De 5 lekkerste Japanse gerechten die je moet proberen

De 5 lekkerste Japanse gerechten die je moet proberen

door Maurice Kosterink

Denk je aan Japanse gerechten, dan komt sushi waarschijnlijk als eerste in je op. De kleine stukjes rijst met rauwe vis gerold in zeewier zijn overal ter wereld razend populair. En terwijl je minstens tegen evenveel sushirestaurants aanloopt als mensen in het drukke Tokyo, zijn er toch véél meer Japanse gerechten te proeven. 

Welke dat dan zijn? Wij hebben de vijf lekkerste Japanse gerechten die je moet proberen op een rij gezet! Zo kan je tijdens je rondreis door Japan altijd een ander gerecht proberen.

ZELF NAAR Japan?

Bekijk alle 59 reizen naar Japan

5. Tamagoyaki is een omelette op z’n Japans 

Tamagoyaki is een van die multifuctionele Japans gerechten. Je bestelt het zowel als ontbijt, lunch of diner. Het gerecht is een omelette die telkens een stukje wordt omgeslagen tijdens het bakken. Zo krijgt het gerecht een rechthoekige vorm. Dat omslaan van de omelette geeft het Japanse gerecht ook een een sponzige structuur, waardoor het extra lekker smaakt!

4. Ramen is zó populair dat het zijn eigen museum heeft

Ramen is een Japanse noedelsoep op basis van een misobouillon en wordt traditioneel geserveerd met een gekookt ei, zeewier en varkensvlees. Dit is het favoriete gerecht van de Japanner en je struikelt dan ook over de ramenrestaurants in Tokyo. Sterker nog, dit Japanse gerecht is zó populair dat de Japanners een ramenmuseum hebben opgericht. Dat is pas liefde voor eten!

3.  Nikujaga eet je het beste bij de Japanners thuis

In de Japanse keuken ontbreekt het niet aan stoofgerechten om de koude winters door te komen. Nikujaga is zo’n Japans gerecht met vlees, aardappels en peulvruchten. Hoewel dit gerecht af en toe op een menukaart verschijnt, is het toch een maaltijd die je het beste probeert bij iemand thuis. Maar Japanners zullen je niet zomaar uitnodigen, daar moet je eerst een hechte vriendschap voor ontwikkelen!

2. Okonomiyaki is pas een echte pannenkoek

Okonomiyaki is een van de populairste Japanse gerechten uit Osaka en Hiroshima. Het is in feite een soort pannenkoek volgestopt met groenten en vlees. Als je dit Japanse gerecht bestelt, dan maken de serveerders het meestal zelf voor je neus. Soms geven ze een soort spateltje aan je en mag je zelf aan de slag. Zo wordt een restaurantbezoek nog interactief!

1. Japanse curry is het favoriete gerecht van de redactie

Stiekem vinden wij Japanse curry een van de lekkerste gerechten van Japan.  Aardappel en wortel vormen de basis van de maaltijd, die worden gekookt in een bruine currypasta. Curry House Coco Ichibanya is onze favoriete restaurant voor dit Japanse gerecht. Daar kies je zelf wat voor vlees, groenten en kaas je in de curry wil hebben, waardoor  iedereen zijn persoonlijke portie heeft.

Heb jij na het lezen over de lekkerste gerechten van Japan ook zo’n honger? Bekijk dan hier ons reisaanbod en plan je reis vol met al deze lekkere Japanse gerechten.

Fotocredits: Joy | Jo del Corro | Jeremy Keith

Reizen Japan

Specialisten Japan

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors