Vervoer Nepal

Vervoer Nepal

Wat zijn de vervoersmiddelen in Nepal?

Het bergachtige terrein en de verschillende seizoen maken reizen in Nepal tot een avontuur. Vliegverbindingen zijn berucht om de vele vertragingen. Wegen zijn plotseling afgesloten en bergpassen zijn soms door lawines afgesloten. Laat je dus altijd goed informeren over de actuele situatie in het gebied waar je heen gaat.

Vliegtuig

Vliegen in Nepal is een bijzonder avontuur. De afgelegen landingsbanen horen tot de moeilijkste plaatsen waar een piloot kan landen. Door de laaghangende bewolking in de bergen komt het regelmatig voor dat een vliegtuig niet kan landen op de bestemming. Het gezegde onder piloten luidt dan ook: 'in Nepal vliegen we niet door de wolken, want er zitten rotsen in de wolken.' Tijdens het regenseizoen zijn de luchthavens in de bergen vrijwel allemaal gesloten.

ZELF NAAR Nepal?

Bekijk alle 37 reizen naar Nepal

Als je in Kathmandu een ticket wilt kopen, kan dat enkele dagen duren. Sinds veel vliegverbindingen in handen zijn van commerciële bedrijven zijn de verbindingen een stuk beter dan toen het staatsbedrijf Royal Nepal Airlines de vluchten nog verzorgde. Bedrijven als Buddha Air, Yeti Airlines en Gorkha Airways vliegen je naar alle regio's van Nepal.

Bus

Er zijn verschillende soorten bussen in Nepal. De microbus is een minibusje dat een erg populair vervoersmiddel is. De reis is duurder dan de lokale buslijnen, maar een stuk comfortabeler en er zijn goede verbindingen. In de lokale bus moet je niet gek opkijken als je naast een geit zit of als er een groep eenden door het gangpad fladdert. Het is goedkoop en de bussen zijn daarom bomvol.

De Express Bus en de Tourist Bus zijn goedkoper dan de microbusjes, maar de reis duurt wel wat langer. Iedereen krijgt een zitplaats, maar daar houdt de luxe wel op. De reis duurt lang en de bus vertrekt pas als hij vol is.

Op de smalle wegen in Nepal gebeuren veel ongelukken met bussen. Het loont om wat meer te betalen voor bijvoorbeeld een Tourist of microbus, maar blijf voorbereid op een rit vol avontuur.

Taxi's

Er zijn twee verschillende taxi's in Nepal. De 'private taxi'' rijdt voornamelijk van de luchthaven naar de duurdere hotels. De '10 Rupee taxi'' is goedkoop en vertrekken pas als ze vol zijn. Je zult met de chauffeur moeten onderhandelen over de prijs.

Verder rijden er ook riksja's, het beroemde Aziatische fietsvervoer, rond voor de kleine ritjes in de stad. Wil je sneller? Dan zijn er ook Tempo's, die lijken op grotere versies van de gemotoriseerde Tuk-tuk's uit Thailand en vervoeren groepen passagiers in de grotere steden.

Huurauto

Je kunt in Nepal een auto huren. Hou er wel rekening mee dat rijden in Nepal niet makkelijk is. De verhuurbedrijven bieden ook grote terreinwagens voor expedities naar de bergen.

Motor

De mooiste manier om door Nepal te reizen is misschien wel per oldtimer motor. In Pokhtara en Kathmandu kun je oude Britse Enfield motoren kopen. Ze zijn vaak in schitterende staat en kosten weinig. De wegen in Nepal zijn vaak in slecht onderhouden, maar de reis is onvergetelijk. Een motorrijbewijs en enige technische kennis zijn noodzakelijk.

Reizen Nepal

Specialisten Nepal

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors