Japan
8,5
8,7 Algemene ervaring
8,9 Beziens­waardigheden
8,6 Steden of plaatsen
8,4 Locals
9,1 Veilig
8,6 Natuur
6,5 Stranden
8,1 Klimaat

Japan

door Charlotte de Vries

Japan. Het land van de lekkerste sushi, schilderachtige tempels en 's werelds op een na grootste stad, Tokio. Japan bestaat uit vier grote eilanden en nog eens 4000 kleine eilanden. Er is dus genoeg te zien en te ontdekken.

Japan is een land met ongelofelijke contrasten. Geisha's van cultureel Kyoto wisselen af met businessmen van futuristisch Tokio. Bloeiende kersenbloemen gaan over in de dramatische Iya Vallei. En de Bullet Train scheurt met een rotvaart langs eeuwenoude tempels. Een reis door Japan vraagt om een prachtige cultuurshock.

Interessante bezienswaardigheden in Japan

Japan begin je natuurlijk bij haar neonverlichte metropool Tokio, op eiland Honshu. Eenmaal gewend aan de extreme drukte, geniet je hier van een winkelparadijs, een bruisend nachtleven en rijen bonsaibomen. Pak in Tokio ook de hypersnelle Bullet Train naar de kleinere eilanden van Japan.

Naast Tokio zijn er genoeg andere steden die even bijzonder zijn. Verken Kyoto's ongekende rijkdom aan cultuur en geschiedenis, met rondstruinende geisha's en bijna 1600 tempels. Mediteer in de belangrijkste zen-kloosters van Kamakura. Of bezichtig de rijstpakhuizen en musea in Kurashiki.

Japanse natuur

Japan staat zo bekend om haar eigenlijke cultuur en ultramoderne technologie, dat haar natuurwonderen soms over het hoofd worden gezien. En onterecht. Japan verbluft je met bergketens zo mooi als de Alpen en torenhoge watervallen die in diepe valleien storten.

Beklim de slapende vulkaan Fuyjima die met 3776 meter boven Tokio uitsteekt. Bovenop begrijp je waarom Japanners dit de woonplek van de goden noemen. Of wandel over eeuwenoude touwbruggen langs de diepe kloven en blauwe rivieren van de groene Iya Vallei.

Eilanden van Japan

Tijdens een reis door Japan is een bezoek aan haar kleinere eilanden zeker de moeite waard. Ga voor een trip door de eeuwenoude religie Shinto naar Miyajima. De wereldberoemde rode toegangspoort verwelkomt je tot haar heiligdom. Of verken de schitterende stranden en koraalriffen van Okinawa.

Like deze pagina

Reizen Japan

Meer Japan

Reviews Japan

Apart en prachtig land (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Nita Parengkuan op 02 maart 2017

We zijn onze reis begonnen in Disneyland, Tokio. Daarna zijn we doorgereisd naar Hiroshima, waar we één nacht verbleven om daar het Memorial Park voor de slachtoffers van één van de atoombommen te bezoeken en om een bezoek te brengen aan Miyajimi en de Itsukushima-schrijn. Vervolgens zijn we met de Shinkansen naar Kyoto afgereisd, wat echt een aanrader is. We waren in een mum van tijd bij ons geweldige appartement. Vanuit Kyoto hebben we plaatsen bezocht als Universal Studios in Osaka, hebben we (elektrische) fietsen gehuurd en hebben zo op die manier de mooiste bezienswaardigheden gespot van Kyoto. Na een aantal dagen hier te hebben doorgebracht, zijn we één dag de bergen ingetrokken om een nacht bij een monnikenklooster te overnachten. Het was nog een hele klus om hier te komen, het was dat er een aardig Japans vrouwtje toevallig een groot deel dezelfde kant op moest en ons dus heeft begeleid. Hele gave ervaring was dit! 's Ochtends rond vijf uur mochten we de traditionele gebeden bijwonen, waar naderhand de monnik naar ons toekwam om uit te leggen wat ze nou precies aan het doen waren. Na dit flitsbezoek, zijn we richting Osaka vertrokken. Vanuit hier hebben we uitstapjes gemaakt naar onder ander Nara Park, waar de hertjes de koekjes uit je hand eten. Ook hebben we de drukke winkelstraten bezocht en uiteraard heerlijk gegeten, zoals we overal wel hadden gedaan. Na Osaka wilden we een week 'vakantie' vieren en zijn toen afgereisd naar Okinawa eiland Ishigaki. Hier wilden we genieten van de zon, zee en strand. Echter gooide de grootste tyfoon van het jaar roet in het eten wat het mooie weer betrof en moesten we gedwongen ook eerder vertrekken naar onze eindbestemming Tokio. Hier hebben we onze laatste dagen doorgebracht voordat we weer terugvlogen. Deze reis was weer een nieuwe, hele bijzondere ervaring wat zeker aan te raden is!

Pluspunten Japan

 • Schone toiletten
 • makkelijk openbaar vervoer
 • eten
 • vriendelijke locals
 • schone omgeving
 • natuur

Minpunten Japan

 • taalbarriere
 • prijzig
 • ander geschrift
 • kleine hotelkamers
 • overbeschaafd
Ultieme tip: Appartementencomplex in Kyoto van Heian Residence. Vlakbij een boekenzaak/infopunt waar je de hele dag elektrische fietsen kunt huren om er lekker op uit te trekken.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Herfst in Japan (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Lisa Klopstra op 22 januari 2017

Ga eens off the beaten track en hike twee dagen de nakahechi trail van de pelgrimstocht Kumano Kodo in Wakayama. Weinig toeristen, mooie natuur en rust. Plan je overnight stay in een van de Minshuku's onderweg.

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Japan

 • lieve behulpzame mensen
 • goed eten
 • openbaar vervoer

Minpunten Japan

 • geen
Ultieme tip: Ga eens off the beaten track en hike 2 dagen de nakahechi trail van de pelgrimstocht Kumano Kodo in Wakayama. Weinig toeristen, mooie natuur en rust.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Where I fell in love (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Sher Magnolia op 17 oktober 2016

Ben mijn Japan-experience in Osaka begonnen, de japanners zijn enorm dankbaar en een vriendelijk volk, de meeste Japanners spreken geen Engels, toch doen ze ongelofelijk hun best om het toch verstaanbaar en begrijpbaar te maken.

8,9
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Breng een bezoek aan Kyoto, in tegenstelling tot Osaka zie je ze hier nog lopen in traditionele kimono's, de tempels zijn adembenemend mooi.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Het bizarre Tokyo en prachtige Kyoto! (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Suzanne Adriaens op 11 oktober 2016

Japan is een geweldig land en erg divers. Tokyo is indrukwekkend door de verschillende wijken. Hoogtepunten: Senso-ji, Harajuka, Shibuya crossing, Akhibara (geek town), Tsukiji fish market. De thema cafés zijn heel erg bizar en leuk, zoals maid café, robot restaurant en uilen-café. Kyoto is een stuk toeristischer en heeft veel bezienswaardigheden. Hoogtepunten: Fushimi, Golden Pavillion en Philosephers' path (vooral in maart/april tijdens Sakura). Het eten in Japan is overal lekker. De matcha thee is ook super!

Pluspunten Japan

 • aardige locals

Minpunten Japan

 • Duur
Ultieme tip: Bezoek een Maid Café
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers

Tegenstellingen (bezocht in oktober 2010)

Review geschreven door Aly van IJzeren op 11 oktober 2016

Japan is een land van tegenstellingen. Vooruitstrevend en aan de andere kant vol tradities. Op straat zie je de meest moderne outfits terwijl je tegelijkertijd meisjes in kimono tegenkomt. Het is er ontzettend schoon, geen peuk, kauwgom of papier zie je op straat. En mocht je onverhoopt toch iets laten vallen dan word je daar heel vriendelijk op gewezen. De treinen rijden stipt op tijd. Helaas wordt nergens op stations enige informatie in het Engels gegeven, ook de stationsmedewerkers hebben daar grote moeite mee. Natuurlijk zijn alle toeristische highlights geweldig!
Nara, Kyoto (de wijk Gion is de moeite waard), Tokushima, Mount Aso, Himeji Castle, Osaka Castle en natuurlijk Hiroshima met het museum en het tempeleiland Miyajima met zijn goddelijke herten.
De mensen zijn heel vriendelijk en voor zover ze kunnen zonder Engels, heel behulpzaam. Wel nieuwsgierig naar Europeanen.
Wij kochten op een station een lunchbox met allerlei heerlijke hapjes. Daarbij een fles koude groene thee, oiishi!
Wij logeerden er bij Japanse vrienden die ons helemaal hebben rondgeleid en dat was een onvergetelijke ervaring.
Wanneer ik de kans krijg ga ik zeker weer, want in drie weken kun je lang niet alles zien.

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Japan

 • Mensen zijn vriendelijk en gastvrij
 • Het is er heel schoon
 • Prima hotels
 • alles rijdt stipt op tijd

Minpunten Japan

 • Vrijwel niemand spreekt Engels
 • Ook de bewegwijzering is altijd in het Japans
Ultieme tip: Ga eens logeren in een echte, traditionele Ryokan. Soms tref je daar een echt bad-gelegenheid, een prachtige yukata (soort badjas) en daarna een verrukkelijk Japans diner!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Intens Tokio (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Maarten Janssen op 05 oktober 2016

Twee weken stedentrip Tokio: geen goed idee als je tot rust wilt komen. Wel een goed idee als je jezelf wilt verwonderen over hoe chaotisch en gestructureerd tegelijkertijd een stad kan zijn.

Ja, Tokio is druk en na twee weken had ik wel genoeg van alle lichtjes en geluidjes (lees: prikkels). Maar dat neemt niet weg dat het een enorm fascinerende en ook mooie stad is.
Een goede voorbereiding is key. Weet waar je heen wil en hoe je er moet komen.
Laat jezelf verbazen door de gastvrijheid van publieke personen en aanschouw het uitzicht vanaf Tokyo Tower: adembenemend.
Beleef Akihabara en Shinjuku en je bent een ervaring rijker die je nooit meer gaat vergeten.

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Japan, 〒101-0021 Tokyo, 千代田区Sotokanda, 1−8−14
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

geweldig wat ervaring (bezocht in mei 2001)

Review geschreven door Corrie-anne Zoeteman op 04 oktober 2016

Dit was heel lang geleden( dus niet in 2001) maar ik herinner me het heel goed, samen met mijn moeder een rondreis gemaakt. In een echt japans hotel geslapen dus een kimono aan, op de grond eten en natuurlijk met stokjes. Vanwege m'n blonde haar had ik heel veel aandacht en wilde ze allemaal mijn haar aanraken, scheen hun geluk te brengen, vond alles prachtig en zal het nooit meer vergeten.

Ultieme tip: met een klein reisgezelschap een rondreis maken
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Reizen met vrouwen van nu naar Japan (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Danie IJzerman-de Jong op 03 oktober 2016

Japan is heel bijzonder, wij reizen met de bus en de trein, alles gaat op de minuut af. Helaas worden de koffers na gezonden met een vrachtauto. De koffers kunnen niet mee in de trein, dus een nacht zonder.
Wij reizen van Tokyo naar Nagasaki. We zien heel veel tempels en het keizerlijk paleis op een heuvel in een openbaar park. Het paleis is niet toegankelijk voor publiek. 's Avonds kijken wij naar Shibuya Crossing Point, daar waar 150.000 mensen oversteken per keer. Als het licht op groen springt krioelt iedereen door elkaar. Een beleving om het mee te maken. Een heel verschil als je een tempel bezoek, wat een rust is daar.
We komen ook in de Japanse Alpen. De sneeuw ligt daar nog in de bergen. Wat een rust en een schoon gebied. Heel indrukwekkend zijn de tuinen/parken, vijvers met karpers en het aangeharkt zand/grind.
Bij een diner genieten wij van zang en dans van een leerling-geisha. Ook genieten we van een theeceremonie en drinken we de matcha thee. Deze wordt volgens vaste regels bereidt: hij wordt schuimig gemaakt met een borstel, in kommen geschonken en met een buiging aangeboden. Terug buigen, de kom op je hand twee keer draaien en drinken met het plaatje van je af. We bezoeken een sake brouwerij en proeven drie soorten. Dit was een familiebedrijf sinds 1832. We reizen verder naar Himeji kasteel en bezoeken het eiland Miyajima met zijn prachtige toegangspoort. Itsukushima heiligdom die op het water lijkt te drijven. Hij staat los op de bodem, de holle bovenbalk is gevuld met stenen en het gewicht daarvan houdt de poort staande. Heel bijzonder. We reizen door naar Hiroshima en Nagasaki. U allen bekend van de Tweede Wereldoorlog. Dit is in vogelvlucht mijn verhaal.

Ultieme tip: Neem vooral een paraplu mee.
Aangeraden voor: Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

35 dagen Japan (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Salomé Pouw op 02 oktober 2016

Mijn ervaring met Japan is dat het een van de fijnste landen is om doorheen te reizen. Dit komt onder andere door de diversiteit van het land. De cultuur, tradities, mooie natuur, grote steden, lekker eten, aparte dingen, vooruitstrevende technologie en super behulpzame mensen. Wij waren er tijdens het bloesemseizoen en dit is zeker een aanrader. Er hangt een prettige en gezellige sfeer. Iedereen is vrolijk. Locals zitten tot laat in parkjes te picknicken en te drinken. Je ziet zowel mannen en vrouwen van jong tot oud opgedoft in Japanse klederdracht. Tip: tijdens deze periode is het van belang om vroeg van te voren te boeken aangezien alle accommodatie al ver van te voren vol zit, zeker in en rondom Kioto en Tokio. Een ander hoogtepunt voor ons was het zien van Mount Fuji vanaf Lake Kawaguchiko. Daarnaast heeft het Peace Memorial Museum in Hiroshima een blijvende indruk gemaakt, de bamboebossen bij Arashiyama, de duizenden poorten van Fushimi Inari, de Itsukushima-schrijn op Miyajima eiland en de geordende chaos in megastad Tokio. Een leuke uitstap is Koyasan, een belangrijke plaats in het boeddhisme. Boek hier een verblijf bij één van de tempels en verbaas je over de grootste begraafplaats van het land: Okunion, waar toch wel een mysterieus sfeertje hangt. Japan is over het algemeen een aardig prijzige bestemming maar je kan het zo duur maken als je zelf wilt. Slaap wat vaker in hostels of business hotels. Ook zijn de ramen tentjes aan te raden. Je kan hier in een machine geld stoppen waarna je een grote bak met noedels krijgt. Als je van plan bent om veel te reizen, is het handig om een JR-pass aan te vragen. Deze is geldig voor een bepaalde periode op alle treinen van Japan Railways Group.
Maar geniet daarnaast ook zeker van de wat luxere dingen. Ga een keer uit eten bij een goed sukiyaki of sushi restaurant of probeer Wagyu beef. Ook is Kinosaki-Onsen een aanrader, een klein plaatsje waar je in yakuta én op houten slippertjes van onsen naar onsen struint.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Japan

 • Behulpzame locals
 • Perfecte infrastructuur
 • Veilig

Minpunten Japan

 • Prijzig
Ultieme tip: Ga tijdens het bloesemseizoen! Dit is rond eind maart - begin april maar hangt ook sterk af van de weersomstandigheden. Er zijn verschillende websites met bloesemvoorspellingen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Magistraal land! (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Bjorn van der Wee op 02 oktober 2016

Ik ben voor zaken in Tokio geweest voor ongeveer tien dagen. Elke avond die ik vrij had, ben ik op pad gegaan. Eten is waanzinnig goed in Japan, en dan niet alleen het Japanse eten maar ook de westerse keuken. Je kunt gerust een week besteden in de hoofdstad zonder je te hoeven vervelen. De twee weekenden die ik vrij te besteden had, waren eigenlijk te kort. Nadeel is overigens dat men vrij slecht of vaak geen Engels spreekt, iets wat ik op voorhand niet had verwacht. Iedereen leeft ook heel erg in zijn/haar eigen wereld.

Pluspunten Japan

 • Perfecte organisatie
 • luxe
 • eten
 • cultuur
 • bezienswaardigheden

Minpunten Japan

 • Men spreekt nauwelijks Engels
Ultieme tip: Doe een fietstoer, zoals dat in elke grote stad gaaf is om te doen! Japan zou Japan niet zijn als je niet ook gewoon met een E-Bike op pad kan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een onvergetelijke reis! (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Manouschka Groenewoud op 02 oktober 2016

Vorig jaar heb ik de reis van mijn leven gemaakt: ik heb een week in het hart van Tokyo doorgebracht! Maar, een week lang in de drukte zitten is niets voor mij.. Daarom was ik blij dat we een dag naar Kamakura gingen. Kamakura is een mooi tempeldorp aan de kust. Je kunt er heerlijk rondlopen in mooie parken en je hebt er leuke marktkraampjes en winkeltjes. Aan het einde van de dag besloten we nog net voor sluitingstijd langs te gaan bij The Great Buddha of Kamakura; ik had nog nooit zoiets moois gezien! Ik heb een foto gemaakt, precies op de plek waar ik hem voor het eerst zag.. Van achter de bosjes kwam hij tevoorschijn. De ondergaande zon zorgde voor mooie foto's en ik kwam er helemaal tot rust..
Dus, mocht je een leuke vakantiebestemming zoeken, dan raad ik je Japan zeker aan! Ik ga zeker nog een keer naar Japan en Kamakura staat dan zeker weer in de planning!

Pluspunten Japan

 • Schoon
 • beleefde mensen
 • respect
 • goed eten
Ultieme tip: Neem eens een zijstraat in Japan. In de leuke steegjes die je tegen komt vind je de mooiste winkeltjes en de gezelligste restaurantjes.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Veelzijdig Japan (bezocht in juli 2007)

Review geschreven door Jenny Hokke-Eurlings op 02 oktober 2016

Japan is een geweldig land om je onder te kunnen dompelen in de cultuur en natuur. Of het nou de grote stad Tokyo, Nagasaki, Kyoto of het platteland Tsumago is, er is genoeg te zien en te doen. Heerlijk naar een onsen waar de mensen zelf gaan badderen en wij ook. Als je het echte Japan wilt meemaken zou ik aanraden om te overnachten in een Ryokan (traditioneel hotel), en reizen met de trein (shinkansen genaamd). Hiroshima is indrukwekkend en de vismarkt in Tsukiji (Tokyo) is zeker de moeite waard en dan ontbijten met lekkere verse vis. Ik zou zeer zeker nog een keer terug gaan.

Pluspunten Japan

 • zeer vriendelijke mensen
 • heerlijk eten

Minpunten Japan

 • de taal is vaak een probleem
Ultieme tip: Overnachten in een Ryokan zou ik zeker iedereen aanraden
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nagoya, een stad die niet mag ontbreken op je reis (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Elly Groenewoud op 02 oktober 2016

Tijdens ons verblijf in Nagoya hebben we telkens een dagkaart gekocht. Er rijdt vanaf het station een Hop On Hop Off Bus langs alle bezienswaardigheden van de stad.

We hebben Port of Nagoya Aquarium bezocht. Advies: neem voor de kleine meerprijs het combiticket, omdat je hier de gehele dag kunt doorbrengen. Het aquarium is misschien niet echt heel erg groot, maar leuk voor een kort bezoek. Bij het combi-ticket hoort ook het dolfinarium, waar op gezette tijden een dolfijnenshow wordt gegeven. Vanaf het dolfinarium loop je langs de haven over de brug naar de uitkijktoren, met uitzicht over de havens en de stad. Je kunt tevens een bezoek brengen aan het Artic onderzoeksschip.

Met de Hop On Hop Off bus naar Toyota Commemorative Museum. Dit is voor een kort bezoek van ongeveer 2 uur. Hier laat men vooral zien hoe Toyota is ontstaan, en is begonnen als industrieel textiel ontwerper.

Museum of Science is heel betaalbaar en leuk om met kinderen te bezoeken. Het is een vrij groot museum waar kinderen zich goed kunnen vermaken.

De Toganji tempel vonden we aardig,maar zeker niet de mooiste die we hebben bezocht.

De Shirotori Garden is een bezoek waard. Prachtig aangelegde Japanse tuin, met waterpartijen vol Koikarpers en watervalletje en een theehuis.

Pluspunten Japan

 • Vele bezienswaardigheden
 • tempels
 • lekker eten
 • behulpzame mensen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Kyoto en omgeving zijn een aanrader (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Elly Groenewoud op 02 oktober 2016

Voor onze rondreis naar Osaka, Kyoto en Kobe hebben we een Kansai Wide Pass gekocht. Dit is een aanrader als je diverse uitstapjes in de regio wilt gaan maken. Als je vooral in de stad verblijft, dan is een Suica Card ( OV ) handig om ernaast aan te schaffen.Je moet even goed rekenen, maar voor ons was het veel goedkoper dan de aanschaf van een Japan Rail Pass.

We hebben tijdens onze vakantie ontzettend veel gewandeld en per dag gekeken welke dingen we wilden bekijken.We hebben het Fushimi Inari Shrine bezocht (beroemde Tori gate). Advies om dit zo vroeg mogelijk in de ochtend te bezoeken, om in alle rust een paar mooie foto's te kunnen maken, want vanaf 09.30 uur wordt het heel erg druk. Het is een mooie wandeling, en na een poosje kom je eigenlijk nauwelijks meer mensen tegen. We hebben de hele lus gelopen en genoten van het uitzicht.

