India
7,8
8,3 Algemene ervaring
8,8 Beziens­waardigheden
8,3 Steden of plaatsen
7,5 Locals
6,8 Veilig
8,3 Natuur
7,1 Stranden
7,3 Klimaat

India

door Charlotte de Vries

Een reis door India is een spel voor je zintuigen. Je hoort schelle Bollywood-klanken in Mumbai en wordt geduwd door de chaotische straten van Delhi. Je ruikt Indiase kruiden op de bazaars van Jaipur en raakt geïmponeerd door de schitteringen van de Taj Mahal. In India staan duizenden nieuwe indrukken op je te wachten.

De bezienswaardigheden van India zijn talloos. Bezoek de koloniale steden Chennai en Kolkata (voorheen Calcutta). Laat de felblauwe huizen van Jodhpur je verblinden. Maak vanaf Tiruchirappalli een dagtrip naar de tempels van Srirangam. Doe yoga in Mysore en haal specerijen in Kochi. India ontdek je hier.

De mooiste bezienswaardigheden van India

Het icoon van India is zonder twijfel de Taj Mahal in Agra. Dit prachtige witmarmeren mausoleum is het grootste monument voor de liefde. Een moghulkeizer liet het bouwen voor zijn lievelingsvrouw.

Vanaf Agra reis je naar Jhansi, om de bus te pakken naar luststad Khajuraho. Erotische afbeeldingen uit de Kamasutra sieren hier eeuwenoude tempels. Na deze te bestuderen bezoek je Varanasi, waar zieken en ouderen heengaan om in de heilige rivier Ganges te baden. Alleen met een ijzeren maag woon je hier het verbrandingsritueel van een overledene bij.

Indiase tempels en paleizen

Spiritualiteit tekent heel India op verschillende manieren. In Ajmer staat het paleis van een soefiheilige, in Bodh Gaya werd Siddharta Boeddha, in Ajanta en Ellora vind je heilige grotten, in Ladakh leeft het Tibetaanse Mahayanaboeddhisme nog en Puri is een van de belangrijkste hindoeïstische oorden.

Vergeet ook niet de legendarische tempels van Amritsar, Pushkar, Madurai, Leh en Hampi. En een van de mooiste steden van India: Udaipur. Gedetailleerde paleizen, ghats en witgekalkte haveli's weerspiegelen in het aanliggende meer.

De leukste steden van India

India in het klein vind je in de tweedelige hoofdstad Delhi. In Oud-Delhi staan de moskeeën en paleizen van keizers en sultans overeind. In Nieuw-Delhi trekken ossenwagens en riksja's door chaotische straten. De grootste stad is echter Mumbai, waar Bollywood is ontstaan. En het meest westers is de zakenstad Bangalore, ook wel Bengaluru.

Als je van bazaars houdt, bezoek dan de geurige steden Bhopal, Hyderabad en Secunderabad en Puducherry en Auroville. Een olifantenfestival woon je bij in Jaipur en in Kuttanad, de binnenwateren van Kerala, kom je in aanraking met een landelijke levensstijl. Voor een clip uit Duizend-en-een-nacht bezoek je de gouden woestijnstad Jaisalmer.

De Indiase natuur

Voornamelijk in het bergachtige noorden van India is de natuur schitterend. Typische vakantieoorden zijn Shillong, Varkala, Manali en Mount Abu. Maar als je echt van een uitzicht op de machtige Himalaya wilt genieten, reis dan naar het dorp Darjeeling, Dharamsala of de beeldige steden Namchi en Samdrupste.

Dierenliefhebbers spotten olifanten in het Periyar National Park en tijgers in het Jim Corbett National Park. Het natste gebied ter wereld vind je in Cherrapunjee en Mawsynram en een tropisch regenwoud op eilandengroep Andamanen. Om bij te komen van je lange en indrukwekkende reis door India luier je op de hagelwitte stranden van eilanden Diu en Goa.

Like deze pagina

Reizen India

Meer India

Reviews India

Incredible India (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Eva van der Veer op 22 juli 2017

In totaal ben ik zeven maanden in India geweest en ik ben echt verliefd op het land, van noord tot zuid. Ik heb genoten van de cultuur, de drukte op straat, het eten, de kleuren, de geuren, de voor ons soms vreemde gebruiken en gewoonten, de mooie veelzijdige natuur, de gastvrijheid en de behulpzame mensen! Ik heb voelde me veilig in India, maar hield me wel aan bepaalde regels. Ik droeg bedekkende kleding, ging niet in de avond over straat en lachte niet naar mannen. Het is sonde dat India zo slecht bekend staat, het is mijn nummer 1 reisbestemming!

Pluspunten India

 • behulpzame mensen
 • openbaar vervoer
 • mooie natuur
 • interessante cultuur
 • lekker eten

Minpunten India

 • druk
 • chaotisch
Ultieme tip: Ga naar India en laat je verrassen door de overweldigende cultuur!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

mijn tweede thuis,love india (bezocht in maart 2013)

Review geschreven door Robert Kok op 04 juli 2017

ben momenteel 3 keer geweest ,2013 2014 2015 4 weken per keer nu dus 2018
heb aan het eind van eerste jaar een gids ontmoet die mij zijn family heeft laten zien
en was meteen een klik
zodoendee ben ik de 2 opvolgende vakanties bij hun gebleven 4 weken
deel v d family is ook 2 keer met me mee naar delhi gereist en hebben daar afscheid genomen
zie foto s op me website en op youtube enkele vids
groeten van robert kok
ben al aan het plannen voor komende februarie
weer terug naar "me family"
in varanasi
graag reactie terug
planning voor volgend jaar 23febr met welke airline weet ik nog niet

sokken zijn niet nodig eten buiten is niet aan te radenen drinken uit flessjes
ben zelf ziek geweest van annanas

Ultieme tip: tips goed voor bereiden, .vacinaties,slotje mee voor om je bagage op slot te zetten in de trein pas goed op je bagage op stations oa
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

India: tussen droom en werkelijkheid. (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Jan Dewit op 30 juni 2017

INDIA: TUSSEN DROOM EN WERKELIJKHEID
Prachtige paleizen en overdadig gedecoreerde tempels die getuigen van een indrukwekkend verleden, extreme pracht en rijkdom die hand in hand gaat met diepe armoede en overal zwervend huisvuil, kleurrijke klederdracht die alom vrolijkheid uitstraalt en midden in de straat: de heilige koe als zinnebeeld van het leven. Bestaat er nog een magischer bestemming dan Indië? In dit onmetelijke subcontinent van Mathama Gandi gaat onze rondreis hoofdzakelijk door het westelijk gelegen Rajasthan en de steden Agra en New-Delhi.Rajasthan telt 56 miljoen inwoners en is ongeveer even groot als Frankrijk. Door zijn unieke ligging langs belangrijke karavaanroutes ontstonden hier kastelen, forten en paleizen die doen denken aan de sprookjeswereld van duizend en één nacht. In het totaal legden we in 15 dagen 3.100 kilometer af en beetje bij beetje schoven tussen droom en werkelijkheid de puzzelstukjes van de geschiedenis en de soms rauwe werkelijkheid van het heden in elkaar. Na die 15 dagen zijn we compleet uitgeteld. Maar wat een land, wat een reis, wat een ervaring!
Bekijk de volledige reportage op www.youtube.com/c/dewitdelahaye

Pluspunten India

 • Andere wereld

Minpunten India

 • armoede
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Een huwelijk in de jungle van Kerala (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Marjolijne Blankevoort op 30 juni 2017

India is een land van contrasten, je kan er heel veel zien en ontzettend veel beleven. Het is druk, chaotisch, je kan alle kanten op en het is soms lastig om je te focussen; in je reisplannen moet je flexibel zijn, want niet alles zal zo verlopen als je plant. ;-)
Het mooie van India is dat alles loopt op een onverwachte en spontane manier. Je komt mensen tegen die je willen oplichten en je komt mensen tegen die ontzettend veel moeite doen om je te helpen en een mooie belevenis te geven van hun land.
Wees dus alert, maar sta ook open voor alles wat dit land je te bieden heeft...en dat is veel! Van grotten uit de oudheid met monolieten uit de 5e eeuw, prehistorische tempels en verborgen grotten tot aan de heilige offer rituelen waar goden geëerd worden. Bergen, jungle, woonboten, het stadsleven, vervoerd worden in riksja's, achterop de scooter over bruggen, door theeplantages, paleizen van de Maharadja's in alle pracht en praal bezoeken met versieringen in mahonie hout en klatergoud.. Er is een enorme variëteit aan bezienswaardigheden en voor iedereen wat wils: van avontuur, strand, stadsleven tot cultuur, rust, Ayurvedische kuuroorden, yoga en van de Indiase specerijen genieten.
India heeft het allemaal en er is ontzettend veel te ontdekken wat nog niet beschreven staat in de algemene toeristen gids. Het is een land volop in ontwikkeling waardoor het makkelijk is te bereizen met openbaar vervoer of privé chauffeur en je er ook terecht kan met een divers budget: van zeer luxe resort vijf sterren hotels of backpacken in hostels of bij families thuis logeren. Bovendien is het land zo gigantisch groot dat je er jaren rond kunt brengen en elke dag iets unieks kunt zien. Geen dag zal hetzelfde zijn. Je zal je er nooit vervelen en kunt alle kanten op. Zoveel staten, zoveel talen, zoveel tradities, zoveel etnische verschillen.. En met een toeristen visum mag je er een half jaar rondreizen.
Wanneer ga jij?

8,4
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten India

 • natuur
 • mensen
 • gastvriendelijk
 • makkelijk bereisbaar
 • goedkoop
 • mooie bezienswaardigheden
 • avontuurlijk
 • spiritueel
 • historische culturele plekken

Minpunten India

 • vies
 • druk
 • onhygienisch op veel plekken
 • makkelijk worden opgelicht als westerse blanke
 • chaotisch
Ultieme tip: Je moet minimaal een keer masala dosa hebben gegeten!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

India een land van mystiek en lieve mensen. (bezocht in februari 2014)

Review geschreven door Cathy Dijkstra op 28 juni 2017

India , wat een prachtig land en heus wie er wat vroeger in het jaar heen gaat ziet dat het er ook groen kan zijn.
En wat zijn de mensen lief geen aanmerkingen over je kan met een gerust hart daar heen.
De Heilige rivier in de vroege ochtend wat een belevenis, de stilte de zonsopgang en al die bootjes op de rivier en badende mensen.
Ik ga er zeker nogmaals terug, de wens hier naar toe stond boven aan mijn lijstje En deze wens is in vervulling gegaan, en nooit spijt van gehad, heerlijk land heerlijk eten en lieve mensen.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten India

 • zeker betaalbaar
 • , vooral de kleine winkeljes

Minpunten India

 • slechte wegen
Ultieme tip: De heilige rievier bezoeken in de ochtend zowel de avond. Doe eens een lokaal schooltje aan op het platte land het echte leven, geweldig zij zongen voor ons het Indische volkslied.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kleurrijk India (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Mariël Sustrunck op 04 juni 2017

Wauw, wat een fantastisch land! In 9 dagen heb ik Delhi, Agra en Jaipur gezien, ook wel de golden triangle genoemd. Niet voor niks heet dit zo! Als je uit het vliegtuig stapt, word je in Delhi meteen overladen door allemaal emoties, geurtjes en kleuren. Wat een massabevolking, vuilnis op straat, armoede, smog en ga zo maar door. Meteen heel veel indrukken, maar vooral positief. Wat vond ik Delhi een geweldige stad. Bewondering voor de religie die ze daar hebben, waar ze met veel trots en discipline voor staan.

Agra is natuurlijk fantastisch door de Taj Mahal. Maar Agra heeft nog zoveel meer te bieden. Met een tuktuk door de stad rijden naar het fort (is echt de moeite waard en je hebt mooi uitzicht over de Taj Mahal) en de lokale marktjes. Daar kun je mooie stoffen kopen.

Met de bus naar Jaipur. De reis daarheen is al bijzonder. Je moet zeker stoppen bij Fatehpur Sikri (Wow!) en de monkey tempel dichtbij Jaipur. Fatehpur Sikri staat op de lijst van Unesco. Dat snap ik helemaal.

Je moet wel tegen starende mannen en bedelende kinderen kunnen. In heel India ontkom je daar overigens niet aan. Dat hoort bij de cultuur.

In Jaipur heb je het immens grote Amber Fort. Misschien vond ik dat nog wel het mooiste. Tegen de heuvels opgebouwd. Je waant je echt in Disney's Aladdin.

Een dagje shoppen in het oude stadsdeel van Jaipur is een must. Zo leer je het echte Indiase leven kennen. Met eetkraampjes langs de hele weg, oude mannen met tulbanden op de fiets en tuktuks die door de straten scheuren. India is gewoon een onwijs mooi land, maar je moet er wel van houden!

7,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
5 Locals
6 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten India

 • Heerlijk gegeten in een garaga in Jaipur
 • mooie mensen
 • fantastische architectuur
 • lekker weer
 • leuke hostels/hotels

Minpunten India

 • op sommige plekken wat onveilig
Ultieme tip: Ga naar de bioscoop en kijk een echte Bollywood film. Ondanks dat je er niks van verstaat en is het mooi en bijzonder om tussen de locals een film te kijken
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch Rajasthan (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Sonja Braaksma Westerveld op 03 juni 2017

India, een veelbelovend land, met prachtige bezienswaardigheden.
Een land van kleur, smaak en geur!!!! Een van de mooiste bestemmingen die ik in mijn leven heb bezocht! Echt een aanrader. Vriendelijke mensen en het eten is voortreffelijk.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Zorg dat je voldoende kleine coupures rupies hebt ( 20 en 50 rupie), zodat je altijd een fooi kan geven aan de kofferboys in de hotels.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Stage (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Meggie Geelen op 21 mei 2017

Ik ben samen met een aantal medestudenten vijf maanden in India (Bangalore) geweest. Ik heb me heel erg thuis gevoeld. De mensen waren heel vriendelijk en het eten was heerlijk. In tijden van nood hebben we heel erg veel hulp gekregen. Zo hebben vreemden ons een taxi geregeld toen we in de stromende regen stonden en geen cash of telefoonbereik hadden. Ook heeft een vriend ons enorm geholpen toen de 500 en 1000 briefjes niks meer waard waren en geld pinnen schaars was.

We zijn alleen in het zuiden geweest, maar toch was iedere plek heel verschillend. Van ijskoud in Ooty naar bloedheet in Hampi. Ook ieder gebied heeft zijn eigen specialiteiten. India wordt gezien als een arm land. Dit is in veel gevallen ook zo, we zijn in de slums geweest voor ons werk en de ene is armzaliger dan de ander. Ondanks dat zijn de mensen nog steeds vriendelijk. Het voelde ook heel raar toen we eten aangeboden kregen in een slum.

Naast al deze armoede zijn bepaalde gebieden ook heel luxe. De bioscopen waren een van de ervaringen die beter waren dan thuis. Ook is er veel creativiteit en veel community's en werkplaatsen. De restaurantjes zijn ook heel leuk ingericht. Ondanks dat we studenten waren hebben we een rijk leven gehad in India. Een ervaring die ik nooit meer vergeet.

8,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten India

 • Aardige locals
 • Eten

Minpunten India

 • Luchtvervuiling
Ultieme tip: Laat je leiden door de locals.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Keoladeo NP (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Marjolein Oudejans op 14 mei 2017

India heeft prachtige National parks, waar prachtige dieren te zien zijn: olifanten, neushoorns, Indiase leeuwen, beren en tijgers! In het Keoladeo National Park zijn deze dieren niet terug te vinden, maar het is wel een geweldige plaats voor vogelspotters! Vele bijzondere (trek) vogels doen dit park aan.
Denk er overigens aan dat reizen naar parken in India goed moeten worden voorbereid... ze zijn vaak lastig te bereiken en er zijn permits nodig om er in te mogen. Happy wildlife spotting!

7,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
6 Locals
7 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: Bereid je goed voor en hou er rekening mee dat het een enorm land is. Zowel qua reistijden als klimaat is dat zeker iets om in je achterhoofd te houden!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig! (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Meanne Hulshorst op 11 mei 2017

Ga niet voor een of twee weken naar India. Het heeft even de tijd nodig om het allemaal te laten bezinken en je op je gemak te voelen. Maar geniet van alles! Iedereen wil je helpen en er is zoveel moois te zien. Kijk verder dan het afval, dan zie je ook dat ze er mee bezig zijn. Ga mee naar lokale evenementen, dat is zeker de moeite waard!

Pluspunten India

 • aardige locals
 • betaalbaar
 • kleuren
 • hele andere wereld
 • ze zijn altijd tevreden

Minpunten India

 • Afval
 • busreis lastig vanwege alles in andere taal
Ultieme tip: Pondicherry, invloed van Parijs en het echte Tamil zie je hier. Ook Kerala is zeker de moeite waard! Pak de Nilgiri mountain railwauy terug, geloof me je kijkt je ogen uit!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rishikesh (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Ilona Mikkers op 23 april 2017

Rishikesh ligt aan de voet van de Himalaya in India. Het is een heilige plek voor veel Indiërs, maar ook voor yogaliefhebbers en liefhebbers van raften en hiken. Om je heen kijken is puur genieten. Toen ik er was, was het overdag heerlijk warm, en 's avonds Nederlands fris met een windje. Het feit dat de Ganges er prominent aanwezig is, zorgt niet alleen voor veel mogelijkheden voor activiteiten, maar ook 's avonds voor veel muggen. De locals zijn minder pushend als in andere delen van India. Samengevat: als je houdt van ontspannen, genieten en/of van buiten sporten is het een absolute aanrader. Er gaat een nachtbus vanaf Delhi.

Pluspunten India

 • goedkoop
 • verrassend
 • goed voor de ziel
 • het heeft de enige echt indiageur

Minpunten India

 • pusherige mannen
 • flipflops zijn zo weg
 • muggen
Ultieme tip: Indiase tandpasta is goedkoop (20 rupees) en goed, hetzelfde geldt voor shampoo.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Hippievibes in Hampi (bezocht in november 2016)

Review geschreven door suzanne schuringa op 12 april 2017

India is een ervaring om alleen te reizen als vrouw zijnde, toch zou ik het zo weer doen!
Vooral het zuiden vond ik ontzettend mooi en fijn om doorheen te reizen. Er waren lieve mensen en ook minder leuke ervaringen, maar het is zo'n gaaf land. Hampi was mijn favoriete plek. Hippie vibes, toffe cafes, leuke mensen. Ik zou er zo weer heen willen!

6,1
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
7 Locals
4 Veilig
7 Natuur
4 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten India

 • betaalbaar
 • prachtige natuur
 • leuke locals

Minpunten India

 • druk
 • chaotisch
 • opdringerige mannen
Ultieme tip: Voor vrouwen; draag een ring en zeg altijd dat je een vriend hebt. Verder draag geen overbodige sieraden, simpele kleding en doe altijd zelfverzekerd als je door India reist.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Prachtig India (bezocht in augustus 2010)

Review geschreven door wilma van kempen op 06 april 2017

Ik heb ongeveer anderhalve maand door India gereisd. Er is zoveel te zien dat je eindeloos door zou kunnen reizen. Wat een divers land. Alles heb je er. Ongerepte Himalaya, prachtige stranden/eilanden, prachtige tempels en meer pracht maar ook vreselijk gore dingen, ellende en dan tegelijk weer de kracht van de mensen

Pluspunten India

 • Betaalbaar
 • lekker eten
 • tempels
 • natuur
 • strand
 • cultuur

Minpunten India

 • opdringerige mensen.
 • vies
Ultieme tip: Go with the flow. Ik vond Ladakh een enorme aanrader
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Twee maanden India (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Amber Bogaerts op 31 maart 2017

India, een geweldig land! Begonnen in de prachtige omgeving van Rishikesh voor een 200hour yoga teacher training. Verder naar de lijkverbrandingen van Varanasi, de Taj Mahal en het Fort in Agra, de Pink City en het Amber Fort van Jaipur, het meer van Pushkar, de stad Mumbai en de hippievibe in Goa. Hoogtepunten, maar allemaal bijzonder op hun eigen manier. Het eten, de treinreizen, de accommodaties en de mensen maakten deze 'solo'reis een groot succes!

Pluspunten India

 • Betaalbaar
 • eten
 • mensen
 • yoga
Ultieme tip: Treinreizen in de Sleeper Class, een ervaring op zich!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige ervaring in prachtig land. (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Henk van der Greft op 19 maart 2017

Een rondreis gemaakt met KRAS en ook dankzij de Indiase reisleider een prachtige ervaring gehad in een mooi land met vriendelijke mensen. De veelheid van culturen en de kleurige outfits van de dames maken het tot een mooi plaatje. Ook verschillende landschappen die je elke keer doen verbazen.

Pluspunten India

 • vriendelijke mensen
 • kleurrijk

Minpunten India

 • vuilnis op straat
Ultieme tip: Sta open voor alle culturen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen

World heritage site Hampi (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Piet van der Laan op 18 maart 2017

Hampi. Een geweldige relaxte plaats in India. Op een redelijke reisafstand van Goa. Een plek waar veel mensen heen gaan om de ruines. Uitgestrekt, groot, schitterend! Echter wat veel mensen vergeten is dat Hampi een heerlijke en ideale plaats is om ook gewoon rond te kijken buiten de sites met de ruines. Om niet snel met een scooter of een riksja van de ene ruine naar de andere te gaan. Maar een regio om rond te lopen tussen de bergen. Om rond te lopen tussen de dorpjes. Waar je door de locale mensen met een grote lach ontvangen wordt. En lacht iemand niet naar je? Lach zelf, je ontvangt een lach en de vraag waar je vandaan komt. De vraag of je een foto wil maken. En in de avonduren kun je in het plaatsje zelf lekker eten in je hostel, of in een van de restaurantjes. Dit uiteraard nadat de zon is ondergegaan.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten India

 • Spotgoedkoop
 • Lekker eten

Minpunten India

 • Smerig
Ultieme tip: Wanneer je in Hampi aankomt ga met het kleine bootje naar de overzijde van de rivier. Zoek daar een hostel of een guesthouse.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Holi festival in Jaipur (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Esther Nooter op 13 maart 2017

Holi festivsl is echt een van de indrukwekkendste ervaringen die ik ooit heb meegemaakt ! Iedereen was super aardig en we hebben bij een Indiase familie de hele middag doorgebracht! Ik raad het echt iedereen aan!

Ultieme tip: Ga naar Jaipur zodra je de Taj Mahal gezien hebt !
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Jodhpur is een van de meest toeristische steden van Rajasthan. (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Margo Veldhuizen op 12 maart 2017

Jodhpur is een van de meest toeristische steden van Rajasthan. Het is ook niet zo gek, de stad heeft veel paleizen en forten. Het fort Mehrangarh vind ik zelf een van de mooiste forten van heel Rajasthan . Ook de paleizen Umaid Bhavan Palace en Rai ka Bag Palace zijn een bezoekje waard. Maar het aller mooiste van Jodhpur zijn de blauwe straatjes. Er zijn smalle straatjes met oude werkplaatsen en winkels, waar honderden jaren niets is veranderd.

Oorspronkelijk werden de huizen blauw gemaakt om aan te duiden dat het van de high-class Brahmaan hoorde. Dit toverde de hele stad om tot een blauw spektakel. Er werd gedacht dat de blauwe huizen ook insecten buiten hielden en de inwoners beschermde tegen de hitte van de zon in de zomer.

‘s Avonds flikkeren de daken mooi in het licht van de stad. Ik heb er 3 dagen rondgelopen en genoten van het allerdaagse leven in de blauwe straatjes. Voor wie Rajasthan en Jodhpur gaat bezoeken, neem de tijd in deze geweldige stad het zal je verassen.

Everyone told me not to go to India, so I went to India. (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Farahnash Soekhlal op 12 maart 2017

India heeft mij enorm verbaasd qua veelzijdigheid en de vriendelijke mensen. Alles is er te vinden. Van de bergen tot de zee en stranden. Zoek je naar levendige steden of juist rust? Wil je voor minder dan een euro per dag een heerlijke masala dosa (gerecht dat veel wordt gegeten in Zuid-India) en een kop koffie voor minder dan een euro? Wil je een compleet andere cultuur en gewoonten met eigen ogen zien? Go India.

8,5
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten India

 • betaalbaar
 • ov goed geregeld
 • heerlijk eten
 • natuur
 • cultuur
 • aardige locals

Minpunten India

 • niet voor iedereen
 • locals kunnen wat invasive zijn
Ultieme tip: Een Hindi-techno club bezoeken in Mumbai. Relaxen in Kochi. Genieten van de rust en beachparties in Goa. De koloniale invloeden terugvinden in gebouwen, namen enzovoort.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onbeschrijfelijk India (bezocht in april 2013)

Review geschreven door Nienke van der Sangen op 12 maart 2017

India, een land dat mensen haten of waar je dol op bent. Een ding is zeker, je zult India niet snel vergeten. Met haar kleurrijke steden, indrukwekkende cultuur en vriendelijke mensen is India het mooiste land waar ik ben geweest.

Pluspunten India

 • vriendelijke locas
 • kleurrijk
Ultieme tip: Laat jezel verrassen door India, pas je aan aan de cultuur en ontmoet vriendelijke locals.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Specialisten India

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Myanmar kenner
Sponsors