Myanmar
8,6
8,9 Algemene ervaring
8,9 Beziens­waardigheden
8,1 Steden of plaatsen
9,4 Locals
8,6 Veilig
8,4 Natuur
7,8 Stranden
8,0 Klimaat

Myanmar

door Charlotte de Vries

Gouden punten van duizenden tempels steken uit boven de bergen, grasvlaktes en vele rivieren van Myanmar. Kale monniken in rode gewaden en vrouwen met gouden kettingen en gekleurde satijnen jurken verwelkomen je in een land dat nog niet is aangeraakt door de westerse hand. Een reis naar Myanmar is een reis terug in de tijd.

Sinds de beëindiging van het militaire bestuur in Myanmar zijn de bezienswaardigheden weer open voor toeristen. Zoals de enorme tempel in Yangon en de zandwegen die leiden naar tempelstad Bagan. Bereid je hier voor op een spirituele reis naar Myanmar.

ZELF NAAR Myanmar?

Bekijk alle 58 reizen naar Myanmar

De mooiste bezienswaardigheden van Myanmar

Naypyidaw is de hoofdstad van Myanmar, maar Yangon aan de zuidkust is de grootste stad. Bezoek hier de gouden tempel Schwedagonpagode, de belangrijkste boeddhistische tempel van Myanmar. En winkel op de drukke markt Bogyoke Aung San. Bijna tweeduizend winkeltjes vol handgemaakte souvenirs houden je hier wel een tijdje zoet.

Ten noorden van Naypyidaw ligt de culturele hoofdstad Mandalay. Mandalay was de hoofdstad van Myanmar voordat de Engelsen in het land arriveerden. De stad is gebouwd rond een koninklijk paleis en traditionele Birmese kloosters.

OOK LEUK

Kies je droombestemming en win een verre reis

Myanmar's schitterende tempels

Tussen Mandalay en Naypyidaw wacht een boeddhistisch wonder je op. Bagan, een enorme tempelstad, strekt met wel vierduizend stoepa's uit over een oppervlakte van veertig vierkante meter. Over hobbelige zandweggetjes verken je het schouwspel van gouden en stenen punten.

De weelderige natuur van Myanmar

Na een paar culturele trips reis je landinwaarts, door de groene natuur van Myanmar. Je komt aan bij het 22 kilometer lange Inle Lake. Dit gladgestreken meer weerspiegelt de vele traditionele dorpen die het meer omsingelen. Zoals het dorpje Ywama, waar je vers fruit koopt op een drijvende markt. Je peuzelt het op langs het schitterende meer waar de tijd stil heeft gestaan, net als in de rest van Myanmar.

MEER INSPIRATIE NODIG?

Meld je aan voor onze persoonlijke reistips

Like deze pagina

Reizen Myanmar

Meer Myanmar

Reviews Myanmar

Myanmar van Noord naar Zuid (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Babs van Oijen op 08 december 2018

Myanmar, het nog onbekende toeristenplekje op aarde. Wat ben je mooi, wat ben je vriendelijk en wat ben je indrukwekkend. Het is een land in azie waar ze nog blij zijn een toerist te zien zonder gelijk aan geld te denken. Oprechte gesprekken met locals met handen en voeten, indrukwekkende landschappen en perfect geregeld vervoer, je vindt het allemaal in Myanmar.

Pluspunten Myanmar

 • aardige locals
 • natuur
 • vervoer

Minpunten Myanmar

 • het eten
Ultieme tip: Doe de trekking van Kalaw naar het Inle Lake, zwaar maar prachtig. P.s.: trek zeker goede schoenen aan.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Myanmar wat ben je mooi (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Joyce Cuunders op 15 november 2018

Myanmar,
Het land dat mij erg heeft verrast. Dit land is nog ongerept. Weinig toeristen en mega vriendelijke mensen. Ik heb er prachtige foto's kunnen maken en onwijs mooie dingen gezien. Het top punt was toch wel de 4 daagse tour in Lashio met Myanmar Adventure Outfitters.

Pluspunten Myanmar

 • aardige locals
 • prachtig land
 • slapen bij homestays

Minpunten Myanmar

 • slecht engels
Ultieme tip: Myanmar Adventure Outfitters lashio tour, prachtige natuur, slapen bij de mensen thuis en het echte Myanmar ontdekken
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Het verkeer in Myanmar (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Mieke Wassenaar op 13 november 2018

Men passeert graag en vaak, links, rechts, maakt niet uit. Het enige dat gelijk lijkt aan onze verkeersregels, is dat men op een rotonde voorrang heeft. Verkeer rijdt rustig, men wordt niet boos, men laat elkaar voorgaan en helpt bij passeren door te claxonneren en met de lichten aanwijzingen te geven. Dat moet wel, want de chauffeur ziet geen fluit van tegemoetkomend verkeer, omdat het stuur aan de andere kant zit, terwijl het rechtsrijdend verkeer is.
Op de Grote Weg rijdt men 60 tot 100, waarschijnlijk vanwege dat stuur. Er komen regelmatig spookrijders aan. Dat zijn dan scooters en brommers zonder licht. Geen mens kijkt daarvan op. Ook steken mensen op hun dooie akkertje de weg over met honden, koeien en geiten en lopen langs de kant verder. Het ligt hier niet bezaaid met dierenlijken, auto's voeren capriolen uit om dieren te ontwijken. Dat moet immers van Boeddha!
Aan de kant kun je stoppen om bij een in de berm geplaatst stalletje eten en drinken te kopen. En dat op de Grote Weg zoals tolweg en (vergelijkbaar) A1. Zie je dat in Nederland?
Infrastructuur is naatje. Er zijn enkele Grote Wegen in dit immense land, verder zandwegen. Goed voor de vele ossenwagens en paardenkarren.
Vrachtwagens rijden 's nachts door de bergen, omdat ze vanwege de hitte overdag oververhit raken. Er wordt ook in bochten maar raak gepasseerd. Nergens verlichting, maar wel kerstverlichting op de tegenliggers, zou bij ons niet mogen. Als particulier kun je er beter niet tussen zitten.
Buiten de steden en Grote Weg is het rustig en kun je stoppen in dorpjes om met de lokale bevolking te "praten". Dat is echt leuk.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Myanmar

 • eerlijke
 • vriendelijke
 • behulpzame bevolking

Minpunten Myanmar

 • infrastructuur
 • met blote voeten door op soms erg vieze grond te lopen
Ultieme tip: Dollars mee Niet 's nachts door bergen rijden Respect voor hun geloven, dus schoenen uit, hoeden af, niet komen op plekken waar het niet mag
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige tempels en pagodes (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Har Caelers op 28 september 2018

De Schwedagon Pagoda in Yangoon is echt prachtig, zeker als je hem in de avond bij zonsondergang bezoekt. Ook een boottocht over Inle lake mag je niet missen, een prachtig meer met vele vissers, hier zie je ook de "voetroeiers" de vissers die met een been roeien. En de grootste teakhouten brug in het noorden is geweldig mooi tijdens zonsondergang. Ook een fietstocht door de vele pagodes in Bagan is indrukwekkend. Al met al is een bezoek aan Myanmar zeker de moeite waard.

Ultieme tip: Een boottocht over Lake Inle en de schwedagonPagode , maar ook Bagan.
Aangeraden voor: Stellen, Cultuurliefhebbers

Zijn er 16 keer naartoe gereisd

Review geschreven door Bernard Chambart op 25 september 2018

Myanmar, het voormalige Birma is ongetwijfeld de mooiste vakantiebestemming van Zuidoost-Azië. Mysterieus en betoverend mooi.
Yangon, de hoofdstad van Myanmar bij middernacht. We zijn onderweg om nachtopnames te maken van de schitterende Gouden Shwegadon Pagode. Twee jongeren volgen ons en we vrezen dat ze het op onze portefeuille en fotomateriaal hebben gemunt.
Onterecht,de jongens wijzen ons een goede opnamelocatie aan. Vier gigabyte foto’s rijker, doen ze alle moeite om een taxi te laten stoppen die ons naar het Kandawigy hotel terugbrengt. Ze wuiven de aangeboden fooi weg met ‘nice meeting you, hope to meet again. Bye!’. Insgelijks.
. Nergens ter wereld voelden we ons veiliger. Criminaliteit is er nagenoeg onbestaande. Nergens is het onthaal warmer en vriendelijker. Hier ben je als toerist welkom.

De immigratie en douaneformaliteiten verlopen zeer vlot. Je maakt binnen de 30 minuten kennis met de gids en chauffeur die je naar je hotel brengt.
Wij reizen individueel met lokale Myanmarese reisagentschappen en kiezen voor goede hotels
Het Kandawygy Hotel was onze vaste slaapstek in Yangon. Het hotel is in teak gebouwd en ligt midden in een groene oase aan het Royal Lake. Sommige kamers hebben uitzicht op de Shwegadon pagode die op slechts 10 minuten van het hotel ligt. Spijtig genoeg brandde het hotel vorig jaar volledig uit
We flaneren langs Indochinese wijken naar de haven, waar vissers hun vangst lossen en te koop aanbieden.
De Shwedagon Pagode breng je het best een bezoek even voor zonsondergang, het mooie avondlicht laat de pagode in al haar schoonheid schitteren. Dat licht garandeert je de mooiste foto’s. Belangrijk weetje: je schoenen moeten uit bij het betreden van de tempels. De marmeren vloeren zijn overdag echt zeer heet en beproeven onze tere voeten.
Twee dagen volstaan om Yangon te verkennen. Een van de betere eet adresjes is het restaurant ‘Le Planteur’. Boris, de sympathieke Franse chef verblijft al 15 jaar in Myanmar.

Pluspunten Myanmar

 • Mooiste land in Zuid Oost Azie

Minpunten Myanmar

 • GEEN
Ultieme tip: Teveel om op te noemen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Heerlijk en gastvrij Myanmar (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Christel Toine van Dun op 16 september 2018

Met de trein reis je het hele land door voor bijna niets.
3 dagen waterfeest is wel lang je bent alle dagen kletsnat en alle verkeer ligt plat
Er is veel te zien en met een elektrische scooter ben je overal snel. Ook taxi’s zijn tegen zeer schappelijke prijzen te nemen. Het eten is heerlijk en de hotels prima,

Pluspunten Myanmar

 • goedkoop vriendelijk mooi

Minpunten Myanmar

 • waterfeesten duren 3 volle dagen.
Ultieme tip: Minder tijd: neem een binnenlandse vlucht
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Prachtig land met hele lieve mensen (bezocht in november 2012)

Review geschreven door Annemarie van Est op 20 mei 2018

Ik ben vier keer in Myanmar geweest. Yangon, neem de trein die om de stad rijd. Wel even licentie aanvragen want er wordt voor onze eigen veiligheid goed in de gaten gehouden waar toeristen zich bevinden. Probeer in Yangon bij de haven stip te komen. Zorg voor goede begeleiding, want het is beslist geen toeristische plek maar daar kan je pas zien hoe voor veel mensen het leven er uitziet in armoede. Ik heb heel Myanmar doorkruist met wat inmiddels een goede vriend is geworden, Tin Maung Maung en zijn gezin. Het mooiste strand ter wereld vind je in Ngapali. Ik heb menig zonsondergang gezien, maar daar is het onwerkelijk mooi. Witte stranden, even naar Thandwe rijden, in het dorp de markt over en de kapper bezoeken. Vergeet ook de kleine dorpjes niet met hun zandpaadjes en van hout opgetrokken huizen op palen waar de kinderen om je heen komen zwermen zodra ze je kennen. Koop fruit of rijst of noedels voor ze om mee naar huis te nemen. Daar maak je een hele familie blij mee.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Myanmar

 • de prachtige pagodas
 • de natuur
 • het eten

Minpunten Myanmar

 • tegenwoordig aardig aan de prijs
Ultieme tip: Zonder twijfel Bagan. De Indein bridge, prachtig bij zonsondergang. Het ongerepte Noorden met de geweldige natuur en hike routes.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Myanmar wat een fantastisch land met een rauw randje (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Anne van Hasselt op 29 december 2017

Myanmar is by far één van de mooiste reisbestemmingen waar ik ben geweest. De oude cultuur is nog goed merkbaar en de natuur laat niets te wensen over! En voor wie van tempels houdt, is dit een land dat je niet mag missen. Van de drukke straten in Yangon tot het rustgevende Inle Lake. Voordat je erheen gaat, moet je wel weten dat het een land van meerdere kanten is. Vooral de politieke verhoudingen staan op scherp.

Pluspunten Myanmar

 • Cultuur
 • Natuur
 • Lokale bevolking
 • Steden
 • Tempels

Minpunten Myanmar

 • Politieke misstanden
Ultieme tip: De drie-daagse trekking van Kalaw naar Inle Lake is een gave ervaring!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onbekend Myanmar (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Jacqueline Hanff op 29 december 2017

Myanmar is nog een echt authentiek land. De mannen lopen er in longhi's er waren nog nauwelijks sigaretten te koop en er is geen mac donalds. Ze zijn nog maar weinig toeristen gewend, geen neonreclames en overal monniken, nonnen en tempels. Prachtig Inle meer.

Pluspunten Myanmar

 • vriendelijk
 • authentiek
 • monniken
 • tempels

Minpunten Myanmar

 • eten niet echt heel lekker
 • onrust
Ultieme tip: Fietstocht rond het Inle meer incl bootoversteekjes.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers

Myanmar kleurrijk en inspirerend. (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Klarie ter Bork op 14 december 2017

Myanmar heeft ons verwonderd. De bevolking is zó aardig , nog niet toeristen moe (een warm bad!).
Er is veel te zien en te ervaren. Yangon met z' n immens grote, prachtige Shwedagon Pagode; the golden rock , bedevaartplaats vóór de Birmezen en trekpleister voor toeristen; Bagan met z'n vele tempels; het Inle-lake en nog zoveel meer! De bevolking is kleurrijk! Kenmerkend is het gebruik van Thanaka, een bepaald poeder op het gezicht als huidverzorging. Ook is het wennen aan de rode tanden van sommige mensen, omdat ze kauwen op de betelnut! Sommige mensen spreken een aardig woordje Engels en vinden het leuk om een gesprek aan te knopen. De Birmese taal is voor ons, westerlingen, niet te volgen zeker niet als het op schrift staat! Als je de pinautomaat bezoekt , waan je je gelijk miljonair: wat veel briefjes rollen eruit!!

Pluspunten Myanmar

 • Hele aardige bevolking
 • Bijzondere cultuur
 • Kleurrijk

Minpunten Myanmar

 • Veel troep (vooral plastic afval)
 • Duur
Ultieme tip: De zonsopkomst zien vanaf een tempel in Bagan. Een reis maken met de trein tussen de lokale bevolking. Een scooter huren en rondtoeren in de buurt van Mandalay.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Timefreeze (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Nynke Spironello op 10 december 2017

Een land dat stil heeft gestaan maar waar de cultuur intens te ervaren is. Vriendelijk en nieuwsgierig. Omdat ik een stilte retraite heb gedaan in Mandalay, en Bagan en het Inle meer bezocht. De laatste twee plaatsen echt een must om te bezoeken!

8,0
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Myanmar

 • betaalbaar
 • echte cultuur
 • heerlijk klimaat

Minpunten Myanmar

 • het toerisme dat langzaam het land binnendringt
 • veel locals spreken nog geen engels
Ultieme tip: Maak een ballontrip in Bagan over 4000 eeuwenoude tempels.
Aangeraden voor: Backpackers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Must see voor cultuur- en natuurliefhebbers (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Sanne van de Ven op 09 december 2017

Myanmar is nog een redelijk puur land, maar wordt al snel overspoeld door toeristen. Als je erheen wilt, wacht dan niet te lang. De mensen zijn zo aardig, eerlijk en behulpzaam, het eten is heerlijk en de natuur is prachtig.

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Myanmar

 • Aardige locals
 • Cultuur
 • Natuur

Minpunten Myanmar

 • Wordt te toeristisch
Ultieme tip: Ga naar Hpa-An en bezoek daar de Batcaves. Overweldigend mooi om de miljoenen (!) vleermuizen uit de grot te zien vliegen.
Aangeraden voor: Backpackers

Puur Myanmar (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Ellen Bliekendaal op 07 december 2017

Op de bromfiets op pad om de eeuwenoude tempels van Bagan te verkennen, mango eten met een monnik en hiken door de groene heuvels. Myanmar heeft het allemaal. Mijn reis door Myanmar was een bijzondere ervaring.

Pluspunten Myanmar

 • Nog authentiek
 • Mooie natuur
 • Aardige locals

Minpunten Myanmar

 • Openbaar vervoer
 • Nachtbussen stoppen halverwege de nacht
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Impressive Myanmar (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Tamara Bons op 04 december 2017

Myanmar het land met de glimlach. Dit klopt waar je ook bent mensen zijn zo aardig, en groeten je altijd (Mingalabar). Ze zijn nieuwsgierig en willen alles van je weten. Het volk leeft Voor het Boeddhisme ze zijn intens en puur. Overal waar je kijkt zijn pagodas en monniken. Het eten en de natuur kan niet achterblijven. 1 curry betekent meerdere schaaltjes met eten, ontzettend lekker. Ongerepte natuur en parelwitte stranden. Myanmar is fantastisch.

9,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
7 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Myanmar

 • betaalbaar
 • waar voor je geld
 • aardige locals
 • cultuur
 • eten
 • oudheden

Minpunten Myanmar

 • slechte wegen en praten slecht Engels
Ultieme tip: Huur een chauffeur voor een paar dagen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Myanmar is zo gaaf! Authentiek (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Arie Ent op 03 december 2017

Myanmar is amazing! Geweldig! Mandalay met al zijn Pagoda’s en U-Bein Bridge. Bagan is magisch met al zijn tempels! Met een e-bike de tempels bezoeken, zo gaaf. De trekking van Kalaw naar Inle Lake is zo mooi. Door de bergen, dorpjes, zie hoe er op het land gewerkt wordt, eindigend met boottrip over Inle Lake! Fantastisch. Ga verder naar Yangon of de stranden. Niet toeristisch, maar gevoel van veiligheid. Myanmar is geweldig! Authentiek

9,7
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Myanmar

 • authentiek
 • niet zo toeristisch

Minpunten Myanmar

 • geen
Ultieme tip: Trekking van Kalaw naar Inle Lake. Fantastisch, lopend door dorpjes, bergen en overnachting in een klooster.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Buiten de begane paden (bezocht in januari 2014)

Review geschreven door Yvonne van Dijk op 01 december 2017

Sla de toeristische trekpleisters over en spendeer langere tijd op 1 plaats. Zo leer je de mensen kennen en maak je kennis met hun tradities. De mensen in Myanmar zijn zeer geïnteresseerd in ons westerse wereldje. Tot voor kort was bijvoorbeeld Coca Cola nergens verkrijgbaar. Mijn gids, uit een redelijke toeristische plek, kent een pizza alleen van tv. Geniet van deze bijzondere ontmoetingen.

Probeer je geld zoveel mogelijk uit te geven aan de lokale bevolking. Boek geen dure hotels, reis zo min mogelijk per vliegtuig en vermijd de entree gelden bij toeristische attracties.

Pluspunten Myanmar

 • vriendelijke locals
 • lekker eten
 • buiten de trekpleisters om nog niet toeristisch

Minpunten Myanmar

 • De highlights zijn mooi maar erg toeristisch
 • accomodaties zijn duur en vaak slecht
 • accomodatie moet vaak vooraf geregeld worden.
Ultieme tip: Pak de trein van Rangoon naar Moulmein. Een pracht avontuur.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Falling in love with Myanmar (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Judith de Wit op 29 november 2017

Myanmar met zijn gouden gloed, mooie mensen en geweldige cultuur. Oneindig veel gouden tempels om te bezoeken waar je overal even hartelijk wordt ontvangen met veel heerlijk eten. Wij maken foto’s van de locals en vice versa. Wij hebben rondgereisd met een lokale gids die ons veel wist te vertellen over de cultuur, gewoontes en ook de politiek in het land. Hij wist ons elke keer weer te verbazen met de heerlijke restaurants.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
8 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Boek bij outsight travel. Geweldige reis met goede lokale gidsen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Myanmar net na de verkiezingen (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Marlies Cuisinier op 29 november 2017

Ondanks de vreselijke acties van het leger tav de Rohygnia blijft Burma/Myanmar ook nu een prachtig land om te bezoeken. Wij waren er net na de verkiezingen in 2015 en hebben genoten van de euforie en positiviteit van de bewoners met wie we in contact kwamen. Duidelijk dat er zoveel potentie onderdrukt was door het regime, duidelijk de honger naar ontwikkeling, duidelijk ook de terechte trots op dit prachtige maar ook ingewikkelde land. Tips: zoveel mogelijk met de mensen praten. En natuurlijk: wees je bewust dat je gast bent -( niet voorbehouden aan reizen in Myanmar...).

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Myanmar

 • mensen
 • natuur
 • TEMPELS!!

Minpunten Myanmar

 • houding tav de Rohygnas...
Ultieme tip: Zie boven!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mixed feelings (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Shari De Potter op 25 november 2017

Je hebt heel erg mooie plekken zoals Inle Lake, Bagan, Kalaw. Ik reisde 7 maanden rond in Azië en mijn mooiste reisfoto's zijn zeker die van Myanmar. Toch had ik vaak een dubbel gevoel bij het mooie Myanmar. De politieke situatie was toen al niet wat het moest zijn en ik stelde me wel eens de vraag of ik dit land wel wilde steunen via toerisme. Longnecks worden onder andere tentoongesteld voor geld en de eerste persberichten over de genocide kwamen toen ook in de pers.

Pluspunten Myanmar

 • Bagan is wondermooi

Minpunten Myanmar

 • Politieke instabiliteit
Ultieme tip: Probeer vooral veel contact te leggen met locals.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zorgeloos, zonnig Myanmar (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Sofie Duchateau op 23 november 2017

Myanmar was een hele belevenis! We dachten dat we er op ons hoede moesten zijn, maar het bleek heel anders te zijn! De inwoners zijn heel vriendelijk en behulpzaam. Sommige kunnen goed Engels, andere begrijpen je door met hand en tand uit te leggen.
De topper van reis was Bagan. Het is onmetelijk mooi om de zonsopgang of zonsondergang te zien vanop een tempel. Echt een grote aanrader!
Tijdens deze periode was het weer ook draagbaar. In de steden is het wat warmer dan in de kleine dorpjes.
We hebben ook een trektocht gedaan naar het Inle Lake. Absoluut de moeite! Je wandelt er door de bossen, door de reisvelden en tussen de verschillende dorpjes door. Zo leer je de lokale bevolking ten top kennen.
Een tegenvaller was Pyin Oo Lwin. In de reisgidsen staat dat er nog veel terug te vinden is van de kolonalisatie van de Britten. Op een paar huizen na, vonden wij dat niet.

Het eten was vrij afwisselend en lekker! Ook de Mandaly Rum is zeker een aanrader! :)

Tijdens onze trip was de burgeroorlog sterk in het nieuws. We hebben hier niets van ondervonden tijdens de reis. De hele maand hebben we ons veilig gevoeld, al backpackend doorheen het land!

Pluspunten Myanmar

 • betaalbaar
 • natuur
 • beleving
 • vriendelijk
 • behulpzaam
 • veel cultuur

Minpunten Myanmar

 • armoede
 • hitte
 • opkomend toerisme: begint te "verwesteren"
Ultieme tip: In Bagan zit een leuke gids: op facebook als George George - woont in Nyaungoo, Mandalay, Burma Lekker en excentriek eten bij innlay hut indian food house in Inle Lake
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Myanmar

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors