Cherating

Cherating

door Getaway Travel

Het gezellige badplaatsje Cherating is één van de populairste stops aan de oostkust van het vasteland. Het is oorspronkelijke een zogeheten kampung, een Maleis dorpje. Door het backpacktoerisme is het zo gegroeid dat de kampung eigenlijk uit z'n voegen is gebarsten. Er zijn nu ook wat luxere accommodaties te vinden. Toch doet het plaatsje nog steeds kleinschalig en gemoedelijk aan.

Het halvemaanvormige gouden strand is misschien niet zo bijzonder als bijvoorbeeld de tropische Perhentian Islands, maar wel erg mooi. Aan het strand kun je heerlijk eten en je hebt dan uitzicht over de zee. De locals zijn hier erg vriendelijk en zorgen ervoor dat je een ontspannen verblijf zult hebben.

ZELF NAAR Cherating?

Bekijk alle 1 reizen naar Cherating

Omgeving

Cherating is een goede basis om er op uit te trekken in de omgeving. De meeste guesthouses helpen je graag met een tripje naar de grot Gua Charas. Bij één van de twee touroperators kun je ook terecht voor tocht naar Tasik Chini, het tweede grootste zoetwatermeer van Maleisië. Je hoeft er niet persé op uit.

In Cherating kun je ook een mooie boottocht maken door de mangrovebossen. Pas op, want er zitten veel slangen in de takken die boven het water hangen! Wat echt bijzonder is, als je 's avonds een tochtje maakt over de rivier Sungai Cherating waar je vuurvliegjes zit. Hou er wel rekening mee dat ze met volle maan minder goed tot niet te zien zijn.

Reizen Cherating

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors