Accommodaties Maleisië

Accommodaties Maleisië

Wat voor soorten accommodaties zijn er?

In de meeste plaatsen in Maleisië is er een accommodatie voor iedere beurs, van luxe hotels tot goedkopere onderkomens en 'rest houses'. In kampongs aan de oostkust kunt u onderkomen vinden bij gezinnen, in strandhutten en op campings. Op de prijs van een overnachting wordt altijd 5 procent belasting en 10 procent bedieningskosten in rekening gebracht.

Hotel

De mogelijkheden en kosten van accommodaties in Maleisië variëren van goedkope- tot luxueuze internationale hotelketens. Het is belangrijk om te weten dat je buiten het hoogseizoen en rond de grotere festivals in Maleisië vaak kortingen aangeboden krijgt bij de plaatselijke hotels. Vergeet dus niet te vragen of een hotel een bepaalde korting heeft te bieden.

ZELF NAAR Maleisië?

Bekijk alle 97 reizen naar Maleisië

Hostel

Bij de stranden en in de grotere steden van Maleisië is er een grote variëteit aan goedkope hostels en guest houses. Deze kunnen verschillen van hutjes op het strand tot kamers in privé huizen. Gezamenlijke accommodaties zijn er ook en doen vaak spartaans aan. Het is wel de goedkoopste manier en vaak met een erg familiaire sfeer.

Longhouses in Maleisisch Borneo

De traditionele inheemse woningen op Borneo zijn de longhouses. Deze gezamenlijke woningen kunnen tot wel honderd individuele familie woningen herbergen. Er bestaat echter wel een duidelijk verschil tussen de toeristische- en de traditionele longhouses. Er bestaat een mogelijkheid om in een traditionele longhouses te overnachten, het is alleen makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom bestaan er tegenwoordig ook de toeristische versies van de longhouses.

Wat is een typische accommodatie in Maleisië?

Sommige oud Brits ontworpen resthouses in Maleisië zijn nog steeds in gebruik. Deze uit de koloniale tijd afstammende huizen zijn tegenwoordig omgetoverd tot slaapplaatsen voor toeristen. Een overnachting is wel wat duurder dan een hotel maar in veel van de resthouses zit daar wel airconditioning en een eigen badkamer bij inbegrepen.

Reizen Maleisië

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors