Tokio
9,0
9,0 Algemene ervaring
8,9 Beziens­waardigheden
8,9 Locals
9,1 Restaurants
9,1 Veiligheid
8,0 Stranden

Tokio

door Niels Posthumus

Tokio is de grootste stad ter wereld. Al bestaat de hoofdstad van Japan eigenlijk uit tientallen aan elkaar gegroeide steden. Tokio is een land op zich, waar neonlicht en bonsaiboompjes samen gaan.

Tokio is een taaie. Meerdere malen verwoest, maar uiteindelijk toch één van de vier wereldsteden gebleven - naast Londen, New York en Parijs.

ZELF NAAR Tokio?

Bekijk alle 44 reizen naar Tokio

Waarom Tokio?

Tokio biedt een boeiende mix van futuristische technologie en diepgewortelde tradities. Met zijn hypermoderne architectuur, levendige straatmode, hippe wijken zoals Shibuya en Shinjuku, en heerlijke culinaire diversiteit, zorgt de stad voor een unieke reiservaring. Verken serene tempels en weelderige tuinen en geniet daarnaast van 's werelds meest innovatieve technologische exposities.

Verschillende steden

Eigenlijk is Tokio helemaal geen stad. Zij bestaat uit 23 verschillende steden die zich in een gebied bevinden dat slechts tot het jaar 1943 officieel wel één stad werd genoemd.

De 23 wijken van Tokio hebben sindsdien een eigen, onafhankelijk bestuur. Tokio als geheel heeft geen burgemeester of gemeenteraad.

Groot-Tokio

Groot-Tokio bestaat naast deze 23 stadswijken uit 31 aangegroeide grote steden, waaronder hele grote als Yokohama en Kawasaki.

Ook behoren nog eens acht dorpen tot Groot-Tokio. Alles tezamen telt de agglomeratie ruim 36 miljoen inwoners. Daarmee is Groot-Tokio in de volksmond de grootste stad ter wereld.

Station Shinjuku

Dat er veel mensen wonen, merk je wanneer je in Tokio rond loopt. De stad is druk, hectisch en overweldigend.

Ga bijvoorbeeld maar eens naar het Shinjuku station, het centrale knooppunt in het metrostelsel van Groot-Tokio dagelijks meer dan 7 miljoen mensen vervoert. Op station Shinjuku stappen elke dag maar liefst 740.000 mensen op en uit.

Aardbeving en oorlog

In het jaar 1923 had waarschijnlijk niemand nog durven dromen dat in Tokio ooit zo veel mensen zouden rondlopen. In dat jaar werd het ongetwijfeld voor onmogelijk gehouden dat de stad binnen een halve eeuw het economisch centrum van Azië zou zijn en dat de neonverlichting je van alle kanten tegemoet zou knipperen.

In 1923 werd Tokio namelijk getroffen door de zogenaamde Kanto aardbeving met een kracht van 8,2 op de schaal van Richter. Het was wereldwijd één van de zwaarste bevingen in de afgelopen honderd jaar. De stad werd volledig verwoest. Ruim 140.000 mensen kwamen om.

De stad was nog niet eens volledig herbouwd toen zij in de Tweede Wereldoorlog zwaar werd gebombardeerd. Hoewel de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki veel bekender en beruchter zijn, vielen er tijdens de bombardementen van Tokio meer slachtoffers dan in die twee steden.

Wijken in Tokio

Vandaag de dag is Tokio echter een ultramoderne, flitsende stad. De wijk Ginza is een waar shoppersparadijs. In Roppongi zijn veel hippe nachtclubs voor yuppen. De hier gelegen discotheek Velfarre is één van de grootste in Azië. Er kunnen maar liefst 3.000 mensen in.

In Ueno vind je een groot park en de dierentuin. Shinjuku is het zakencentrum en de meest extravagante uitgaanswijk vol stripteasetenten en gaybars. Let echter wel op. Veel clubs in Tokio sluiten relatief vroeg.

Bonsaibomen

Tokio is echter zeker niet alleen een stad van neonlicht, sushi, clubs en het snelle leven. Als je buiten het centrum wat zijstraatjes inslaat, kun je zomaar terecht komen in een prachtige, rustige wijk met houten huisjes achter rijen bonsaiboompjes.

Tokio is eigenlijk simpelweg te groot om in een tekst als deze te beschrijven. Eigenlijk is het zelfs te overweldigend en te enorm om slechts een onderdeel van je vakantie te zijn.

Tokio is haast een land op zich, waar je rustig een hele week kunt verblijven. En dan nog heb je waarschijnlijk nog slechts een klein deel van de stad kunnen zien.

Wat is er te doen in Tokio?

 • Shibuya is het drukste kruispunt van de wereld. Laat je verbazen door de aantallen mensen en het vervoer dat hier per minuut aan je voorbij gaat.
 • Bewonder de Harajuku Girls. Deze tieners zijn vooral op zondagochtend te bewonderen in het Harajuku gebied.
 • Nikko en Nara zijn twee mooie stadjes boven Tokio. Allebei staan ze op de UNESCO werelderfgoed lijst.
 • Niet alleen het station van Shinjuku is adembenemend. Kijk op weg daar naartoe ook om je heen naar de prachtige gebouwen in de wijk.
 • Neem de tijd om Asakusa te bezoeken. Deze wijk staat bekend als centrum van de entertainment. Ook vindt je hier de Boeddhistische Sensō-ji tempel.

Reizen Tokio

Meer Tokio

Reviews Tokio

Tokyo is verbazingwekkend (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Sacha Gruisinga op 21 november 2019

Tokyo was zo mooi! Zo mooi schoon, en de mensen zijn zo aardig! Iedereen wil het beste voor je. Ook de metro was super, heel goedkoop en je bent zo aan de andere kant van de stad. Hotels waren ook netjes en schoon.

Pluspunten Tokio

 • locals
 • schoon
 • eten
 • metro

Minpunten Tokio

 • lang vliegen
 • vliegen
 • de reis
Ultieme tip: Ga lang genoeg heen, en berijd je voor op een goede wandeling!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tokio, what a city! (bezocht in april 2019)

Review geschreven door Chloe Crouch op 19 november 2019

Wat heeft Japan een prachtige cultuur! Het paleis van de keizer bezoeken, prachtige tempels bezoeken maar daarnaast ook shoppen till you drop. Als je van een stad houdt 'that never sleeps' in combinatie met een enorm waanzinnige cultuur raad ik Tokio sterk aan.

De wijk Shinjuku heeft een mega centrum waar je je ogen uitkijkt door alle lampjes en gebouwen, terwijl de wijk Ginza erg luxueus is. Kortom, in Tokio verveel je je geen moment.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
9 Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Tokio

 • Locals
 • Cultuur
 • Sfeer
 • Gebouwen

Minpunten Tokio

 • Prijs
Ultieme tip: Tokio heeft een handige metroverbinding, alles werkt met kleurtjes. Echter, raad ik aan om de taxi te nemen. Als je in de taxi zit maak je de stad echt mee, en in de metro niet.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onze Kerst in Tokyo (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Carla van der Wal op 13 december 2017

Wij hebben onze Kerst in Tokyo door gebracht en dat kan ik iedereen aan raden het is een geweldig land, met heel veel cultuur en een heel schoon en een geregeld land waar echt alles oprijd gaat, het is overal druk maar echt geregeld, de mensen zijn zeer vriendelijk en het eten echt super.

8,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Tokio

 • de mensen zijn zeer aardig
Ultieme tip: Metro verbindingen zijn super en alles is optijd
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tokio (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Karin Zuidema op 22 november 2017

Tokio, er wonen 38 miljoen mensen en bestaat uit vele interessante wijken. Shibuya, Harajuku, Ginza etc. Bekijk het eens vanaf de fiets. Je fiets "over de stoep" samen met de voetgangers. Overal zitten leuke restaurantjes, winkeltjes en zie je bijzondere mensen. Vooral Harajuku staat daar om bekend. Ik kan geen negatieve dingen bedenken. Je voelt je er veilig, in welke wijk je ook bent. Het openbaar vervoer/metro is goed te doen.

8,2
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Tokio

 • Sushi eten
 • shabu shabu
 • metro
 • harujuku

Minpunten Tokio

 • Japan is geen goedkoop land
Ultieme tip: Huur een fiets met een Engelssprekende gids.
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Tokio, een andere wereld (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Freddie van ter Beek op 20 november 2017

Tokio, een stad met meer inwoners dan in heel Nederland, aan de andere kant van de wereld. We zijn er maar kort geweest, maar we kwamen met zoveel indrukken terug! Tokio is geen grote stad zoals er zovelen zijn. Mega groot, en zoveel te zien! Mooie stadsparken met tempels, toren met uitzicht over de stad, megaveel eettentjes, lichtreclame en winkels. Je hoeft niet bang te zijn dat je verdwaald, metro's hebben de stationsnamen ook in het westers alfabet en er wordt veel Engels gebruikt. Veel Japanners kunnen ook een beetje Engels. Duur? Ligt aan jezelf, wij hadden een net hotel voor 95 euro per nacht. Eten kun je goedkoop en lekker in vele noedeltentjes. De stad is superschoon, criminaliteit zeer laag, en de mensen zijn ongelofelijk beleefd, behulpzaam en respectvol. Dat liet een grote indruk bij ons achter. Het was een korte huwelijksreis voor ons, en hoeveel ver weg, gaan we zeker nog een keer terug! Ben je gek van Disney, dan ligt het Tokyo Disneypark om de hoek, 45 min met metro/trein. Goed te combineren! Wij waren er 6 dagen incl. aankomst en vertrekdag. Echter gingen wij ook naar 2 concerten, dus er ging hiervan nog wat Tokyo tijd vanaf. Dus volgende keer gaan we zeker langer. Aanrader!

9,2
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
9 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Tokio

 • Bevolking zeer beleefd en behulpzaam en respectvol
 • goed en goedkoop eten
 • overvloed aan winkels
 • mooie stadsparken met veel historie
 • disneypark vlakbij
 • zeer goed openbaar vervoer
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

Tokio (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Marielle Hintzen op 13 november 2017

Magische combinatie van oude en nieuwe cultuur. Absolute must see is de Senso-Ji tempel. Verder tussen de moderne nieuwe gebouwen verborgen juweeltjes vanuit de historie. Goed bereikbaar en uitgebreid ov netwerk.

Pluspunten Tokio

 • schoon
 • vriendelijke mensen
 • behulpzaam
Ultieme tip: Restaurantjes op de veiling
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

De stad waar je steeds weer naar terugverlangt (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Wim Brouwers op 13 november 2017

Tokyo, miljoenen mensen wonen, werken en leven daar. Een bijzondere stad met veel historische gebouwen, tempels en stadswijken. Tevens hebben ze het beste openbaar vervoer dat je je als reiziger kunt wens. Schoon en altijd op tijd. Het is er altijd druk, maar wonder boven wonder loopt er nooit iemand voor je voeten. Je hoeft je niet bezorgd te maken als je de weg kwijt bent er iets altijd iemand die je te hulp schiet. Het eten is er goed, betaalbaar maar meer dan lekker. Kijk altijd of er een menu buitenhangt in het Engels met de prijzen. Dan kom je nooit voor verrassingen te staan.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Tokio

 • Er is veel te zien
 • goed openbaar vervoer
 • schone toiletvoorzieninge. lekker en betaalbaar eten. aardige mensen
Ultieme tip: De metroverbindingen zijn altijd op tijd, dus plan je reis vooraf, zodat je soepel kunt overstappen.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

AMAZING (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Navisa Rajabali op 12 november 2017

Tokyo was geweldig. Er is veel te zien en het eten is super lekker en goedkoop! Er is veel te zien en een top plek voor anime fans. Alles is makkelijk te bereiken via het openbaar vervoer. De kosten voor ov zijn goedkoper dan in Nederland! Het nachtleven is insane. Bijna elke dag kan je wel mensen in de bar vinden voor een drankje. Wees gewaarschuwd, Japanners kijken soms een beetje te diep in het glaasje

Pluspunten Tokio

 • eten
 • mensen
 • sfeer

Minpunten Tokio

 • Accommodatie duur
Ultieme tip: Ga voor zo lang mogelijk want er is zo veel te zien dat zelfs na 2 weken we nog niet alles gezien hadden
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Tokyo, overtreft al je verwachtingen (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Marleen Struiksma op 12 november 2017

Ik ben vijf dagen in Tokyo geweest. Je weet niet waar je moet kijken, alles is bijzonder. De inwoners, de gebouwen, het eten, de bezienswaardigheden, de lichtjes, de drukte, het openbaar vervoer. Ik heb heel veel door de stad gelopen, maar ook gebruikt gemaakt van het metrostelsel. Als je eenmaal door hebt hoe het werk, is dit een perfecte manier om te reizen. Schrik niet van de kaart met alle lijnen, dat went vanzelf!

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Restaurants
9 Veiligheid
8 Stranden

Pluspunten Tokio

 • Openbaar vervoer
 • bezienswaardigheden
 • inwoners

Minpunten Tokio

 • Niet goedkoop
Ultieme tip: Na 18.00 uur krijg je korting op al het eten dat vers is bereid in de supermarkt. Dus ook sushi! Zeker een aanrader.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Tokio (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Lisanne Rijnders op 12 november 2017

Fantastische stad in een geweldig land. Openbaar vervoer is heel goed geregeld, zelfs als je geen Japans spreekt kom je heel ver, mede omdat alle mensen zo vriendelijk zijn! Daarnaast is het eten heerlijk!

Ultieme tip: Verblijf in de buurt van een metro station, dan kun je gemakkelijk veel zien van de stad.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Inspirerend Japan (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Matthijs Hut op 11 november 2017

Tokio en Kyoto zijn twee onwaarschijnlijk mooie en inspirerende plaatsen in Japan met ieder hun eigen karakter. Modern Tokio en het meer authentieke en traditionele Kyoto. Check de grootste visafslag in Tokio en eet Ramen in het beste restaurant van Kyoto.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
10 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Tokio

 • gevarieerd

Minpunten Tokio

 • duur
Ultieme tip: Daily yoga in het park
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Een bezoek aan te gek Tokio! (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Aimy Ikkersheim op 06 november 2017

Tokio, een stad waar ik vijf dagen ben geweest, maar nog lang niet ben uitgekeken. Deze miljoenen stad is denk ik wel de grootste en meest bizarre stad die ik ooit heb gezien. Van hippe wijken Shibuya en Shinjuku, tot aan tienerwijk Harajuku en gamewijk Akihabara. Elke wijk is een klein 'landje' op zich en is een plek waar je je ogen uitkijkt.

Pluspunten Tokio

 • bijzonder
 • heerlijk eten
 • geweldige cultuur

Minpunten Tokio

 • taalbarierre
 • duurder dan europa
 • weinig rustige plekken te vinden
Ultieme tip: De Shibuya oversteek. Kom hier vooral in de avond naar toe. Honderden mensen die gelijk oversteken, geeft een geweldig beeld.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Tokio, een miljoenen stad maar niet een stad voor iedereen. (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Bas van der Boog op 05 november 2017

Tokio is zoals veel mensen weten de hoofdstad van Japan. Omdat het een hoofdstad is heeft het dus heeft het ook een enorme volksdichtheid zelfs naar Japanse maatstaven.Hierdoor zijn er misschien sommigen die deze stad als een aanslag op de zintuigen kunnen ervaren. Laten we het even over het metro netwerk hebben, ja het stereotype klopt de trams zitten vaak overvol je voelt je dan echt als een sardientje in een blik. Omdat het zo een uitgestrekte stad is, raad ik je aan met een kaart goed te plannen waar je heen wil gaan. Je kan heel specifiek van tempel naar tempel te gaan maar ik raad je aan om van district naar district te kijken er is altijd zoveel te doen en te zien. Voor shopmogelijkheden van souvenirs, bij de grote tempels vind je altijd wel in de aanloop ernaartoe altijd wel souvenirshops om bijvoorbeeld chopsticks of jukata's te kopen. Ook zijn er verschillende markten en bazaren verspreid door de hele stad. Voor het voedsel raad ik je aan om niet naar de echte restaurants te gaan want dat die zijn meestal een stuk duurder. Ga naar wat kleinere zaakjes zodat je de echte Japanse sfeer kan ervaren ( pas wel op in Japan word nog wel gerookt in veel restaurants). Als je toch van plan bent veel met het openbaar vervoer te reizen dan raad ik je nog wel aan om een travel kaart te kopen. Dit is een Japanse versie van de OV-kaart en is bijna geldig op alle grote trams, treinen en buslijnen in de stad en in de rest van Japan( de kaart zelf is 500 yen en daarna kan je hem gewoon zoveel opladen als je zelf wilt). Voor pin mogelijkheden bij elke seven eleven, familymart of lawson kan je wel een pi automaat vinden want bijna alles in Japan word in contant geld gedaan. Als je een wat langere tijd hebt in Tokio dan raad ik je aan om een dagje naar Disneyland te gaan. Het is iets kleiner dan wij hier gewend zijn in Europa maar in vergelijking met Tokio is het een verademing om even uit de stad weg te kunnen zijn.( +- 30 reizen vanaf Ueno)

8,2
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Tokio

 • goedkoop voedsel
 • aardige mensen
 • zat bezienswaardigheden
 • disneyland in de buurt
 • veel souvenir shop mogelijkheden
 • karaoke bars zover als het oog rijkt
 • akiabara voor de wat meer nerdy mensen onder ons

Minpunten Tokio

 • veel mensen
 • dure souvernirs
 • stampvol openbaar vervoer
 • alchohol blijft duur :p
 • taalbarriere
Ultieme tip: Voor veel bezienswaardigheden wees vroeg en maak een goeie planning. Als je sushi wil eten raad ik Uobei Sushi in shibuya aan echt super lekker!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Tokio: moderne stad met eeuwenoude tradities (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Rob Megens op 30 juni 2017

Tokio is een verrassende moderne stad. Zing karaoke, ga naar een honden café of rij in een Mario kart door de stad, niks is te gek. Voor mij persoonlijk is het contrast zo bijzonder. Zorg ervoor dat je de gekte meepakt maar bezoek ook het Japanse theater in Ginza. Verhalen van de 12e eeuw worden hier vertoond. Tip: huur een audioset zodat je kan meeluisteren in het Engels. Sumo worstelen is een hooggewaardeerde sport in Japan en het is mogelijk een training vroeg in de ochtend bij te wonen in het Ryogoku district. Arashio Beya is een van de huizen die de deuren opent voor het publiek. Bel van te voren en zorg dat je er om 07.00 bent!

Pluspunten Tokio

 • Vriendelijke lokalen
 • gezond eten
 • cultuur
 • gekte
 • schoon
 • goed geregeld
Ultieme tip: Huur een fiets bij een van de stations. Dit kost je 2,30 per dag en je ziet veel meer van de stad!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Modern en traditioneel Tokio (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Juliette Slettenhaar op 07 mei 2017

Een lange reis van veertien uur, maar die is al snel vergeten (door een cultuurshock). Tokio is traditioneel en modern tegelijk; sushi, tempels, warmwaterbronnen, luxe clubs en technologie. Erg veelzijdig dus, wat het zo bijzonder maakt. En ook al is de stad zo anders dan andere steden, toch voelde ik me er meteen thuis. Het gemoedelijke van de lokale bevolking is haast niet uit te leggen; het is een cultuur gebaseerd op gastvrijheid. Minder lezen, meer zelf ervaren!

Pluspunten Tokio

 • eten
 • bevolking
 • disneyland
 • modern
 • traditioneel
 • anders

Minpunten Tokio

 • taal
 • druk
Ultieme tip: Geen westers eten nemen, maar naar japanse restaurants gaan! De Tsukiji vismarkt is ook zeker een aanrader.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

14 dagen naar Japan (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Kim Los op 02 oktober 2016

De dag wanneer je het eerst door Tokyo loopt is de dag dat je je ogen verbaasd. Je voelt het licht aan je ogen. Het is te bizar voor woorden. Het is zo mooi. Al die billboards. Zoals je ze nog nooit gezien hebt. Een reden om naar Japan te gaan is om het levendige van zo'n stad mee te maken. Elke keer dat je door de stad loopt kijk je je ogen uit en wacht maar tot het dan donker wordt, dan kan je je ogen al helemaal niet meer geloven. En de Japanse mensen zijn geweldig. Lief en doen niets kwaad. Je zou die sfeer echt moeten ervaren en dan nog niets gezegd over het moment je de Shibuya Crossing oploopt. BIZAR!

Pluspunten Tokio

 • Lieve mensen

Minpunten Tokio

 • Geen
Ultieme tip: Yakinuki!! Zeker een keer uitproberen in Japan.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Tokyo, een druk metropool met prachtige natuur op uurtje reizen (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Elly Groenewoud op 29 september 2016

Tokyo is een druk metropool.
De stad heeft een groot aantal wijken, met elk zijn bijzonderheden.
Als je maar een paar dagen hebt, moet je een keuze maken wat je graag wilt zien.
Wij verbleven 6 nachten in Tokyo in de wijk Asakusa.
We zijn naar de wijken Shibuya, Omotesando, Asakusa, Odaiba geweest, naar Kamakura, Disney Sea en Mt.Takao.

Shibuya met zijn Shibuya crossing, het standbeeld van Hachikco, shopping,
Omotesando met zijn leuke winkelstraatjes, en luxe brandstores.
Asakusa met de Sensõ-ji tempel, waar het gezellig druk is, met veel restaurantjes in de omgeving.

Mocht je de drukte van de stad even willen ontvluchten, ga dan eens naar 1 van de vele parken.
Maak een dagtrip met de trein naar Kamakura , met diverse tempels, een leuke winkelstraat, het beeld van Kōtoku-in (The Great Buddha), of ga lekker relaxen en neem een drankje op het strand.
Disney Sea is ook prima te doen, afhankelijk welke wijk je verblijft is het handig om een Suica Card te kopen (OV) in plaats van allemaal losse duurdere kaartjes te kopen.
Odaiba is ook genoeg te beleven voor een dagje uit.

Ultieme tip: Keiõ line in Shinjuku naar Mt. Takao. Prachtig wandelgebied
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Eerste keer Tokio

Review geschreven door Ate Spiekhout op 07 juli 2016

Vorig jaar zomer in Augustus met een vriend van mij voor het eerst naar Tokio geweest. Ik had super hoge verwachtingen en dat is eigenlijk allemaal overtroffen, echt een top tijd gehad daar. Er hangt een bepaalde soort sfeer dat heel lastig te beschrijven is, het voelt zo perfect en apart op hetzelfde moment aan, super interessant.

Wat mij opviel was dat de mensen super vriendelijk zijn, en het Engels viel mij helemaal niet tegen. Ook was de kwaliteit van het eten en de restaurants hoog. Je kan met het kiezen daarvan niet snel fout gaan, dus ik zou zeggen eet veel sushi, ramen en bbq.

Qua openbaar vervoer was het in het begin even zoeken, ze hebben veel verschillende metrosystemen in Tokio. Maar zodra als dat je het een beetje door hebt is het super chill dat je alles met de metro kan bereiken, wat ook weer in de portemonnee scheelt.

Tip: Ga naar Golden Gai Shinjuku. Een gebied met allemaal kleine straatjes waarin 200 hele kleine barretjes zitten, je kan er maar met maximaal 10 mensen zitten. Het ziet er heel oud uit vergeleken met de rest van Tokyo dus qua architectuur is het ook behoorlijk interessant om te zien. De barretjes zijn niet echt voor toeristen gemaakt en zitten er voornamelijk locals. Waardoor we daar een hele toffe avond met locals hebben gehad en dus ook meer de Japanse cultuur hebben leren kennen.

9,0
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Tokio

 • veilig
 • lekker eten
 • awesome
 • bruisend nachtleven

Minpunten Tokio

 • in de zomermaanden erg warm
Ultieme tip: Regel een railwaypass in Nederland, mocht je plannen hebben om buiten Tokyo te reizen.

Specialisten Japan

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Dubai kenner
Sponsors