Pasar Siti Khadijah Jouw vakantie naar Azië begint hier!
7,0
7,0 Algemene ervaring
7,0 Interessant
- Prijs-kwaliteit

Pasar Siti Khadijah

door Getaway Travel

Op de Pasar Siti Khadijah zitten de vrouwen gekleed in kleurrijke kleding met hoofddoeken op een verhoging tussen groenten en ander koopwaar. De handelaren zijn overigens bijna alleen maar vrouwen. Om de groenten heen is het vlees-, kip- en visgedeelte.

Bereid je voor dat de meeste dieren net zijn geslacht en de ingewanden in volle glorie liggen uitgestald. Op de hoger gelegen verdiepingen zijn kleine winkeltjes te vinden met kunst- en nijverheidsprodukten. Er wordt hier vooral specerijen, batik en en zilversmeedwerk verkocht.

ZELF NAAR Kota Bharu?

Bekijk alle 8 reizen naar Kota Bharu

Stinkende doerian

Buiten het gebouw wordt voornamelijk fruit verkocht. Bijna elk stalletje verkoopt ramboetan, ciku en de beroemde vrucht de doerian. De Maleisiërs zeggen zelf: "It smells like hell, but it taste like heaven". In veel hotels is het meenemen van deze vrucht zelfs verboden, omdat de doerian zo stinkt. En dat is ook echt zo, van een afstandje ruik je al dat er doerians in de buurt zijn.

Zorg dat je vroeg op de markt bent, het liefst rond een uurtje of negen, want dan zijn alle producten nog vers. Iedere morgen is er een verse levering en kun je je nog redelijk een weg banen door de mensen. Na de lunch volgt de lange middagpauze, die daar heel gebruikelijk is.

Reizen Kota Bharu

Reviews Pasar Siti Khadijah

Voor de ultieme lokale ervaring ga je naar de Central Market (bezocht in juli 2012)

Review geschreven door Paulien Tak op 10 juni 2016

Voor de ultieme lokale ervaring ga je naar de Central Market van Kota Bharu. Op de markt kom je weinig toeristen tegen en kun je echt van alles kopen. De overdekte markthal is rond en op de begane grond vind je alle versafdelingen.

Je hebt wel een sterke maag nodig, want de overdekte markthal ruikt niet al te fris. Vooral op de visafdeling houdt je liever je neus dicht. Overal liggen vissen in alle soorten en maten, net vers gevangen. De dieren worden voor je neus gefileerd en dat ziet er niet altijd even fris uit. Dit zelfde geld voor de vleesafdeling. Afgehakte dierenkoppen, een hoop bloed en grote hompen vlees met vliegen erop.

Op de fruitafdeling ruikt het al een stuk beter en de lieve vrouwtjes achter de kramen doen hun best om je uitleggen wat voor soorten de groenten en fruit zijn. De meest vreemde dingen komen voorbij, knalgroene balletjes in potten, iets wat op kikkerdril lijkt en rozige sliertjes.

Op de bovenverdiepingen van het gebouw koop je stoffen, kleding, souvernirs en huishoudelijke artikelen.

7,0
7 Algemene ervaring
7 Interessant
nvt Prijs-kwaliteit

Pluspunten Pasar Siti Khadijah

  • Lokaal
  • Niet toeristisch
  • Bijzondere producten

Minpunten Pasar Siti Khadijah

  • Stinkt
Ultieme tip: Neem je fototoestel mee naar de markt, want de kleurrijke producten lenen zich voor het perfecte plaatje!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors