Mongolië
8,5
8,7 Algemene ervaring
8,4 Beziens­waardigheden
7,5 Steden of plaatsen
9,1 Locals
8,9 Veilig
9,4 Natuur
- Stranden
7,4 Klimaat

Mongolië

door Charlotte de Vries

Eindeloze steppes definiëren het ruige Mongolië, waar nomaden als Dzjengis Khan hun legendarische sporen hebben achtergelaten. Samen met de verwelkomende nomaden beleef je er het vrije herdersbestaan. Je melkt een yak in de zuidelijke Gobiwoestijn en slaapt in een traditionele ger in de koude bergen van het noorden. Wanneer je de smaak van de natuur te pakken krijgt, wil je nooit meer weg uit Mongolië.

Mongolië heeft een aantal prachtige bezienswaardigheden op haar kaart staan. Zoals het mystieke meer Khövsgöl Nuur en de boeddhistische miljoenenhoofdstad Ulaanbaatar. Bereid je hier voor op een onvergetelijke reis door Mongolië.

ZELF NAAR Mongolië?

Bekijk alle 7 reizen naar Mongolië

Waarom Mongolië?

Wie Mongolië bezoekt, maakt een reis terug in de tijd. Dit land van eindeloze graslanden, uitgestrekte woestijnen en majestueuze bergen biedt een ontsnapping aan de drukte van het moderne leven. Bezoek traditionele festivals, paardrijden met de lokale nomaden en ontdek de fascinerende geschiedenis van het Grote Mongoolse Rijk .

De mooiste bezienswaardigheden van Mongolië

Na een lange vlucht kom je aan in Ulaanbaatar, de hoofdstad met twee gezichten. Overdag bezichtig je gedetailleerde kloosters en tempels van de boeddhisten. En 's nachts zoek je het Boheemse uitgaansleven op in zondige clubs.

Ulaanbaatar ligt vlakbij het district Khentii, waar je de voetafdrukken van Dzjengis Khan opspoort. Met behulp van De Geheime Geschiedenis van de Mongolen kom je langs wel vijftig historische plekken van Khan.

Mongolië: een ijskoude en bloedhete natuur

Wanneer je klaar bent om de uitlaatgassen van de bewoonde wereld achter je te laten, is het tijd om als een nomade de Mongolische natuur in te trekken. Een tocht door de Gobi-woestijn is zwaar, maar ontzettend belonend. Behalve de nomadenstam met wie je meereist zijn mensen zeldzaam. Door de woestijn, die minus 40 graden is in de winter en plus 40 graden in de zomer, wandelen alleen duizenden wilde en tamme kamelen.

Ruige wildparken in Mongolië

Ook in het Gorkhi-Terelj National Park, een paar tientallen kilometers vanaf Ulaanbaatar, leer je het echte Mongoolse leven kennen. Te paard rijd je met nomaden en kuddes wilde paarden en yaks door de groene steppes.

In de Arabische stad Ölgi drink je wodka met Kazachen. Kenmerkend voor het gebied rondom Ögli zijn de Kazachse jagers met adelaars. Deze zoek je op in de koude bergen van het Tavan Bogd National Park. Je zal je reis door Mongolië niet snel vergeten.

Reizen Mongolië

Meer Mongolië

Reviews Mongolië

Geweldig! (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Rosanna Holscher op 04 december 2019

Het was een geweldige ervaring! Het voelt alsof je in de middeleeuwen bent beland, de mensen zijn gastvrij maar ook exentriek. Het is super al ben je een cultuur liefhebber. Dan is het erg om aan te raden!

Ultieme tip: Mijn tip; excursie met een paard!
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ervaar echte wildernis, ongerepte natuur en de hoogste bergtoppen van Mongolië! (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Lilian van der Laan op 23 november 2019

West Mongolië is ongerept, desolaat en biedt eindeloze vergezichten. Het toerisme staat hier nog in de kinderschoenen en kom je bijna niemand tegen. Mongolië is een groot land: 38 x groter dan Nederland! Tijdens het reizen over de hobbelige landweggetjes hoef je je dan ook geen moment te vervelen. Het biedt uitzicht op immense vlaktes en bergweiden waar kuddes Yaks, schapen en berggeiten grazen. Ook zie je kamelen en Gertenten aan je zicht voorbij trekken. Je voelt dat je je bevindt in een bijzonder land met rijke cultuur en schoonheden. Het is dan ook bijzonder om een meerdaagse rugzaktrekking te maken met kamelen die je bagage en voedsel dragen. Het brengen van een bezoek aan een Kazachse familie biedt je een inkijkje in hun manier van leven en de beoefening van jagen met Steenarenden. Het is indrukwekkend om te zien hoe de Eagle Hunters liefdevol met hun dieren omgaan. Bij het naderen van het hoogtepunt van de reis waarbij de hoogste toppen van Mongolië in zicht komen, word je overweldigd door dit prachtige uitzicht. Je rugzak kan af en zoek je een nieuw plekje om je tentje op te zetten. Samen met je reisgenoten spreek je de dag door onder het genot van een heerlijke maaltijd en wissel je je ervaringen uit van deze dag. Mongolië, wat ben je mooi!

Pluspunten Mongolië

 • indrukwekkende natuur
 • authentieke nomadische cultuur
 • Tavan Bogd gebergte
 • tekeningcomplex uit brons- en steentijd
 • dieren spotten waaronder de wilde berggeiten (Capra Ibex)
 • leer en aanschouw Eagle Hunting
 • gletsjer
Ultieme tip: Maak een rugzaktrekking door het westen van Mongolië en ervaar de stilte en de ongerepte natuur. Kamelen zullen je begeleiden met je bagage en voedsel.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mongolie (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Rosanne Veltkamp op 16 december 2018

Prachtig uitgestrekt land, waar nog rustig en vrijheid is. Toerisme is opkomend dus nu zie je nog het authentieke land. Rondreizen doe je in een Van over hobbelige weg, of soms zelfs helemaal gaan weg. Nog weinig infrastructuur. Maar hele lieve mensen die toeristen omarmen en welkom heten.

8,1
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Mongolië

 • aardige locals
 • ongerepte natuur
 • rust

Minpunten Mongolië

 • lang vliegen
 • slecht bereik
Ultieme tip: Slapen in een Ger en eten van traditionele gerechten bij lokale mensen.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldige ervaring (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Karin van Rijen op 12 november 2018

Als je van natuur, weidsheid, ruimte, en zeer vriendelijke mensen houd dan blijf je van dit land genieten.
Hou er rekening mee dat hun levenswijze anders is dan hier, toon respect en geniet hoe ze leven.

Ultieme tip: Ga mee naar kleine dorpjes waar de lokale mensen voor je koken.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De transsiberie express van Moskou naar Beijing (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Thomas van der Wals op 11 november 2018

Mongolie is een fantastisch land, de hoofdstad is een beetje rommelig, maar erg mooi, veel afwisseling tussen oude gebouwen en nieuwbouw. We zijn 8 dagen de Gobi woestijn in geweest wat fantastisch was, zoveel verschillende landschappen. Zandwoestijn, bergen, rode zandheuvels, in het midden van de woestijn een bergpas in gaan en een gletsjer tegenkomen, fantastisch. Veel dieren zowel wilde als dieren van mensen, erg leuk om te zien. De spoorverbinding was goed, vanaf Ulaanbaatar reden we met een nieuwe trein rechtstreeks naar China. Helaas zijn we verdwaald geweest met een busje in het midden van de woestijn. De mensen die we tegenkwamen(niet heel veel)waren allemaal erg vriendelijk en wilde ons allemaal heel graag helpen of onderdak bieden voor de nacht.

Het belangrijkste om in gedachten te houden is of je fysiek in staat bent deze reis te maken. het is erg zwaar en vermoeiend maar zeker de moeite waar.

Tips:
Zorg altijd voor genoeg drinken onderweg
Neem lippenbalsem en huidcrème mee, het is er erg droog(duhhh in de woestijn)
let van tevoren goed op met wat voor vervoer je door de woestijn gaat, de russische busjes zijn zeker een aanrader en een leuke ervaring
als je de kans krijgt maak een tocht op een kameel dat is echt een leuke ervaring

Pluspunten Mongolië

 • Superaardige mensen

Minpunten Mongolië

 • het verkeer in de hoofdstad is slecht
Ultieme tip: Ga lekker(met een gids) de woestijn in, er is zoveel prachtigs te zien
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ongelooflijk om na een jaar een jas terug te vinden midden in de gobiwoestijn! (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Sylvia de Vries op 11 november 2018

Mongolië is een super mooi land. Wat kan de woestijn veelzijdig zijn. En dan nog het grote verschil met de hoofdstad Ulaanbaatar. De mensen die erg afgelegen wonen (in een yurt) zijn super gastvrij, het was een mooie ervaring bij deze mensen te kunnen verblijven.

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Mongolië

 • Veelzijdig land
 • gastvrije locals

Minpunten Mongolië

 • Taal moeilijk leesbaar
Ultieme tip: Het is erg leuk met een privégids en privéchauffeur op pad te zijn. Je hoort dan de vele gebruiken van het land.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Trip door Mongolië (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Catherine Etienne op 17 juni 2018

Reis door mongolië met een wagen, bezoek de khustain National Park en zoek de przewalskipaarden. Bezoek de Orkhon-waterval en slaap in gerkampen, wij hebben genoten van de afgelegen kampen. Het is veel minder comfort, maar je bent omringd door de schitterende natuur.

9,0
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Mongolië

 • landschap
 • , vrijheidsgevoel
 • , vriendelijkheid

Minpunten Mongolië

 • afval
 • hygienne
Ultieme tip: Verstand op nul en gewoon genieten.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Go Nomad! (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Peter Meier op 07 december 2017

Ervaar de cultuur van de Nomaden en laat je verbazen! Help koeien drijven, probeer een potje worstelen met de locals, melk een yak, douche jezelf in ijskoude rivieren en bovenal: klim op een paard en trek de wijde wereld in!

Pluspunten Mongolië

 • authentiek
 • bijzonder
 • cultureel
Ultieme tip: Verdiep je van te voren in het extreme klimaat. Temperaturen verschillen niet alleen van seizoen tot seizoen, maar zelfs van de dag tot dag.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Hardcore Travel (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Trang Cao op 07 december 2017

Voor natuurliefhebbers die van niet makkelijk reizen houden. Als je zonder organisatie reist is het heel moeilijk om van een plek naar de andere plek te komen. Je kan niet zelf autorijden, omdat buiten de hoofdstad geen straten zijn.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
5 Klimaat

Minpunten Mongolië

 • slecht bereikbaar
 • infrastructur
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Solo avontuur in de Altai bergen van Mongolië met eigen paard, kameel en hond (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Tamar Valkenier op 06 december 2017

4,5 maand reisde ik door Mongolië, waarvan 3 maanden solo met eigen paard, kameel en hond die ik in de westerse provincie Bayan-Ulgii kocht. Het is het gebied van de Altai bergen, waar de Kazakh bevolking semi-nomadisch leeft, waar een sterke harmonie tussen mens, dier en natuur bestaat, waar de gastvrijheid de pan uit rijst, waar de landschappen waanzinnig mooi zijn en de cultuur prachtig is. Het is het gebied van de adelaarsjagers, waar mannen te paard de ijzige bergen trotseren op zoek naar vossen, konijnen, marmotten en soms wolven met hun adelaars op de arm. Ik heb het er van ze geleerd. Ik heb met ze meegeleefd alsook solo rondgetrokken. De connectie met mijn eigen dieren was als een moeder met haar kinderen: continu verzekerde ik mij ervan dat mijn dieren gelukkig en gezond waren, terwijl ze mij over hoge bergpassen, door diepe rivieren en prachtige dalen begeleidden. Mijn hond beschermde ons en hield mij warm in de koude nachten. In augustus kampeerden we al in de sneeuw. Ik reed mijn paard en mijn kameel tilde alle spullen inclusief eten voor drie maanden, zo afgelegen en onbevolkt is dit gebied. Contact met de nomadenfamilies was telkens zeer warm en hartelijk. Vier maanden niet douchen, geen elektriciteit, geen groente en fruit was het meer dan waard!

8,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Mongolië

 • uniek

Minpunten Mongolië

 • korte zomer
Ultieme tip: Bezoek de nomadenfamilies en blijf weg bij de grote touroperators.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Desolate beleving (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Ellen Jonker op 06 december 2017

Wanneer je in Mongolië arriveert, zorg dan als de wiedeweerga dat je meteen vertrekt uit Ulaanbataar. Je kunt wel even genieten van het eten de boeddhistische tempel. Het land, of specifieker het landschap, is de parel van deze natie. De tijd lijkt er te hebben stilgestaan en de mensheid heeft hier een 'kleine' afdruk gemaakt. Wanneer je hier even bent geweest begrijp je wat vervuiling (lees: horizonvervuiling) is. Het is niet te bevatten en bijna frustrerend om te aanschouwen. De leegte, de rust, de sterren en de dieren. Dit geeft enig inzicht hoe de meerderheid van de mensen ooit heeft geleefd en hoe wij er steeds verder vanaf dwalen.

Pluspunten Mongolië

 • Landschap
 • Rust
 • Sterrenhemel
 • Wilde dieren

Minpunten Mongolië

 • Bevolking niet bijzonder sympathiek
 • Best prijzig
 • Afval langs de wegen
Ultieme tip: Verblijf een tijd bij een familie op het platteland.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Mongolië (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Arianne De jong op 05 december 2017

Mongolië is door de uitgestrektheid en het 'lege' landschap een bijzondere belevenis. Rijden in een militair aandoend busje, onderweg lunchen, in een Ger slapen, wandelen door het prachtige landschap en de bevolking ontmoeten die nog zeer oorspronkelijk zijn. Het is een unieke belevenis die met niets anders te vergelijken is.

Ultieme tip: Als je vegetarisch eet: maak je geen 'zorgen!' Er wordt goed voor je gezorgd, zelfs op de meest afgelegen plekken! Buiten verwachting.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Reisverslag Transsiberië Express (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Ran Winkens op 03 december 2017

De nachttrein uit Irkutsk arriveerde om 07:00u in Ulaanbaataar, de hoofdstad van Mongolië. 35% van alle Mongolen woont in deze stad. Veel Mongolen kiezen echter voor het Nomadenbestaan op de uitgestrekte steppes die het land rijk is. Met een auto werd ik naar zo'n nomadenfamilie gebracht. De weg er naar toe was erg ruig en zand/steenachtig. Er groeien geen bomen maar wel veel soorten grassen. Soms hield de zandweg op vanwege een wegverzakking dus moesten we even off-road. Na drie uur rijden kwamen we uiteindelijk aan in een klein tentenkampje op de laagvlakte. Hier woonde de familie waarbij ik een nachtje zou blijven. Zover je kon kijken zag je niets dan grasvlaktes en bergen. Groepen wilde paarden graasden in het gras. Her en der zag je een Ger staan. Dat is een ronde tent waarin ze wonen. Er is weinig vertier dus hun bestaan is erg eenzaam. Maar hier draait het niet om vertier maar om werken. De hele dag is er wel wat te doen in het huishouden. Van koken tot koeien melken en alles wat daar tussen komt. De kinderen gaan in Ulaanbaatar naar school en blijven de hele week daar i.v.m. de lange reistijden. In het weekend mogen ze naar huis.

Pluspunten Mongolië

 • aardige locals

Minpunten Mongolië

 • heel rustig
Ultieme tip: Avontuur !!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mongolië: woestijn, leegte en vriendelijke nomaden (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Suzanne Jansen op 14 november 2017

Mongolië was voor ons een droombestemming en stond bovenaan het lijstje van te bezoeken landen op onze wereldreis. Tot zo ver, nu 5 maanden, later is het nog altijd onze favoriete bestemming. Mongolië is meer dan een bestemming op de Trans-Siberië Express en meer dan de hoofdstad Ulaanbaator.

De schoonheid van Mongolië zit in de uitgestrekte vlaktes, de afwisselende Gobi woestijn en het nomaden bestaan dat een groot deel van de bevolking nog altijd karakteriseert. We zijn 3 weken door de Gobi-woestijn en het centrale deel van Mongolië getrokken met Tiara Tours.

Ons absolute hoogtepunt was het verblijf bij de nomadenfamilies in de Gobi en in de Central Highlands. Verblijven in een Ger, helpen met het melken van de Yaks en het hoeden van de Yaks. Samen leven met de nomaden creëert bewondering voor de traditionele manier van leven en de loyaliteit aan het land. Het voelt oprecht en is geen show voor de toeristen, het is simpelweg hun manier van leven zoals ze dat van generatie op generatie hebben gedaan. Probeer zeker de Yakyoghurt en de Yak-wodka, super lekker!

Wij vonden Yolyn Am in de Gobi heel mooi, zelfs zonder ijs. En de zandduinen van Khongoryn Els zijn de zware beklimming waard. De Gobi-woestijn was veel afwisselender dan we vooraf gedacht hadden. Het centrale deel van Mongolië met de glooiende heuvels en de Yaks is schitterend door de uitgestrekte leegtes. Alleen het reizen door dit landschap is de moeite waard.

Ulaanbaator is niet de mooiste stad, maar wel leuk voor een paar dagen. Zorg dat je zeker een bezoekje brengt aan het nieuwe Dino-museum voordat je naar Bayanzag gaat. Het maakt de Gobi extra bijzonder.

Wij willen zeker nog eens terug naar dit prachtige land om het westen met de Eagle-hunters te bezoeken!

Pluspunten Mongolië

 • aardige locals
 • weinig toeristen
 • natuur
 • woestijn
 • bijzonder verblijf
 • ongereptheid
 • avontuurlijk
 • paardrijden

Minpunten Mongolië

 • slechte wegen
 • eentonig eten
Ultieme tip: Bezoek je Yolyn Am in de Gobi-woestijn? Zorg dat je om 6 uur 's ochtends in de kloof bent. Voor de toeristen en met super licht en de grootste kans op het spotten van een ibex!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Unieke ervaring! (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Maaike Van 't End op 12 november 2017

Hele mooie en indrukwekkende dagen gehad in Mongolië. Vooral het national park was heel mooi! Sliepen in een gertent bij een nomade familie. Super gastvrije mensen die alles voor je wilde regelen. Mooie tijd gehad en zou er zeker nog een keer terug gaan.

8,9
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Neem iets kleins mee voor de kinderen die daar wonen
Aangeraden voor: Avonturiers, Budget reizigers

Mongolië: het land waar alles anders is (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door William Miero op 05 november 2017

Mongolië overtrof alle verwachtingen. De mensen, de cultuur, het landschap en het voedsel. En niet alleen dat, ook de uitgestrektheid en leegte. Het soms moeten afzien om ergens te komen. Dagen geen douches of bad. Maar wat was de beloning telkens groot. We zijn in midden Mongolië geweest en hebben daar nog niet eens alles gezien. De mensen zijn trots en gastvrij. De kinderen willen altijd spelen. De grote herdershonden lijken gevaarlijk, maar behouden altijd afstand. Eten tussen de geiten, kamelen en paarden. Overnachten in the middle of nowhere onder een fantastische sterrenhemel. Wakker worden, de rits van je tent openmaken en oog in oog staan met een mooie yak.
Ik ga zeker terug naar dit waanzinnig mooie land.

Pluspunten Mongolië

 • natuur
 • cultuur
 • aardige mensen

Minpunten Mongolië

 • veel schapenvlees (vet)
Ultieme tip: Probeer de cultuur te begrijpen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bezoek het land van de joerten in de woestijn en flats in de steden (bezocht in april 2013)

Review geschreven door Mathé Van der Velden op 30 juni 2017

Mongolie is een enorm groot en leeg land. Zodra de hoofdstad (ruim 1 miljoen inwoners) Ulaanbaatar [spreek uit: OELAN Bator] in beeld komt, weet je weer wat civilisatie is en hoe dat ruikt. Industrie, flats en rotzooi. Dat waarvoor je afreisde - natuur, eindeloze vlaktes - is vanaf dat moment even ver weg!
Daar voor in de plaats komt cultuur. Een eigen cultuur, welke zeker de moeite van een kennismaking waard is. Met de Transsib komen we uit Rusland en wij gaan door naar China. Twee totaal verschillende werelden, waar Mongolie letterlijk tussenin zit. In maart/april is het klimaat behagelijk hier, (+10 - 15 graden) dus wij stappen hier uit om tempels en musea te gaan zien.

7,7
8 Algemene ervaring
5 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
7 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Mongolië

 • Na de relatief dure reis is Mongolie goed betaalbaar
 • Echt uniek
 • Een culturele ervaring!

Minpunten Mongolië

 • In de winter erg koud
 • in de zomer enorm warm
 • Niet zinvol hier lang te verblijven
Ultieme tip: Wandel door de straten van Ulaanbaatar en laat je verrassen door de veelheid aan kleuren, gebruiken en soorten mensen.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Ruimte (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Karin van Rijen op 26 juni 2017

Een prachtig land met ruimte, mooie natuur. De stiltes zijn een geweldige ervaring. Hele lieve en gastvrije mensen. Je moet er niet heen gaan als je alles van dieren zielig vind. Ze hebben hun eigen ideeen over leven en dood, maar ik vind het een prachtige gedachte. Wij waren er met gidsen vanwege de taal. Deze is niet te lezen en praten voor ons.

8,6
8 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Mongolië

 • aardige mensen
 • mooie natuur
 • land vanuiterste temperaturen

Minpunten Mongolië

 • ik heb geen minpunten
 • neem het land waar je komt zoals het is
Ultieme tip: Proef er wat de mongolen zelf klaarmaken:Bansh, Sharvin, Tsuivan en Banshtai
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mongolië, het land waar alles anders is (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door William Miero op 07 mei 2017

Mongolië, een land waar alles anders is. Mooie natuur, aardige mensen, interessante cultuur.
Vaak genieten, soms afzien tijdens het reizen. Alles is intens.
Het is moeilijk te beschrijven. Je moet het ervaren.

Pluspunten Mongolië

 • landschap
 • mensen
 • cultuur

Minpunten Mongolië

 • vet schapenvlees
Ultieme tip: Gobi. Slapen in een tent onder in de middle of nowhere onder een prachtige sterrenhemel
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mongolië is zen (bezocht in september 2016)

Review geschreven door jeannette pepers op 10 december 2016

Een reis door Mongolië is: eindeloze landschappen, schitterende natuur, lieve nomadenbevolking. Je komt hier helemaal tot rust. Het land is enorm groot: Je kunt er bijvoorbeeld prachtige wandelingen maken naar knalblauwe bergmeren of naar een gletsjer in het westen of op een kameel door de woestijn trekken (Gobi). Voor de liefhebber: in september kun je een van de adelaar-festivals bezoeken met de prachtige Kazach-bevolkingsgroep.

8,7
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Mongolië

 • onaangetaste natuur
 • vriendelijke bevolking

Minpunten Mongolië

 • primitieve onderkomens
Ultieme tip: Ga naar het Altai-gebergte (vliegen naar Olgi en van daaruit een tour boeken). Dit verre westen van Mongolië heeft de mooiste landschappen met besneeuwde bergtoppen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Mongolië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors