Iran
8,2
9,0 Algemene ervaring
8,9 Beziens­waardigheden
8,9 Steden of plaatsen
9,6 Locals
8,0 Veilig
7,4 Natuur
6,3 Stranden
6,6 Klimaat

Iran

door Charlotte de Vries

Iran is een echo van oude beschavingen. Een land getekend door gebergtes en woestijnen die de Perzische sjahs cultiveerden met paleizen en vorstelijke tuinen, mozaïeken moskeeën en schrijncomplexen. Duizenden jaren zijn veel dorpen en steden in Iran oud. Voor een reis naar de Oudheid dient Iran daarom als de perfecte tijdmachine.

Na de Iraanse Revolutie van 1979 maakte ayatollah Ruhollah Khomeini een einde aan de heerschappij van de sjahs in Iran. Strenge religieuze wetten werden ingevoerd en de verwestering van het land werd tegengegaan. Er zijn regels omtrent kleding en alcohol die je moet opvolgen tijdens je rondreis door Iran, maar laat dit je niet afschrikken. Iraniërs verwelkomen reizigers met open armen.

De mooiste bezienswaardigheden van Iran

‘Welcome in Iran!’ hoor je zodra je het vliegveld uitstapt in Teheran. Dit is niet de laatste keer dat je deze woorden toegeworpen krijgt. Je zal je nog verbazen over de enorme gastvrijheid van Iraniërs. Wel vijf mensen tegelijk bieden hun hulp aan wanneer je verdwaald om je heen kijkt in de krioelende gangen van de Grote Bazaar. Sommigen nodigen je zelfs uit voor een kop thee of een traditioneel etentje.

Al word je op deze manier onthaald door de bewoners, Teheran is een moderne, vervuilde stad die je waarschijnlijk snel ontvlucht. Jij bent op zoek naar de Perzische tapijten en mozaïeken, Islamitische pleinen en moskeeën. Daarmee word je pas echt beloond tijdens je bezoek aan Isfahan.

In haar binnenstad, die tot een van de mooiste ter wereld wordt gerekend, bewonder je het 560 meter lange Plein van de Emam. Architectonische hoogstandjes zoals de Koningsmoskee en het Ali Qapu-paleis torenen hoog boven dit plein uit.

Shiraz is Isfahans grootste concurrent. De stad is een meesterwerk van de Perzische architectuur en een bedevaartsoort voor liefhebbers van de Perzische literatuur en dichtkunst. Hier zoek je de tombes op van de middeleeuwse dichtmeesters Hafez en Saadi, struin je door sprookjesachtige rozentuinen en bezoek je de meest mythische moskee van Iran: de kleurrijke Nasir al Molkmoskee.

Reis naar de Oudheid

Iraniërs zijn trots op de rijke cultuur en geschiedenis van hun land. Nergens in Iran kom je deze trots zo onder ogen als in Persepolis, een 2.500 jaar oud paleizencomplex waar namen als Darius en Alexander de Grote in gegraveerd staan. Persepolis is een ruïne, maar het rijkdom waar de poorten, zuilen, paleizen en tombes van betuigen imponeert nog altijd.

Zulke tijdcapsules sieren heel Iran. De archeologische vindplaatsen Chogha Zanbil en Shush brengen je terug naar de Oud-Elamitische periode. Nabij Kermanshah bestudeer je de Sassanidische reliëfs van Taq-e Bustan en Bisotun. En in de Allamoetvallei, die de kalligrafiehoofdstad Qazvin omhelst, loop je door de oude forten en kastelen van de terroristische Assassijnen.

Iran en de Zijderoute

Zandduinen en zoutmeren karakteriseren het binnenland van Iran. De Dasht-e Lut is de heetste woestijn ter wereld en is bespikkeld met oasesteden waar de Zijderoute langsging. In Yazd, Aqda, Kashan en Kerman ontdek je de Perzische woestijnarchitectuur, de ingenieuze windvangers en qanats. Het zal je niet verbazen dat deze antieke steden ook op de reisroute van wereldreiziger Marco Polo lagen.

Iran beschikt over veel natuurparken waar je de berg- en woestijnlandschappen van dichtbij ervaart. Het Kavir National Park is misschien wel de meest bijzondere. Het park ligt bij het zoutmeer Daryache-ye Namak en de Grote Zoutwoestijn, en leent zich uit voor een perfecte dagtrip vanuit Qom. Qom is, naast Mashhad, de heiligste stad van Iran en een van de beste steden om de Islamitische cultuur te ontdekken!

Hebben we je geïnspireerd? Bekijk dan hier de beste aanbiedingen voor een rondreis door Iran!

Fotocredits: Julia Maudlin | alisamii

Vind je reisorganisatie

Meer Iran

Reviews Iran

Naastenliefde krijgt een nieuwe betekenis (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Arentina Edelenbos op 18 november 2019

Na enige twijfel toch de knoop doorgehakt. Dit jaar wordt het Iran! De cultuur en archeologie waren hetgeen waarvoor ik ging. Maar ik heb zoveel meer gezien dan welke website of reisgids kan beschrijven!

Elke stad heeft zijn eigen charme, waardoor het al vrij snel een plekje in je hart krijgt. En ook al lees je je nog zo goed in, heb je meerdere bezienswaardigheden al tig keer op verschillende sites bekeken en meerdere reisgidsen nageslagen; de werkelijkheid is zoveel mooier.

Normaal ben jij de toerist en ben je met een bepaald doel aan je reis begonnen. De een wil tot rust komen, lekker eten, van de zon genieten. Een ander kiest voor een actieve vakantie met de daarbij behorende sportiviteiten.

Ikzelf ben nieuwsgierig naar de mensen, hun manier van leven en hun cultuur. Elke vakantie van mij was een bewuste keuze en volgde een soortgelijk patroon; dit ga ik vandaag sowieso doen, met ruimte voor hier en daar een kleine wijziging.

Dit jaar verliep anders. Ik voelde mij geen toerist die zelf haar gaan en staan bepaalde. Nee dit jaar voelde ik mij een gast. Alsof ik een persoonlijke uitnodiging had gekregen om het land te mogen bezoeken.

Want o wat wordt het land negatief neergezet en wat heb ik mij verbaasd op de manier waarop zij met toeristen omgaan!

De interesse naar mij toe, zonder dat er een verkooptrucje achter zat. Een chauffeur die koffie ergens voor mij regelt, nadat ik 4 dagen zonder wel een beetje lang vond. De man aan de overkant van het hotel die mij uitnodigde voor het avondeten. Een totaal onbekende man bracht mij thee en koekjes. Alleen maar omdat ik vlakbij op een bankje zat te lezen. Op de vraag hoeveel het kostte bood hij mij geld!

En zo zijn er nog meer voorbeelden op te noemen. Ik weet hoe onwerkelijk het klinkt, want dit is totaal niet meer van deze tijd. Maar het is echt zoals het is.

Normaal sluit ik een reis af en kijk ik er met een goed gevoel naar terug. Dit keer niet.

Want ik wil meer! Ik wil terug!

Pluspunten Iran

 • Oprechte vriendelijke mensen
 • Veilig en vrouwvriendelijk
 • Vervoer makkelijk te regelen

Minpunten Iran

 • Pinnen is niet mogelijk
Ultieme tip: Verdiep je in het Zoroatrisme en bedenk dat dit geloof, met uitzondering van India, bijna nergens meer voetstappen heeft achtergelaten, als in Iran.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Welcome to Iran! (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Joop Malefason op 29 december 2018

Vanaf t moment van aankomst zijn we constant welkom geheten op straat, in de bazaar, bij bezienswaardigheden door de ongelooflijk gastvrije bevolking van dit prachtige land. Vooraf kregen we veel goedbedoelde waarschuwingen mee maar die waren totaal niet van toepassing op deze mooie, warme plek.

Pluspunten Iran

 • Enorm aardige locals
 • Divers land
Ultieme tip: De snap app downloaden, een soort Uber waarmee je een taxi besteld!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Verlies je hart in Iran (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Helga Gubbels op 13 november 2018

Iran is de mooiste reisbestemming die ik ooit ervaren heb. De bevolking is ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Gastvrijheid is enorm. Prachtige moskeeën en bezienswaardigheden als Persepolis uit de oudheid. Het is ook 1 van de veiligste landen die ik bezocht heb. Als je je netjes aan de voorschriften houd is er niets aan de hand en zal je de meest geweldige ervaringen opdoen tussen de bevolking.
Ik wil graag iets vertellen over Taarof. Dit zit de Iraniërs in het bloed. Dat betekent dat de taxichauffeur na de rit zegt dat je hem niet hoeft te betalen omdat hij het leuk met je had. Dit is natuurlijk niet zo dat hij het gratis wil doen en het is een spel van welles nietes. Als hij naar ongeveer 3 keer nog nee zegt mag je ervan uitgaan dat hij het meent. Dit kan ook in een restaurant of koffiebar gebeuren. Ik zeg altijd dat ik gewoon wil betalen en Taarof ingewikkeld voor me is. Dan lachen ze je vriendelijk toe en geven de prijs. Het lastige is dat veel toeristen het bewust en onbewust wel grappig vinden niet te hoeven betalen. Vergeet echter niet dat je er een traditie mee om zeep helpt maar dat de lonen ook laag liggen en de mensen hard moeten werken voor hun geld.

8,3
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
6 Natuur
nvt Stranden
5 Klimaat

Pluspunten Iran

 • Gastvrijheid
 • , cultuur

Minpunten Iran

 • Al het geld in contanten meenemen
Ultieme tip: Mijn tip gaat over lekkers meenemen uit Nederland. Iraniërs zijn erg vrijgevig en delen hun etenswaar met je. Ze waarderen het enorm als je zelf ook iets lekkers bij je hebt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Lovely Iran (bezocht in september 2017)

Review geschreven door John Bancken op 10 december 2017

Sinds enkele jaren is Iran makkelijk te bereizen. Na diverse landen in Zuidoost-Azië te hebben bezocht is Iran een echte aanrader. Nog nooit zulke lieve en gastvrije mensen ontmoet. Iran is een veilige bestemming van reisgezelschappen tot alleen reizende vrouwen. Er is enorm veel cultuur en natuur.

Pluspunten Iran

 • Betaalbaar
 • gastvrije bewoners
 • nog niet zo touristisch
 • veel te zien en te beleven

Minpunten Iran

 • geen gebruik van creditcard of bankpas mogelijk
Ultieme tip: Bezoek het plaatse Javaheri Dasht in de bergen nabij de Kaspische zee in het Noorden van Iran.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kennismaking met Iran (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Nel Frederiks op 25 november 2017

Eerste kennismaking met Iran. Een korte trip van Shiraz naar Isfahan met een spannende tocht door de woestijn bij Yazd per kameel. Vooral de sfeervolle lemen dorpjes zijn de moeite waard om te bezoeken. De beste tijd om Iran te bezoeken is tussen oktober en maart.

Pluspunten Iran

 • Heel veel vriendelijke mensen
Ultieme tip: Het grote plein in het oude centrum van Isfahan, een uur voor zonsondergang.
Aangeraden voor: Cultuurliefhebbers

Rondtrip door Iran (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Bas de Vries op 22 november 2017

Prachtig land dat veel te bieden heeft: woestijn, bergen, wintersport, zon, zee, strand maar bovenal een zeer gastvrije bestemming. Een groot land, maar makkelijk bereisbaar. Mooi om verschillende culturen te zien van het hectische stadsleven in Teheren tot de mensen in Palangan en de Bandari people. Probeer ook zeker eens bij de locals thuis te slapen! Enige minpunt is dat er vanuit Nederland geen hotels/excursies te boeken zijn en dat dat allemaal ter plekke moet.

8,0
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
8 Natuur
5 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Iran

 • Gastvrijheid
 • Divers
Ultieme tip: Bezoek Palangan!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Iran een land waar weinig mag, maar alles kan. (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Joke Oosterloo op 15 november 2017

Iran is nog een weinig ontdekte reisbestemming. Dat is jammer, want het is een fantastisch land. Prachtige natuur, fantastische steden, hele vriendelijke gastvrije mensen, comfortabele manieren van reizen, alles is er te koop.
Zo zijn in de toeristische plaatsen 100% ingesteld op de toeristen. Ik heb mijn dochter, haar vriend en zijn familie bezocht. We hebben samen diverse highligts van het land gezien. Een goed beeld gekregen van het dagelijkse leven en de cultuur.
2 weken was uiteraard te kort. Er is nog zoveel meer te ontdekken in dit mooie ondergewaardeerde land. Isfahan vond ik het mooiste, meest indrukwekkende en meest gevarieerde stad.
Als kledingtip in de zomer luchtige, bedekkende lichte kleding. Helaas de hoofddoek is verplicht in het openbaar. Het zoeken naar goede restaurants kost iets meer tijd. Er wordt veel vlees gegeten en veel fast food.
Bijzonder vond ik het dat er dagelijks in het openbaar in parken, in de natuur, op groene stroken langs de snelweg, in parkjes in de steden wordt gepicknickt en gebarbequed. Vooral s' avonds zie je overal families met een kleedje, eten en drinken bij elkaar tot s' avonds laat.
Het verkeer is een minder puntje. Er lijken weinig verkeersregels te bestaan op de snelwegen. In Teheran is het ontzettend druk. Maar het is ook wel weer bijzonder om te ervaren.
Voor mij was het de meest bijzondere mooie reis tot nu toe. Een land voor je bucketlist!!

8,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
7 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Iran

 • Betaalbaar

Minpunten Iran

 • verkeer
Ultieme tip: Isfahan is een sprookjesstad. Oud en nieuw. Cultuur en geschiedenis ten top.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Dichtbij en onvergetelijk (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Wendy van Leeuwen op 12 november 2017

We hadden maar 2 weken dus niet al te ver vliegen. Maar wel een land waar je niet snel aan denkt.
Iran was een geweldig land, de mensen super vriendelijk, we kregen dagelijks uitnodigingen voor thee of lunch. Ze zijn ook verder ontwikkeld dan gedacht, maar dat waren ze al voor dat de sancties opgelegd waren.

We zijn er zonder vooropgezet plan heen vertrokken en konden daar heel makkelijk onze weg vinden met openbaar vervoer.
Wij hebben een kleine ronde gedaan maar zowel de grote als kleine steden gezien. Tot in de verlaten woestijn.
Theheran, Shiraz, Jazd, Farahzad, Esfahan en dan vergeet ik nog de naam van het woestijndorpje waar ons hostel het enige gebouw was.

Hoewel je als vrouw altijd een sjaal over je haar moet dragen heb ik dat niet als vervelend ervaren. Sterker nog, wij waren in de winter dus op de koude dagen was het zeker niet erg!

Een aanrader, het is voor alle reizigers heel goed te doen (backpacker tot luxe reiziger of met een groep)

Pluspunten Iran

 • goed bereisbaar
 • zeer vriendelijke bevolking
 • dichtbij Europa
 • totaal andere wereld
 • spreken goed Engels

Minpunten Iran

 • Eten wat minder gevarieerd
 • niet heel goedkoop
Ultieme tip: Ga in op een uitnodiging om bij iemand thuis thee te drinken of te eten!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Wat een geweldig vriendelijke bevolking! (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Janny Hartog op 11 november 2017

We hebben 15 dagen een rondreis gemaakt door Iran. Wat een afwisselende landschappen, dat hadden we niet verwacht. Mooie steden met allemaal prachtige tuinen waar de mensen heerlijk zaten te picknicken, daar houden ze van. De mensen zijn nieuwsgierig en benieuwd naar onze verhalen en heten je welkom en vragen waar je vandaan komt. We hebben genoten van al dat schitterende mozaïekwerk in de moskeeën. Je raakt niet uitgekeken.

Pluspunten Iran

 • Vriendelijke bevolking
 • goed klimaat
 • mooie natuur.

Minpunten Iran

 • niet pinnen
 • dus kontant geld
 • bedekt gekleed als je dat niet prettig vind.
Ultieme tip: Bezoek zeker de stad Isfahan. Daar mag een bezoek aan het Imamplein niet ontbreken: moskee, paleis en de bazaar.
Aangeraden voor: Cultuurliefhebbers

Iran en haar mensen (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Carmen Heemels op 19 juni 2017

Een ontontdekt schitterend land met de meest lieve en gastvrije mensen. Je leert dat het beeld van dit lamd en haar bewoners niet klopt met wat de media je wilt laten geloven. En dat is ontzettend jammer. Dit land en mensen verdienen meer. Daarbij is hetqua natuur en cultuur ook meer dan de moeite waard! Ga op avontuur, bezoek Iran! Daarbij is het een enorm gastvrij land. Je voelt je meer dan welkom. Iedereen gaat graag met je in gesprek. Het is veel moderner als wat men in het algemeen denkt. De gewone mensen denken open en zijn bij de tijd. Internet is soms lastig (facebook etc) maar iedereen omzeilt het. En daardoor heb ikzelf veel contacten nog steeds met gemaakte vrienden uit Iran. Ik ga zeker terug! Ik heb er vrienden voor het leven gemaakt. Heel bijzonder en fijn.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Iran

 • super aardige locals
 • schitterende cultuur
 • veilig en gastvrij

Minpunten Iran

 • ik weet er geen
 • slechte internetvebinding
Ultieme tip: De oude cultuur in het gebied rondom Dezful en Ahwaz
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Duizend en 1 nacht (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Els Thiescheffer op 08 juni 2017

Iedereen zal je met verbazing aankijken wanneer vertelt dat je naar Iran gaat en bij terugkomst zul jij hen verbazen met foto's en verhalen over gastvrijheid en eeuwenoude culturele bezienswaardigheden. Iran is de meest bijzondere vakantiebestemming ooit. Hartverwarmende mensen die je eten geven tijdens het picknicken, mensen die je een slaapplek bij hen thuis aanbieden, mensen die alles over jouw cultuur willen leren omdat er niet zoveel buitenlanders komen. Uiteraard moet je als vrouw altijd bedekt gekleed in wijde kleding over de knie en is alcohol ten strengste verboden, maar buiten dat kun je je vergapen aan bladgoud en eeuwenoude paleizen in esfahan, tuinen in kashan, bergdorpjes rond yazd en caravanserai in de woestijnen. Doen en zorg dat je een keer een echt bijzondere reis maakt.

8,1
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
6 Veilig
7 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Iran

 • geweldige locals
 • heerlijk eten
 • unesco werelderfgoed

Minpunten Iran

 • dresscode
 • geen alcohol
 • vrouw niet alleen in de avond op straat
Ultieme tip: Neem eten altijd aan en respecteer de lokale gebruiken. Laat teheran voor wat het is en volg de oude zijderoute
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Een warm welkom (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Mandy Kool op 07 mei 2017

Wat een geweldig land! Voordat we naar Iran vertrokken kregen we vaak de vraag of we gek waren; want het is daar toch niet veilig? Niks is minder waar, Iraniërs zijn de liefste mensen die je ooit zult ontmoeten en doordat het nog niet heel toeristisch is wilt iedereen je helpen in plaats van oplichten. Daarnaast is het reizen super makkelijk, het leven goedkoop en het land prachtig!

Pluspunten Iran

 • De locals
 • het landschap
 • goedkoop

Minpunten Iran

 • hitte
 • islamitische wetten
Ultieme tip: Zeg Ja! Als lokalen mensen je iets aanbieden of thuis uitnodigen. Het wordt een onvergetelijke ervaring.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wonderfull Iran (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Nienke van der Meulen op 07 mei 2017

Afgelopen september ben ik op het vliegtuig gestapt naar, voor mij misschien wel, de meest verassende reisbestemming. We zijn begonnen in de hoofdstand Teheran. Een grote, bruisende, tikkeltje vieze, stad. Tegen alle verwachtingen in is Teheran een zeer ontwikkelde stad. Er loopt in Teheran, net als in Nederland, een divers volk rond. Op de ene hoek een alternatief groepje, een stap verder een groep zeer traditioneel geklede Iraniërs.
Na twee dagen heb ik Teheran verlaten en een trip naar het Zuiden gemaakt. Kashan, Shiraz, Yazd, Esfahan. Kashan een wat kleiner stadje met een grote variatie aan activiteiten. Shiraz is een grotere stad, met veel mooie markten en gezelligheid. Toch heeft Esfahan ons hart gestolen. Esfahan is een grote, kleurrijke stad die zoveel gastvrijheid kent. Wij zijn meermaals uitgenodigd voor een etentje bij een familie.
Na het zuiden hebben wij onze weg noordelijk vervolgd naar Mashad en wij eindigden in Gorgan. Twee steden waar het toerisme minimaal is, hierdoor nog ontzettend puur. In Mashad zijn wij uitgenodigd om te komen slapen bij een jong Iraans stel, zij hebben ons deze grote heilige stad laten zien.
Gorgan was een prachtig contrast met de andere steden. Gorgan is bergachtig en erg groen, in tegenstelling tot de woestijnomgeving van het zuiden. Voor ons was Iran de onontdekte paren van het middenoosten. Een bestemming waarvan ik denk dat deze snel genoeg ontdekt zal worden door veel toeristen.

7,7
9 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
7 Natuur
nvt Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Iran

 • Betaalbaar
 • gastvrij
Ultieme tip: In Iran zijn wij op veel plekken uitgenodigd om te blijven eten, slapen of voor een uitstapje. Hoewel wij hier eerst sceptisch/wantrouwend tegenover stonden, is dit een MUST DO!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Twee-weekse backpack trip (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Guusje van den Ouweland op 02 oktober 2016

Mijn trip naar Iran is er een om nooit te vergeten. Mensen zijn ontzettende behulpzaam, ze staan open voor gesprekken en spreken graag met buitenlanders. De natuur is prachtig, de architectuur betoverend en de mensen zijn zo mooi. Absoluut een aanrader en zeker een makkelijk land om in rond te reizen, ook als vrouw.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Iran

 • locals
 • eten
 • onbekend

Minpunten Iran

 • soms opdringerig
Ultieme tip: Visa kun je aanvragen op het vliegveld bij aankomst. Zorg dat je alvast een nacht hebt vastgelegd zodat je dat adres kan opgeven. Dan kun je daarna reizen waarheen je maar wil!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors