Reisadvies Iran

Reisadvies Iran

Een rondreis door Iran is als een reis door de Oudheid. Tijdens de voorbereidingen droom je al snel weg naar eeuwenoude paleizen en mozaïeken moskeeën en dwaal je in gedachten al door de krioelende gangen van de bazaars. Toch moet je tijdens alle voorpret niet vergeten om rekening te houden met het reisadvies voor Iran. 

Door het warme onthaal van de lokale bevolking voel je je al snel op je gemak in Iran. Maar aangezien er tussen Iran en de omliggende landen in het Midden-Oosten politieke spanningen heersen, is het toch verstandig dat je het reisadvies voor Iran goed in de gaten houdt. 

Wat is het reisadvies voor Iran?

Terwijl je je vergaapt aan eeuwenoude bouwwerken die uit een sprookje van duizend-en-een-nacht lijken te komen, vergeet je even de wereld om je heen. Toch mag je niet vergeten dat je in het Midden-Oosten bent en er veel politieke spanningen zijn tussen Iran en zijn buurlanden. 

Het reisadvies voor Iran van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor Nederlanders die op vakantie in Iran zijn of in Iran wonen is om alert te zijn en op de hoogte te blijven van de binnenlandse en internationale ontwikkelingen. Verder wordt geadviseerd om de grensgebieden met Afghanistan en Pakistan tot honderd kilometer vanaf de grens en het grensgebied met Irak tot tien kilometer vanaf de grens te vermijden. 

Hoe blijf je op de hoogte van het reisadvies voor Iran?

Plan je een rondreis door Iran? Dan is het belangrijk om regelmatig het actuele reisadvies voor Iran te checken. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken houdt de actuele situatie in Iran goed in de gaten. Wanneer de situatie daarom vraagt wordt het reisadvies voor Iran aangepast. 

Ondanks de veiligheidsrisico’s en politieke spanningen hoeft dit je vakantie in Iran niet te domineren. Iran is een zeer gastvrije vakantiebestemming met een behulpzame bevolking, veelzijdige natuur en authentieke steden. Stap in de figuurlijke tijdmachine en geniet van je rondreis door Iran.

Vind je reisorganisatie

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors