4 plekken in Japan die in de herfst nog mooier zijn

4 plekken in Japan die in de herfst nog mooier zijn

door Elsemieke Land

Waar de ene reiziger zo snel mogelijk naar een zonnig oord vertrekt wanneer de bladeren van de bomen beginnen te vallen om aan dit natte seizoen te ontsnappen, kan de ander niet wachten om over de knisperende met herfstbladeren bezaaide paden te wandelen.

Of je nou wel of geen fan bent van de herfst, sommige plekken worden nou eenmaal mooier in dit seizoen. Ook Japan verandert vanaf oktober in een goud-, geel- en oranjekleurig sprookje. Daarom hebben wij vier plekken in Japan die in de herfst nog mooier zijn voor je op een rijtje gezet.

ZELF NAAR Japan?

Bekijk alle 60 reizen naar Japan

4. Tokio

De hoofdstad van Japan mag je natuurlijk niet overslaan. Je verwacht het misschien niet van zo'n grote, hectische stad, maar met het aanbod van stedelijke parken en Japanse tuinen is Tokio verrassend mooi gehuld in herfstkleuren.

Om het ultieme herfstgevoel in deze stad te beleven, moet je wel weten waar je moet zijn. Bezoek de campus van de Universiteit van Tokio waar je door een goudgeel gekleurde tunnel wandelt of struin over de betoverende Icho Namiki Avenue. Krijg je geen genoeg van de herfstbladeren? Dan is het Yoyogi Park een aanrader. De bomen in dit westerse park kleuren in de herfst rood en geel. Een ideale plek voor een herfstwandeling.

3. Fujiyama

De hoogste berg van Japan is op zich al spectaculair om te zien. De vulkaan Fujiyama die boven Tokio uittorent met haar besneeuwde top en vijf meren aan de voet, heeft iets magisch. De berg is niet voor niets een heilige plek. In de herfst creëert dit plaatje samen met de felrode bladeren een indrukwekkend contrast. Toch is de herfst niet het ideale seizoen om Fujiyama te beklimmen, maar het Fuji Hakone Izu National Park - waar de berg deel van uitmaakt - is in de herfst een fleurig schouwspel.

Kies een van de vijf meren uit en laat je betoveren door de herfstkleuren in de bossen eromheen. Zo vind je vlakbij Lake Kawaguchi de Chureito pagode, waar je uitzicht hebt op de vulkaan. De pagode wordt omringd door kersenbloesem die in de herfst roestig rood kleuren. Beklim je toch de Fujiyama, dan waan je je in de gele zee van de Karamatsu, de enige naaldboom die verkleurt in de herfst.

2. Hitachi Seaside Park

Op een zonnige herfstdag wandel je naar de top van de zogenaamde Miharashi no oka - lookouthill voor het beste uitzicht over de roodgekleurde velden van Hitachi Seaside Park die contrasteren met de helderblauwe lucht. Want waar je in de lente verdwaalt in een bloemenzee van babyblauwe Nemophilas, transformeert dit gebied in de herfst in een met roodgekleurde Kochia's bezaaid landschap.

Het 190 hectaren grote park ten noordoosten van Tokio is een populaire bestemming om van de zogeheten koyo, het verkleuren van de bomen, te genieten. Het pad dat door het park loopt, leidt je langs de vele tuinen. Wil je meer van dit gigantische gebied zien in minder tijd? Huur een fiets of stap in de trein die door het park rijdt. Om het Hitachi Seaside Park te betreden betaal je niet meer dan vijf euro.

1. Kyoto

De vroegere hoofdstad van Japan barst van de klassieke architectuur en cultuur. Je wandelt door een decor van tempels, paleizen, paviljoenen en traditionele Japanse geisha's te midden van kleurrijke landschappen, die in de herfst worden afgemaakt met levendige gele en rode bladeren die neerdwarrelen. Vanaf half november zijn de rode bladeren van de vele esdoorns op hun mooist. Houd er wel rekening mee dat het in Kyoto een stuk koeler kan zijn dan in Tokyo rond deze tijd.

Het is niet moeilijk om in Kyoto een tempel te vinden vanwaar je het herfstdecor bewondert, maar een aantal bekende spots zijn de Tofuku-ji, Kiyomizu-dera, Yoshimine-dera en de Eikando tempel. Maak ook zeker een avondwandeling, als het donker is zijn de bomen in Kyoto verlicht.

Fotocredits: mrhayata | Reginald Pentinio | skyseeker | Richard Ascot | Reginald Pentinio | ajari | Moyan Brenn | aurea-avis

Reizen Japan

Specialisten Japan

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Vietnam kenner
Sponsors