Hyderabad en Secunderabad
8,8
9,0 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
9,0 Locals
9,0 Restaurants
8,0 Veiligheid
- Stranden

Hyderabad en Secunderabad

door Rough Guide

De hoofdstad van Andhra Pradesh bestaat uit de tweelingsteden Hyderabad en Secunderabad. Met een bevolkingsaantal van circa zeven miljoen is het een smeltkroes van moslim- en hindoecultuur. Het weinig interessante Secunderabad, gesticht door de Britten, is de moderne regeringsstad, terwijl Hyderabad, de oude stad, beschikt over bazaars, islamitische monumenten en het fascinerende Salar Jung Museum.

Na de onafhankelijkheid ging het bergafwaarts met Hyderabad. Het gebrek aan middelen zorgde voor veel sociale spanning. Tegenwoordig heeft de oude binnenstad nog steeds een gebrek aan faciliteiten, maar de stad als geheel zit in de lift. Hyderabad is Bengaluru voorbijgestreefd als het IT-centrum van India.

ZELF NAAR India?

Bekijk alle 56 reizen naar India

Hyderabad moslimstad

Hyderabad werd in 1591 gesticht door Mohammed Quli Shah (1562-1612), aan de rivier de Musi, acht kilometer ten oosten van Golconda, hoofdstad van het Golcondarijk. De nieuwe stad werd opgezet volgens een strak rasterpatroon (zeldzaam in India), met enorme bogen en stenen gebouwen, waaronder het beroemdste monument van Hyderabad, de Charminar.

De stadsmuren werden pas later gebouwd, in 1740, ter verdediging tegen de Maratha's. Het gerucht gaat dat een geheime tunnel de stad verbond met het fort Golconda, elf kilometer verderop. Gedurende de driehonderd jaar dat moslims aan de macht waren, leefde de hindoemeerderheid in harmonie met de moslims. Hyderabad was het centrum van de moslimmacht in Zuid-India.

Prinsen en edelstenen

De enorme rijkdom van de prinsen kwam van edelstenen, vooral diamanten, gedolven in de Kistnavallei bij Golconda. De befaamde diamant Koh-i-Noor werd daar gevonden. Slechts eenmaal werd de steen veroverd, door de mogolkeizer Aurangzeb, toen zijn zoon fort Golconda innam in 1687. Tegenwoordig is de steen gezet in de Britse kroon.

Het besluit tot de oprichting van de staat Telangana maakte de status van Hyderabad onzeker. Het is nog onduidelijk of de stad deel gaat uitmaken van de nieuwe staat, onderdeel blijft van Andhra Pradesh of hoofdstad van beide wordt.

Secunderabad

Hyderabad bestaat uit drie delen: Hyderabad, onderverdeeld in de oude stad en de nieuwe wijken richting Hitec City, Secunderabad, de moderne stad en Golconda, het oude fort. De twee steden zijn met elkaar vergroeid, met het Hussain Sagar Lake als enige scheiding.

Het interessantste gebied ten zuiden van de Musi heeft diverse bazaars, de Charminar en het Salar Jung Museum. Ten noorden van de rivier ligt een aantal winkelcentra in de buurt van Abids Circle en Sultan Bazaar, tien minuten te voet van Nampally.

Abids Circle is verbonden met MG Road, die in het noorden samenkomt met Tank Bund Road bij Hussain Sagar en doorloopt tot Secunderabad. In zuidelijke richting verandert deze in Nehru Road. Vier kilometer ten westen van het treinstation van Hyderabad ligt de dure wijk Banjara Hills, met daarachter de exclusieve woonwijk Jubilee Hills en zes kilometer verderop Hitec City.

Reizen India

Reviews Hyderabad en Secunderabad

Familiebezoek (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Tineke Holterman op 22 november 2019

Hyderabad is dè high-tech stad van India. Internationaal georiënteerd, en daarom naast het traditionele Indiase leven ook volop westerse invloeden. Golconda Fort, Charminar, Birla Mandir, Charminar... Alle culturen en religies smelten samen in deze fantastische stad! En ga voor een high-tea naar het Falaknuma Palace, waar de geschiedenis van de nizams zo goed bewaard is gebleven.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Hyderabad en Secunderabad

  • Internationaal georiënteerd
Ultieme tip: Een high-tea op het balkon in het Falaknuma Palace
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Specialisten India

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Dubai kenner
Sponsors