Beste reistijd Japan

Beste reistijd Japan

Wat is de beste reistijd voor Japan?

Japan is op haar mooist in de lente en de herfst. In de lente staan de kersenbomen in een schitterende bloei. Vanaf maart tot juni trekt de bloesem als een deken van Zuid-Japan naar het noorden. De temperatuur is zacht, waardoor je in alle comfort van de schoonheid kunt genieten. Hou er wel rekening mee dat de Gouden Week rond eind april, erg druk is en dat je vervoer en accommodatie zult moeten reserveren.

De herfst is vrijwel net zo mooi. Opnieuw zijn het de bomen die het straatbeeld bepalen. Vanaf oktober kleurt Japan langzaam goud, geel en oranje. De temperatuur is nog steeds aangenaam, na de lange, warme zomer.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Japan

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Rusland kenner
Sponsors