Reisverzekering in Maleisië

Reisverzekering in Maleisië

In Maleisië kun je als duikliefhebber je hart ophalen. Er zijn veel mooie locaties om te duiken. Met name rond Maleisisch Borneo liggen duiklocaties die onder de beste van de wereld vallen. Maar let op: is duiken gedekt op je reisverzekering?

Duiken is schitterend. Gewichtloos begeef je je in een wereld waar je normaal nooit komt… Maar helaas is het niet zonder risico’s. Gaat het mis? Dan is het fijn als je goed verzekerd bent voor de kosten die daarbij komen kijken.

ZELF NAAR Maleisië?

Bekijk alle 97 reizen naar Maleisië

Standaard verzekerd of aanvullende dekking?

Niet elke reisverzekeraar biedt standaard dekking voor duikactiviteiten. Je moet dan een aanvullende dekking nemen. Check dus bij je reisverzekeraar welke sportieve activiteiten gedekt zijn en voor welke activiteiten je een aanvullende dekking nodig hebt.

In Maleisië kun je natuurlijk veel meer doen dan alleen duiken… Al gedacht aan een bergwandeling op Mount Kinabalu? Of een jungletrektocht door Taman Negara? Ook dit soort activiteiten zijn niet altijd standaard gedekt op een reisverzekering. 

Vakantiesporten

Bij Europeesche Verzekeringen is duiken standaard meeverzekerd op de reisverzekering. En dat niet alleen. Ook sporten als bergwandelen of raften op de rivier zijn gedekt.

De dekkingen van de reisverzekering van de Europeesche zijn dus zeer ruim. Val je tijdens het bergwandelen en beland je in het ziekenhuis? En heb je de dekking Geneeskundige Kosten? Dan krijg je de doktersrekening vergoed. Zelfs als je op vakantie een keer gaat bungeejumpen of paragliden ben je daarvoor verzekerd. Voorwaarde is dat je geen onverantwoorde risico's neemt. Parachutespringen valt ook onder de verzekering, zolang je het onder deskundige begeleiding doet. 

Verzeker je duikspullen!

Neem je een eigen duikuitrusting mee op reis? Die is vaak erg duur. Bij een standaard bagagedekking is de dekking vaak niet hoog genoeg. Bij de Europeesche bijvoorbeeld, is de bagagedekking tussen de € 1.000,- en € 5.000,-, afhankelijk van je pakket. Dat is vergeleken met andere verzekeraars een hoge dekking, maar misschien niet voldoende voor je totale bagage inclusief duikspullen. In dat geval heb je de aanvullende dekking Sportuitrusting nodig. Met die dekking zijn je spullen gedekt tot maar liefst € 2.500,-. Het duikt net even wat lekkerder als de verzekering goed op orde is!

Check je reisverzekering

Heb je een sportieve activiteit in Maleisië op de planning staan, zoals duiken of bergwandelen? En heb je al een reisverzekering? Informeer dan of deze activiteiten gedekt zijn op je reisverzekering. Biedt je reisverzekering geen dekking? Overweeg dan over te stappen naar de Europeesche. Onze reisverzekering biedt ruime dekkingen. Duiken en bergwandelen zijn standaard verzekerd.

De reisverzekering van de Europeesche sluit je hier af

Reizen Maleisië

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors