naar Chiang Mai. Wat een verschil is dit dan zeg! Heerlijk rustig, fantastische tempels en heerlijk eten. We verbleven in het Montha hotel, een prima hotel bij het oude centrum van Chiang Mai. Vanaf hier kon je het meeste te voet bereiken, behalve de Wat Phrathat Doi Suthep tempel. Deze ligt namelijk boven op een berg. Hier kun je naartoe met een rood taxi busje of door een scooter te huren. Wij zijn voor de tweede optie gegaan, omdat je dan meer vrijheid hebt. Let wel op: in Thailand heb je eigenlijk een internationaal rijbewijs nodig en als je deze niet hebt kun je dan ook een boete krijgen. De boete is 500 baht (€12) en is geldig voor drie dagen. In het oude centrum van Chiang Mai vind je ook talloze tempels die ook zeker een bezoekje waard zijn! Wat ook erg tof was in Chiang Mai was de nightmarket en de daarbij behorende foodmarket. Je kunt hier ontzettend lekker eten en het kost geen drol. Echt een aanrader!

Pluspunten Chiang Mai

 • Cultureel
 • Eten
 • minder toerisme dan drukke bangkok

Minpunten Chiang Mai

 • Drukke wegen
Ultieme tip: De nightmarket en de daarbij behorende food market. Het eten hier is echt super!! Er staan iets van 50 verschillende kraampjes waar je heerlijke gerechten kunt bestellen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastische reis! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Ivo Raijmakers op 17 november 2017

Chiang Mai, wat een mooie plek op de aarde! Van de spotgoedkope markten tot de mooie uitgerekte natuur, een plek om geweest te moeten zijn! Vooral het Elephant Nature park is een aanrader voor iedereen. Je komt in contact met de olifanten zoals op de foto te zien is, echt een onvergetelijke ervaring!

Pluspunten Chiang Mai

 • goedkoop
 • vriendelijk
 • fantastisch
 • mustsee
Ultieme tip: De foodmarket in Chiang Mai, net een festival gevoel.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Thailand (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Christel Locht op 16 november 2017

Na 20 jaar weer terug in Thailand en Chiang Mai voor een eerste verre reis met de kinderen. De stad is niet meer zo 'dorps' als 20 jaar geleden, maar de sfeer is nog even relaxed als toen.
Een stad met bezienswaardigheden voor iedereen, van jong tot oud; Van het bezoeken van de bergen met zijn inheemse stammen, een kookcursus, een bezoek aan een olifanten-opvang, de nachtmarkt, de vele tempels, tot het bijwonen van een Thai-box wedstrijd.

Pluspunten Chiang Mai

 • Levendige stad met een bijna dorpse sfeer

Minpunten Chiang Mai

 • er veel toeristen
Ultieme tip: Zoek een hotel of guesthouse in het historische centrum van de stad. Er liggen diverse mooie tempels op loopafstand van elkaar en de sfeer is 's avonds erg gezelig
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een week genieten in Chiang Mai (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Emma Vroegop op 14 november 2017

Chiang Mai is een heerlijke stad waar je snel een langere periode blijft zitten. De sfeer in de stad is fijn, er zijn veel goede eettenten en boven alles: er zijn veel dagtripjes te doen!

Eén van mijn hoogtepunten tijdens mijn reis in Thailand was het bezoeken van een olifantenopvangcentrum, waar je geredde olifanten mag voeren en badderen. Daarnaast maak je een wandeling met ze in hun leefomgeving: de jungle! Onwijs indrukwekkend om die grote lijven zo de heuvels op te zien klimmen.

Een andere leuke trip vond ik het volgen van een kookcursus waarbij je verschillende Thaise gerechten gaat koken. Let hierbij goed op dat je een kookschool uit kiest waarbij ze je ook leren een eigen curry te maken (veel kookscholen geven de curry kant en klaar).

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Chiang Mai

 • betaalbaar
 • veel te doen
 • prachtige omgeving

Minpunten Chiang Mai

 • Licht toeristisch
Ultieme tip: Wanneer je zoekende bent naar een olifantenopvang: ik heb een hele goede ervaring opgedaan bij Bamboo Family Elephant Care. Ze behandelen de olifanten daar fantastisch!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Back to the jungle (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Stefan van Wezel op 14 november 2017

Zwem met olifanten, bezoek tempels, was jezelf onder enorme watervallen of shop op een nightmarket. In Chiang Mai kan het allemaal. Met de tuktuk kom je op de leukste plekken. Of huur een scooter en rijd naar bijvoorbeeld het hippie-dorp Pai.

7,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Locals
7 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Chiang Mai

 • betaalbaar
 • cultureel
 • natuurschoon
 • overzichtelijk

Minpunten Chiang Mai

 • druk
 • regen
Ultieme tip: Scooter naar Pai.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Chiang mai (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Stefan van Wezel op 13 november 2017

Olifanten longneck village watervallen zoals deze foto. een echte stad met heel veel tempels. Echt een stuk Thailand waar je moet zijn geweest. En door met de scooter naar Pai om de natuur zelf tre ontdekken.

8,2
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Chiang Mai

 • betaalbaar

Minpunten Chiang Mai

 • regenseizoen
Ultieme tip: Ga niet op een olifant zitten . Neem een dagje bij de klein bedrijf
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zipplinen chiang mai (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Rebecca Evers op 13 november 2017

Zipplinen was echt een aanrader. Mooi stuk natuur en leuke medewerkers om je een top dag te bezorgen. Chiang mai is een geweldig stuk van Thailand. De jungle en natuur is prachtig. Groen landschap en vriendelijke mensen.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Chiang Mai

 • mooie natuur

Minpunten Chiang Mai

 • ver rijden
Ultieme tip: Ga zipplinen!
Aangeraden voor: Avonturiers

Abusing elephent (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Rebecca Evers op 13 november 2017

Twee jaar geleden, maar ik herinner me het nog als de dag van gister. De olifanten die mishandeld zijn en hun weg terug naar de vrijheid. Geweldig hoe de opvangcentrums hiermee om gaan. Zij maken de wereld beter.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Chiang Mai

 • geweldige bevolking

Minpunten Chiang Mai

 • niks
Ultieme tip: Help mee aan het stoppen van het mishandelen van olifanten.
Aangeraden voor: Backpackers

Grandioos (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Henk Luijters op 07 november 2017

De mooiste stad van Thailand is mijn geliefde Chiangmai met vele prachtige tempels, lieve Thaise mensen en een buitengewoon aardige zondagsmarkt. De oude vestingstad heeft vele gezichten. Het is een oord voor echte fijnproevers. Met de tuktuk, een driewielig voertuig kun je voor luttele baths, de Thaise munteenheid de gehele stad doorcrossen. Voor het dagelijkse leven heb je niet meer nodig dan 12 euro per dag. De store seven-eleven is net een winkel van sinkel. Er is werkelijk van alles te koop . Drie prachtige reizen heb ik naar dit paradijsje gemaakt.

Ultieme tip: Bezoek de Wararot-markt en je zult Chiangmai nooit vergeten.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors