Zuid-Korea
8,7
9,0 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
8,8 Steden of plaatsen
9,5 Locals
9,8 Veilig
8,5 Natuur
7,5 Stranden
7,8 Klimaat

Zuid-Korea

door Charlotte de Vries

Beneden de angstaanjagende grens van het Koreaanse schiereiland ligt Zuid-Korea. Sinds haar scheiding van Noord-Korea geniet Zuid-Korea van een enorme welvaart en moderne ontwikkelingen. Tegelijkertijd schetsen tempels in de drukke steden en bergachtige landschappen een tijdlijn van haar 5000 jaar oude geschiedenis. Zuid-Korea staat in teken van een belevenisvolle reis.

Zuid-Korea biedt een lange reeks bijzondere bezienswaardigheden. Van de 3000 eilanden die Zuid-Korea rijk is tot het palet van herfstkleuren in het Seoraksan National Park. Laat de mooiste bezienswaardigheden van Zuid-Korea je inspireren voor je volgende reis.

Interessantste bezienswaardigheden van Zuid-Korea

Je begint je reis door Zuid-Korea in Seoul, de dynamische hoofdstad. Een symbiose van traditioneel en modern. Tien miljoen inwoners dringen samen met jou langs eeuwenoude tempels en paleizen, piekfijne designgebouwen en theehuizen.

Vlak boven Seoul ligt de Gedemilitariseerde Zone. Deze 240 kilometer lange grenslijn tussen Noord- en Zuid-Korea is bezaaid met tanks, landmijnen en elektrische hekken. Vanaf hier kijk je naar de overkant, waar de Noord-Koreanen jou aanstaren.

Natuurparken in Zuid-Korea

Na een huiveringwekkende ervaring bij de grens trek je je terug in de spectaculaire natuur van Zuid-Korea. Het grote Seoraksan National Park bedekt een herfstkleurig gebied met dertig bergen. Door dit hiker's paradise struinen muskusherten met slagtanden, Aziatische zwarte beren en gorals.

De eilanden van archipel Dadohaehaesang National Park mag je ook niet missen. Enorme groene bergpieken dalen hier in een donkerblauwe zee en roepen een magische sfeer op.

Zuid-Koreaanse steden

Een ander bijzondere eiland is visserseiland Jeju-do. Op Jeju-do zorgen vrouwen traditiegetrouw voor het inkomen door schelpen en zeewier op te duiken. In de havenstad Busan ontkomt je bord niet aan verse vis en levende octopussen.

De culturele hoofdstad en wellicht mooiste stad van Zuid-Korea is Gyeongju. Bekend als 'het museum zonder muren', wandel je hier langs grafheuvels, Buddhistische kloosters, torenhoge tempels en traditionele agrarische dorpjes. Ook voormalig koninkrijk Buyeo is een bezoek waard.

Like deze pagina

Reizen Zuid-Korea

Meer Zuid-Korea

Reviews Zuid-Korea

Zuid-Korea meer dan een bezoek waard (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Carmen Heemels op 19 juni 2017

Mooi en veilig land. Met hele aardige mensen. Zeer open. Goede treinverbindingen. Enorm gastvrij. Heeft zich in een sneltempo ontwikkeld tot een moderne samenleving. Mensen werken zeer hard. Veel jonge studenten. Vooral in het zuiden is de natuur schitterend!

8,4
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Korea

 • aardige locals
 • veilig
 • modern

Minpunten Zuid-Korea

 • de taal
Ultieme tip: De zuidkust.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Monnik in Bongeunsa Temple (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Fleur Groen op 31 januari 2017

Zuid-Korea is een prachtig land om te bezoeken, wat een verrassende ervaring. Een zeer westers land in Azië, lijkend op Japan alleen dan met de vriendelijke mensen van de rest van Azië! Heerlijk eten (wel veel vlees, Korean bbq) en alles goed georganiseerd! Staat zeker op het lijstje om nog eens terug te gaan!

Ultieme tip: Bezoek de Bongeunse temple in het midden van de drukke stad, een oase van rust in deze enorme metropool.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Roadtrip Seoul, Jeju, Busan (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Jonas De Boe op 31 oktober 2016

3 weken hebben wij in dit mooie land mogen rondtrekken.
We zijn gestart in de hoofdstad Seoul en hebben zo rondgetrokken richting Jeju Island, Busan en terug richting de hoofdstad.
Seoul bezienswaardigheden:
- Changdeokgung: één van de grootste paleizen in Seoul met nog steeds de wachtwissel.
- Gyeongbokgung Palaces + Huwon (Secret Garden): 2de grootste paleis met een prachtige tuin
(Om 10.30 is er een engelstalige gids, deze moet je ook nemen als je in de Huwon tuin wil bezichtigen omdat dit enkel met gids toegelaten is).
- Hanok Village: straatjes met oude leuke huisjes (gratis toegang)
- N Seoul Tower: één van de prachtige uitkijkpunten over Seoul. Je kan deze berg zelf beklimmen of gebruik maken van de kabellift.
- Dongdaemun market en Andong: 2 prachtige locaties met authentieke markten waar je echte Koreaanse souvenirs kan vinden.
- Bukaksan montain: De zwaarste hiking berg in Korea met een top van 836m! Op bepaalde gebieden is deze berg is uitgerust met touwen.
Er is geen pad aangelegd, er liggen veel losse rotsen. TIP: voor de afdaling neem wandelstokken om de knieën minder te belasten en goede wandelschoenen.
- Inwangsan montain: Leuke lichte beginners berg (340m), geen aangelegd pad (voorzie wandelschoenen) Maandag tot donderdag kan je niet het 2de gedeelte van de berg beklimmen dit omdat er daar een legerbasis is.
- Gangnam: moderne en dure streek in Seoul met veel leuke bezienswaardigheden
Jeju Island: Wij hebben 5 dagen gelogeerd in de golden Tulip hotel in Hamdeok. Leuke streek met weinig toeristen waar je echt onder de locals kan leven. Prachtige natuur, veel wandelroutes.
- Lava tubes: grot uitgehouwd door lava.
- peak of Seongsan Ilchul-bong(180m, krater): Toeristisch, goed aangelegd wandelpad. (Kom de zonsopgang bekijken).
- Jeongbang Falls, Cheonjiyeon Falls: 2 prachtige watervallen op Jeju!
Busan: Logement: Lewis hamilton hotel aan hyundai beach. Toeristische plaats met veel bezienswaardigheden in de buurt

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Korea

 • aardige locals
 • snel openbaar vervoer
 • lekker eten
 • mooie natuur
 • bergen
 • landschap
 • goedkoop
 • hiking
 • gratis water
 • gratis toiletten

Minpunten Zuid-Korea

 • brood is een luxeproduct
 • niet iedereen kan engels
Ultieme tip: Voorzie DEET 50% (antimuggen melk) in het zuiden (Jeju Island en Busan). Tropisch klimaat waar veel muggen aanwezig zijn.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

A Trip to the Land of the Morning Calm (bezocht in maart 2014)

Review geschreven door Janine de Groot op 07 oktober 2016

Zuid-Korea. Waarom zou je daar heen gaan? Is het niet gevaarlijk? Is dat niet gewoon hetzelfde als China en Japan? Het zijn vragen die ik al vaak gekregen heb als student Korea studies. Al jaren ben ik gefascineerd door dit land. Samen met mijn moeder ging ik in maart 2014 een week naar Zuid-Korea. Zuid-Korea is nog niet echt bekend als vakantiebestemming en dat is onterecht. Het land heeft zo veel moois te bieden, maar het wordt overschaduwd door enerzijds buurland Noord-Korea en anderzijds China en Japan. En, voor reizigers ook niet onbelangrijk, de locals vinden het hartstikke leuk dat je een bezoek aan hun land komt brengen (want waarom zou je niet naar de populaire buurlanden China en Japan gaan?). Ze stellen het enorm op prijs als je ook maar een heel klein beetje Koreaans spreekt. Maar ook als je de taal helemaal niet spreekt zijn ze enorm behulpzaam.

Een week is uiteraard kort voor zo'n verre bestemming - zo veel te beleven, zo weinig tijd. En een jetlag. Maar we hadden van te voren een intensief reisprogramma gemaakt en waren vastbesloten om ons daar ook aan te houden. We planden een aantal dagen voor Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea en een metropool. Seoul is zo groot en heeft zo veel te bieden dat we hier ons ook wel een hele week zouden vermaken, maar we wilden toch ook een kijkje nemen buiten de hoofdstad. We zijn twee dagen naar Busan en Daegu geweest. De eerste dagen in Seoul wilden we vooral zo veel mogelijk zien op een makkelijke manier, dus kozen we voor de hop-on-hop-off bus. Deze bus stopt bij alle toeristische attracties in Seoul. Je kan voor een of meerdere dagen een ticket kopen, waarmee je onbeperkt gebruik kan maken van de bus. Uiteindelijk zijn we later met de metro Seoul gaan verkennen. We waren hier eerst een beetje huiverig over, maar het metrosysteem is heel duidelijk. Daarnaast zijn we met de KTX (hogesnelheidstrein) ook nog buiten de hoofdstad geweest.

Check hieronder mijn reistips voor een uniek en onvergetelijk avontuur.

8,9
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Zuid-Korea

 • Behulpzame locals
 • Zeer goed openbaar vervoer
 • Modern en traditioneel

Minpunten Zuid-Korea

 • Beperkte Engelse kennis (buiten de grote steden)
Ultieme tip: Seoul: Gyeongbokgung palace, Namsan Tower, Bukhansan Mt. Buiten Seoul: Busan, Jeju eiland, Jeonju, DMZ, Sokcho, Suwon T-Money card (Koreaanse ov-chipkaart) Hop on hop off bus
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Verborgen parel (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Hans Tiggeler op 03 oktober 2016

Annyeong hasseo! Zuid-Korea is een bijzonder land, een land waar je eigenlijk geen beeld van hebt. Het is geen Noord-Korea maar ook geen Japan. Het is een economisch bolwerk, en dát is te zien. Van een adembenemende skyline tot de prachtige (kleine) authentieke huizen tussen de wolkenkrabbers. Schoon, gastvrij, bijzonder, westers en toch heel Aziatisch. Een land waar tegenstellingen elkaar tegemoet komen, niet alleen door de DMZ, maar ook door de economische groei die het land heeft (gehad). Trek het binnenland in en zie de bijzondere dorpen, trek de natuur in, van kust tot bos of berg. En ga naar de drukke steden, bijvoorbeeld Seoul, waar een vrolijk liedje klinkt wanneer de metro aankomt. Of ga naar het Rotterdam van Zuid-Korea, Busan, waar je bij de gigantische vismarkt je ogen uit kijkt. en vergeet het subtropisch eiland niet, Jeju, een klein paradijsje, waar je even vergeet dat je in zo'n druk bevolkt land bent. Een land waar je bij thuiskomst nog steeds over praat.

8,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Korea

 • gastvrij
 • openbaarvervoer
 • eten

Minpunten Zuid-Korea

 • dure reizen
 • taal
Ultieme tip: Ga naar Seoul, met al haar verborgen straten, eettentjes en winkelcentra met daar tussen de flats, de traditionele huizen, de vismarkt in Busan of een kleine stad zoals Gyeongju.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Zuid-Korea

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Nepal kenner
Sponsors