Kota Bharu

Kota Bharu

door Getaway Travel

Tijdens je reis door Maleisië mag een bezoek aan Kota Bharu niet ontbreken. Als je hier rondloopt, ben je op slechts een paar kilometer verwijderd van Thailand. Kota Bharu is dan ook een echt typisch Aziatisch stadje. Het hoogtepunt van deze plaats is de grote markt, de Pasar Siti Khadijah. De kleuren, geuren en de bedrijvigheid maken de markt erg bijzonder. Je stapt werkelijk binnen in de wereld van de lokale bewoners. Vergeet niet je camera mee te nemen, want je kunt hier prachtige foto's maken van de bonte taferelen.

Straatbeeld

Kota Bharu heeft nog meer te bieden dan alleen de grote markt. Zo is er het Independence Square Padang Merdeka. En in het Gelanggang Seni bezichtig je verschillende traditionele activiteiten en kunstvormen, zoals het maken van vliegers.

ZELF NAAR Kota Bharu?

Bekijk alle 10 reizen naar Kota Bharu

Hoewel je wel wat backpackers en toeristen ziet, zijn het vooral de Maleisiërs, en dan met name moslims en moslima's, zelf die het straatbeeld van Kota Bharu sieren. Het wordt ook wel het islamitische centrum genoemd. De moslims noemen het zelf wel eens het Mekka van Azië.

De omgeving van Kota Bharu is bijzonder. Omdat het vlakbij Thailand ligt, zijn er veel Thaise tempels te vinden. Er worden zelfs Thaise feesten gevierd. Het aantal tempels verbaast je misschien wel, omdat je je toch in een islamitische staat bevindt. Een bijzondere tempel is Wat Photivihan. Hier zie je de grootste liggende Boeddha van Maleisië.

Reizen Kota Bharu

Meer Kota Bharu

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors