India
7,9
8,2 Algemene ervaring
8,9 Beziens­waardigheden
8,4 Steden of plaatsen
7,7 Locals
7,1 Veilig
8,3 Natuur
7,1 Stranden
7,4 Klimaat

India

door Charlotte de Vries

Een reis door India is een spel voor je zintuigen. Je hoort schelle Bollywood-klanken in Mumbai en wordt geduwd door de chaotische straten van Delhi. Je ruikt Indiase kruiden op de bazaars van Jaipur en raakt geïmponeerd door de schitteringen van de Taj Mahal. In India staan duizenden nieuwe indrukken op je te wachten.

De bezienswaardigheden van India zijn talloos. Bezoek de koloniale steden Chennai en Kolkata (voorheen Calcutta). Laat de felblauwe huizen van Jodhpur je verblinden. Maak vanaf Tiruchirappalli een dagtrip naar de tempels van Srirangam. Doe yoga in Mysore en haal specerijen in Kochi. India ontdek je hier.

De mooiste bezienswaardigheden van India

Het icoon van India is zonder twijfel de Taj Mahal in Agra. Dit prachtige witmarmeren mausoleum is het grootste monument voor de liefde. Een moghulkeizer liet het bouwen voor zijn lievelingsvrouw.

Vanaf Agra reis je naar Jhansi, om de bus te pakken naar luststad Khajuraho. Erotische afbeeldingen uit de Kamasutra sieren hier eeuwenoude tempels. Na deze te bestuderen bezoek je Varanasi, waar zieken en ouderen heengaan om in de heilige rivier Ganges te baden. Alleen met een ijzeren maag woon je hier het verbrandingsritueel van een overledene bij.

Indiase tempels en paleizen

Spiritualiteit tekent heel India op verschillende manieren. In Ajmer staat het paleis van een soefiheilige, in Bodh Gaya werd Siddharta Boeddha, in Ajanta en Ellora vind je heilige grotten, in Ladakh leeft het Tibetaanse Mahayanaboeddhisme nog en Puri is een van de belangrijkste hindoeïstische oorden.

Vergeet ook niet de legendarische tempels van Amritsar, Pushkar, Madurai, Leh en Hampi. En een van de mooiste steden van India: Udaipur. Gedetailleerde paleizen, ghats en witgekalkte haveli's weerspiegelen in het aanliggende meer.

De leukste steden van India

India in het klein vind je in de tweedelige hoofdstad Delhi. In Oud-Delhi staan de moskeeën en paleizen van keizers en sultans overeind. In Nieuw-Delhi trekken ossenwagens en riksja's door chaotische straten. De grootste stad is echter Mumbai, waar Bollywood is ontstaan. En het meest westers is de zakenstad Bangalore, ook wel Bengaluru.

Als je van bazaars houdt, bezoek dan de geurige steden Bhopal, Hyderabad en Secunderabad en Puducherry en Auroville. Een olifantenfestival woon je bij in Jaipur en in Kuttanad, de binnenwateren van Kerala, kom je in aanraking met een landelijke levensstijl. Voor een clip uit Duizend-en-een-nacht bezoek je de gouden woestijnstad Jaisalmer.

De Indiase natuur

Voornamelijk in het bergachtige noorden van India is de natuur schitterend. Typische vakantieoorden zijn Shillong, Varkala, Manali en Mount Abu. Maar als je echt van een uitzicht op de machtige Himalaya wilt genieten, reis dan naar het dorp Darjeeling, Dharamsala of de beeldige steden Namchi en Samdrupste.

Dierenliefhebbers spotten olifanten in het Periyar National Park en tijgers in het Jim Corbett National Park. Het natste gebied ter wereld vind je in Cherrapunjee en Mawsynram en een tropisch regenwoud op eilandengroep Andamanen. Om bij te komen van je lange en indrukwekkende reis door India luier je op de hagelwitte stranden van eilanden Diu en Goa.

Like deze pagina

Reizen India

Meer India

Reviews India

Goa: Little Portugal in India (bezocht in november 2007)

Review geschreven door Emilia Sawicki op 17 december 2017

Dit reisverslag gaat alleen over Goa, maar dit kon ik niet specifiek aanvinken bij het invullen van dit reisverslag. Je kunt India niet in één reisverslag samenvatten, omdat het een zeer groot en divers land is. In 2007 ben ik een half jaar op uitwisseling geweest in de deelstaat 'Goa', aan de westkust ongeveer 600 km ten zuiden van Mumbai. Tijdens mijn uitwisseling werkte ik in een openbare apotheek in de stad Panjim. In mijn vrije tijd trok ik er veel op uit. Goa is anders dan de rest van India, omdat deze deelstaat ruim 450 jaar een kolonie van Portugal is geweest. Tot op de dag van vandaag zijn de koloniale invloeden nog duidelijk merkbaar. Veel steden en straten hebben Portugese namen, een groot deel van de bevolking is katholiek en behoorlijk wat mensen spreken Portugees. Mijn indruk was dat Goa wat beter, gestructureerder, schoner en rustiger is dan de rest van India. Het landschap is prachtig: veel bossen, palmbomen, mooie kerken en mooie stranden. De temperatuur is het hele jaar door tussen de 25 - 35 graden, november tot en met februari zijn de meest aangename maanden. Het is er wel vaak benauwd en erg vochtig. Als het regent dan komt het met bakken uit de hemel.

6,3
5 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
5 Locals
3 Veilig
6 Natuur
6 Stranden
5 Klimaat

Pluspunten India

 • Divers
 • Cultuur
 • Natuur
 • Eten
 • Spiritueel

Minpunten India

 • Hectisch
 • Chaotisch
 • Vervuiling
 • Armoede
Ultieme tip: Palolem Beach Panjim Ponda Miramar
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wonderful experience (bezocht in september 2017)

Review geschreven door catherine cameron op 13 december 2017

Kerala, Zuid-India is de perfecte prachtige plek om je te verdiepen in de mooie wereld van yoga en natuur wat India te bieden heeft. Groene jungle, mooie stranden en waanzinnig mooie backwater wateren waar je dromend op een bootje van al het moois om je heen kan genieten.

Pluspunten India

 • groen
 • betaalbaar
 • mooie mensen
Ultieme tip: Padmakarma Yogashala is de beste plek om yoga te leren!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

India; een haat-liefde verhouding (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Mursal Ahmadi op 12 december 2017

India is een land waar je niet genoeg van kunt krijgen, maar tegelijk extreem gefrustreerd over kunt raken. Het is een land die je van alles kan bieden; van authentiek culturele stadjes tot glamorous stadsleven, mooie hill stations, laid-back beaches, maar het is ook een land die je van alles kunt ontnemen; het vertrouwen in de mens omdat je bijna overal afgezet wordt, maar ook viezigheid en stank waar je niet omheen kunt. Over het lekkere eten kun je niet genoeg schrijven; je likt je vingers erbij af. Maar je kunt er ook goed ziek van worden als je bepaalde regels niet hanteert haha! Kortom, het land is overweldigend en een verrassende treat (soms dan) voor de zintuiglijke waarnemingen.
Het is een land die je zelf met eigen ogen moet zien om het echt te ervaren. Maar ondanks dit allemaal, kan ik niet wachten om mijn volgende enkeltje naar Goa te boeken waar ik enkele maanden kan vertoeven onder het nooit teleurstellende zonnetje :)

Pluspunten India

 • Rijk cultuur
 • Eten
 • Gastvrijheid
 • weer
 • natuur

Minpunten India

 • afzetterij
 • hygiene
 • chaos
Ultieme tip: Wees voorbereid mbt je gezondheid. Neem genoeg medicatie mee, heb je vaccins in orde. Maak een goede planning. Zoek uit hoe je reist, waar je gaat slapen, eten, etc. reviews lezen!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Kerala (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Jamie Knecht op 10 december 2017

Kerala is een echte aanrader! De perfecte combinatie van de rust in de backwaters (tip: maak een boottocht met een kano, dan kom je op de mooie, smalle stukjes) en de bergen (houd rekening met busritten die twee keer zo lang duren als voorspeld wordt :P) en de drukke, Indiase cultuur in de iets grotere (en meer toeristische) steden. De beste tip? Life like the locals! Ga met het OV, koop gerust het eten en drinken van de straatkraampjes en knoop gesprekjes aan met locals. Iedereen is bereid om je te helpen, dingen uit te leggen en aan te wijzen. Laat je alleen niet verwarren door de typisch Indiase 'head wobble' die afhankelijk van context en mimiek alles kan betekenen van 'ja, zeker' en 'waarschijnlijk wel' tot 'geen idee' of 'absoluut niet'.

Pluspunten India

 • Prachtige natuur & cultuur
 • Heerlijk eten
 • Heerlijk weer

Minpunten India

 • Reizen kost veel tijd
Ultieme tip: Ons favoriete restaurant in de backwaters-omgeving was een family restaurant in Alleppey aan de Punnamada Finishing Point Road. Bestel daar de (vega) thali. Verrukkelijk!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De gouden tempel in Amritsar: een bijzondere ervaring (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Marja Hogervorst op 10 december 2017

Voor ons was de Gouden Tempel in Amritsar de grootste verrassing van onze rondreis door het noorden van India. Deze tempel is het heilige der heilige van de Sikhs. We verbaasden ons over de gastvrijheid voor echt iedereen, ongeacht afkomst, geloof en geslacht. Per dag krijgen hier 50.000-60.000 mensen gratis te eten en te drinken. Iedereen werkt hier vrijwillig. Je kan hier prima zelf rondlopen en een kijkje nemen in de gaarkeukens. Zelf heb ik de vrouwen geholpen met brood maken. De tempel is 24 uur per dag geopend. Iedereen kan er ook blijven slapen.

7,1
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
6 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
6 Klimaat

Pluspunten India

 • Goedkoop
 • natuur
 • bevolking
 • boeddhisme

Minpunten India

 • Temperatuur in Delhi en Agra
 • Hygiene
Ultieme tip: Bezoek de Gouden Tempel in Amritsar.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers

Prachtig India (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Cora van Kleef op 07 december 2017

Wat een mooi land!! Zoveel te zien en zo divers. Prachtige tempels en gebouwen en zoveel tradities.
Vooral de Taj Mahal was veel mooier dan verwacht!.
Met Tenzing Travel was een hele goede keus om te reizen. We zijn zelfs bij mensen thuis geweest.
Heerlijk eten.

Pluspunten India

 • veel cultuur
 • veel natuur
 • vriendelijke mensen

Minpunten India

 • soms vies
Ultieme tip: Ga vooral naar de Taj Mahal. Wat een schitterende gebouwen, vooral in de vroege ochtend.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers

India stole my heart (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Joyce Jacobs op 05 december 2017

India was voor mij het land van 2 uiterste. Het ene moment kon ik er compleet klaar mee zijn. De drukte, de viezigheid en de mensen die continue wat van je willen. Het andere moment kon ik helemaal opgaan in de mooie kleuren en de cultuur van India. Het is sowieso een land en een ervaring om nooit meer te vergeten, het was GEWELDIG!

7,7
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
4 Klimaat

Pluspunten India

 • Kleuren
 • Andere wereld
 • Geluk

Minpunten India

 • Sommige mannen
 • Viezigheid
 • Ongeordend
Ultieme tip: Varanasi was zo indrukwekkend, daar moet je echt heen gaan als je in Noord-India bent.
Aangeraden voor: Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Extreme vakantiebestemming (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Frank van Dijk op 05 december 2017

Na onze reis door het noorden van India moesten we gewoon ook het zuiden nog zien. Dit hebben wij in januari 2017 met een individuele groepsreis van NRV gedaan. Ook het zuiden was opnieuw indrukwekkend. Er was veel drukte en lawaai, maar ook nu weer de moeite waard. Mensen zijn zeer vriendelijk én super nieuwsgierig. Het is een prachtig land en de curry's zijn overheerlijk.

Pluspunten India

 • Prachtig land
 • Aardige mensen
 • Heerlijk eten

Minpunten India

 • Kraanwater NIET drinken
Ultieme tip: Kom je toevallig in Hospet, ga dan zeker eten bij Temptations. Vraag ook de chauffeur om eens te stoppen bij een koeienmarkt of een dorpje op de route.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Overweldigend (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Astrid Prins op 04 december 2017

Overweldigende plek in India en een must-do. De ceremonies langs de kade, de badende, kleding wassende en zwemmende bevolking, de indrukwekkende crematies, alles is ongekend indrukwekkend.
De heilige mannen die nooit op de foto willen zijn altijd een uitdaging.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten India

 • Goed eten
 • Betaalbare prijzen

Minpunten India

 • Vies op sommige plekken
 • Zodra je verder van Delhi afgaat wordt de bevolking steeds vriendelijke
Ultieme tip: Verblijf eens in een oud paleis.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen

Ongekend mooi (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Astrid Prins op 04 december 2017

Je weet in dit land niet waar je kijken moet, kijk je links mis je rechts van alles en vice versa.
Het land is magisch, divers, prachtig, vies, armoede en rijkdom wisselen elkaar af.
Enorme cultuurshock maar zeer de moeite waard

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten India

 • Prachtige gebouwen
 • Mooie natuur

Minpunten India

 • Vies op sommige plekken
 • Bevolking is in bv Delhi niet al te aardig
Ultieme tip: Natuurlijk de Taj Mahal, absoluut Varanasi,
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Cultuurliefhebbers

Op huwelijksreis door india is een bijzondere ervaring (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Michiel Meys op 30 november 2017

India is zonder twijfel het meest bijzondere land wat je ooit zult bezoeken. Er valt zo veel te zien en beleven! Elke dag biedt weer een nieuwe ervaringen en het land heeft zo veel verschillende streken met verschillende culturen maar altijd vriendelijke en gastvrije mensen. Bovendien is India niet te duur en is het er over het algemeen veilig. Kortom, als je op zoek bent naar avontuur is India een absolute aanrader.

Pluspunten India

 • Veelzijdig
 • avontuurlijk
 • kleurrijk
 • bijzonder

Minpunten India

 • hygiene
Ultieme tip: huur een tuk tuk en trek er op uit!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Chaos, hitte, tempels en heilige koeien (bezocht in augustus 2010)

Review geschreven door Ghita Bakker op 29 november 2017

Ondanks dat ik maar een klein deel van dit fascinerende land gezien heb kan ik vaststellen dat er nooit een saaie dag tussen zat. Chaos, hitte, tempels en heilige koeien. De vele indrukken zijn soms vermoeiend maar de rust in de noordelijke bergen maakt dat meer dan goed. Zoveel kleur, geur en smaak als dit land heeft maak je bijna nergens anders mee!
Zelf wilde ik niet te lang in de hoofdstad verblijven maar grote steden als Jaipur en Agra waren aangenamer om te verblijven. Het meest welkom was echter de sereniteit, rust en prachtige natuur van de bergen. Genieten!
De grote verschillen tussen arm en rijk en de vele straatkinderen waren in het begin best confronterend, maar de schoonheid van dit zeer diverse, intrigerende en spirituele land zorgen er zeker voor dat ik er nog veel meer van wil ontdekken.
Namasté.

Pluspunten India

 • eten
 • cultuur
 • natuur
 • religie
 • geschiedenis
 • tempels

Minpunten India

 • hygiene
 • verkeer
 • drukte
Ultieme tip: Bezoek de plekken Dehradun en Mussoorie eens. De weg er naar toe is al prachtig door de bergen!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een rondreis door sprookjesachtig Rajasthan (bezocht in maart 2013)

Review geschreven door Ivonne Calis op 27 november 2017

India is een land waar je van houdt of niet. Het is één van de drukste landen ter wereld en de tegenstelling tussen arm en rijk is groot. Ik heb de reis naar India lang uitgesteld maar eenmaal in Rajasthan was ik direct verliefd. Verliefd op de vriendelijke en kleurrijke mensen. Op de kleine straatjes en steegjes vol leven, de prachtige forten en de kleuren en geuren van het alledaagse leven. Een reis door Rajasthan is alsof je in een sprookjeswereld terecht bent gekomen. Rajasthan combineer je makkelijk met een bezoek aan de Taj Mahal en onderweg kun je diverse natuurgebieden bezoeken.

Pluspunten India

 • Vriendelijke mensen
 • goedkope bestemming
 • levendig straatbeeld
 • kleurrijk
 • cultuur

Minpunten India

 • Hygiëne
 • armoede
Ultieme tip: Wandel rond door de straatjes en steegjes en vergaap je aan het leven van alle dag. Bezoek een lokale markt, slaap in een Haveli en drink thee op een dakterras.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Thardesert,Rajasthan,India. (bezocht in september 2013)

Review geschreven door Sietze Groenewold op 27 november 2017

De Thardesert is over het algemeen een drukke toeristische bestemming. Het ligt dichtbij Jaisalmer en de toeristen kunnen er een tochtje per kameel maken. Eenmaal op de kameel gezeten wil iedereen wat aan je verdienen, zoals overal in India. Vooral niet teveel op in gaan.

Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Radjahstan (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Petra van Bergeijk op 23 november 2017

India is een mooi kleurrijk land met mooie lieve mensen. Het leven speelt zich voornamelijk op straat af. Grote verschillen tussen rijk en arm.
In de zomer kan het verschrikkelijk heet zijn en koud in de winter.
Grote variaties in gebieden. Radjahstan zeker aan te bevelen met o.a de tashj Mahal en vele mooie kastelen/ burchten/ tempels

Pluspunten India

 • Aardige locals
 • lekker eten
 • , mooie cultuur
 • kleurrijk

Minpunten India

 • soms vies
 • armoede overvalt je wel eens
Ultieme tip: Op de fiets door old Delhi was een hele leuke ervaring, net als op bezoek bij de maharadjah en met de tuk tuk door de stad heen. Verder is een goede gids een pre.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Uniek India (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Laura de Graaf op 23 november 2017

India ‘je houd ervan of je haat het’ werd mij verteld toen ik vertelde dat we daarnaartoe op huwelijksreis zouden gaan.
In Delhi begon onze reis en mijn mening over India neigde meer naar de negatieve kant. Het was extreem druk en vies. Achterin de tuktuk was het nodig om een stuk stof voor je mond te houden tegen de uitlaatgassen. En echt overal lopen mensen. Hoe ga ik dit overleven? Is wel een keer door mijn hoofd geschoten.
Maar als je vervolgens door de poort loopt richting de Taj Mahal is India ook wel geweldig mooi. De nauwkeurigheid waarmee het gebouwd is, is bijzonder om te zien.
Of neem een klein dorpje in de buurt van Jaipur, waar we echte locals ontmoeten. Naar Westerse maatstaven was het er erg arm. De huisjes werden op een natuurvriendelijke manier gebouwd. Veel materialen werden hergebruikt. We hadden onze polaroid camera meegenomen en we vroegen een wat oudere man of we een foto mochten maken. Toen we hem het witte kaartje gaven keek hij ons van: wat moet ik hiermee? We probeerden hem met handen en voeten duidelijk te maken dat hij even moest wachten. Vervolgens begon zijn gezicht te stralen en hij riep iedereen bij zich om te kijken. Alle polaroids die we mee hadden zijn opgegaan, omdat het geweldig is om mensen te zien die zo blij zijn met een fotootje.

Pluspunten India

 • Vriendelijke mensen
 • Mooi platteland
 • veel bezienswaardigheden

Minpunten India

 • Druk
 • vies
 • veel toeristen
Ultieme tip: Neem een keer de trein. Wel het advies om het met reisleiding te doen, want het is immens groot en ingewikkeld.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers

Spity valley (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Chantal Hendriks op 22 november 2017

Spiti valley een mooi gebied in Himachal Pradesh. Een roadtrip door het Himalaya gebergte dichtbij de Tibetaanse grens, waardoor de Tibetaanse cultuur voelbaar is. Je kunt zelfs overnachten in een Tibetaans klooster (Key monastery) wat zeer zeker een geweldige ervaring is.

Pluspunten India

 • goedkoop
 • geweldige cultuur
 • kleurrijke mensen
 • lekker eten
 • himalayas

Minpunten India

 • vervuiling
Ultieme tip: Neem de tijd.

Mr. Singh. (bezocht in september 2013)

Review geschreven door Sietze Groenewold op 20 november 2017

Mr. Singh was een lokale gids die alle bezoekers, ondanks de hitte vriendelijk de juiste weg wees. Geen onvertogen woord kwam er over zijn lippen. Hij was de vriendelijke rots in de branding zodat allés zonder problemen verliep.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Rajasthan heeft een rijke historie en prachtige steden. (bezocht in september 2013)

Review geschreven door Sietze Groenewold op 20 november 2017

India is prachtige en avontuurlijk. Ook chaotisch en enigszins ongestructureerd in vergelijking met Europa. Dat maakt het tegelijkertijd een aanstekelend avontuur om daar rond te reizen. Je kijkt je ogen uit.

8,0
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Land waar je in elke stad weer in een nieuwe wereld bent. (bezocht in april 2008)

Review geschreven door Robbert-jan Wubs op 20 november 2017

Prachtig land, zelf ben ik na de bekende route Delhi/Agra - Pushkar- Varanasi op weg gegaan naar de Himalaya's (Dharamsala/ mc'Leod Ganj) via Amritsar. Dharamsala is het fijnste wat ik ooit heb meegemaakt in mijn reizen tot nu toe.

Ultieme tip: Luister naar de tips van andere reizigers en laat je vooral niet leiden door je planning. Een goed verzorgde hotelkamer kost je gemiddeld 75 cent per nacht.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten India

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Cambodja kenner
Sponsors