Bangalore (Bengaluru)
9,0
9,0 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
9,0 Locals
10,0 Restaurants
8,0 Veiligheid
- Stranden

Bangalore (Bengaluru)

door Getaway Travel

Bangalore (ook bekend als Bengaluru) lijkt in niets op de rest van de staat en is op allerlei vlakken het meest westerse stedelijke centrum van India. De stad was voor de onafhankelijkheid een aantrekkelijke, groene 'stad van de tuinen', maar is door de opmars van de informatietechnologie inmiddels veranderd in een hippe, snelle zakenstad met acht miljoen inwoners.

Bangalore doet denken aan het westen: op vrijwel iedere straathoek zit een Café Coffee Day (te vergelijken met Starbucks), de stad heeft een opzichtige, nieuwe luchthaven en een hypermoderne metro en er lopen talloze hardwerkende, kooplustige twintigers en dertigers rond, uitgedost in hippe kleding.

ZELF NAAR Bangalore (Bengaluru)?

Bekijk alle 2 reizen naar Bangalore (Bengaluru)

Op adem komen

De weinige bezienswaardigheden van Bangalore vallen in het niet vergeleken bij de andere bezienswaardigheden in de staat. Maar de stad is wel een belangrijk knooppunt voor het vervoer en vanwege de hoge ligging is het klimaat hier redelijk mild. Je kunt in Bangalore uitstekend winkelen, eten en uitgaan en het is een prima stad om even op adem te komen van je soms vermoeiende reis door Zuid-India.

Het centrum

Het centrum van Bangalore ligt ongeveer vier kilometer ten oosten van Kempe Gowda Circle en het treinstation, vlakbij Mahatma Ghandi Road, MG Road. Hier vind je redelijk geprijsde accommodaties, restaurants, winkels, toeristenbureaus en banken. In het oosten van het centrum ligt Cubbon Park, en het oudste, meest 'Indiase' deel strekt zich uit ten zuiden van het station.

Het bestaat uit een wirwar van straatjes en levendige markten. De bezienswaardigheden in Bangalore liggen nogal verspreid: monumenten zoals het zomerpaleis van Tipu en de Stierentempel liggen net iets ten zuiden van het centrum. In een halve dag kun je de meeste, zo niet alle bezienswaardigheden bezoeken. Wil je gaan wandelen, houd dan rekening met het slechte wegdek.

Reizen Bangalore (Bengaluru)

Meer Bangalore (Bengaluru)

Reviews Bangalore (Bengaluru)

Bangalore (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Marieke Veen op 21 juni 2016

Bangalore is onwijs mooi. Wanneer je een taxi wil nemen vanaf het vliegveld kun je beter via de app van ola een taxi boeken dan naar het loket te gaan. Bij het loket laten ze je veel te veel betalen.
De straten zijn erg druk maar wel ontzettend groen en een stuk schoner dan Delhi. De mensen zijn vriendelijk en de restaurants geweldig lekker.
Laat bij Mysore vooral een foto van jezelf maken voor het paleis. Erg goedkoop en erg mooi. Kijk wel van tevoren goed wat voor camera ze hebben, wij hadden bij een andere tempel iemand met een hele kleine, kwalitatief niet zo'n goede camera haha. Wel deed de man erg zijn best en is de foto nog best leuk geworden.
Probeer zeker limonade van de straat en de chips die ze op straat verkopen is ook heerlijk.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Bangalore (Bengaluru)

  • betaalbaar
  • mysore
  • restaurants

Minpunten Bangalore (Bengaluru)

  • bull temple
Ultieme tip: Vooral niet naar de bull temple toegaan. Dit viel onwijs tegen. Wat erg mooi is, is Mysore, zeker een aanrader. Let op je spullen wanneer er apen zijn.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten India

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mongolië kenner
Sponsors