Tiruchirappalli (Trichy)

Tiruchirappalli (Trichy)

door Rough Guide

Tiruchirappalli, dat meestal Trichy wordt genoemd, ligt in de vlakten tussen de Shevaroy- en Palani-heuvels, een krappe 100 kilometer ten noorden van Madurai. Het spectaculaire Rock Fort is gezichtsbepalend, maar verder heeft de moderne stad weinig bezienswaardigheden. Er komen veel pelgrims op doorreis naar de Sri Ranganathaswamy tempel in Srirangam, zes kilometer noordelijker.

Chola koningen

Het is onbekend wanneer Trichy ontstond, maar uit de weinige vroege architectonische overblijfselen blijkt dat de macht tussen 200 en 1000 na Christus van de Pallava's werd overgenomen door de Pandya's. De Chola-koningen die in de elfde eeuw aan de macht kwamen begonnen ambitieuze bouwprojecten met als hoogtepunt de Sri Ranganathaswamy tempel.

ZELF NAAR Tiruchirappalli (Trichy)?

Bekijk alle 2 reizen naar Tiruchirappalli (Trichy)

Geschiedenis tot handelsstad

In de twaalfde eeuw werden de Chola's verdreven door de Vijayanagaarse koningen uit Hampi, die tot 1565 islamitische invasies wisten af te slaan tot ze ten slotte bezweken voor de machtige sultans van de Dekan. Nog geen vijftig jaar later kwamen de Nayaks uit Madurai aan de macht die het fort bouwden en van Trichy een handelsstad maakten.

Na een strijd van bijna een eeuw tegen de Fransen en Britten, die allebei gebieden in zuidoostelijk Tamil Nadu wilden hebben, annexeerden de Britten de stad tot die in 1947 bij de deelstaat Tamil Nadu werd gevoegd.

Bazaar

De belangrijkste bezienswaardigheden van Trichy vind je vier kilometer ten noorden van het zakendistrict Trichy Junction. De bazaars direct ten noorden van de Junction verkopen plaatselijk vervaardigde sigaren, textiel en nepdiamanten voor goedkope juwelen en danskostuums.

Dankzij de regelmatige en goedkope luchtverbinding met Sri Lanka zijn er ook gesmokkelde Schotse whisky en fotorolletjes te krijgen.

Rock Fort en Ganesh tempel

Als je in noordelijke richting langs Big Bazaar Road loopt, heb je uitzicht op de spectaculaire contouren van het Rock Fort en de zeventiende-eeuwse Vinayakatempel, of Ganeshtempel. Ten noorden van het fort vormt de rivier de Kaveri de grens tussen het drukke zakendistrict en de iets rustiger tempels.

De Sri Ranganathaswamy tempel is zo groot dat het dorp Srirangam grotendeels binnen zijn binnenplaatsen valt. Verder staat hier de rijkelijk versierde Sri Jambukeshwara-tempel en een aantal Britse kerken die voor een merkwaardig contrast zorgen. De basiliek van Lourdes stond model voor Our Lady of Lourdes ten westen van het Rock Fort.

Reizen Tiruchirappalli (Trichy)

Specialisten India

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors