Nepal
8,4
8,6 Algemene ervaring
8,9 Beziens­waardigheden
7,7 Steden of plaatsen
8,7 Locals
8,3 Veilig
9,6 Natuur
- Stranden
7,0 Klimaat

Nepal

door Charlotte de Vries

Schitterend Nepal en haar vriendelijke bevolking hebben de afgelopen tijd verschrikkelijk veel te verduren gehad. De aardbevingen van april 2015 leidden tot duizenden doden en verwoestingen van huizen en monumenten in de Kathmandu-vallei, Langtang, Helambu en Manaslu. Inmiddels zijn er duidelijke restauratieplannen, maar Nepal heeft nog een lange weg te gaan.

Gelukkig hebben de aardbevingen niet alles in Nepal vernield en zijn er nog genoeg bezienswaardigheden om te bewonderen. Zoals de stoffige bazaars rondom het vlakke meer van Pokhara. En de omsingelende reuzen van de noordelijke Himalaya. Ontdek hier de mooiste bezienswaardigheden van Nepal.

De mooiste bezienswaardigheden van Nepal

Het door tempels omgeven Durbarplein van hoofdstad Kathmandu, de Gouden Poort naar het paleizencomplex in Bhaktapur en het gedetailleerde houtsnijwerk van de tempels in Patan. Dat waren een aantal hoogtepunten van ieders culturele reis door Nepal. Maar de aardbevingen hebben deze drie koningssteden geraakt en de meeste monumenten verwoest. Verken deze steden, help een handje en bewonder de overblijfselen van fascinerende heiligdommen.

Nepal's schitterende natuurparken

Minstens zo intrigerend is de Nepalese natuur, met haar weelderige jungle in het zuiden en gigantische bergpieken in het noorden. Laat je betoveren door de dichtbegroeide bossen en moerassen van het Chitwan National Park. Je spot olifanten, neushoorns en met een beetje geluk luipaarden.

Of maak een wandeling door de ruige bergen van het Langtang National Park. De enorme sneeuwtoppen die weerspiegeld worden in een heilig meer zullen je overdonderen.

Door de Himalaya van Nepal

Wil je nog verder de bergen in trekken van Nepal? Reis dan naar de bergstad Pokhara, de toegangspoort tot het gebergte Annapurna. Hier paraglide je over een ijskoud meer en tussen kolossale bergen, zoals de 8.167 meter hoge Dhaulagiri.

De échte bergbeklimmers gaan naar het Everest Base Camp, ten oosten van Kathmandu. Vanaf hier vertrekken alle klimtochten naar 8.848 meter hoge Mount Everest. Tempels en gekleurde gebedsvlaggetjes versieren je weg naar de top van fascinerend Nepal.

Like deze pagina

Reizen Nepal

Meer Nepal

Reviews Nepal

Mountain-flight Neapal (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Maritza Frazer op 11 mei 2017

Mooi land, mooie cultuur, mooie tempels, de gastvrijheid van de mensen viel me erg op. Hoe het boeddhisme beleeft wordt in Nepal was erg mooi en dit zag + voelde je eigenlijk overal terug in het land.

Pluspunten Nepal

 • gastvrijheid
 • cultuur
 • rust

Minpunten Nepal

 • gekkos
 • slechte wegen soms nog
Ultieme tip: De mountain-flight! Maar ook de natuurparken waren erg mooi. En vergeet Kathmandu niet...
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De liefste mensen en mooiste natuur (bezocht in juli 2013)

Review geschreven door Susan Van den Boogaard op 09 mei 2017

Naar Nepal ga je voor de leukste mensen en de mooiste natuur. De eerste ontmoeting is vrij heftig, veel verkeer, vervuilde lucht en afval. Maar als je instaat bent daar door heen te kijken ontmoet je de liefste mensen, die alles met je willen delen ook al hebben ze niks. Ze zijn gelukkig en dat heb ik daar ook geleerd. Geld en bezittingen maken niet gelukkig maar gezelschap wel. In de natuur kom je tot rust, je ziet de mooiste plekken en slaapt onder de sterren hemel wat er in Nepal miljoenen en super helder zijn. Doordat de stroom het s nachts niet doet word de lucht lucht niet vervuild met licht waardoor de sterren mooi helder blijven stralen.

9,0
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Nepal

 • goedkoop
 • lieve mensen
 • mooie natuur
 • rust

Minpunten Nepal

 • vervuiling
 • kans op aardbevingen
 • stroom en water cut
 • political strikes
Ultieme tip: Ga de natuur in en meng jezelf tussen de locale mensen. In mijn tijd was er van toerisme weinig sprake waardoor je in alle rust de locals leert kennen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Monkey tempel (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Danielle Vegt op 07 mei 2017

Prachtig land met veel cultuur. Zeker monkey tempel en Pokhara moet je zijn geweest. Daarnaast is het verblijven bij een gastgezin ook echt een must! Geweldige reis, mooi land, lekker weer en vooral aardige mensen.

Pluspunten Nepal

 • locals

Minpunten Nepal

 • slecht bereikbaar
Ultieme tip: Pokhara en Chitwan!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

A place to remember (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door suzanne schuringa op 07 mei 2017

Nepal is een unieke reisbestemming. Het land is prachtig, de mensen zijn zo dankbaar en voor een Europeaan is alles daar heel betaalbaar. Zoveel mooie natuur, zeker als je een hike doet in de Himalaya's (wat ik heel erg kan aanraden). Laat dit je niet afschrikken als je geen topconditie hebt, je hebt hikes van een paar uur tot een paar weken. Voor ieder wat wils.

Pluspunten Nepal

 • aardige locals
 • prachtige natuur
 • himalayas

Minpunten Nepal

 • vervoer is soms lastig
 • opletten met eten (i.v.m. hygiene)
 • douches zijn vaak koud
Ultieme tip: Wandelen in de natuur is een aanrader Geniet van de rust Eet vegetarisch, de kans is kleiner dat je ziek wordt.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

8 dagen Nepal (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Esther Nooter op 07 mei 2017

Echt een super relaxed sfeer hangt er hier. Kathmandu echt voor een wat drukkere wereldstad- gevoel. Pokhara voor de relaxte sfeer en Chitwan National Park voor de natuur... helemaal tot mijn rust gekomen hier!

Ultieme tip: Busy Bee in Pokara is echt een superrelaxte plek. Om te eten maar ook om een feestje te bouwen...
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Trekking in Nepal! (bezocht in maart 2014)

Review geschreven door Margret Aerts op 06 april 2017

In maart 2014 heb ik de Trekking naar het Annapurna Basecamp gedaan! Een onvergetelijke tijd!
Twaalf dagen lang lopen door de een bosrijk gebied met vele rhodondendrons, overweldigende natuur om uiteindelijk het Basecamp te bereiken. We kwamen binnen met zware sneeuwval om vervolgens de volgende morgen wakker te worden met deze zonsopkomst! Een onvergetelijke ervaring en zeker niet mijn laatste trekking! De goede gids en drager van Nepal Planet Treks heeft gedurende deze tijd zeer goed voor mij gezorgd en ik voelde mij altijd veilig.

Ultieme tip: Trek in de Himalayas, Nepal!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kleurrijk (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Danielle Vegt op 27 maart 2017

Veel rijst, warmte en chaos in het verkeer waren mijn eerste indrukken. Daarna werd dat vervangen door kleur en vriendelijkheid. In Nepal is veel te doen, vooral de monkeytempel is leuk om doorheen te lopen. In Chitwan staat alles in het teken van dieren en natuur. Hier is het vooral leuk om een jungle walk te maken, te voet of op de olifant.

Pluspunten Nepal

 • aardige locas
 • goedkoop
 • kleurrijk

Minpunten Nepal

 • verkeer
 • wegen
 • geuren
Ultieme tip: Chitwan! Veel te zien en mooie omgeving.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige ervaring! (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Erika van Elst op 29 januari 2017

Pokhara is een hele leuke stad als je van winkeltjes houdt. Er zijn ontzettend veel leuke kleine winkeltjes met sjaals en handgemaakte souvenirtjes. Daarnaast ligt Pokhara aan het Phewa meer. Vanuit OR2K heb je een prachtig uitzicht op dit meer. Ook bij Bamboobar kan je heerlijk vertoeven aan het meer.
Chitwan is een prachtig natuurpark. Als je van de natuur houdt en een avonturier bent is het heel leuk om hier heen te gaan! De jungle is prachtig en tijdens safari zijn er veel dieren te zien.
Kathmandu is vooral voor de tempelliefhebbers. Als je niet van drukte houdt is Kathmandu minder leuk.

Pluspunten Nepal

 • aardige locals
 • prachtige natuur

Minpunten Nepal

 • druk verkeer
 • gasgeur
Ultieme tip: Vervoer met de bus is erg goedkoop. Daarnaast zijn trektochten prachtig om te doen, hierbij loop je door dorpjes en de jungle.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het echte Nepal (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Leanne van Tol op 22 januari 2017

Nepal is een onwijs mooi, kleurrijk en vriendelijk land! Niet alleen heb je een prachtige, variërende natuur, ook de mensen zijn super lief en altijd vrolijk. Nepal heeft mooie steden, zoals de Pokhara en Chitwan (de Jungle). Maar als er iets is wat ik zou aanraden, dan is het wel om een dorpje te bezoeken, wat totaal niet bekend is. Zo ben ik naar Bungmati geweest. Een heel klein, arm dorpje net buiten Kathmandu. Hier heb ik een aantal dagen verbleven in een guesthouse op hetzelfde terrein als een school. Op deze manier kom je echt in aanmerking met de lokale bevolking en zie je echt hoe er in Nepal wordt geleefd. Een unieke ervaring als je het mij vraagt.

8,7
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nepal

 • hele lieve locals
 • zeer betaalbaar

Minpunten Nepal

 • Het verkeer is chaos
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onvergetelijk! (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Erika van Elst op 16 januari 2017

De mooiste plekken die ik heb gezien zijn de gebieden met natuur. In Chitwan, een nationaal natuurreservaat, is het mogelijk om wilde dieren met eigen ogen te zien. Hier is het mogelijk om dieren te spotten vanaf de rug van een olifant tijdens de olifantensafari of vanuit een kano. Je komt dan dieren zoals krokodillen en neushoorns tegen. Ook heb ik in dit park een elephant bath gedaan, erg leuk!
Tijdens trektochten, die veelal vanuit Pokhara starten, zie je prachtige, ongerepte natuur. Hier ben je even weg van de drukte van de stad en het is mogelijk om via de jungle in dorpjes te komen, waar je dan ziet hoe de mensen daar leven.
Voor mensen die liever van de stad houden heb je ook nog wat. In Kathmandu valt veel te bezichtigen, waaronder heel veel tempels. In Pokhara is dit minder, maar dit is wel een leuke stad gelegen aan het Phewalake! Vanuit het restaurant OR2K heb je prachtig uitzicht over het meer onder genot van heerlijk eten en drinken. Wat me op een gegeven moment minder beviel was het verkeer in de stad. Ook is de ruimte in bussen vaak erg krap, want dit is gebouwd voor kleine mensen.

7,6
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nepal

 • Betaalbaar
 • aardige locals
 • prachtige natuur
 • prachtige uitzichten
 • redelijk veilig

Minpunten Nepal

 • veel gasuitlaat
 • druk verkeer
 • zwerfhonden
Ultieme tip: Maak vrienden met de locals en je komt veel meer over de cultuur en het land te weten!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onvergetelijke ervaring (woonachtig en vakantie) (bezocht in juli 2011)

Review geschreven door Martijn Ebregt op 03 december 2016

Het was geen eenmalige trip naar Nepal in 2011, want daarvoor had ik er drie jaar gewoond met het gezin.

Allereerst, moedig ik iedere persoon aan om een keer Nepal te bezoeken. In alle opzichten is het een prachtig land; de mensen, het landschap, eten en natuurlijk, de temperatuur. Daarbij moet ook gezegd worden dat het twee jaar geleden werd getroffen door een zware aardbeving, dus het is ook een goede stimulans voor de economie. De beste tijd om te gaan is in de herfst of lente, maar het is lang zo slecht niet om buiten 'het seizoen' om te gaan.

Kathmandu, de hoofdstad, is een magische plek waar al bizar veel te doen is. Tamel (binnenstad) en de verschillende tempels zijn daar de grootste attracties. Hier kun je natuurlijk al traditioneel Nepalees eten en de nodige souvenirs kopen.

Verder is een trektocht natuurlijk een 'must'! In Nepal bevinden zich 's werelds hoogste toppen en die moet je dan uiteraard zien. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden qua tochten, dus of je nou kort of lang zou willen, het is allemaal mogelijk. Aanraders zijn: Langtang, Gosaikunda, Annapurna circuit (buiten seizoen i.v.m drukte) en voor de echte liefhebbers natuurlijk; Everest basecamp. Prachtige uitzichten, gepaard met een kijk in het leven van de bergbewoners, wie wil dat nou niet?

Wat men vaak niet verwacht van Nepal, is dat er ook nog een groot junglegebied is. In het zuiden ligt Chitwan, waar er zich veel resorts bevinden. Liggend aan de rivier, heb je hier de mogelijkheid om de jungle in te gaan op een olifant, in een bootje of te voet. Wat kun je hier zien? Neushoorns, olifanten, krokodillen, slangen, luipaarden, talloze vogelsoorten en natuurlijk de tijger. De tijger is overigens een bedreigde diersoort, eeuwig zonde.

Als laatste, ik heb nog nooit zulke geweldige mensen meegemaakt als in Nepal. Gastvrijheid, vriendelijkheid en gulheid is waar het bij hen allemaal om draait. Hier kunnen we in Nederland nog veel van leren dus ga erheen en zie het zelf!

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nepal

 • goedkoop
 • vriendelijke locals
 • heerlijk eten
 • mysterieus

Minpunten Nepal

 • Wegen slecht
 • Armoede
Ultieme tip: Gids nodig? Vraag om Kamal en je hebt trouw en goed gezelschap!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Avontuurlijk Nepal (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door kiki lennaerts op 23 oktober 2016

Nepal is een land van veel culturen en met de mooiste vergezichten die je je kan voorstellen. Dit land heeft een permanente plek in mijn hart veroverd en ik zal hier daarom zeker nog vaker terugkomen.

Pluspunten Nepal

 • vriendelijke locals
 • uitzichten
 • natuur
 • cultuur
Ultieme tip: Everest basecamp trekking.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De eerste trekking die ik gedaan heb in de Himalaya, Nepal! (bezocht in maart 2014)

Review geschreven door Margret Aerts op 10 oktober 2016

Een trekking in de Himalaya, Nepal is echt zo onbeschrijfelijk mooi! Na een kleine twee weken lopen aankomen in het basiskamp met zware sneeuwval en dan de volgende morgen de zon zien opkomen. Ik kan niet beschrijven hoe fantastisch dat is! Er zijn nog vele andere mogelijkheden om een mooie trekking te maken. Nepal... de kleuren, geuren, natuur, chaos, mystiek, de mensen, you stole my heart!!

Pluspunten Nepal

 • prachtige natuur

Minpunten Nepal

 • Hoofstad KTM chaotisch maar ook dat heeft wel weer wat..
Ultieme tip: Trekking in de Himalaya!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Indrukwekkende mooie reis naar Nepal (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Tessa van Ewijk op 09 oktober 2016

Nepal, een prachtig land. Je kunt er hele mooie wandelingen maken! Wat me verdrietig maakt is hoe de mensen leven na de aardbevingen. En daarom zijn we er heen gegaan om het land te steunen en de mensen te helpen waarmee we konden. Dit maakt de reis het helemaal waar!

Pluspunten Nepal

 • homestay
 • baktapur
 • safari

Minpunten Nepal

 • regenseizoen
Ultieme tip: Probeer buiten het regenseizoen te goed en bezoek veel homestays. Dit laat je echt zien hoe de mensen hier leven.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig land, vreselijk lieve mensen en bijzondere cultuur (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Charlotte Laumen op 07 oktober 2016

Een prachtig land, met vreselijk lieve mensen en een bijzondere cultuur. Het land is opgedeeld in een Hill-area (de Himalaya) en een Terai-area (het laagland). Twee totaal verschillende werelden, waarbij het noorden toeristisch is vanwege zijn trekkingen in de bergen en het zuiden vrijwel niet toeristisch is. Juist daarom heb ik een hele vette ervaring in het zuiden gehad. Het brengt je ver terug in de tijd en het is een groot avontuur. Door mijn stage, maar ook buiten mijn stage, heb ik in hutjes bij families thuis mogen geslapen, soms op het platteland. De bevolking is erg gastvrij en behulpzaam.
Ik kan het afraden om in het regenseizoen naar Nepal te gaan en een trekking maken. Het regent er dan veel en wegen zijn niet veilig in verband met landslides. Vanaf een bepaalde hoogte is dit niet het geval, maar het kost je een aantal dagen wandelend om daar te komen in de regen of je kan er naar vliegen wat duur is voor toeristen en ook niet geheel onveilig.

7,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
6 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
5 Klimaat

Pluspunten Nepal

 • Erg betaalbaar
 • Vriendelijke mensen
 • Cultuur
 • Avontuur

Minpunten Nepal

 • Verkeer
 • Regenseizoen
 • Vliegmaatschappijen
Ultieme tip: Mocht je in de stad Dharan komen en mocht je zin hebben in een geweldig lekkere houtoven pizza, ga dan naar Olives Café!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vrijwilligerswerk klooster Nepal (bezocht in augustus 2013)

Review geschreven door Moniek Broek op 05 oktober 2016

In augustus 2013 heb ik een maand lang vrijwilligerswerk gedaan in Nepal, in het Pema Tsal-klooster in Pokhara. Ik heb hier Engelse les gegeven aan monniken tussen de drie en zes jaar oud. Het was een geweldige ervaring! De mensen zijn heel aardig en behulpzaam, de natuur is super mooi en de cultuur (waarvan het meeste nu is verwoest door de aardbeving) is prachtig. Ik heb de eerste paar dagen in een gastgezin gezeten in Kathmandu en daar de stad verkent en alle hoogtepunten gezien. Vervolgens ben ik met een lokale bus naar Chitwan National Park gegaan. Hier heb ik onder andere op de rug van een olifant gezeten en een baby neushoorn gezien! Daarna ben ik naar Pokhara gegaan voor een paar weken in het klooster. Ik gaf een paar uur per dag les aan de kinderen, af en toe las ik samen met een wat oudere monnik die graag zijn Engels wou verbeteren. Wij, de vrijwilligers, kregen les over het boeddhisme, konden mediteren en de gebeden bijwonen. Er waren een aantal excursies, we aten samen met de monniken en sliepen in dezelfde kamers als de monniken. Helaas waren er ook de mindere kanten van het land, mensen die niets hebben, geen dak boven hun hoofd, geen eten, mensen die hun kinderen hebben moeten afstaan aan een klooster omdat ze niet voor de kinderen kunnen zorgen, de overvolle bussen, de gaten in de wegen..
Al met al een hele mooie ervaring en ik ben heel blij dat ik dit heb mogen doen, voor de aardbeving, zodat ik met eigen ogen heb kunnen zien hoe mooi het is en was.

Pluspunten Nepal

 • Natuur en cultuur

Minpunten Nepal

 • De aardbeving zal heel wat verwoest hebben..
Ultieme tip: Neem een cadeautje mee voor kinderen die niets hebben als je van te voren weet dat je die gaat ontmoeten in een weeshuis of iets dergelijks. Ze zijn zo blij met een kleinigheidje!!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vijf weken door Nepal backpacken (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Yalou van der Heijden op 04 oktober 2016

Nepal is een land om verliefd op te worden! Afgelopen zomer bezocht ik het voor de tweede keer. Mijn hoogtepunt? Een week lang leven tussen de monniken in het Kopan-klooster om meer te leren over het boeddhisme en meditatie. Verder raak je in Nepal niet uitgekeken op alles wat er om je heen gebeurd; de mensen, de taal, de natuur, het verkeer. Ik zou zo terug gaan als ik kon.

Pluspunten Nepal

 • natuur
 • cultuur
 • goedkoop

Minpunten Nepal

 • snelheid
Ultieme tip: Neem een kijkje op de biologische boerderij van een Nederlands-Engels stel; Herb Nepal!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Je gelooft het pas als je het hebt meegemaakt (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Ed Slui op 02 oktober 2016

Kathmandu na de aardbeving. Dagelijks zijn er nog naschokken te voelen. Gesprekken met lokale mensen is beangstigend. Zelf alles mee gemaakt voor de aardbeving. Je hart slaat harder als je ziet wat er verwoest is. En er is nog steeds veel hulp nodig.

Ultieme tip: Tibet International Hotel kun je heerlijk Illy koffie drinken
Aangeraden voor: Backpackers

Geweldig (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Lynn Aben op 02 oktober 2016

Nepal is het meest speciale land waar ik ben geweest, het heeft heel veel bij me los gemaakt. Ik heb hoogtepunten bereikt (letterlijk; annapurna basecamp), en emotionele dieptepunten. Maar dit is wat mijn reis zo bijzonder maakte. De mensen zijn een van de aardigste die je op deze aarde tegen zult komen.

Pluspunten Nepal

 • aardige locals
Ultieme tip: Kom in contact met de lokale bevolking
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nepal in de moesson (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Guido Follens op 01 oktober 2016

Als je in de moesson een trekking wil doen in Nepal lukt dat best. Vergeet niet dat je zeer spaarzaam zicht op de Himalaya zal krijgen. Verder kun je wel mooie tochten maken door de tropische begroeiing, kom je veel vriendelijke bewoners tegen en krijg je regelmatig een hele lading neerslag op je hoofd.
Ben je tevreden met cultuur dan vormt de moesson helemaal geen probleem, de vele tempels, stoepa's en andere bouwsels zijn een kleurrijke lust voor het oog.

Pluspunten Nepal

 • een land vol mysterie
 • kleuren
 • vriendelijke bewoners
Ultieme tip: Is je doel trekkings maken met zicht, ga dan niet tijdens de moesson.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Nepal

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Vietnam kenner
Sponsors