Rondreis Noord-India in twee weken

Rondreis Noord-India in twee weken

door Elsemieke Land

Een land zo groot als India vráágt om een lange rondreis om al haar geuren, kleuren en hoogtepunten in je op te nemen. Maar wij snappen ook wel dat niet iedereen een half jaar ter beschikking heeft voor een rondreis door India. Dus heb je maar weinig tijd? Deze rondreis door Noord-India in twee weken brengt je langs alle hoogtepunten!  

Na de eerste cultuurshock in metropool Delhi reis je langs de fascinerende woestijnsteden van deelstaat Rajasthan. Daarna verruil je de zandvlakte voor het wereldwonder Taj Mahal in Agra, om je vervolgens voor te bereiden op de grootste cultuurshock van de reis: de heilige stad Varanasi. Wanneer je van de heftige gebeurtenissen bent bekomen is het tijd om terug te gaan naar Delhi, waar na 2.500 kilometer je korte rondreis door Noord-India is volbracht.

ZELF NAAR India?

Bekijk alle 56 reizen naar India

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in Noord-India?

Je korte rondreis langs de highlights van Noord-India start in het duizelingwekkende Delhi. De samensmelting van oud en nieuw Delhi is goed terug te zien in de stad en wisselen elkaar vliegensvlug af. Bezoek in het oude deel het Rode Fort, India’s belangrijkste moskee Jama Masjid en de bruisende Chandi Chowk-markt. Vind daarna je rust in het stadspark Rajghat. Het is de plek waar Mahatma Ghandi werd gecremeerd. 

In het nieuwe deel van Delhi dompel je je onder in de chaos van het huidige Indiase leven. Sla de niet te missen Qutab Minar niet over, die met zijn 72,5 meter boven de stad uittorent en breng een bezoek aan de Humayun’s Tomb, die vast een voorproefje geeft op de Taj Mahal. 

Verruil de hoofdstad van India voor de hoofdstad van deelstaat Rajasthan: Jaipur. Door de poorten van de roze stadsmuren treed je binnen in een nieuwe chaos. Kamelenkarren, brommers en riksja’s vechten om een plekje en slalommen om heilige koeien heen. Bewonder het windpaleis Hawa Mahal, het City Palace en dwaal door de roze straten en over bazaars. Sluit je dag minimaal één keer af bij een Bollywoodfilm in het Raj Mandir en bezoek eveneens het zandstenen Amber Fort en de apentempel Galta Ji een paar kilometer buiten de stad.   

Na een lange treinreis door de dorre woestijnvlakte rol je de blauwe stad Jodhpur binnen. Vanuit elke hoek van de stad zie je het massieve Meherangarh Fort boven de blauwe straten uitrijzen. Een pittige, steile klim of comfortabele taxirit leidt je naar de top van het fort, vanwaar je uitkijkt over de stad en de vijftig tinten blauwe huizen. Wandel terug naar beneden richting de hoge klokkentoren die het centrum van de stad markeert en doe je inkopen op de naburige Sardar Market.

Stap in de taxi naar je volgende bestemming van deze rondreis: het spirituele Pushkar. Hier ontsnap je aan de drukte van de Indiase steden. Bezoek de unieke Brahma-tempel of aanschouw de rituelen op de ghats aan de oever van het heilige Pushkar-meer. Toe aan een uitdaging? Beklim de de 870 treden naar de Savitritempel en kijk uit over de stad en de woestijn. Of bespaar jezelf de moeite en maak voor een paar Indiase Roepies een ritje op en neer met de kabelbaan. 

Tijd voor één van de hoogtepunten van deze rondreis door Noord-India. Reis af naar je volgende bestemming Agra om de overweldigende schoonheid van het wit marmeren mausoleum Taj Mahal in het ochtendgloren te aanschouwen. Vervolg je bezoek aan de stad bij het nabijgelegen Rode Fort en de zogenaamde ‘Baby Taj’ Itimad-ud-Daulah. Shop bijzondere stenen en marmer op de Sadar Bazar. 

Je laatste stop van deze rondreis is misschien ook wel de heftigste. De grootste cultuurshock wacht je namelijk in India’s heiligste stad Varanasi. Vanaf een bootje op de Ganges aanschouw je tijdens zonsopgang de spirituele rituelen die hindoeïstische pelgrims uitvoeren op de ghats en in de heilige rivier. Dwaal daarna door de kleine straatjes van het historische centrum en bezoek de kleurrijke hindoetempels. Wil je een aandenken aan je rondreis door India? Varanasi is dé plek om je een kleurrijke zijden sari of kurta aan te laten meten. 

Wat is de beste reistijd voor Noord-India?

In de Indiase zomer lopen de temperaturen in Noord-India flink op, waardoor het zeker in woestijnsteden als Jaipur en Jodhpur ondraaglijk warm wordt voor de gemiddelde westerling. Vermijd daarom de warme maanden mei en juni. De beste reistijd voor Noord-India is september tot en met maart. De temperaturen zijn dan aangenamer en het is droog. 

Hoewel deze rondreis je vliegensvlug langs de hoogtepunten van Noord-India leidt, raden we aan om wel minimaal twee weken uit te trekken voor deze reisroute. Zo heb je steeds twee dagen de tijd om je nieuwe bestemming te ontdekken. Gun jezelf ook de tijd om je jetlag, de cultuurshocks en alle indrukken te verwerken en houd rekening met langere reistijden dan je gewend bent.

Ga voor uitgebreide informatie naar: beste reistijd voor India

Routebeschrijving

Delhi is het begin- en eindpunt van deze rondreis langs de hoogtepunten van Noord-India. Tussen grote steden als Jaipur, Jodhpur, Agra en Varanasi die je tijdens deze rondreis bezoekt rijden treinen en bussen die je voordelig van A naar B brengen. Boek je tickets waar mogelijk vooraf online of bij de verkooppunten op de trein- en busstations. Maak voor de reis van Agra naar Varanasi en terug naar Delhi gebruik van de nachttrein. Reis als vrouw alleen voor je eigen veiligheid en comfort altijd in een klasse met gereserveerde stoelen. 

De verbindingen van het openbaar vervoer tussen Jodhpur, Pushkar en Agra zijn niet ideaal. Daarom adviseren we om voor dit deel van de route een taxi te huren. Zo bespaar je veel tijd. Een andere optie is om Pushkar over te slaan en vanaf Jodhpur de sneltrein naar Agra te nemen. Zelf rijden in het chaotische Indiase verkeer, voornamelijk in de steden, raden we af.

Ga je liever op reis met een reisorganisatie? Bekijk hier alle aanbieders voor een rondreis door Noord-India!

Fotocredits: Ajay Goel

Reizen India

Foto's & video's Rondreis Noord-India in twee weken

Specialisten India

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors