Myanmar
8,4
8,6 Algemene ervaring
8,7 Beziens­waardigheden
7,9 Steden of plaatsen
9,3 Locals
8,7 Veilig
8,2 Natuur
7,4 Stranden
7,9 Klimaat

Myanmar

door Charlotte de Vries

Gouden punten van duizenden tempels steken uit boven de bergen, grasvlaktes en vele rivieren van Myanmar. Kale monniken in rode gewaden en vrouwen met gouden kettingen en gekleurde satijnen jurken verwelkomen je in een land dat nog niet is aangeraakt door de westerse hand. Een reis naar Myanmar is een reis terug in de tijd.

Sinds de beëindiging van het militaire bestuur in Myanmar zijn de bezienswaardigheden weer open voor toeristen. Zoals de enorme tempel in Yangon en de zandwegen die leiden naar tempelstad Bagan. Bereid je hier voor op een spirituele reis naar Myanmar.

De mooiste bezienswaardigheden van Myanmar

Naypyidaw is de hoofdstad van Myanmar, maar Yangon aan de zuidkust is de grootste stad. Bezoek hier de gouden tempel Schwedagonpagode, de belangrijkste boeddhistische tempel van Myanmar. En winkel op de drukke markt Bogyoke Aung San. Bijna tweeduizend winkeltjes vol handgemaakte souvenirs houden je hier wel een tijdje zoet.

Ten noorden van Naypyidaw ligt de culturele hoofdstad Mandalay. Mandalay was de hoofdstad van Myanmar voordat de Engelsen in het land arriveerden. De stad is gebouwd rond een koninklijk paleis en traditionele Birmese kloosters.

Myanmar's schitterende tempels

Tussen Mandalay en Naypyidaw wacht een boeddhistisch wonder je op. Bagan, een enorme tempelstad, strekt met wel vierduizend stoepa's uit over een oppervlakte van veertig vierkante meter. Over hobbelige zandweggetjes verken je het schouwspel van gouden en stenen punten.

De weelderige natuur van Myanmar

Na een paar culturele trips reis je landinwaarts, door de groene natuur van Myanmar. Je komt aan bij het 22 kilometer lange Inle Lake. Dit gladgestreken meer weerspiegelt de vele traditionele dorpen die het meer omsingelen. Zoals het dorpje Ywama, waar je vers fruit koopt op een drijvende markt. Je peuzelt het op langs het schitterende meer waar de tijd stil heeft gestaan, net als in de rest van Myanmar.

Like deze pagina

Reizen Myanmar

Meer Myanmar

Reviews Myanmar

De schoonheid van het oude Bagan en de vriendelijke mensen. (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Jebbien Boidin op 23 april 2017

In september hebben wij een rondreis gemaakt door Myanmar. Wij wilden hier nog graag heen voordat de grote groepen toeristen dit vakantieland zouden ontdekken. Wij zijn begonnen in Yangon waar we rondgelopen hebben en de bekende Shwedagon pagoda hebben gezocht met daglicht en in de avond wanneer alle lichten aan staan. Daarna zijn we doorgereisd naar Mandalay waar we de stad onder andere met de fiets bezocht hebben. We hebben het paleis bezocht en het geloofshuis boven op de berg met zonsondergang. Erg mooi alle kleuren van de zon die over de stad schijnen. Natuurlijk hebben we de bekende brug, weverij en houtkunsten bekeken. Ook zijn we aanwezig geweest bij een etensritueel in de monestry waar ongeveer tweehonderd monniken hun lunch in ontvangst nemen.
In Bagan zijn we elke ochtend om vijf uur opgestaan om de zonsopgang te bekijken. We gingen per elektische scooter naar een tempel die nog niet zo veel bezocht wordt. Daar moesten we iemand wakker maken die de poort van het slot haalt. We klimmen de tempel in en wachten op de zon. Echt een aanrader! Een fantastisch gezicht om de vroege morgen alle tempels verlicht zien worden door de zon. Bagan is echt een aanrader door de vele bijzondere tempels. Huur een elektrische scooter en verdwijn de natuur in om alle kleine tempels op je gemak te bekijken. Elke tempel is anders en bijzonder. Ook elke zonsondergang waren wij te vinden op een tempel. Dit was een ervaring die we niet wilde missen. Na Bagan zijn wij doorgereisd naar Kalaw waar we een mooie hike door de natuur hebben gemaakt. Ook zijn we naar het Inle Lake geweest. We hebben een hele leuke rondleiding per boot gehad. We hebben onder andere een smid, sigarenfabriek en een schooltje geweest. Onderweg hebben we nog mogen smullen van Oma's gerechten.
Een lokaal gerecht waar wij verliefd op zijn geworden is de tea leave salad. Tea leave bladeren met yellow beans, gember, gedroogde garnalen en voor de liefhebber een teentje knoflook.

7,9
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
8 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Myanmar

 • vriendelijke mensen
 • goedkoop
 • niet toeristisch
 • goede mix tussen natuur en cultuur
 • lekker eten

Minpunten Myanmar

 • draag geen korte kleding uit respect voor de cultuur
Ultieme tip: -Bagan -Tea leave salad -Inle Lake
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Heerlijk (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Anja Hennequin op 22 april 2017

Vorig jaar naar Myanmar geweest, wat een geweldige ervaring. Was bij aankomst in Yangoon eerst wel even schrikken. De taxichauffeur nam een korte route vanwege de spits, dwars door een sloppenwijk. Hotels zijn goed maar vergeleken met andere Aziatische landen flink aan de prijs. Prachtige tempels gezien, wij reizen altijd op eigen gelegenheid en dat is prima te doen. Kalaw is een prachtig dorp hoger in de bergen waar je mooi kunt wandelen. Ook het Inle Lake is echt heel erg mooi. Wij willen nog een keer terug om onze reis af te maken, wegens een sterfgeval moesten we helaas onze reis afbreken. In ieder geval staan Mandalay en Bagan nog op ons lijstje. Wij hopen dit volgend jaar te doen.

Pluspunten Myanmar

 • lieve behulpzame mensen
Ultieme tip: Huur een fiets of scooter en ga er zelf op uit!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers

Prachtig Myanmar (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Helen van Meurs op 11 april 2017

Myanmar is een prachtig land met heel veel mooie dingen te zien zoals, Inle lake, Hoi An en zeker ook Bagan. De kleurrijke markt van Bac Ha mag ook zeker niet ontbreken. Ik had een geweldige tijd daar.

Pluspunten Myanmar

 • vriendelijke mensen
 • heerlijk eten

Minpunten Myanmar

 • beetje duurder dan de rest van Azië
Ultieme tip: Eten bij 'Streets' in Hoi An is zeker de moeite waard! Een leuke tent waar jongeren een opleiding krijgen en werken en ze serveren heerlijk eten.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Blije Schooljongens met rijstpannetje (bezocht in januari 2014)

Review geschreven door Nicolette Verkleij op 23 maart 2017

Als je in Yangon bent en je hebt tijd, neem dan in de haven de boot naar het eiland dat tegenover Yangon ligt. Huur daar een fietsdriver die je rond fietst. Dit eiland is best groot. Er staat een prachtige kleine tempel. Groepen schoolkinderen lopen er met een rijst pannetje. Ze dragen hun tas vaak op het hoofd. Ze lachen naar je, zijn verheugd een toerist te zien. Ze groeten met het V-teken. Sommige dorpjes zijn daar heel arm. Koop daar wat voedsel om uit te delen. Allemaal blije gezichtjes zie je dan.

Pluspunten Myanmar

 • zo mooi
 • zo veelbelovend
Ultieme tip: In veel hotels krijg je iedere dag een nieuwe tandenborstel als je de gebruikte weg legt. Geef die nieuwe borstels en tubetjes tandpasta aan arme kinderen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Imponerende schoonheid, nog puur (bezocht in januari 2014)

Review geschreven door Nicolette Verkleij op 23 maart 2017

Als backpacker heb ik in mijn eentje een kleine maand door Myanmar getrokken. Gestart in Yangoon en vandaar naar het noorden en oosten. Ik heb meer landen in Azië bezocht maar Myanmar vind ik het meest puur. De bevolking is uiterst vriendelijk en behulpzaam en geeft de reiziger een welkom gevoel.
Of je naar de bekende plaatsen gaat of een trekking in de heuvels maakt, overal kijk je je ogen uit.

Cultuur en natuur liefhebbers komen in Myanmar aan hun trekken. Prachtige tempels met veel goud; mooie landschappen; bijzondere dorpjes in en rond het het Inle Lake. Iedere dag is een feest en is het genieten.

Pluspunten Myanmar

 • Afwisseling van prachtige natuur en interessante cultuur.
Ultieme tip: Bedenk dat in een kleine groep reizen met een touroperator voordelen heeft. In minder tijd kun je meer zien. Alleen reizen kost meer organisatie en tijd. Zeker in Myanmar.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig. (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Trudy Vermast op 12 maart 2017

Geweldige mooie mensen in best wel arme omstandigheden. Zo vol levenslust alhoewel er ook veel bedelaars aanwezig zijn. Wil dit land wel beter leren kennen. Wij waren daar op excursie. De rondreis door Noord-Thailand was GEWELDIG.

7,7
7 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Myanmar

 • gemoedelijk
 • Relax
 • cultuur

Minpunten Myanmar

 • bedelaars
 • Stoffig
Ultieme tip: Neem de excursie als je in Thailand bent.
Aangeraden voor: Cultuurliefhebbers

Authentic Myanmar! (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Gio Knoben op 12 maart 2017

Myanmar, wat ben je mooi. Het toerisme begint je steeds meer te bereiken maar de authenticiteit is nog steeds te herkennen. Heerlijk is het om door je straatjes te paraderen en te genieten van alle locale activiteiten Je vriendelijkheid en je mooie natuur, wauw. Wij hebben genoten.

Pluspunten Myanmar

 • vriendelijke mensen
 • mooie natuur
 • prachtige tempels

Minpunten Myanmar

 • weinig pinautomaten
 • slechte wifi
 • middelmatig eten
Ultieme tip: Trekking in Hsipaw.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het land van de pure glimlach (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Marloes Bosboom op 12 maart 2017

Myanmar, het land van de pure en nederige glimlach. Mijn favoriete land so far! Het land waar je als toerist een attractie wordt en iedereen met je op de foto wil. Het land waar je verlegen wordt toegelachen en zodra je terug lacht, hun glimlach breder en breder wordt. Vriendelijkheid en gastvrijheid op zijn best! Het land met prachtige ongerepte plekken, waar je vaak de enige bent.
Een waanzinnig bijzondere plek waar ik veel mooie en herinneringen aan heb.

Pluspunten Myanmar

 • Vriendelijke locals!
 • Geen massatoerisme
 • Prachtige omgeving
 • Veilig reizen
 • Veel verschillende vervoersmogelijkhede

Minpunten Myanmar

 • Een beetje stoffige lucht
Ultieme tip: Puur Myanmar eten bij een restaurantje in een parallelstraat direct achter het Royal Flower guesthouse met de meest waanzinnige beefcurry!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bagan (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Floor van Wingerden op 30 januari 2017

In Bagan loop je zo maar de kans om in een ceremonie terecht te komen. Ik belandde midden in een stoet jongens en meisjes die monniken die non werden vanaf die dag. Dus vraag bij je hotel of er toevallig een ceremonie is tijdens je verblijf!

Pluspunten Myanmar

 • Aardige mensen
 • , Authentiek

Minpunten Myanmar

 • nvt
Ultieme tip: Neem de tijd voor Bagan! Huur zelf een fiets of scooter.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Cultuurliefhebbers

Mooiste land waar ik ben geweest (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Léonie Uijttewaal op 22 januari 2017

Twijfel je? Niet doen! Koop je ticket en ontdek het mooiste land van Azië! Ondanks dat de mensen er nauwelijks Engels spreken, willen ze je maar al te graag helpen. Uiteraard onder het genot van een kop thee of één van hun heerlijke noodles. Daarnaast is het er erg gemakkelijk om al het prachtige cultuur en natuur te zien, het openbaar vervoer is er namelijk erg goed geregeld. Pak de bus, de trein of spring achterop een tuktuk. En dat allemaal voor slechts een paar euro. Sla zeker een bezoek aan Yangon, Inle Lake en Bagan niet over. Prachtige tempels. Ik raak niet uitgeprat over dit land. Natuur is wonderschoon, cultuur is verbazingwekkend en er bestaan geen gastvrijere mensen dan de mensen hier.

Pluspunten Myanmar

 • loc

Minpunten Myanmar

 • taal
Ultieme tip: Pak de trein tussen Kalaw en Inle Lake!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

4 weken trekken door een fascinerend land (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Denise Caerts op 15 januari 2017

Is een land waar nog geen sprake is van massatoerisme. Het is individueel goed bereisbaar. Vriendelijke bevolking. We hebben de reis zelfstandig geregend deels reservaties vanuit Belgie via internet maar ook ter plaatse is vervoer of hotels makkelijk te reserveren

Pluspunten Myanmar

 • goedkope bestemmig
 • , nog niet ovespoeld door toeristen
 • er is veel te zien zowel cultuur als natuur
Ultieme tip: Monywa ligt 135 km ten NO van Mandalay, amper toeristen te zien terwijl er prachtige dingen te zien zijn nl HPO WIN DAUNG, THANBODDHAYPAGODE
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

4 weken trekken door een fascinerend land (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Denise Caerts op 15 januari 2017

Is een land waar nog geen sprake is van massatoerisme. Het is individueel goed bereisbaar. Vriendelijke bevolking. We hebben de reis zelfstandig geregend deels reservaties vanuit Belgie via internet maar ook ter plaatse is vervoer of hotels makkelijk te reserveren

Pluspunten Myanmar

 • goedkope bestemmig
 • , nog niet ovespoeld door toeristen
 • er is veel te zien zowel cultuur als natuur
Ultieme tip: Monywa ligt 135 km ten NO van Mandalay, amper toeristen te zien terwijl er prachtige dingen te zien zijn nl HPO WIN DAUNG, THANBODDHAYPAGODE
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Myanmar het 9de wereldwonder (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Thomas Hartelman op 04 december 2016

Myanmar, een nog redelijk onontdekt land met vele mogelijkheden. Rond Mandalay vind je de prachtige bekende toeristische trekpleisters Inle Lake en Bagan. Prachtig om te zien, al die tempels Bagan (zeker de zonsopkomst niet vergeten) en een boottocht over Inle lake langs de verschillende tempels, werkende en vissende lokale mensen. Yangon als één van de grote steden meer in het zuiden is ook zeker de moeite waard. Met de Shwedagon pagoda als absolute hoogte punt is ook een ritje met de circle train mag hier niet gemist worden. Maar toch het absolute hoogtepunt van Myanmar ligt nog meer in het zuiden. Pha-An is een absotlute must see. Met de prachtige tempels zowel binnen als buiten de grotten en een boottochtje over de rivier. Om hier te komen zul je waarschijnlijk eerst langs Mt Kyaiktiyo, erg mooi waar vooral de monnikken op de berg de belevenis af maken. De rit ernaartoe is erg hobbelig, maar zoals meer in het zuiden is het nog niet op toeristen gebouwd. Wees er snel bij want ook dit zal snel veranderen. De mensen hier in het zuiden zijn nog super gastvrij, altijd lachen en nog echt puur. Nog verder in het zuiden ligt Dawei, hier vind je de mooiste stranden. Niet alle stranden zijn makkelijk bereikbaar, maar als je er eenmaal bent heb je wel bijna het prachtige zandstrand voor je alleen. Myanmar, in één woord geweldig!

Pluspunten Myanmar

 • vriendelijke locals
 • stranden

Minpunten Myanmar

 • Nachtbussen
Ultieme tip: Heb je het prachtige Pha-an gezien en wil je verder reizen naar noord of zuid, neem de boot richting Moulmein. Een koopje voor deze prachtige tocht.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

The beauty of Myanmar (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Linde van Erp op 30 november 2016

Mijn reis naar Myanmar is een van mijn meest indrukwekkende reizen tot nu toe geweest. Het ontdekken van de cultuur die voor een groot deel wordt gevoed met het boeddhisme als religie is echt een prachtige ervaring. Het land heeft een zeer gastvrije en open bevolking en ik ben dan ook meerdere keren bij mensen thuis uitgenodigd. Dit waren de meest bijzondere momenten. De poging om het dagelijkse leven en ritme op te pikken en de ware aard van het land te leren kennen. Prachtig. Qua plekken om te beleven is Hpa An absoluut een van mijn favorieten. Ook de hike van Kalaw naar Inle Lake is een aanrader. Je kunt het land natuurlijk niet verlaten zonder een stop in Bagan, al wordt dit wel steeds meer toeristisch. Tot slot kan ik een meditatie sessie bij een van de kloosters zeer aanbevelen. Het is een fantastische ervaring, zeker wanneer je meer wilt leren over het geloof en de manier van leven. Samenvattend, er zijn te veel woorden voor mijn reis naar Myanmar en ik zou het avontuur aan alle ontdekkers aanbevelen!

7,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
8 Natuur
5 Stranden
5 Klimaat

Pluspunten Myanmar

 • vriendelijke locals
 • puur
 • mooie natuur
 • prachtige tempels
 • lekker eten
 • ontontgonnen plekken

Minpunten Myanmar

 • relatief prijzig voor Azië
 • Grote afstanden afleggen
Ultieme tip: De hike van Kalaw naar Inle Lake (en dan in een goede periode). Het laagseizoen in april/mei was heel erg warm! Te denken aan 41 graden en dat iedere dag!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Bezoek aan Golden Rock in Kyaikto (bezocht in maart 2012)

Review geschreven door Mark Dongen op 27 november 2016

Een bezoek aan The Golden Rock is meer dan de moeite waard. Al is de rots op zich niet heel bijzonder te noemen, buiten dat deze granieten rots beplakt is met bladgoud.
De mythe weet te vertellen dat deze rots balanceert op een haar van Boeddha's. Leuk verhaal zal je denken als westerse toerist....maar het is mij niet is gelukt om na te gaan waar hij precies de grond raakt. Als man mag je de rots aanraken, vrouwen helaas niet. Dus voor de mannelijke lezers, mochten jullie er wel achter komen waar deze rots de grond raakt.....graag even een pm'tje met foto ;)

Maar wat het echt bijzonder maakt om de rots te bezoeken is het feit dat het hier gaat om een boeddhistisch bedevaartsoord en wel een van de drie belangrijkste van Myanmar. Dit met gevolg dat iedere inwoner hier geweest moet zijn in hun leven, dus ook de families die ergens in the middle of nowhere leven.....en voor deze gezinnen ben jij als toerist pas een échte bewonderwaardigheid.

Dus mocht je de plek bezoeken, zorg ervoor dat je haar goed zit en dat je je fotosmile gereed hebt, want je staat heel de dag op de foto met families die nog nooit een buitenlander gezien hebben...dus mocht je eens mee willen maken hoe het is om een beroemdheid te zijn, dit is je kans.

Ultieme tip: Streetfood!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onvergetelijk Myanmar (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Roelof Gort op 23 november 2016

Geweldig mooi land. Nog veel authentieke plekken. Heerlijk eten. Makkelijk te bereizen. Fantastisch behulpzame mensen. Mooie historische plaatsen. Doe absoluut de trekking van Kalaw naar Inle Lake. Begin oktober rond het Inle Lake, het festival van de gouden vogel bezoeken is een hoogtepunt.

Ultieme tip: Plan niet te veel. Zeker buiten het hoogseizoen is er genoeg accommodatie.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Birmese beauty! (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Floor van Wingerden op 19 november 2016

In Bagan kwam ik per toeval in een ceremonie terecht. Kinderen waren prachtig verkleed en ik heb begrepen dat zij die dag monnik of non werden. Dat betekent ook dat hun hoofden die dag nog kaal geschoren gingen worden. Er hing een bijzondere sfeer en het was fantastisch om dat mee te kunnen maken.

Ultieme tip: Bagan, dat mag je echt niet missen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Authentiek Myanmar (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Sanne Beurskens op 08 november 2016

Myanmar was een verrassend, authentiek en vriendelijk land! Na een reis van vier weken door Vietnam waar alles vrij goed ontwikkeld is (vervoer, wegen, internet, Engels praten met toeristen), was Myanmar een stapje terug in de tijd. De bevolking is nog niet zo gewend aan toeristen en is daardoor vaak verbaasd en vereerd naar je aan het kijken. Ze zijn geïnteresseerd en willen graag op de foto met je. En ook heel behulpzaam om je op pad te helpen. Zo hebben wij gereisd tijdens het waterfestival en had de taxichauffeur treintickets voor ons geregeld op het station.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Myanmar

 • authentiek
 • verrassend
 • vriendelijke bevolking

Minpunten Myanmar

 • lange reistijden
Ultieme tip: Voor de echte Inle Lake ervaring: kies een floating hotel!! Lekker alles met de boot doen en genieten van zonsondergang aan dit prachtige meer vanuit je eigen hutje!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Oprecht Azië (bezocht in maart 2014)

Review geschreven door Ingrid Dankers op 06 november 2016

Myanmar was mijn ontmoeting met Azië, pas bij het bezoek van andere landen kwam het besef hoe bijzonder Myanmar is. Van alle landen die ik in Azië heb bezocht is Myanmar het meest authentiek. Locals, wie nauwelijks eerder toeristen hebben gezien maken een bezoek extra bijzonder. Highlights zijn Bagan, U-bein bridge, de prachtige tempels in Yangon en een trekking naar Inle Lake. De treinreis tussen Inle lake en Yangon is ook absoluut een bijzondere ervaring dat je niet mag missen!

Pluspunten Myanmar

 • De locals

Minpunten Myanmar

 • Relatief dure accomodaties
Ultieme tip: Ga buiten de gebaande paden. Er zijn plekken te vinden waar men nooit eerder toeristen heeft gezien. Mensen zijn oprecht geïnteresseerd in wie je bent en waar je vandaan komt.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het authentieke Myanmar (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Esther Damen op 28 oktober 2016

Myanmar is een land met veel vriendelijke mensen, mooie cultuur, prachtige tempels en lekker eten. Deze bestemming is geschikt voor mensen die niet van veel toerisme houden en die graag het lokale leven ontdekken. Meng je tussen de locals door het openbaar vervoer te gebruiken of de kleine dorpjes te bezoeken en je leert het echte Myanmar op een hele mooie manier kennen.

Ultieme tip: De treinreis van Mandalay naar Kalaw. Prachtig uitzicht, heerlijk relaxen en veel lokale mensen die je onderweg tegenkomt.

Specialisten Myanmar

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors