Kinabalu National Park

Kinabalu National Park

door Getaway Travel

Het Kinabalu National Park ligt op het eiland Borneo in de deelstaat Sabah. Typisch is het klimaat in het natuurreservaat. 's Nachts is het koud, maar overdag kun je heerlijk wandelen in de koelte. Neem dus warme kleding mee als je naar het park gaat!

De natuur in het park is erg divers. Je verveelt je geen moment. Hier vind je laaglandwoud, maar op de toppen groeit juist weer alpine vegetatie. De enorme Rafflesia bloem komt ook voor in het Kinabalu National Park. Samen met prachtige wilde orchideen. In het park zijn goede paden aangelegd.

ZELF NAAR Kinabalu National Park?

Bekijk alle 10 reizen naar Kinabalu National Park

Vanuit Kinabalu Park headquarters (hoofdkantoor) begint je hike langs kraakheldere bergbeekjes naar mooie uitkijkpunten. Sommige paden bewandelen onder begeleiding met een gids. Indrukwekkend zijn de Poring Hot Springs. Deze hete zwavelbronnen liggen ongeveer 43 kilometer verderop in een schitterende tuin. Wil je langer genieten van wandelingen in het Kinabalu National Park? Dan kun je overnachten in een vakantiehuisje of eenvoudig hotel.

Het hoogtepunt van een bezoek aan het Kinabalu Park is de beklimming van de berg Gunung Kinabalu. Als je op de top staat, zie je op een heldere dag zelfs de Filipijnen! De hoogste top van Gunung Kinabalu is Low's Peak, vernoemd naar voormalige de Britse ambtenaar Hugh Low.

Reizen Kinabalu National Park

Foto's & video's Kinabalu National Park

Meer Kinabalu National Park

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors