Myanmar
8,5
8,8 Algemene ervaring
8,7 Beziens­waardigheden
8,0 Steden of plaatsen
9,4 Locals
8,8 Veilig
8,4 Natuur
7,3 Stranden
7,9 Klimaat

Myanmar

door Charlotte de Vries

Gouden punten van duizenden tempels steken uit boven de bergen, grasvlaktes en vele rivieren van Myanmar. Kale monniken in rode gewaden en vrouwen met gouden kettingen en gekleurde satijnen jurken verwelkomen je in een land dat nog niet is aangeraakt door de westerse hand. Een reis naar Myanmar is een reis terug in de tijd.

Sinds de beëindiging van het militaire bestuur in Myanmar zijn de bezienswaardigheden weer open voor toeristen. Zoals de enorme tempel in Yangon en de zandwegen die leiden naar tempelstad Bagan. Bereid je hier voor op een spirituele reis naar Myanmar.

De mooiste bezienswaardigheden van Myanmar

Naypyidaw is de hoofdstad van Myanmar, maar Yangon aan de zuidkust is de grootste stad. Bezoek hier de gouden tempel Schwedagonpagode, de belangrijkste boeddhistische tempel van Myanmar. En winkel op de drukke markt Bogyoke Aung San. Bijna tweeduizend winkeltjes vol handgemaakte souvenirs houden je hier wel een tijdje zoet.

Ten noorden van Naypyidaw ligt de culturele hoofdstad Mandalay. Mandalay was de hoofdstad van Myanmar voordat de Engelsen in het land arriveerden. De stad is gebouwd rond een koninklijk paleis en traditionele Birmese kloosters.

Myanmar's schitterende tempels

Tussen Mandalay en Naypyidaw wacht een boeddhistisch wonder je op. Bagan, een enorme tempelstad, strekt met wel vierduizend stoepa's uit over een oppervlakte van veertig vierkante meter. Over hobbelige zandweggetjes verken je het schouwspel van gouden en stenen punten.

De weelderige natuur van Myanmar

Na een paar culturele trips reis je landinwaarts, door de groene natuur van Myanmar. Je komt aan bij het 22 kilometer lange Inle Lake. Dit gladgestreken meer weerspiegelt de vele traditionele dorpen die het meer omsingelen. Zoals het dorpje Ywama, waar je vers fruit koopt op een drijvende markt. Je peuzelt het op langs het schitterende meer waar de tijd stil heeft gestaan, net als in de rest van Myanmar.

Like deze pagina

Reizen Myanmar

Meer Myanmar

Reviews Myanmar

Wat een reis! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Hilke Tol op 11 september 2017

Ons verhaal is te uitgebreid om hier kwijt te kunnen, dus lees vooral onze verslagen over Myanmar op hipa.reislogger.nl
Kort samengevat: prachtig land, heel veilig, goedkoop levensonderhoud, indrukwekkende landschappen, Boeddha is "everywhere" en de mensen zijn heel vriendelijk en behulpzaam. Maar vooral: heerlijk dat het nog niet zo toeristisch is. Echt een aanrader!

9,0
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: De plek om heerlijk (voor bijna niets te eten) in Mandaly: Mingalabar! Bestel maar 1 gerechtje en je krijgt er een veelvoud aan heerlijke "side dishes" bij.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Contrasten (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Steffi Colpaert op 11 juli 2017

Stadstour Yangon.
Vandaag staat een stadstour met lokale gids op het programma. We bezoeken de ochtendmarkt, het Onafhankelijkheidsplein en steken de Yangonrivier over met de ferry. Daar doen we een tour met de riksja.
Hier, buiten de stad, zien we voor het eerst hoe de mensen leven. Kleine bamboo huisjes staan dicht bijeen. Ze leven vooral van de visvangst. Via de Yangonrivier gaan ze ’s nachts de zee op. Onze gids is geweldig en we leren veel bij. Onze riksja bestuurders heten Gogo en Pukai. Ze stoppen bij hun huis om de banden van de fietsen op te blazen. We leren hun familie kennen. Het lijkt wel feest, de kinderen dansen en hebben plezier.
Daarna gaan we naar de Budjo market waar ze tenaka verkopen. Dit is een soort gele zalf die veel mensen op hebben. Het biedt bescherming tegen de zon, gaat acne tegen, maar ze dragen het vooral om een blekere huid te hebben. We zien veel producten die voor ons onbekend zijn. Onder andere shampoo die slechts 3x per jaar wordt gebruikt op belangrijke dagen voor geluk en een ei omhuld met harde as en urine als delicatesse (‘sulie’). Ze geloven dat hoe meer vliegen erop afkomen hoe beter… Wij denken daar anders over :D.
Steffi had graag traditionele kledij gekocht, ook hier konden we dit vinden. Onze gids bracht ons naar een kraampje waar de beste stoffen van Myanmar te vinden waren. Moeilijk kiezen tussen al die kleuren :D.
‘S avonds brengt een taxi ons naar een drukke straat waar je vanalles kan eten. We laten wat brochettes op de BBQ gooien en nemen daarna de avondse sfeer op. Dit besluit ons bezoek aan Yangon want morgen moeten we om 5u30 's morgens opstaan voor de rit naar de luchthaven. We zijn enthousiast want van daaruit gaat het immers richting Bagan – een van dé hoogtepunten van onze reis.

9,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Myanmar

 • authentiek
 • aardige locals

Minpunten Myanmar

 • hygiene in sommige restaurants
Ultieme tip: Bezoek de verschillende pagodes in Bagan met een elektrische scooter.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het land van de tempels en Boeddha's (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Cindy Rodermond-Snabilié op 30 juni 2017

Myanmar is een land dat in rap tempo door de toeristen wordt ontdekt. De mensen zijn er erg vriendelijk en behulpzaam. De natuur is nog ongerept en mooi. Veel wordt er nog met de hand gedaan zodat je soms het gevoel hebt een stap terug te doen in de tijd. Dit levert ook geweldige foto's op. Helaas hebben ze daar een ander idee van restauratie en de vele duizenden tempels zien er weer als nieuw uit. Meestal heb je het geluk om ook een ceremonie mee te maken waarbij de zoons aangeboden worden aan de tempel (sommigen blijven ook om monnik te worden) en de meisjes krijgen gaatjes in hun oren. Dit gaat gepaard met veel 'glitter and glamour', mensen zijn geweldig mooi uitgedost, kinderen gaan naar de tempel te paard en soms zelfs op een olifant. Heel leuk om te zien. In het najaar heb je de Hot-Air balloon feesten. een enorm spektakel dat niet altijd zonder gevaar is aangezien er kilo's vuurwerk mee gaan met de ballon.
Veel oude ambachten worden er nog met de hand uitgevoerd. Zo werd bladgoud nog met de hand geklopt ... ongelooflijk. Parasols worden hand-beschilderd en gefabriceerd van handgeschept papier. Als je ervan houdt is het een leuk souvenir en zeer goedkoop. Proef ook eens de tamarinde snoepjes (erg lekker).
Wat veel mensen vergeten is dat hier veel mensen zijn omgekomen bij de Birma-spoorweg. De begraafplaatsen zijn groots en goed onderhouden. Helaas is de rest vernietigd door de regering.

Pluspunten Myanmar

 • Vriendelijke bevolking en erg veilig

Minpunten Myanmar

 • Op een gegeven moment wordt je wel een beetje "tempel moe".
Ultieme tip: Zeker een land om mooie foto's te maken. Bezoek de oude ambachten. Bezoek ook eens de kampen van de voormalige Birma-spoorweg: zeer indrukwekkend.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Op het vliegveld van Kalay, Chin State: 'we take care of tourists!' (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Gerda Hoeve op 23 juni 2017

Gewoon even van het ene plaatsje naar het andere plaatsje rijden werd een compleet avontuur. Onderweg kwamen we karren met ossen ervoor tegen, zagen we de lokale vissers hun netten met de hand in het water gooien, moesten we uitstappen om vervolgens eerst de auto over de houten bruggen te laten gaan. Ik heb enorm genoten van het schitterende uitzicht terwijl anderen de gaten in de weg moesten vullen zodat we weer door konden gaan. Met een grote glimlach op hun gezicht zwaaien de mensen naar ons en zijn erg gastvrij. Myanmar is een uitstekend land als je van lekker eten houdt, cultuur, mooie natuur en niet bang bent om het avontuur aan te gaan.

8,4
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Myanmar

 • Aardige mensen
 • makkelijk visum via internet te krijgen
 • goedkoop en goed eten
 • bijzondere cultuur
 • mensen staan klaar om te helpen
 • in alle hotels voor toeristen internet en airco
 • waterfestival in April moet je meemaken

Minpunten Myanmar

 • binnenlandse vluchten zijn duur
 • in het regenseizoen kun je beter niet komen
Ultieme tip: Holly Hotel in Yangon is een prima start. Dicht bij het vliegveld en dicht bij een van de grootste busstations.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Myanmar is geweldig (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Mady Smit op 16 mei 2017

Als je de kans krijgt om nu naar Myanmar te gaan, doe het! Het land is zo prachtig met een super lieve behulpzame bevolking. Het is nu nog authentiek, maar ook comfortabel om er te reizen. Veel plekken zijn nog onontdekt. Soms vind je plekken die totaal niet toeristisch zijn. Daar wil vaak iedereen met jou op de foto. Je voelt je net een celebrity. Myanmar is heel veelzijdig met stranden, culturele plekken, mooie natuur en interessante mensen.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Myanmar

 • bevolking is extreem aardig
 • niet toeristisch
 • interressant land

Minpunten Myanmar

 • slechte wegen
 • sommige plekken verboden voor toeristen vanwege onrust
 • veel vuilnis op straat en in de natuur
Ultieme tip: In Lashio zit de reisorganisatie Myanmar adventure outfitters. Zij zorgen voor geweldige tours, met activiteiten die jij zelf graag wil doen, niet toeristisch en super mooie natuur
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bagan op de scooter (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Renée Krabben op 11 mei 2017

Wat een geweldig land is Myanmar! Trek met name voor Bagan minimaal drie dagen uit! Huur een elektrische fiets (lees elektrische scooter) en ga heerlijk tussen de weilanden door naar alle stuka's en tempels. Een leuke afsluiting is wel een paar uur in de auto, maar ga dan naar het zilveren strand Ngwe Saung om een paar dagen te genieten van heerlijk strand en super lekker lokaal eten! Echt een reis om nog lang over na te praten en na te genieten!

Pluspunten Myanmar

 • super aardige lokale bevolking

Minpunten Myanmar

 • yangon is een te drukke stad
Ultieme tip: Koop de lonely planet, en luister naar de locals!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Uniek (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Kenny van den Brink op 07 mei 2017

Dit land is nog redelijk onaangetast. Niet zoals Thailand of Vietnam vol toeristen, maar nog origineel. Mensen spreken beter Engels dan verwacht. Geloof speelt hier een grote rol. Openbaar vervoer is nog duurder en minder goed uitgewerkt dan in andere landen in ZuidoostAzië.

Pluspunten Myanmar

 • Uniek
 • bijzonder
 • Natuur

Minpunten Myanmar

 • Duur
Ultieme tip: Bagan, meerdere dagen. Hsipaw trekking.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig, mystiek land (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Har Caelers op 07 mei 2017

Een prachtig land, authentiek met ontzettend vriendelijke mensen. Voor de cultuurliefhebber is er ontzettend veel te zien, veel prachtige tempels en pagodes. Je moet er minstens twee weken naartoe gaan, anders mis je teveel. Goedkoop reizen, het eten is er heerlijk en hotels vind je in alle prijsklassen.

Ultieme tip: Wacht niet te lang met het bezoeken van Myanmar, het toerisme is de laatste jaren in opkomst, waardoor er ongetwijfeld veel zal veranderen in dit land en zijn bevolking.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De schoonheid van het oude Bagan en de vriendelijke mensen. (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Jebbien Boidin op 23 april 2017

In september hebben wij een rondreis gemaakt door Myanmar. Wij wilden hier nog graag heen voordat de grote groepen toeristen dit vakantieland zouden ontdekken. Wij zijn begonnen in Yangon waar we rondgelopen hebben en de bekende Shwedagon pagoda hebben gezocht met daglicht en in de avond wanneer alle lichten aan staan. Daarna zijn we doorgereisd naar Mandalay waar we de stad onder andere met de fiets bezocht hebben. We hebben het paleis bezocht en het geloofshuis boven op de berg met zonsondergang. Erg mooi alle kleuren van de zon die over de stad schijnen. Natuurlijk hebben we de bekende brug, weverij en houtkunsten bekeken. Ook zijn we aanwezig geweest bij een etensritueel in de monestry waar ongeveer tweehonderd monniken hun lunch in ontvangst nemen.
In Bagan zijn we elke ochtend om vijf uur opgestaan om de zonsopgang te bekijken. We gingen per elektische scooter naar een tempel die nog niet zo veel bezocht wordt. Daar moesten we iemand wakker maken die de poort van het slot haalt. We klimmen de tempel in en wachten op de zon. Echt een aanrader! Een fantastisch gezicht om de vroege morgen alle tempels verlicht zien worden door de zon. Bagan is echt een aanrader door de vele bijzondere tempels. Huur een elektrische scooter en verdwijn de natuur in om alle kleine tempels op je gemak te bekijken. Elke tempel is anders en bijzonder. Ook elke zonsondergang waren wij te vinden op een tempel. Dit was een ervaring die we niet wilde missen. Na Bagan zijn wij doorgereisd naar Kalaw waar we een mooie hike door de natuur hebben gemaakt. Ook zijn we naar het Inle Lake geweest. We hebben een hele leuke rondleiding per boot gehad. We hebben onder andere een smid, sigarenfabriek en een schooltje geweest. Onderweg hebben we nog mogen smullen van Oma's gerechten.
Een lokaal gerecht waar wij verliefd op zijn geworden is de tea leave salad. Tea leave bladeren met yellow beans, gember, gedroogde garnalen en voor de liefhebber een teentje knoflook.

7,9
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
8 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Myanmar

 • vriendelijke mensen
 • goedkoop
 • niet toeristisch
 • goede mix tussen natuur en cultuur
 • lekker eten

Minpunten Myanmar

 • draag geen korte kleding uit respect voor de cultuur
Ultieme tip: -Bagan -Tea leave salad -Inle Lake
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Heerlijk (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Anja Hennequin op 22 april 2017

Vorig jaar naar Myanmar geweest, wat een geweldige ervaring. Was bij aankomst in Yangoon eerst wel even schrikken. De taxichauffeur nam een korte route vanwege de spits, dwars door een sloppenwijk. Hotels zijn goed maar vergeleken met andere Aziatische landen flink aan de prijs. Prachtige tempels gezien, wij reizen altijd op eigen gelegenheid en dat is prima te doen. Kalaw is een prachtig dorp hoger in de bergen waar je mooi kunt wandelen. Ook het Inle Lake is echt heel erg mooi. Wij willen nog een keer terug om onze reis af te maken, wegens een sterfgeval moesten we helaas onze reis afbreken. In ieder geval staan Mandalay en Bagan nog op ons lijstje. Wij hopen dit volgend jaar te doen.

Pluspunten Myanmar

 • lieve behulpzame mensen
Ultieme tip: Huur een fiets of scooter en ga er zelf op uit!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers

Prachtig Myanmar (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Helen van Meurs op 11 april 2017

Myanmar is een prachtig land met heel veel mooie dingen te zien zoals, Inle lake, Hoi An en zeker ook Bagan. De kleurrijke markt van Bac Ha mag ook zeker niet ontbreken. Ik had een geweldige tijd daar.

Pluspunten Myanmar

 • vriendelijke mensen
 • heerlijk eten

Minpunten Myanmar

 • beetje duurder dan de rest van Azië
Ultieme tip: Eten bij 'Streets' in Hoi An is zeker de moeite waard! Een leuke tent waar jongeren een opleiding krijgen en werken en ze serveren heerlijk eten.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Blije Schooljongens met rijstpannetje (bezocht in januari 2014)

Review geschreven door Nicolette Verkleij op 23 maart 2017

Als je in Yangon bent en je hebt tijd, neem dan in de haven de boot naar het eiland dat tegenover Yangon ligt. Huur daar een fietsdriver die je rond fietst. Dit eiland is best groot. Er staat een prachtige kleine tempel. Groepen schoolkinderen lopen er met een rijst pannetje. Ze dragen hun tas vaak op het hoofd. Ze lachen naar je, zijn verheugd een toerist te zien. Ze groeten met het V-teken. Sommige dorpjes zijn daar heel arm. Koop daar wat voedsel om uit te delen. Allemaal blije gezichtjes zie je dan.

Pluspunten Myanmar

 • zo mooi
 • zo veelbelovend
Ultieme tip: In veel hotels krijg je iedere dag een nieuwe tandenborstel als je de gebruikte weg legt. Geef die nieuwe borstels en tubetjes tandpasta aan arme kinderen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Imponerende schoonheid, nog puur (bezocht in januari 2014)

Review geschreven door Nicolette Verkleij op 23 maart 2017

Als backpacker heb ik in mijn eentje een kleine maand door Myanmar getrokken. Gestart in Yangoon en vandaar naar het noorden en oosten. Ik heb meer landen in Azië bezocht maar Myanmar vind ik het meest puur. De bevolking is uiterst vriendelijk en behulpzaam en geeft de reiziger een welkom gevoel.
Of je naar de bekende plaatsen gaat of een trekking in de heuvels maakt, overal kijk je je ogen uit.

Cultuur en natuur liefhebbers komen in Myanmar aan hun trekken. Prachtige tempels met veel goud; mooie landschappen; bijzondere dorpjes in en rond het het Inle Lake. Iedere dag is een feest en is het genieten.

Pluspunten Myanmar

 • Afwisseling van prachtige natuur en interessante cultuur.
Ultieme tip: Bedenk dat in een kleine groep reizen met een touroperator voordelen heeft. In minder tijd kun je meer zien. Alleen reizen kost meer organisatie en tijd. Zeker in Myanmar.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig. (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Trudy Vermast op 12 maart 2017

Geweldige mooie mensen in best wel arme omstandigheden. Zo vol levenslust alhoewel er ook veel bedelaars aanwezig zijn. Wil dit land wel beter leren kennen. Wij waren daar op excursie. De rondreis door Noord-Thailand was GEWELDIG.

7,7
7 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Myanmar

 • gemoedelijk
 • Relax
 • cultuur

Minpunten Myanmar

 • bedelaars
 • Stoffig
Ultieme tip: Neem de excursie als je in Thailand bent.
Aangeraden voor: Cultuurliefhebbers

Authentic Myanmar! (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Gio Knoben op 12 maart 2017

Myanmar, wat ben je mooi. Het toerisme begint je steeds meer te bereiken maar de authenticiteit is nog steeds te herkennen. Heerlijk is het om door je straatjes te paraderen en te genieten van alle locale activiteiten Je vriendelijkheid en je mooie natuur, wauw. Wij hebben genoten.

Pluspunten Myanmar

 • vriendelijke mensen
 • mooie natuur
 • prachtige tempels

Minpunten Myanmar

 • weinig pinautomaten
 • slechte wifi
 • middelmatig eten
Ultieme tip: Trekking in Hsipaw.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het land van de pure glimlach (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Marloes Bosboom op 12 maart 2017

Myanmar, het land van de pure en nederige glimlach. Mijn favoriete land so far! Het land waar je als toerist een attractie wordt en iedereen met je op de foto wil. Het land waar je verlegen wordt toegelachen en zodra je terug lacht, hun glimlach breder en breder wordt. Vriendelijkheid en gastvrijheid op zijn best! Het land met prachtige ongerepte plekken, waar je vaak de enige bent.
Een waanzinnig bijzondere plek waar ik veel mooie en herinneringen aan heb.

Pluspunten Myanmar

 • Vriendelijke locals!
 • Geen massatoerisme
 • Prachtige omgeving
 • Veilig reizen
 • Veel verschillende vervoersmogelijkhede

Minpunten Myanmar

 • Een beetje stoffige lucht
Ultieme tip: Puur Myanmar eten bij een restaurantje in een parallelstraat direct achter het Royal Flower guesthouse met de meest waanzinnige beefcurry!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bagan (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Floor van Wingerden op 30 januari 2017

In Bagan loop je zo maar de kans om in een ceremonie terecht te komen. Ik belandde midden in een stoet jongens en meisjes die monniken die non werden vanaf die dag. Dus vraag bij je hotel of er toevallig een ceremonie is tijdens je verblijf!

Pluspunten Myanmar

 • Aardige mensen
 • , Authentiek

Minpunten Myanmar

 • nvt
Ultieme tip: Neem de tijd voor Bagan! Huur zelf een fiets of scooter.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Cultuurliefhebbers

Mooiste land waar ik ben geweest (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Léonie Uijttewaal op 22 januari 2017

Twijfel je? Niet doen! Koop je ticket en ontdek het mooiste land van Azië! Ondanks dat de mensen er nauwelijks Engels spreken, willen ze je maar al te graag helpen. Uiteraard onder het genot van een kop thee of één van hun heerlijke noodles. Daarnaast is het er erg gemakkelijk om al het prachtige cultuur en natuur te zien, het openbaar vervoer is er namelijk erg goed geregeld. Pak de bus, de trein of spring achterop een tuktuk. En dat allemaal voor slechts een paar euro. Sla zeker een bezoek aan Yangon, Inle Lake en Bagan niet over. Prachtige tempels. Ik raak niet uitgeprat over dit land. Natuur is wonderschoon, cultuur is verbazingwekkend en er bestaan geen gastvrijere mensen dan de mensen hier.

Pluspunten Myanmar

 • loc

Minpunten Myanmar

 • taal
Ultieme tip: Pak de trein tussen Kalaw en Inle Lake!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

4 weken trekken door een fascinerend land (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Denise Caerts op 15 januari 2017

Is een land waar nog geen sprake is van massatoerisme. Het is individueel goed bereisbaar. Vriendelijke bevolking. We hebben de reis zelfstandig geregend deels reservaties vanuit Belgie via internet maar ook ter plaatse is vervoer of hotels makkelijk te reserveren

Pluspunten Myanmar

 • goedkope bestemmig
 • , nog niet ovespoeld door toeristen
 • er is veel te zien zowel cultuur als natuur
Ultieme tip: Monywa ligt 135 km ten NO van Mandalay, amper toeristen te zien terwijl er prachtige dingen te zien zijn nl HPO WIN DAUNG, THANBODDHAYPAGODE
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

4 weken trekken door een fascinerend land (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Denise Caerts op 15 januari 2017

Is een land waar nog geen sprake is van massatoerisme. Het is individueel goed bereisbaar. Vriendelijke bevolking. We hebben de reis zelfstandig geregend deels reservaties vanuit Belgie via internet maar ook ter plaatse is vervoer of hotels makkelijk te reserveren

Pluspunten Myanmar

 • goedkope bestemmig
 • , nog niet ovespoeld door toeristen
 • er is veel te zien zowel cultuur als natuur
Ultieme tip: Monywa ligt 135 km ten NO van Mandalay, amper toeristen te zien terwijl er prachtige dingen te zien zijn nl HPO WIN DAUNG, THANBODDHAYPAGODE
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Myanmar

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Nepal kenner
Sponsors