Vanuit Kyoto kun je met je Wide Pass prima met de trein naar Nara. Nara is wel enigszins toeristisch, maar wel leuk voor een paar uur om gezien te hebben.
De grootste attractie zijn daar de tamme herten, en hierna een mooie wandeling naar de beroemde boeddhistische Todai-ji tempel.

Ook de Kiyomizu-dera tempel in Kyoto vonden we een bezoek meer dan waard. Op weg ernaartoe kom je langs de Chion-in tempel, deze is aardig voor een kort bezoekje. De Kiyomizu-dera tempel is vooral fotogeniek wat later in de middag, een uurtje voor de schemering gaat invallen. Hier zagen we een aantal dames gekleed in kimono voor een speciale fotoshoot.

We hebben ook een dagtrip gemaakt naar Arashima Tarokko Station. We hebben een combi-ticket gekocht voor de Scenic Train, en een boottocht gemaakt over de Hozugawa rivier.
Tijdens de rit weinig uitzicht op de omgeving, vanwege de bomen. De boottocht is niet heel spectaculair, maar wel de moeite waard.Na de tocht kun je een een wandeling maken door het dorp en een bezoek brengen van ongeveer een uur aan de Tenryu- ji Zen tempel en de Sogenchi garden en het nabijgelegen Arashima bamboo forest.

Pluspunten Japan

 • Uniek
 • veel tempels
 • mooie natuur
 • prima openbaar vervoer
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Japan: Tokyo (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Sanne Van Leeuwen op 01 oktober 2016

Tokyo, I love it!
Een wereldstad met geweldige tempels/winkel straten/restaurants, van alles wat. Maar het rare is, het is helemaal niet zo laaiwarig of druk als in andere grote wereldsteden. Zeker een aanrader is met het openbaar vervoer reizen; geweldig geregeld. Voor de rest vooral genieten van de Japaners zelf, die zich geweldig kleden en heel aardig zijn.

Ultieme tip: Met het openbaar vervoer reizen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Japan is Fantastisch! (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Mariska Bosklopper op 30 september 2016

Wat een mooi land met vriendelijk en bijzondere mensen! Een combinatie van mooie natuur, een bijzondere cultuur, leuke stedentrips, geschiedenis etc.
Het eten is er echt heerlijk en zeker niet alleen vis zoals sommige mensen denken.
Het is geen goedkoop land, maar het is goed te doen. Ik kan het in iedergeval iedereen aanraden!!

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Japan

 • super schoon
 • vriendelijke mensen

Minpunten Japan

 • weinig engels sprekende mensen
Ultieme tip: Ga vooral in ryokans slapen en boek ze vooraf! Op de dag zelf op zoek gaan naar een slaapplek schijnt een belediging te zijn.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Veel tempels. (bezocht in december 2008)

Review geschreven door Hans Bongers op 28 september 2016

Als je een georganiseerde reis kiest dan is het vanzelfsprekend dat je verschillende tempels bezoekt.
Na de 3e, 4e kun je ook de route aan de buitenkant nemen. Je hebt dan een heel ander beeld. Dus even weg van de gebaande paden.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
6 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Japan

 • Discipline

Minpunten Japan

 • taal
Ultieme tip: De supersnelle trein de SHINKANSEN
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

vriendelijk (bezocht in december 2008)

Review geschreven door Hans Bongers op 28 september 2016

Mooi land Japan! Veel traditie en aan de andere kant ook supermodern.
Tokyo is een grote schone stad. De mensen zijn gedisciplineerd en aardig.
Het openbaar vervoer is subliem. Het uitzicht vanaf de oranje televisietoren is heel mooi en met helder weer zie je Japan's trots: Mount Fuji.

7,9
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
5 Locals
9 Veilig
9 Natuur
5 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Japan

 • schoon

Minpunten Japan

 • de taal
Ultieme tip: Ga er niet van uit dat Japanners je begrijpen als je Engels praat. Vraag eerst iets waar ze op moeten antwoorden. Zelfs bij de info op Tokyo centraal geen woord Engels.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Japan

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Taiwan kenner
Sponsors