Klimaat Japan

Klimaat Japan

Wat voor klimaat kun je verwachten in Japan?

Japan heeft een complex klimaat. De langgerekte archipel van eilanden zorgt ervoor dat het klimaatverschil in Japan groot is. In het noorden kan het tijdens de lange winter flink sneeuwen, terwijl de zuidelijke eilanden een subtropisch klimaat hebben. Tijdens de winter kampen de steden aan de Japanse zee met flinke sneeuwval, terwijl het oosten van het land 's winters weinig neerslag krijgt.

Het weer in Japan in de zomers is warm en vochtig; alleen in Hokkaido blijft de temperatuur aangenaam koel. Tussen mei en juni trekt de moesson vanuit het zuiden over Japan. In augustus en september is het orkaanseizoen, waardoor reizen in Okinawa, Izu-shotō en Ogasawara-shotō lastig kan zijn.

ZELF NAAR Japan?

Bekijk alle 55 reizen naar Japan

Welke seizoenen zijn er in Japan?

Japan kent vier duidelijke seizoenen, die in het hele land merkbaar zijn. Afhankelijk van de breedtegraad duren de winters lang en de zomers kort, of andersom. Zo kent het noordelijk gelegen Hokkaido lange, strenge winters met veel sneeuwval. De zomers zijn kort.

De winter begint rond oktober in het noorden en komt in november in het zuiden aan. Vanaf maart dient de lente zich vanuit het zuiden aan. Tussen juni en september is het heet en vochtig, tijdens de Japanse zomer.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden in Japan?

Japan heeft regelmatig te kampen met aardbevingen. De eilanden liggen precies op de breuklijnen van de pacifische oceaan, op de zogeheten Ring van Vuur. Om de paar dagen trilt Japan vanwege een aardbeving, maar de meeste bevingen zijn volstrekt ongevaarlijk. Af en toe zijn er grotere aardbevingen.

Reizen Japan

Specialisten Japan

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors