Beste reistijd Nepal

Beste reistijd Nepal

Wat is de beste reistijd voor Nepal?

Voor een geslaagde reis naar Nepal ben je vooral afhankelijk van het weer. Met name het verschil tussen het regenseizoen en het droge seizoen is enorm. Het regenseizoen valt tussen juni en september. Het droge seizoen loopt van oktober tot mei.

De beste tijd om Nepal te bezoeken is aan het begin van het droge seizoen, in oktober en november. Het natte seizoen is net voorbij, waardoor het hele land in bloei staat. De temperatuur is nog aangenaam en de luchten zijn blauw. Zelfs de hoogste toppen van de Himalaya komen uit de wolken.

ZELF NAAR Nepal?

Bekijk alle 37 reizen naar Nepal

Aan het begin van het droge seizoen zijn er ook enkele bijzondere festivals in Nepal. Ook in december en januari is het weer goed, maar in de bergen is het dan al erg koud. Tussen februari en april staan veel bloemen in Nepal in bloei en wordt het weer langzaam warmer. In de bergen is het zicht minder goed, maar de temperatuur is geschikt voor lange bergtochten.

In de regentijd is Nepal een behoorlijke uitdaging. Veel wegen zijn gesloten doordat rivieren overstromen en bergpaden veranderen in modderpoelen. Temperaturen lopen op tot boven de 30 graden.

Reizen Nepal

Specialisten Nepal

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Taiwan kenner
Sponsors