Surfen Maleisië

Surfen Maleisië

door Getaway Travel

Maleisië staat niet bekend als surfbestemming, maar het land kent wel degelijk veel plekken waar je met je board de golven kunt trotseren. Vooral aan de oostkust bevinden liggen diverse stranden waar je tijdens het regenseizoen - december tot maart - volop van de golven kunt genieten. Goede golven vind je bij Desaru, Kemasik, Teluk Chempedak en Cherating. Omdat het hier erg warm is, zul je geen wetsuit nodig hebben. Een rash shirt is wel aan te raden.

Cherating en Desaru

Cherating is een goede uitvalsbasis om de oostkust te verkennen. Er is veel goedkope accommodatie, leuke bars, goede restaurants, een mooi strand en een laidback atmosfeer. Het is een van de bekendste surfspots van Maleisië dankzij de goeie left-hand breaks. Met een beetje oefening maak je hier rides van een minuut! Wanneer de golven wat minder zijn, is er een grote kans dat het verderop in Kijal, veertig minuten rijden, een stuk beter is.

ZELF NAAR Maleisië?

Bekijk alle 98 reizen naar Maleisië

Desaru heeft een prachtig strand met palmbomen en misschien wel het helderste stuk zee van heel Maleisië. Ben je een beginner, dat is dit een ideale plek om je surfavontuur aan te gaan. De golven zijn niet erg hoog en je hebt er zowel left-hand als right-hand breaks.

Aangelegd strand

Wil je zeker weten dat je goede surfgolven hebt, dan kun je naar de Sunway Lagoon Surf Pool in Kuala Lumpur. Dit is het grootste aangelegde strand ter wereld. Met een aangelegde vulkaan... Het strand is 428 meter lang met golven van bijna 2,5 meter. Maar echt goed surfen zal lastig worden met het grote aantal kinderen om je heen...

Reizen Maleisië

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors