Maleisië
8,7
8,8 Algemene ervaring
8,6 Beziens­waardigheden
8,3 Steden of plaatsen
8,9 Locals
8,8 Veilig
9,3 Natuur
8,8 Stranden
8,3 Klimaat

Maleisië

door Charlotte de Vries & Roos Stuurman

Maleisië is door midden gesneden door de Zuid-Chinese Zee. Haar ene helft is het moderne en multiculturele schiereiland Malakka dat aan Thailand grenst. Haar andere helft heet Oost-Maleisië en bezet een deel van het eiland Borneo met jungles, orang-oetangs en witte stranden. Ontdek hier de mooiste bezienswaardigheden die Maleisië rijk is.

Om langs alle bezienswaardigheden van Maleisië te gaan moet je even de tijd nemen. Maleisië heeft ontzettend veel te bieden. In het opvangcentrum Sepilok voor orang-oetangs zie je de oranje apen van heel dichtbij. Het schildpaddenkerkhof Sipadan is een van de mooiste duikplekken ter wereld. En Maleisië heeft nog zoveel meer…

ZELF NAAR Maleisië?

Bekijk alle 98 reizen naar Maleisië

De mooiste bezienswaardigheden van Maleisië

Je begint je reis door Maleisië in de miljoenenhoofdstad Kuala Lumpur, op Malakka. De wereldberoemde Petronas Twin Towers tekenen de moderne stad, waar shoppers een walhalla vinden. Feestgangers gaan te buiten in de swingende clubs van de wijk Golden Triangle.

Voor geschiedenis en cultuur ga je naar de stad Melaka. Daar dwaal je rond door charmante straten vol kleurrijke gebouwen en monumenten. Voor de lekkerste thee zoek je de nabijgelegen Cameron Highlands op. Deze theeplantages vormen een schitterend gebied van felgroene, glooiende heuvels. 

Ben je een avonturier? Dan is Borneo de plek om te zijn, met het prachtige Kinabalu National Park en de unieke orang-oetans in het Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre. En niet te vergeten, het betoverende Taman Negara National Park, een van de oudste regenwouden ter wereld, waar je spannende jungletochten en boottochten kunt maken over de rivier.

Maleisië: een wonderschone natuur

Een even mooi natuurgebied vind je in Oost-Maleisië. Door het oudste oerwoud ter wereld in het Taman Negara Park struinen olifanten, honingberen, tijgers en panters. Gekke neusapen en ontelbaar veel vogels spot je langs de modderbruine rivier Sungai Kinabatangan.

Zelfs ondergronds is er in Oost-Maleisië veel te zien. In het Gunung Mulu National Park ligt een gigantisch grottenstelsel, met de grootste grotkamer en langste doorgang ter wereld.

De eilanden van Maleisië

Tussen Oost- en West-Maleisië ligt een parelketting van Maleisische eilanden. Het meest trots is Maleisië op de Pulau Perhentian Islands, een eilandgroep met ongerepte jungles en droomachtige bountystranden. Ook de eilanden van Langkawi bieden met hun witte zandstranden en kristalhelder water de perfecte ontsnapping aan het stadsleven.

Meer van de culinaire reizen? Zoek dan de eetkraampjes op van het eiland Pulau Penang. Hier eet je het allerlekkerste Chinese, Maleisische en Indiase eten. Op Pulau Langkawi zwem je langs kleine watervallen in helderblauwe waterpoelen. In Maleisië is genoeg te beleven.

Reizen Maleisië

Meer Maleisië

Reviews Maleisië

Maleisie en Borneo met kinderen (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Annemiek Van der Valle op 03 december 2019

Heerlijke reis gemaakt met 2 kinderen van 7 en 9 jaar oud. Kuala Lumpur, Cameron Highlands en Perhentian en vervolgens op naar de wildlife op Borneo. Geweldig om de neusapen, oerang oetans en neushoornvogels in het wild te spotten.

Pluspunten Maleisië

 • betaalbaar
 • aardige bevolking

Minpunten Maleisië

 • veel toeristen bij cameron highlands
Ultieme tip: Ga ook naar Borneo!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Veelzijdig (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Rowy Hubers op 01 december 2019

Veelzijdig land waar je op elk ander plekje of stad weer een hele andere beleving krijgt. De ongerepte natuur of de stad Kuala Lumpur waar je binnen een uurtje in de jungle kan staan. Ook de onderwater wereld staat niet stil. Overal zie je kleuren van de mooiste koraal en vissen. In een woord geweldig !!!

9,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Maleisië

 • veelzijdig land
 • natuur
 • kleurrijk
 • cultuur

Minpunten Maleisië

 • alles licht ver uitelkaar
Ultieme tip: Nationale parken en ga met een local mee.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bijzonder vriendelijke mensen (bezocht in mei 2019)

Review geschreven door Yvonne de Rek op 26 november 2019

Ik had weinig verwachtingen van het land Maleisië. Ik had geen voorbereiding getroffen. Het is een heel gemakkelijk land om in te reizen, vervoering goedkoop en goed te regelen met grote bussen. De locale bevolking spreekt niet altijd goed Engels, maar in mijn ervaring doen ze altijd hun best om het iedereen naar de zin te maken.

8,8
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Maleisië

 • betaalbaar

Minpunten Maleisië

 • geen
Ultieme tip: Ga naar de Kinabantagan rivier op het eiland Borneo. Hier heb ik prachtige dieren en natuur mogen zien.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Maleisië, van alle markten thuis. (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Romy Krijnse Locker op 25 november 2019

We zijn hier 3 weken op reis geweest. Een prachtig land, al vond ik heb binnenland veel van hetzelfde, namelijk palmplantages. Wij zijn vooral van de natuur en zijn daarom naar verschillende eilanden geweest, zoals Tioman en Langkawi. Wat was het hier prachtig! Daarnaast zijn we ook nog naar de jungle geweest. Het land is van alle markten thuis!

8,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Maleisië

 • Aardige locals
 • Prachtige natuur
 • Heel divers

Minpunten Maleisië

 • Veel palmplantages
Ultieme tip: Ga naar de eilandjes toe die juist niet zo bekend zijn en kom heerlijk tot rust en ga zelf op avontuur! De boot reizen naar de eilandjes toe zijn vaak al een hele ervaring!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Wonderlijk mooi en gastvrij (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Barbara Dsmdt op 24 november 2019

Wij stippelden zelf een route uit van vijf bestemmingen.
De eerste stop was - uiteraard - Kuala Lumpur. Zeer veelzijdige stad met enorm veel drukte - tenzij je de rustige plekjes weet te vinden. Het KLCC Park, naast de Petronas Towers, is een oase in het midden van de stadsdrukte. Wat meer buiten het centrum is ook de Taman Negara (National Park) een must-see, waar je bezienswaardigheden vindt voor meerdere dagen. Tip: neem de tijd om het metrosysteem te leren kennen: kost bijna niks en heel makkelijk.
Vanuit KL namen we de trein naar Ipoh, wat ook wel het 'minder drukke Penang' wordt genoemd. De trein is wat minder betrouwbaar qua stiptheid, maar wel proper en comfortabel. Ipoh zelf is een bruisende en boeiende stad, waar je de Britse invloeden heel duidelijk ziet.
De Cameron Highlands zijn enkel met de bus bereikbaar via kronkelwegen. Vooral de theeplantages zijn een lust voor het oog. 2 dagen hier is wel voldoende.
Voor de tweede helft van de reis vlogen we naar Kota Kinabalu in Borneo. In deze bruisende stad is het toerisme wel duidelijk voelbaar. De grootste trekpleisters zijn de 5 eilandjes net voor de kust, waar je kan snorkelen en luieren op de stranden. Wij deden ook de uitstap naar Kinabalu Park, dat aan de voet van Mount Kinabalu ligt. Als je niet van plan bent de berg te beklimmen, is het park alleen echt een anticlimax. Het is vooral de 2u heen (én 2u terug) niet waard.
Onze laatste stop, Sandakan, was een vissersdorpje met wat geschiedenis (o.a. WO II), maar het meest gekend voor natuur- en dierenbescherming. Op 45 minuten rijden vind je Sepilok, waar je het Sun Bear Reservation en het Orang Utan Rehabilitation Centre vindt. De Orang-oetans worden hier opgevangen, maar kunnen vrij naar de jungle. Het Rainforest Discovery Centre is eigenlijk een gigantisch reservaat zonder omheining. Ook hier vind je veel dieren in het wild, waaronder orang-oetans als je geluk hebt.
Zeer mooi en veelzijdig land, met een enorm vriendelijke bevolking. Een aanrader!

9,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Maleisië

 • betaalbaar
 • vriendelijke bevolking
 • natuur
 • dierenreservaten
 • lekker eten

Minpunten Maleisië

 • lange verplaatsingen tussen trekpleisters (als je het vliegtuig niet te vaak wil nemen)
Ultieme tip: Kuala Lumpur is zeker de moeite, maar Borneo heeft zo veel te bieden voor natuur- en dierenliefhebbers. De Kinabatangan-cruise (Sandakan) is niet goedkoop, maar wel echt de moeite!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Heerlijk twee weken rond getrokken door Maleisie. (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Roos Robben op 19 november 2019

Samen met een vriendin, twee weken rondgetrokken door Maleisie. Het reizen in dit land gaat vrij gemakkelijk, wij hebben gebruik gemaakt van het vliegtuig. We hebben de eilanden Perhentian en Langkawi bezocht. En de prachtige hoofdstad, Kuala Lumpur. Aanrader!!

Pluspunten Maleisië

 • Betaalbaar
 • vriendelijk
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep

Buitelandsestage voor 3 maanden (bezocht in april 2019)

Review geschreven door Maxime Van Winkel op 19 november 2019

Ik ben als student verpleegkunde 3 maand naar Maleisië geweest als stage.
Tijdens mijn stage heb ik daar veel lokalen leren kennen, zeer aangenamen en vriendelijke mensen.

We hadden tijden deze periode ook de mogelijkheid om veel te rijzen zo hebben we bijna heel maleisië gezien en een klein deel van het deel Borneo. Het is een prachtig en zeer diverse land. De hoofdstad KL waar ik dus 3 maand heb gewoond is enorm aangenaam en zeer veilig.

Het Westelijke deel van maleisië kan je op een 2 a 3 weken volledig bezoeken. Voor Borneo heb je minstens 2 weken nodig vind ik persoonlijk.

Pluspunten Maleisië

 • Veilig
 • Divers
 • Goedkoop

Minpunten Maleisië

 • Geen echte higlights zoals bv Vietname.
 • Duurder dan omliggende aziatische landen
Ultieme tip: - Ga zeker duiken in Maleisië, prachtige onderwaterwereld.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Fantastisch (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Nina Caris op 18 november 2019

Een prachtig land met heel veel verschillende culturen, veel verschillende soorten omgeving en onwijs lieve mensen. Mooie natuurlijk waar veel wildlife te zien is. Back to basic is hierbij echt van toepassing.

9,1
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Maleisië

 • betaalbaar
 • vriendelijke mensen
 • mooie natuur
 • veel wildlife
Ultieme tip: GAAN! Absoluut een must have voor op je lijstje. Onwijs veel mooie natuur in combinatie van verschillende soorten cultuur.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Maleisië is een prachtig land!! (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Charlotte Rinket op 17 november 2019

Maleisië is een heel erg veelzijdig land met een prachtige natuur en hele mooie bezienswaardigheden. Ook het strand is heerlijk om even lekker te ontspannen. Voor ieder is er wat te doen. Het weer is er ook heerlijk. Af en toe een regenbui, maar dat koelt lekker af! Een echte aanrader dus!

Pluspunten Maleisië

 • Goedkoop
 • Lekker eten
 • Vriendelijke mensen
 • Mooie natuur

Minpunten Maleisië

 • Geen minpunten
Ultieme tip: Fietstocht door George Town, Penang!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Unbelievable (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Dieter Plingers op 15 december 2018

Taman negara is the most wonderful place not just the people the nature the new found love for exercise its just all you want every direction you will take gives you the opportunity to explore a new time a new idea of living

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Maleisië

 • Alles

Minpunten Maleisië

 • Kuala lumpur
Ultieme tip: Do it yourself there is nothing more exciting than to be surprised by yourself
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig land!!

Review geschreven door Lisanne van Waes op 19 november 2018

Natuur en de cultuur is hier prachtig! Hoe de mensen leven en hun tradities laat je een hele nieuwe en indrukwekkende levensstijl en cultuur zien!
De natuur en dieren zijn geweldig! Je hebt vele grote thee en palmboom plantages van bergen lang aan elkaar, wat een prachtig uitzicht geeft vanaf een top van een berg!

Pluspunten Maleisië

 • bezoek een mega boedha! sommige zijn kwa hoogte. zo hoog als een berg.
 • betaalbaar land
 • bezoek de theevelden en zie hoe ze hun thee maken.

Minpunten Maleisië

 • muggen
 • maak apen niet boos
Ultieme tip: Probeer en proef het lokale eten! Ze hebben vele traditionele gerechten!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Maleisië (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Anniek Reitsma op 18 november 2018

Maleisië is een super mooi land met vriendelijke mensen en mooie natuur. Wij hebben een rondreis gemaakt vanaf Kuala Lumpur naar het noorden en oosten van het land. Daarnaast zijn wij naar Sabah gevlogen.

Pluspunten Maleisië

 • - mooie natuur
 • - makkelijk reizen
 • -aardige mensen

Minpunten Maleisië

 • - Ik miste in Maleisië een beetje en kenmerkende cultuur die je in andere Aziatische landen wel tegen komt.
Ultieme tip: Mijn ultieme tip voor Maleisië is een jungle trekking op Sabah. Wij hebben 2 nachten geslapen in de jungle en daar prachtige jungle trekkingen gemaakt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtig divers land, Maleisië (bezocht in januari 2008)

Review geschreven door Yvonne Ouwens op 17 november 2018

Kuala Lumpur is een must, een grote drukke stad, maar zeker de moeite waard. De grote stopping malls, maar ook de markt waar iedereen ‘s avonds lekker gaat eten van de ‘food stalls’, heerlijk!
Ook een paar prachtige Maleisische eilanden mogen niet ontbreken bij je bezoek, zoals de Perhentian Islands!

Pluspunten Maleisië

 • modern en authentiek
 • betaalbaar

Minpunten Maleisië

 • op sommige plekken niet gewend aan alleen reizende dames.
Ultieme tip: Perhentian Islands
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Beautiful Malaysia! (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Sophie Otten op 15 november 2018

Maleisië is een geweldig land om te ontdekken en zeker als je nog niet zo'n ervaren reiziger bent! Reizen naar en in Maleisië is super goed te regelen en veel inwoners spreken 'redelijk' engels. De prijzen liggen over het algemeen erg laag (eten en verblijf) wat erg aantrekkelijk is! Maar het allerbelangrijkste .... het is er prachtig!

Bezoek het drukke Kuala Lumpur, het prachtige kleine melakka (helaas enorm toeristisch maar al die toeristen in een hello kitty riksja is toch ook wel weer heel leuk om te zien), de frisse en o zo mooie cameron highlands, trek diep de jungle in of ga snorkelen op het heerlijke Pulau kapas! Er zijn meer dan genoeg mooie plekken te bezoeken in dit veelzijdige land maar vergeet zeker niet een praatje te maken met de locals en het heerlijke straateten te proeven (jalan alor in kuala lumpur is hiervoor een uitstekende optie, alleen de bizarre drukte maakt het bezoeken van deze straat al een hele ervaring).

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Maleisië

 • Vriendelijke locals
 • goedkoop
 • veelzijdig
 • prachtige natuur

Minpunten Maleisië

 • trekpleisters zijn enorm toeristisch
Ultieme tip: Bezoek Kapas beach chalet (KBC) om een paar dagen heerlijk te relaxen op het mooie (en nog niet té toeristische) Pulau Kapas. Vergeet niet de onderwater wereld te ontdekken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Beautiful Malaysia! (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Sophie Otten op 15 november 2018

Maleisië is een geweldig land om te ontdekken en zeker als je nog niet zo'n ervaren reiziger bent! Reizen naar en in Maleisië is super goed te regelen en veel inwoners spreken 'redelijk' engels. De prijzen liggen over het algemeen erg laag (eten en verblijf) wat erg aantrekkelijk is! Maar het allerbelangrijkste .... het is er prachtig!

Bezoek het drukke Kuala Lumpur, het prachtige kleine melakka (helaas enorm toeristisch maar al die toeristen in een hello kitty riksja is toch ook wel weer heel leuk om te zien), de frisse en o zo mooie cameron highlands, trek diep de jungle in of ga snorkelen op het heerlijke Pulau kapas! Er zijn meer dan genoeg mooie plekken te bezoeken in dit veelzijdige land maar vergeet zeker niet een praatje te maken met de locals en het heerlijke straateten te proeven (jalan alor in kuala lumpur is hiervoor een uitstekende optie, alleen de bizarre drukte maakt het bezoeken van deze straat al een hele ervaring).

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Maleisië

 • Vriendelijke locals
 • goedkoop
 • veelzijdig
 • prachtige natuur

Minpunten Maleisië

 • trekpleisters zijn enorm toeristisch
Ultieme tip: Bezoek Kapas beach chalet (KBC) om een paar dagen heerlijk te relaxen op het mooie (en nog niet té toeristische) Pulau Kapas. Vergeet niet de onderwater wereld te ontdekken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Maleisië en Borneo (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Jari Brand op 15 november 2018

Geweldige rondreis gehad hier met Borneo als absoluut hoogtepunt. Hier wilde orang-oetangs gezien en de geweldige natuur bekeken. Kuala Lumpur ook een fantastische en levendige stad.
De rondreis afgesloten op Pulau Tioman, pure luxe.

Pluspunten Maleisië

 • betaalbaar
 • iedereen spreekt engels
 • lekker eten

Minpunten Maleisië

 • soms erg toeristisch
Ultieme tip: Borneo, oerang-oetans opzoeken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastische ervaring! (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Melissa Bevelander op 14 november 2018

Rondreis door Maleisië gemaakt, wat een mooi, veelzijdig land! Het ene moment ben je op een baunty eiland en het volgende moment loop je door de jungle! Ook zijn er vele religies terug te vinden en gebouwen te bezichtigen. De locals zijn erg vriendelijk en helpen graag. Kortom: voor ieder wat wils.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
8 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Maleisië

 • betaalbaar
 • veelzijdig
 • vriendelijke locals
 • mooie tempels
 • vele religies terug te vinden

Minpunten Maleisië

 • smog in kuala lumpur
Ultieme tip: Download vooraf de app Grab, zo kun je goedkoop overal met de taxi komen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Veelzijdig mooi en vriendelijk, bijzonder en avontuurlijk Maleisië (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Nanda Bosland op 11 november 2018

Met 3 gezinnen met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 15 jaar een fantastische reis van 3 weken door Maleisië gemaakt. Vanuit de luxe en het bruisende van de stad Kuala Lumpur met veel culturen en heerlijk eten, via de jungles, over het water, via boomtoppen, langs aapjes, olifanten, oeroude bomen, door tropische buien, vliegend naar kleurrijk Penang , verbleven in Chinese appartementen, rondgereden geworden in riksja’s over o.a. de Love Lane, voetmassages met zn allen ontvangen, geshopt in super-de-luxe luxe shopping Malls. Uiteindelijk nog kunnen relaxen en alle indrukken kunnen verwerken op het eiland Lankawi, etend op het strand, helemaal Zen, verwend in een prachtig resort met vriendelijke mensen.Met de waterscooters een dagtrip met zn allen gemaakt langs prachtige baaien, een bounty eiland, roofvogels gespot en geglunderd van geluk..Wat is dit een fantastische reis voor ons allemaal geweest!
Dit smaakt naar meer..Ik heb mijn kinderen aangestoken..Ze willen reizen en de wereld verder gaan ontdekken!

Pluspunten Maleisië

 • vriendelijk
 • veilig
 • engelssprekend
 • prachtige natuur
 • heerlijk eten
 • multi cultureel
 • kindvriendelijk

Minpunten Maleisië

 • nvt
Ultieme tip: Met een gehuurde auto juist de variatie van het land opzoeken..van de stad door de jungles naar de prachtige eilanden!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mossy forest (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Florine Van der Voort op 11 november 2018

De Cameron Highlands in Maleisië zijn theeplantages uitgestrekt over de bergen. Door het hoogteverschil is het daar ook maar 15-20 graden (wat wel fijn is als je een tijdje in een constante temperatuur van 30 graden hebt geleefd).

Wij hadden er voor gekozen om de sunrise toer te doen. Je rijdt dan met een chauffeur naar een uitkijkpunt waar je de zon op ziet komen over de theeplantages. Daarna wordt je naar het mossy forest gebracht. Tijdens de wandeling kom je langs meerdere uitkijkpunten met prachtig uitzicht over het regenwoud en de theeplantages!

Pluspunten Maleisië

 • erg betaalbaar
 • aardige locals
 • prachtige natuur
 • lekker eten

Minpunten Maleisië

 • veel afval
Ultieme tip: Ga voor de natuur naar Maleisië. De steden zijn over het algemeen vies en het ruikt naar
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Backpacken in Maleisië (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Wendy Wierdsma op 11 november 2018

Afgelopen maart 2018 heb ik een bezoek gebracht aan het mooie Maleisië. Ik ben gestart in de grote hoofdstad Kuala Lumpur, waar ik op het einde van mijn Backpack reis door zuid oost Azië ook heb doorgebracht. Mijn reisvolgorde was als volgt: van KL naar Georgetown, Penang, de Cameron Highlands, de perhentians islands, Malacca, met als eindpunt Kuala Lumpur. Er is nog veel meer te zien in dit land en ga er ook zeker nog eens terug. De adembenemende natuur, de culturele diversiteit (Maleisisch, Indisch, Chinees) heeft mij laten proeven van verschillende gerechten en een rijkdom aan tradities. Ik heb de afsluiting van het Chinese Nieuwjaar in Penang mogen meemaken. Tranen van geluk druppelde langs mijn gezicht. Ik heb veel mooie dansen voorbij zien komen en ik raad ook iedereen aan eens het Chinese Nieuwjaar mee te maken. De Cameron Highlands bestaat uit theeplantages die naast een mooi landschap ook wringengde geschiedenis met zich meebrengt. Vooral de Britten maar ook de Nederlanders hebben in dit land hun sporen achtergelaten. Zeker de moeite waard om je in te verdiepen. In Georgetown heb ik mijn eerste kennismaking gehad met streatart en dit ben ik ook in andere landen gaan bekijken. Genoeg te zien en te beleven. Van natuur, geschiedenis, kunst en cultuur tot strand. Voor iedereen is er wat wils in dit land.

8,1
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Maleisië

 • betaalbaar
 • vriendelijke mensen
 • lekker eten

Minpunten Maleisië

 • minibusjes van a naar b
Ultieme tip: Drink koffie in Malacca bij akusukakopi!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors