Religie & Tradities Japan

Religie & Tradities Japan

Wat zijn de belangrijkste religies in Japan?

Het boeddhisme en shintoïsme zijn de twee belangrijkste religies in Japan. Tussen de 80 en 95% van de Japanners heeft banden met een tempel van een van de beide religies. Voor veel Japanners gaan de beide religies hand in hand, al zou maar een derde van de Japanners zichzelf als religieus bestempelen. Slechts een zeer kleine groep is christelijk.

Wat zijn belangrijke tradities in Japan?

De Japanse cultuur staat bol van de tradities. Het zijn er zoveel dat ze onmogelijk allen te noemen zijn en Japanners verwachten dan ook niet dat buitenlanders precies weten welke tradities belangrijk zijn in Japan. Japanners zijn zeer familiegeoriënteerd, waarbij ouderen een speciale rol innemen. Respect voor ouderen en het vermijden van opdringerig gedrag zijn zeer belangrijk in Japan.

ZELF NAAR Japan?

Bekijk alle 55 reizen naar Japan

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Japanners begrijpen dat de vele gewoonten en gebruiken voor een buitenlander onmogelijk allemaal te begrijpen zijn. Ze vinden het dan ook niet erg als je fouten maakt en helpen je graag. Er zijn vier dingen je te allen tijde moet vermijden, omdat ze onvergefelijk zijn, zelfs voor buitenlanders.

1. Loop nooit met schoenen of slippers over tatami-matten.
2. Snuit nooit je neus in het openbaar.
3. Laat je eetstokjes nooit rechtop in je rijst staan. Zo wordt rijst aan de doden geserveerd.
4. Neem nooit een bad zonder eerst te douchen.

Verder is het gebruikelijk om te buigen als je iemand ontmoet. Mannen buigen met hun handen langs hun lichaam. Vrouwen vouwen hun handen in hun schoot.

Vul niet je eigen glas bij als je in een groep wat drinkt, maar wacht tot een tafelgenoot dat doet. Het wordt als zeer beleefd ervaren als je daarbij je glas met twee handen optilt.

Reizen Japan

Specialisten Japan

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors