Rondreis Zuid-Korea

Een rondreis door Zuid-Korea is de ideale manier om het moderne karakter van Seoul te combineren met de geschiedenis van het land in de culturele hoofdstad Geyongju en in de gedemilitariseerde zone aan de grens met Noord-Korea. Lees meer

PANGEA Travel

Met PANGEA Travel maakt u een rondreis door een van de meest unieke bestemmingen van Azië: Zuid-Korea! Omdat uw wensen voor ons het belangrijkst zijn, wordt uw rondreis volledig op maat samengesteld. Op deze manier wordt uw rondreis naar Zuid-Korea een onvergetelijke ervaring! Onze Zuid-Korea specialisten hebben door eigen ervaringen veel kennis van het land en zullen dan ook uitgebreid te tijd nemen om u te adviseren.

bekijk alle reizen van PANGEA Travel Best geboekte reizen

Je reis begint op Azie.nl

De moderne metropool Seoul is vaak het startpunt van een rondreis Zuid-Korea. De hoofdstad telt elf miljoen inwoners en talloze bezienswaardigheden. In Seoul kun je gemakkelijk een paar dagen doorbrengen voordat je je reis door Zuid-Korea verder vervolgt naar het zuiden richting Busan en de traditionele eilanden van het Dadohaehaesang National Park.

Soorten rondreizen Zuid-Korea

Zuid-Korea is een relatief klein land met goede, moderne verbindingen waardoor je gemakkelijk een rondreis maakt. De hogesnelheidstrein tussen Seoul en Busan, de twee grootste steden van Zuid-Korea, neemt je in een mum van tijd mee van noord naar zuid. Ook de bussen brengen je naar alle uithoeken van Zuid-Korea.

Een andere mogelijkheid is het maken van een rondreis door Zuid-Korea met een huurauto. Dit geeft je de vrijheid om het land op je eigen tempo te verkennen. Wil je één van de ruim 3000 eilanden voor de kust van het schiereiland bezoeken, stap dan in één van de veerboten.

Hoogtepunten van een rondreis door Zuid-Korea

De eerste stop van een vakantie in Zuid-Korea, Seoul, is direct één van de hoogtepunten. Net ten noorden van Seoul kijk je uit over de grens naar Noord-Korea bij de gedemilitariseerde zone. Vanaf hier krijg je een klein inkijkje in dit ondoordringbare land.

Maar er is meer. Wat dacht je van een hike door de bergen van het Seoraksan National Park of een tour door Geyongju, de culturele hoofdstad van Zuid-Korea? Beide plaatsen prijken op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Eilandhoppen in Zuid-Korea

Een rondreis door Zuid-Korea is pas compleet na een bezoek aan een van de vele eilanden die voor de kust uit het water omhoogschieten. Van het mysterieuze Jeju-do, het grootste eiland van Zuid-Korea, tot de duizenden kleine eilandjes die samen het Dadohaehaesang National Park vormen.

De afgelegen eilandengroep staat in sterk contrast met het moderne karakter van het vasteland. Hier zie je het traditionele Koreaanse leven. In het Dadohaehaesang National Park lijkt het, in tegenstelling tot het moderne Seoul, alsof de tijd heeft stilgestaan. 

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Israël kenner
Reis van de maand
Wegdromen in Balinese luxe - va € 2171
Wegdromen in Balinese luxe

15-daagse individuele rondreis Bali

  • Slaap in de jungle, aan het strand, in een nationaal park en middenin de plantages
  • Geniet van de cultuur, natuur én de luxe die het eiland te bieden heeft
Bekijk reis
Sponsors
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner