Endau-Rompin National Park

Endau-Rompin National Park

door Getaway Travel

Het Endau-Rompin National Park is het een na grootste nationale park van Peninsular Maleisië. In totaal vind je hier maar liefst 20.000 hectare oerwoud. De grote broer Taman Negara blijft Endau-Rompin op het vasteland voor. Het park verkreeg zijn naam door de rivieren die er doorheen stromen, Endau en Rompin. Endau-Rompin National Park ligt op de grens van de deelstaten Johor en Pahang.

Ongerepte jungle

Het groen van de jungle van Endau-Rompin loopt door tot het zuiden van het vasteland. In noordelijke richting reikt het tot de grens met Thailand. In het park bewonder je allemaal natuurschoonheden. Kraakheldere rivieren, palmbossen en stranden met kiezelsteentjes. Het typische ongerepte laagland zal een diepe indruk op je achterlaten. Het lijkt alsof jij de eerste bent die een stap zet in het oerwoud. De enorme paraplupalmen zijn een kiekje waard. En handig als het regent, want sommige bladeren zijn wel vier meter lang!

ZELF NAAR Maleisië?

Bekijk alle 98 reizen naar Maleisië

Begeleide tour

Bereid je goed voor bij het Johor Tourism Centre. Je krijgt hier uitgebreide informatie en vanuit deze plaats worden excursies georganiseerd. Dit avontuur kun je ook regelen vanuit Kuala Lumpur, Johor Bahru en Kuantan. Vergeet geen voedsel- en drankvooraad in te slaan, in het park is weinig te koop.

Wil je met gespecialiseerde begeleiding het park ontdekken? Via Johor National Park Corporation kun je op pad gaan met een echte Orang Asli-gids. Erg interessant, want hij leert je alles over zijn leefgebied.

Watervallen

De topattractie van het Endau-Rompin national park zijn de Buaya Sangkut watervallen. Het water klettert oorverdovend hard vanaf veertig meter naar beneden, over drie niveaus. Bovenaan de watervallen bij kamp Upeh Guling zie je bijzondere rotsen. Deze lijken op een soort badkuipen. Bij het kamp aanschouw je het opvallende piepkleine eilandje Pulau Jasin. Vanaf het grootste basiskamp Kuala Jasin loop je in ongeveer zes uur naar de watervallen. Een stevige tochtje dus met steile stukken. Ook moet je avontuurlijk de rivier oversteken met een touw.

Onderaan de watervallen, bij het laatste niveau, heerst een mysterieuze sfeertje. De Orang Asli noemen de waterval 'vastzittende krokodil'. Zij menen dat een albino jongen hier is gedood door een slang. Zijn lichaam, de 'vastzittende krokodil', zou vast hebben gezeten in de waterval. De jongen streed om de hand van een prinses. Dit meisje kwam uiteindelijk ook om het leven. Haar vader had een trommel gemaakt van de huid van de 'krokodil' en boven haar bed gehangen. Tijdens het slapen viel het op haar hoofd.

Andere hoogtepunten in het nationale park zijn het zandstenen plateau Janing Barat en het Janing Ridge palmbos.

Reizen Maleisië

Foto's & video's Endau-Rompin National Park

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors