Nepal
8,6
8,8 Algemene ervaring
8,9 Beziens­waardigheden
8,5 Steden of plaatsen
9,1 Locals
8,4 Veilig
9,3 Natuur
- Stranden
7,4 Klimaat

Nepal

door Charlotte de Vries

Schitterend Nepal en haar vriendelijke bevolking hebben de afgelopen tijd verschrikkelijk veel te verduren gehad. De aardbevingen van april 2015 leidden tot duizenden doden en verwoestingen van huizen en monumenten in de Kathmandu-vallei, Langtang, Helambu en Manaslu. Inmiddels zijn er duidelijke restauratieplannen en wordt er hard gewerkt aan de wederopbouw, maar Nepal heeft nog een lange weg te gaan.

Gelukkig hebben de aardbevingen niet alles in Nepal vernield en zijn er nog genoeg bezienswaardigheden om te bewonderen. Zoals de stoffige bazaars rondom het vlakke meer van Pokhara. En de omsingelende reuzen van de noordelijke Himalaya. Ontdek hier de mooiste bezienswaardigheden van Nepal.

ZELF NAAR Nepal?

Bekijk alle 57 reizen naar Nepal

De mooiste bezienswaardigheden van Nepal

Het door tempels omgeven Durbarplein van hoofdstad Kathmandu, de Gouden Poort naar het paleizencomplex in Bhaktapur en het gedetailleerde houtsnijwerk van de tempels in Patan. Dat waren een aantal hoogtepunten van ieders culturele reis door Nepal. Maar de aardbevingen hebben deze drie koningssteden geraakt en de meeste monumenten verwoest. Verken deze steden, help een handje en bewonder de overblijfselen van fascinerende heiligdommen.

Nepal's schitterende natuurparken

Minstens zo intrigerend is de Nepalese natuur, met haar weelderige jungle in het zuiden en gigantische bergpieken in het noorden. Laat je betoveren door de dichtbegroeide bossen en moerassen van het Chitwan National Park. Je spot olifanten, neushoorns en met een beetje geluk luipaarden.

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Of maak een wandeling door de ruige bergen van het Langtang National Park. De enorme sneeuwtoppen die weerspiegeld worden in een heilig meer zullen je overdonderen.

Door de Himalaya van Nepal

Wil je nog verder de bergen in trekken van Nepal? Reis dan naar de bergstad Pokhara, de toegangspoort tot het gebergte Annapurna. Hier paraglide je over een ijskoud meer en tussen kolossale bergen, zoals de 8.167 meter hoge Dhaulagiri.

De échte bergbeklimmers gaan naar het Everest Base Camp, ten oosten van Kathmandu. Vanaf hier vertrekken alle klimtochten naar 8.848 meter hoge Mount Everest. Tempels en gekleurde gebedsvlaggetjes versieren je weg naar de top van fascinerend Nepal.

Nepal zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Azië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Nepal. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Azië Desk!

Like deze pagina

Reizen Nepal

Meer Nepal

Reviews Nepal

Nepal, simply amazing (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Renee Overdevesg op 27 december 2018

Wij (stel) hebben met onze backpack door Nepal getrokken. We zijn onze reis begonnen in Kathmandu en zijn vanuit daar met de bus naar Pokhara en vervolgens naar Chitwan National Park gereisd. Vanuit Pokhara de Poonhill mountain trek gedaan. In Chitwan hebben we neushoorns, krokodillen en olifanten gezien. Het is een prachtig land met vriendelijke en behulpzame mensen, mooie natuur. Hét land bij uitstek om te genieten van een meerdaagse trekking door de bergen.

8,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
4 Klimaat

Pluspunten Nepal

 • heel vriendelijke mensen
 • makkelijke bereisbaarheid per bus
 • mooie wandeltochten
 • cultuur en natuur
 • mooie uitzichten

Minpunten Nepal

 • geen bestemming wanneer je van luxe houdt
Ultieme tip: In Kathmandu: ontbijten bij Pumpernickel, diner bij Or2K. In Chitwan is het een aanrader om te verblijven in Sapana Lodge. Een prachtig en luxe verblijf aan de rand van de rivier.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Trekking rondom de Manaslu in Nepal (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Riet Peters op 02 december 2018

Ik heb een trekkingstocht (de Manaslu) gemaakt in Nepal. Vanuit Kathmandu met de bus naar Arughat Bazar en vandaar uit gelopen tot het hoogste punt Larkye La 5120m!
Wandelen door de straten van Nepal bezorgt je flinke stoffige longen!

8,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Nepal

 • Goedkoop
 • Heerlijke inlandse gerechten

Minpunten Nepal

 • Weinig tot geen geasfalteerde wegen
 • Vreselijk veel stof door de zandwegen
 • Veel troep in de rivieren
Ultieme tip: Mooi land, vriendelijke mensen en heerlijk gegeten!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers

Reis met een bijzonder doel (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Melanie Veldtman op 18 november 2018

Elk land heeft zo zijn/haar charmes, en elk land heeft zijn eigen bezienswaardigheden. Zo ook Nepal. Tempels, de Himalaya’s, allemaal aanraders. Maar het meest is me al die lieve mensen bijgebleven. Hun oprechte glimlach, hun gastvrijheid en hun liefde. Ga naar Nepal en je bent verkocht, bijna niemand gaat slechts 1x naar Nepal. You just have to go back en voor je het weet ben je vriend van een school en een familie.

9,7
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nepal

 • Erg betaalbaar
 • lieve mensen
 • smaakvolle keuken

Minpunten Nepal

 • slechte wegen
 • hygiene
Ultieme tip: Zoek contact met locals en trek de Himalaya’s in.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Andere wereld (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Barbera Gerretsen op 17 november 2018

Wat een bijzonder land! Ondanks de vernietigende aardbeving van een paar jaar geleden zijn hier zo veel dingen te zien en beleven. Lang afgezonderd geweest zijn er nog relatief weinig westerse invloeden dus is het alsof je door een portal een andere wereld binnenstapt waar religie een belangrijk een kleurrijk onderdeel vormt van het dagelijkse leven: Prachtige mensen die in traditionele kledij offers brengen aan een van de hindoeïstische goden in tempels waar je je ogen uitkijkt vanwege het gedetailleerde beeldhouw- en houtsnijwerk. Het is niet alleen een andere wereld maar ook een andere tijd.
En dan de natuur: van uitzichten op de toppen van de Himalaya in het noorden, wild en ongerept, tot het tropische laagland van de Terai en in het bijzonder Chitwan National Park, waar je zeer waarschijnlijk olifanten en neushoorns tegenkomt en zelfs kans maakt om tijgers en luipaarden te zien (helaas beef het bij mij bij pootafdrukken).
Hou er wel rekening mee dat het een ontwikkelingsland is, geen westerse luxe dus ook in de vorm van liften of goede wegen of airco in de bus waardoor het avontuur misschien nog wel groter wordt, en er hangt behoorlijk smog boven de stad.

8,7
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Nepal

 • mooie vriendelijke mensen
 • heel afwisselend

Minpunten Nepal

 • slechte wegen
 • luchtvervuiling in de stad
Ultieme tip: Klankschalensessie in Pokhara, ben nog nooit zo ontspannen en relaxed geweest als daarna
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Exploring Nepal (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Lisa Ceulemans op 16 november 2018

Prachtige reis 3 weken alleen rondgetrokken in Nepal. Bij mensen thuis geslapen, gewekt worden om 4.45u met wierook en lekkere linzensoep met “zoute” koffie als ontbijt. 4 generaties leven er nog samen op een appartementje met 2 slaapkamers. Kennis gemaakt met het boeddhisme. Een school, een weeshuis, een ziekenhuis en kloosters en tempels bezocht. Het leven gaat door na de grote aardbeving van 2015.
Na 3 dagen Kathmandu ( wat al teveel was) naar Pokhara gevlogen. Daar gestart met 9-daagse trekking ( Annapurna Circuit) samen met een sherpa en kleine rugzak. 65 km naar boven en naar beneden. Geslapen in hostels en lodges, als beloning elke avond een Everest pint. Om 19.30u geen electiciteit meer dus naar bed en om 5u eruit.
Bloedzuigers en apen, rododendrons in de jungle, watervallen en bergtoppen om U tegen te zeggen...

Pluspunten Nepal

 • Vredelievende mensen
 • prachtige natuur
 • magnifique kleuren
 • ter plaatse kan alles geregeld worden
 • inspirerend
Ultieme tip: Gewoon gaan en daar zijn.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het land van hoog en laag (bezocht in april 2013)

Review geschreven door Jolijn de Nooy op 13 november 2018

Nepal is een bijzondere plek waar ik 2x 6 maanden doorgebracht heb en ik ben verliefd geworden op het prachtige land, de vriendelijkste mensen, de bizarre tegenstellingen in het dagelijks leven (arm en rijk leven naast elkaar) en de mooiste natuur die je je voor kunt stellen.

8,7
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nepal

 • Vriendelijk
 • Mooi
 • Natuur
 • Ongerept

Minpunten Nepal

 • Infrastructuur
Ultieme tip: Ga buiten de gebaande paden. Bezoek Bardia National Park (in plaats van Chitwan) om de toeristen te ontlopen en meer te zien van het land zelf en hoe mensen met elkaar samenleven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nepal rondreis (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Lineke van Rijsingen op 10 december 2017

Erg mooi land, vriendelijke mensen, mooie natuur en cultuur. Gestart in Kathmandu richting Chitwan National Park. In Katmandu zeker de grote Hindu tempel bezoeken. Bij de rivier vinden crematies plaats. Erg indrukwekkend en bijzonder om te zien. Je kunt aan de overkant van de rivier op gepaste afstand kijken naar deze rituelen. In Chitwan, uiteraard de jungle bezocht. Tip ga met een kano en verder te voet. Je hebt twee gidsen bij je en ziet erg veel. Ik zou een olifanten tour niet aanraden! Erg zielig voor de olifanten. Hierna zijn we naar Lukla gevolgen om de Mount Everest trekking te doen. Erg mooi, maar wel zwaar. De vlucht is al prachtig mits het helder is. Het eten en de accomodaties op de berg vallen tegen, maar de uitzichten zijn prachtig. Daarna nog naar Pokhara gegaan om heerlijk bij te komen van de trekking. Hier hebben we heerlijk kunnen genieten van wat meer luxe.

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nepal

 • aardige mensen
 • mooie natuur
 • mooie trekkings

Minpunten Nepal

 • eten
Ultieme tip: Hinder tempel
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nepal (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Freya Bracke op 09 december 2017

Nepal is een prachtige, minder toeristische bestemming in Azië. Laat de drukke hoofdstad Kathmandu snel achter je en neem het vliegtuig naar Pokhara. Een mooi stadje omringd door de Himalaya. Het is er groener en rustiger. Als je op zoek bent naar actie is een beklimming van de Annapurna een aanrader. Natuur en dierenliefhebbers gaan dan vaak verder naar het Chitwan National Park. Wij namen de weg die Nepal en India verbindt. Door het regenseizoen was er van een weg echter niet veel sprake. Toch een mooi avontuur.

Aangeraden voor: Backpackers

Prachtig Nepal! (bezocht in februari 2011)

Review geschreven door Sarah Hintzen op 09 december 2017

Nepal staat nog steeds bovenaan voor mij. Wat een prachtig land. Mooie natuur, vriendelijke mensen en indrukwekkende cultuur. Nepal heeft mooie plekjes om te relaxen, maar heeft ook voldoende actie. Kathmandu is een zeer mooie stad om te ontdekken, met kleine pleintjes en mooie doorgangen. Neem de tijd om dit prachtige land op je in te laten werken en verlies jezelf in het boeddhisme!

Pluspunten Nepal

 • Cultuur
 • Natuur
 • Boeddhisme

Minpunten Nepal

 • Geen
Ultieme tip: Kathmandu!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Niet Nepal, maar Japal! (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Emma Bronswijk op 03 december 2017

Zelf heb ik vrijwilligerswerk gedaan in een ziekenhuis in Bharatpur. Hier zat ik in een gastgezin en werkte ik samen met de locals, wat ik geweldig vond! Iedereen was heel gastvrij en leergierig. In de weekenden had ik tijd voor uitstapjes. Zo ben ik onder andere naar Pokhara, Kathmandu en het National Park in Chitwan geweest. Pokhara is prachtig, maar iets verwesterd. Ook al was dat wel even fijn als break na drie weken iedere avond dal bhat (rijst met linzensoep, typisch Nepalees gerecht) te hebben gegeten. Hier verblijven veel toeristen voor- of nadat ze aan een trek door de bergen beginnen, maar ook in Pokhara zelf is veel te doen zoals paragliden, een bootje huren en de Shanti stupa bezoeken. Kathmandu is wat drukker qua verkeer, maar heeft ook zo z'n charme. Hier zijn ook veel bezienswaardigheden voor toeristen, zoals de Monkey Temple waar je waarschijnlijk meer naar de apen aan het kijken dan naar de tempel zelf.

8,7
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nepal

 • betaalbaar
 • aardige locals
 • gastvrij
 • makkelijk vervoer te regelen
 • mooie natuur

Minpunten Nepal

 • slechte hygiëne
 • taalbarrière
Ultieme tip: Zoek de minder toeristische plekjes op. Pokhara is niet representatief voor de rest van Nepal. Locals zijn ook gastvrijer in de minder toeristische gebieden.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

The Sadu people in Kathmandu (bezocht in september 2013)

Review geschreven door Sietze Groenewold op 22 november 2017

De Sadu mensen vind je overal in Kathmandu en omstreken. Je mag ze voor een kleine bijdrage fotograferen. Deze gingen er echt even voor staan. Genoeg toeristen om een aardig extraatje bij te verdienen.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Nepal (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Lieke Gerrits op 21 november 2017

Ik loop tussen de bergen en besef me dat ik de Himalaya gebergte aan het bekijken ben! Het is zo mooi en geeft een back to nature gevoel
Helemaal weg van de westerse wereld en voor mijn gevoel leef ik nu echt. Puur de basis. Terwijl wij lopen komen we bergbewoners tegen en lijken zij hun leven te leven zoals wij soms vergeten dat er ook zulke mensen bestaan. Er komt iemand met een kudde ezels aangelopen, manden vol takken en schoolkinderen die 2 uur lopen voordat ze bij de school van hun berg aankomen. Nepal een machtig mooi land met wilde dieren en rijke historie. Maar het heeft ook een donkere nare kant. De mensen zijn arm en de regering rijk, dat klopt niet. De mensen spreken zich daarover uit en moeten zonder hulp zelf puin opruimen van de aardbeving van 2015. Toch zijn zij vriendelijk en heeft het een magische sfeer. I love Nepal.

Pluspunten Nepal

 • prachtig landschap om te wandelen

Minpunten Nepal

 • armoede
Ultieme tip: Pas op met busvervoer. Ze rijden roekeloos. En kun je daarom met je taxichaffeur een afgesproken prijs afspreken.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Annapurna circuit trek (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Esther vdW op 20 november 2017

Wat een gastvrij land en lieve mensen. Wow en wat zijn de Himalaya's prachtig. De accomodaties langs de Anapurna trek zijn niet luxe, maar als je de omgeving ziet, maakt iets minder luxe je niks meer uit. Pokhora heel leuk en van daaruit start je naar Besisahar. Dus zeker een paar dagen Pokhora boeken.

Ultieme tip: Annapurna circuit trek. Geweldige ervaring!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nepal voor de aardbeving (bezocht in december 2011)

Review geschreven door Lisa Horstman op 20 november 2017

Prachtig land, prachtige mensen. Ik had het geluk er voor de aardbeving te zijn geweest. Wat een lieve mensen maar wat een ongelukkig en zorgelijk land. Veel armoe, veel kinderarbeid, veel ziektes. Hopelijk kunnen we wat bijdragen door er al te zijn en ons geld uit te geven aan de locale bevolking.

Pluspunten Nepal

 • locals
 • prijs
 • eten
Ultieme tip: Annapurna basecamp trekking!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

3 heerlijke maanden (bezocht in maart 2014)

Review geschreven door Danielle Mooij op 16 november 2017

Ik ben drie maanden in Nepal geweest. Tips: Pokhara, Chitwan, wandelen in de Himalaya (Annapurna).
Thamel is in Kathmandu de toeristenwijk, fijne plek om te verblijven. Lekker eten daar bij OR2K, heerlijke koffie bij Himalayan Coffee. Pokhara zeker niet overslaan, verschillende lekkere eettentjes. Ik verbleef bij 3Sisters Guesthouse, aanrader. Mooi land, leuke mensen, bijzondere ervaringen!

8,4
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nepal

 • betaalbaar
 • locals
 • natuur
 • bevolking
 • himalaya
 • cultuur

Minpunten Nepal

 • hygiene
 • aardbeving
Ultieme tip: Wandel naar Annapurna Basecamp!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig land waar je je overal welkom voelt (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Linda van Son - Franken op 15 november 2017

Samen met mijn dochter (11 jaar) en mijn vader op reis door Nepal geweest. Prachtig, bijzonder, echt super. Behalve alle natuurschoon (Kathmandu, Pokhara, Annapurna en Chitwan) is het opvallend hoe lief en vrolijk alle Nepalezen zijn. In afgelegen berggebieden of midden in de drukte van Kathmandu: je voelt je overal snel thuis en wil snel weer terug.

Pluspunten Nepal

 • super vriendelijke mensen
 • betaalbaar

Minpunten Nepal

 • slechte wegen
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Annapurna Circuit (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Dorian Eeckelaert op 14 november 2017

Ik ben in juli drie weken naar Nepal geweest en heb ik o.a. het Annapurna Circuit gelopen. Prachtige trekking en zeker een aanrader voor als je Nepal gaat bezoeken! Pokhara is een fijne en rustige stad om voor en na de trekking te verblijven.

8,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Nepal

 • Lieve locals
Ultieme tip: Annapurna Circuit trekking doen!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Wat een puur land! (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Femke Van Itterzon op 13 november 2017

Kathmandu, wat een prachtige stad. Vanuit Kathmandu kun je zoveel ondernemen. Pashupatinath, de Swayambhunath en het oude gedeelte van de hoofdstad. Maar alleen al met uren lopen dwaal je lekker af en kom je het echte leven tegen. Met elke keer weer de vrolijke Tibetaanse geluksvlaggetjes. Als ik er aan denk krijg ik alweer kippenvel. Kathmandu is de perfecte bestemming om je reis door Nepal te beginnen waarna je verder kunt. Absolute aanrader is Bhaktapur waar het voelt alsof je in de middeleeuwen bent terecht gekomen.

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nepal

 • himalaya
 • vlaggetjes
 • bevolking
 • dankbaarheid
Ultieme tip: Als je naar Nepal gaat, neem een zak met knuffels mee! Er zijn genoeg kinderen op straat of in weeshuizen die je hier dol gelukkig mee maakt. De reacties zijn onbetaalbaar.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onvergetelijke ervaring (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door mark santer op 12 november 2017

In oktober 2016 heb ik (63 jaar) een trektocht rond de Annapurna gemaakt met als extra de tocht naar het Tilichomeer, het hoogste meer op aarde (4990 meter). Het was een inspannende reis, met name door de hoogte en de kou. De overnachtingen waren primitief, maar wel een leuke ervaring. Het eten was eenvoudig; de meest wonderlijke maaltijden werden klaargemaakt. De lokale bevolking is erg vriendelijk en behulpzaam. Voor mij hebben de bergen een ultieme schoonheid; de bergen vervelen nooit. De bergen in Nepal zijn zo anders dan bijvoorbeeld de Alpen. Voor alle liefhebbers van bergwandelingen zou ik zeggen: ga een keer naar Nepal!
Als je naar Nepal wil gaan, moet je wel goed voorbereid zijn: zowel fysiek (goede conditie) als wat betreft kleding e.d. Het is ook verstandig om pillen tegen hoogteziekte, diarrhee etc. mee te nemen.

Pluspunten Nepal

 • Aardige locals
 • je voelt je veilig
 • prachtige natuur

Minpunten Nepal

 • Kans op hoogteziekte
Ultieme tip: Zoek een trektocht die bij jouw specifieke mogelijkheden en interesses past.
Aangeraden voor: Avonturiers

Annapurna Circuit Nepal (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Malou Peters Sengers op 12 november 2017

Zonder enige voorbereiding besloten mijn reisgenote en ik het Annapurna circuit te lopen. De beste ervaring uit mijn leven! Wat een natuur en wat is hiken een heerlijke manier om een land te leren kennen. Goed te doen zonder gids en dragers. Erg fijn dat alleen een slaapzak nodig is als slaapspullen. Dat scheelt een hoop gewicht. Wij hebben een jas en slaapzak gehuurd in Pokhara. De weg naar Tilicho Lake was het enige wat ik wel wat gevaarlijk vond. Maar de reden hiervoor was volgens mij de werkzaamheden aan het pad. Neem genoeg tijd, zodat je kan wennen aan de hoogte en dat zodra je ziek bent je rust kan nemen. Met tijdgebrek zijn eerste en laatste stuk af te leggen met een jeep. Nepal was voor mij het leukste en goedkoopste land om te hebben gereisd tijdens mijn Azië reis.

8,1
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nepal

 • prachtige natuur
 • lieve mensen

Minpunten Nepal

 • lastig openbaar vervoer
 • belangrijk om
Ultieme tip: OR2K is een heerlijk restaurant in Kathmandu, o en laat de rest van je backpackspullen achter in een homestay in Pokhara. Scheelt weer wat gewicht!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Nepal

Reizen Nepal

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Rusland kenner
Sponsors