Bako National Park
Like ons op Facebook
8,2
8,3 Algemene ervaring
9,3 Natuur
8,0 Stranden
8,3 Wildlife
7,3 Overige activiteiten
7,7 Bereikbaarheid

Bako National Park

door Getaway Travel

Het Bako National Park is het oudste natuurreservaat van Sarawak. Vlakbij de stad Kuching ligt dit kleine ongerepte park. Het is daarom ook populair als dagtripje. Het bijzondere aan Bako is dat er mangrovebossen aan de kust liggen. Er zijn mooie stranden en bijzondere rotsformaties rijzen hier uit de zee op.

Overnachten

In het Bako National Park heb je keus uit verschillende accommodaties. Rust aan het einde van je jungletocht uit in een comfortabel chaletje, kies voor een hostel of slaap avontuurlijk op de camping. Als je in het weekend het Bako National Park wilt opzoeken, zorg dan dat je van tevoren een slaapplaats hebt geboekt. Dikke kans dat je anders naast de boot vist...

Neusaap

Het wildlife heeft Bako op de kaart gezet. De neusapen zijn een grote attractie. Het is leuk om ze 's avonds te zien als ze op het strand zitten te eten. Ze beschermen hun voedsel door gekke bekken te trekken met hun enorme neus. Ze zien er grappig uit. Maar pas wel op: ze willen nog wel eens dingen meenemen die van jou zijn!

In Sarawak noemen ze de kleurige apen ook wel 'orang belanda'. Dit betekent Nederlander. De bewoners vinden dat de apen veel weg hebben van ons, door hun grote, verbrande, rode neuzen.

Vegetatie

Het Bako National Park telt maarliefst zeven vegetatiesoorten. Het regenwoud wisselt af met mangrovebossen. Er zijn hiervan wel dertig soorten! Ook komt er kerangas voor. Deze kenmerkende plantengroei komt alleen voor op het zandstenen plateau in dit gebied. Hier heb je ook kans om vleesetende planten te zien.

Vanuit het headquarters van het park maak je prachtige wandelingen. Deze zijn voor iedereen te doen. Wil je lekker slenteren over het strand of wil je een avontuurlijke trail lopen? In Bako kan het allemaal.

Like deze pagina

Reizen Bako National Park

Reviews Bako National Park

Onvergetelijke ervaring! (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Sofie Verreydt op 30 mei 2017

Bako National Park: een must als je op Borneo bent; je kan er als dagtocht naar toe, maar het mooiste zie je pas als de dagjestoeristen vertrokken zijn. Met een plaatselijke gids kan je voor een avondwandeling in het donker vertrekken. Tijdens die wandeling toont hij grote en kleinere diertjes die je anders niet zou zien. Wat accommodatie betreft, moet je echt niet veel verwachten. We zaten in een van de nieuwere bungalows, maar meer dan betonnen muren met een platen dak is het niet. Super natuurlijk om de nachtelijke geluiden te horen als het compleet stil is. De neusapen komen tot in de buurt van het base camp, met een beetje geluk kom je ze ook tegen tijdens een van de wandelingen die je kan doen. Wij vonden het gezelschap van een gids echt een meerwaarde, anders zouden we veel dieren gemist hebben. Hij wist van andere gidsen waar welke dieren zaten en kon ons heel gericht mee op tocht nemen. Een onvergetelijke ervaring!

8,5
9 Algemene ervaring
10 Natuur
9 Stranden
9 Wildlife
7 Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Bako National Park

 • veel wildlife te zien
 • schitterende natuur

Minpunten Bako National Park

 • de accommodatie is heel basic
 • , het eten is beperkt qua keuze en hetzelfde bij ontbijt lunch en diner
Ultieme tip: Zeker blijven overnachten!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Loes Engelkes op 09 mei 2017

Het was super! We hadden een toffe gids, een prima huis (oké we hadden een upgrade omdat ons huisje die we eigenlijk geboekt hadden was verwoest door een boom), leuke medelogé's en vooral veel gezien. Prachtige omgeving, maar ook op de site barst het van het wildleven, aanrader.

7,0
7 Algemene ervaring
8 Natuur
7 Stranden
6 Wildlife
6 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid
Ultieme tip: Kies de kamer met airco! Niet alleen voor de airco, maar ook omdat deze gewoon beter onderhouden zijn.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bako National park is een prachtige plek om apen te zien (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Mandy Ligtenberg op 12 december 2016

Het is een prachtig park waar je kunt overnachten. Er zijn verschillende wandelroutes die je kunt lopen, over rotsen en met prachtige uitkijkpunten. Het park heeft zeven verschillende ecosystemen wat dit park heel bijzonder maakt. Maar de hoofdreden om naar dit park te gaan zijn uiteraard de apen en dan vooral de neusaap. De kans dat je ze hier ziet is erg groot, helemaal als je een nacht blijft slapen. Wij zagen ze namelijk wel zeven keer. Verder kun je ook krokodillen zien, wij hebben er één gezien.

9,0
9 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Stranden
10 Wildlife
9 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Bako National Park

 • veel wildlife
 • slapen in een huisje
 • uitzichtpunten
 • veel neusapen
 • niet toeristisch

Minpunten Bako National Park

 • wij hebben geen minpunten kunnen ontdekken
Ultieme tip: Blijf een nachtje slapen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Israël kenner
Sponsors