5 manieren om te relaxen in Japan

5 manieren om te relaxen in Japan

door Lotte van der Hart

Japan is druk. Bruisende steden als Tokio, Osaka en Kyoto verblinden je met hun felgekleurde wolkenkrabbers. Hier krioelen dagelijks miljoenen mensen als mieren over kruispunten. En geldt een vol-is-niet-vol-regel in het openbaar vervoer.

Maar wist je dat een rondreis door Japan óók relaxed kan zijn? Omdat Japan's ontspannen karakter vaak wordt overschaduwt door haar chaotische steden, delen wij vijf tips die je helemaal zen doen thuiskomen. Namasté!

5. Lekker plonsen in een onsen

ZELF NAAR Japan?

Bekijk alle 55 reizen naar Japan

Dat er in Japan veel vulkanische activiteit is, is je waarschijnlijk niet ontgaan. Een voordeel van deze schuivende tektonische platen is de drieduizend warmwaterbronnen die het land rijk is.  Deze zogeheten ‘onsens’ vind je in allerlei soorten en maten. Zo badder je overdekt of onder de sterrenhemel, alleen of met andere reizigers, gemengd of enkel met bezoekers van hetzelfde geslacht.

Het doel van de onsen is wel overal hetzelfde: ontspanning. In het aangename, warme bronwater spoel je stress en zorgen letterlijk van je af. Ook werkt een duik in een onsen medicinaal. Het mineraalrijke water helpt onder andere tegen vermoeidheid, spierpijn, reuma, een hoge bloeddruk en menstruatieklachten. 

4.  Slaap in een traditionele ryokan

Vaak gaat een bezoek aan een onsen gepaard met één of meerdere overnachting(en) in een ryokan. Dit is een traditionele herberg waar je je even compleet onderdompelt in de interessante Japanse cultuur. Bij binnenkomst ruil je je schoenen in voor warme pantoffels, hijs je je in een frisse badjas, drink je jasmijnthee in je eigen theesalon, proef je typische Japanse gerechtjes en plof je neer in het zijdezachte futonbed. Met een beetje mazzel heeft de ryokan een eigen onsen en ga je rozig, gewassen én ontspannen de nacht in…

3. Ga knuffelen in een kattencafé

Past een bezoek aan een ryokan en onsen niet in je reisschema? Niet getreurd, ook in grote steden als Tokyo en Kyoto zijn genoeg rustgevende spots te vinden.

Een wel hele speciale manier van relaxen doe je in een kattencafé. Dit concept, overgewaaid uit Taiwan, is eigenlijk heel simpel. Terwijl je geniet van je koffie of colaatje wandelen er langs, onder en op de tafel verschillende (café)katten, waarmee jij gezellig speelt of knuffelt. Omdat het voor veel Japanners niet is toegestaan om katten in huis te houden, relaxen ze in dit soort cafés met de harige vriendjes.

2. Maak een frisse boswandeling

Volgens Japanners helpt ‘shinrinyoku’, bostherapie, bij het verbeteren van het immuunsysteem, het stimuleren van creativiteit en het wegnemen van stress. In dennatuur zijn, zonder computer en telefoon, prikkelt zintuigen die positief effect hebben op lichaam en geest. Gelukkig bestaat bijna zeventig procent van Japan uit bossen en is een ontspannen boswandeling dus zo gemaakt.

1. Neem een Shiatsu massage

Het ziet er misschien niet bepaald relaxed uit, maar na een traditionele Shiatsu-massage voel je je als herboren. Tijdens deze Japanse massagevorm wordt er druk uitgevoerd op verschillende plekken van je lichaam. Shiatsu wordt vaak omschreven als acupunctuur zonder naalden: het drukken op de knelpunten zorgt voor een betere energiestroom en brengt hierdoor meer evenwicht in het lichaam. Een perfect begin van een stressloze rondreis door Japan!

Reizen Japan

Specialisten Japan

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Dubai kenner
Sponsors