Buyeo Jouw vakantie naar Azië begint hier!

Buyeo

door Marjolein den Dekker

Van een van de belangrijkste Koreaanse koninkrijken is tegenwoordig niet meer over dan een sloom stadje. In Buyeo zijn Koreaanse krijgers vervangen door koopmannen en de strijdbijlen zijn begraven en verruild voor een jaarlijkse bloemenfestival.

Een zee van bloemen drijft als een slinger over de rivier van je af. De zachte pastelkleurige lotusbloemen lachen de Koreaanse zomer tegemoet. Op de groene bladeren glimmen dauwdruppels van die ochtend.

ZELF NAAR Buyeo?

Bekijk alle 2 reizen naar Buyeo

Buyeo ligt op ongeveer twee uur rijden met een bus vanaf de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. De stad Buyeo is de hoofdstad van het gelijknamige district in het zuidwestelijke deel van het schiereiland. Er wonen niet meer dan 100.000 mensen.

Grof geweld

Het zuidelijke deel van Korea was rond het begin van de jaartelling ingedeeld in drie koninkrijken: Shilla, Gaya en het immense Baekje. Chinezen brachten hun dynastie met grof geweld via de Han rivier naar het zuiden van Korea.

Aan het begin van de jaartelling heette Buyeo nog Sabi. Het was hét centrum van het Koreaanse koninkrijk Baekje. De voormalig hoofdstad van het Baekje koninkrijk floreerde met zes koningen in de periode van 538 tot 660. De Chinezen maakten echter een abrupt einde aan de machtige dynastie.

Boeddhistische glimlach

Met de Chinezen kwam ook het boeddhisme naar Korea. Onder andere Buyeo werd een soort doorgeefluik voor de Chinezen die hun beschaving wilden overbrengen naar Japan. De Baekje cultuur die hierdoor ontstaan is, lijkt meer Japans dan Koreaans.

De overblijfselen uit de Baekje tijd worden allemaal gekenmerkt met de zogenoemde Baekje glimlach. Na de Chinese inval namen de Baekje kunstenaars boeddhistische trekjes over. In het houtsnijwerk en de boeddha beelden verstopten zij een subtiele lach die de warmte van het boeddhisme moest uitdrukken.

Sloom stadje

In het museum van Buyeo zijn nog veel voorwerpen uit de glorieuze tijd te bewonderen: veel Baekje beelden, maar ook glimmende gouden diademen en oorringen sieren het Buyeo National Museum. Het museum is ongewoon modern in tegenstelling tot de pronkstukken uit het verleden.

Tegenwoordig is Buyeo een hele gewone stad. De groene heuvels en rijstvelden laten weinig van het glorieuze verleden zien. Buyeo is een sloom stadje waar de tijd stil lijkt te staan.

Bewust verdrinken

De heuvel in het midden van Buyeo herinnert nog enigszins aan het ooit zo machtige koninkrijk. De Nakhwaam, ofwel 'Rots van de Gevallen Bloemen', oogt niet heel bijzonder. Desondanks schuilt er een bijzonder verhaal achter de steen.

Volgens de legende liepen vanaf hier drieduizend vrouwen letterlijk de Baengma rivier in, de dood in. De vrouwen van Buyeo weigerden in de handen te vallen van de Chinese indringers en verkozen de verdrinkingsdood.

Gevallen bloemen

De zelfdoding van de Koreaanse vrouwen uit Buyeo is geen uitzondering. Ook in de Koreaanse burgeroorlog tussen Noord- en Zuid-Korea verkozen de vrouwen liever zelfdoding dan een leven in strijd. Korea wordt ook wel het Schiereiland van de Gevallen Bloemen genoemd.

Speciaal voor deze gelegenheid zouden de vrouwen hun traditionele kleding hebben aangetrokken. Toen zij met hun lange gekleurde zijden rokken de rivier insprongen, was het alsof duizenden bloemen uit de hemel vielen.

Wat is er te doen in Buyeo?

  • Bezoek het Buyeo Nationaal Museum dat veel rekwisieten uit de geschiedenis van Baekje bevat.
  • Zorg dat je in Buyeo bent tijdens het Lotus festival. De anders zo groene lotusbladeren in de rivier kleuren in oogverblindende pastelkleuren roze, geel en wit. Maak een cruise op de Baekma rivier.
  • Mooryang-sa tempel heeft twee verdiepingen langs de buitenkant, maar binnenin is er geen zoldering of vloer die 1ste en 2de verdieping scheidt.
  • Bezoek het Gudrae Beeldenpark en de historische koninklijke Gungnamji vijver met paviljoen.
  • Op de Jung Ang Markt koop je kleding en echte Zuid-Koreaanse delicatessen.

Reizen Buyeo

Specialisten Zuid-Korea

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

China kenner
Sponsors