Top 5 plaatsen om de mensenmassa in Japan te ontwijken

Top 5 plaatsen om de mensenmassa in Japan te ontwijken

door Saskia Bergmeijer

In Japan heb je zintuigen te kort. De ene keer zit je in een drukbezocht sushi restaurant waar een geursensatie de ruimte vult. Niet veel later ga je in de massa op als je het gi-gan-tische Shibuya kruispunt in Tokio oversteekt of sta je tussen de fotograferende toeristen en wilde hertjes in Nara.

Dat je op sommige plaatsen in Japan ook niét geconfronteerd wordt met de hoeveelheid mensen, komt misschien niet direct in je op. Maar Japan leent zich perfect voor een off the beaten track-reis door serene plaatsen en natuurwonderen. Daarom hebben wij de top 5 bestemmingen om de grote mensenmassa te ontwijken voor je op een rij gezet. Reis je met ons mee?

ZELF NAAR Japan?

Bekijk alle 51 reizen naar Japan

5. Mediteer erop los in Kamakura

De met kussens bezaaide vloer creëert een zacht zitvlak voor je kleermakerszit. Je handen rusten op je knieën en terwijl je met je gedachten steeds verder afdwaalt, spreekt de monnik verschillende mantra’s uit. Tot de gong slaat. Je opent je ogen en neemt even de tijd om weer terug op aarde te komen.

Dit alles gebeurt op nog minder dan een uur reizen van Tokio, in de tempelstad Kamakura. Op zondagochtend maak je een mediteersessie mee met lokale monniken in de Engakuji tempel, één van de belangrijkste zen tempels van Japan. Na de sessie wandel je langs de vele omliggende tempels en serene tuinen, om ook de rest van Kamakura te ontdekken tijdens je reis door Japan.

4. Naar de top van Mount Misen

Niet ver van de stad Hiroshima ligt het heilige eiland Miyajima. Hier rijst de vijfhonderd meter hoge berg Mount Misen op uit de grond. Bedekt met een groene deken van oerwoud, geeft deze berg je een van de mooiste vergezichten van Japan.

Smalle wandelpaadjes brengen je omhoog. Ondertussen springt er nog snel een hertje voor je langs en met groot geluk klimmen de aapjes in de bomen. Na twee uur hiken bereik je de top, waar een adembenemend uitzicht staat te wachten over heel Miyajima. Heb je even geen zin om te wandelen? Pak dan de kabelbaan die je naar de top van de berg brengt!

3. Duik in de onderwaterwereld van Okinawa

Een paradijselijk strand, azuurblauwe zee en een kleurrijke onderwaterwereld. En nee, we hebben het hier niet over het Great Barrier Reef. Ook in Japan is het goed toeven aan de kust. Ben je fan van duiken of aan het strand liggen? Dan mag je Okinawa, het hoofdeiland van de Ruikiu-archipel, zeker niet overslaan.

Okinawa is één groot paradijs. Trek je flippers aan, zet je snorkelbril op en ontdek de grote en kleurrijke koraalriffen voor de kust. Of rust uit op het strand met een heerlijke cocktail in de hand. Leuk feitje: Okinawa is één van de Blue Zones op de wereld, een gebied waar relatief veel mensen heel gezond leven en honderd jaar of ouder worden. Misschien toch maar een paar extra dagen boeken?!

2. De verborgen parel van Japan: de Iya vallei

Op het onherbergzame eiland Shikoku ligt een in mist gehulde vallei: de Iya vallei. Diepe kloven snijden in de grond, het ijzige blauwe water van de Iya rivier kronkelt zich een weg door het natuurgebied en eeuwenoude touwbruggen verbinden de felgroene bergketens met elkaar.

Moeder Natuur heeft zich met de Iya Vallei weer overtroffen en zorgt voor het perfecte decor voor de avontuurlijke wandelaar. Trek je bergschoenen aan, klauter over de rotsen en door de bossen en loop over één van de eeuwenoude touwbruggen, meters hoog boven de rivier. Of ervaar het prachtige uitzicht terwijl je tot rust komt in een stomende warmwaterbron.

1. Hiken door Daisetsuzan National Park

En voor de absolute nummer één blijven we nog even doorwandelen. Beeld het je eens in: vulkanische grond wisselt zich af met felblauwe meren. Een groen kleed van gras en mos bedekt de grond waar herten en beren rondsnuffelen. Tot de uitgestrekte vlakte onderbroken wordt door een enorm berggebied.

Terwijl je door het Daisetsuzan Nationaal Park loopt, vraag je je even af of je de enige bent die in Japan op reis is. Al hikend over een van de vele wandelpaden ben je één met de natuur en lijkt het haast onmogelijk dat in ditzelfde land bijna 127 miljoen mensen wonen.

Fotocredits: Japan National Tourism Organization | dconvertini | Dumphasizer | Mikael Leppä

Reizen Japan

Specialisten Japan

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Taiwan kenner
Sponsors