Beste reistijd Maleisië

Beste reistijd Maleisië

Wat is de beste reistijd voor Maleisië?

Voor de optimale reis naar Maleisië is het belangrijk dat je rekening houdt met het klimaat. Je kunt het land weertechnisch opdelen in het westen en het oosten. Het westelijke gedeelte van het vasteland bezoek je het hele jaar zonder problemen. De regentijd speelt in dit gebied geen grote rol.

Het oostelijke gedeelte kent wel een hevig regenseizoen. De beste reistijd hier is tussen maart tot oktober. Vertrek je na oktober, dan krijg je er te maken met hevige buien. De eilanden zijn dan niet langer goed bereikbaar en veel hotels sluiten hun deuren.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Rusland kenner
Sponsors