Iran visa

Iran visa

Jullie tickets en hotel in Iran zijn geboekt, de koffers ingepakt. Je reisgenoten en jij zijn helemaal klaar voor een rondreis door Iran! Toch?

Bijna. Want voordat de vakantie in Iran kan beginnen, moeten de visa voor Iran nog geregeld worden. Hier lees je alles wat je moet weten over visa voor Iran.

Visa Iran: hoe werkt het?

Als je op vakantie naar Iran gaat heb je een visum nodig. Visa voor Iran dienen aangevraagd te worden via de website van de ambassade van Iran in Nederland. Het is alleen mogelijk om een elektronisch visum (e-visum) aan te vragen. Met dit visum mag je dertig dagen in Iran verblijven. Belangrijk om te weten is dat kinderen een eigen reisdocument nodig hebben en niet meer bijgeschreven mogen staan in het paspoort van hun ouders. Kijk voor meer informatie over de benodigdheden voor je visumaanvraag op VisumCentrale.nl.

Visa voor Iran aanvragen kan soms best ingewikkeld zijn en veel tijd in beslag nemen. Daarom kun je er ook voor kiezen om het uit te besteden aan VisumCentrale.nl. Zo weet je zeker dat je visumaanvraag voor Iran goed verloopt. Bovendien bespaart het je tijd en werk. De kosten van de service van VisumCentrale.nl worden per reiziger berekend en zijn afhankelijk van het aantal diensten die je kiest, het aantal reizigers waarvoor visa voor Iran worden aangevraagd en het aantal werkdagen dat de visumaanvraag duurt. De sluitingsdagen van de ambassade kunnen invloed hebben op de verwerkingstijd van je visumaanvraag. Zorg er dus voor dat jij en je reisgenoten jullie visa voor Iran tijdig aanvragen. 

Alle visa voor Iran geregeld en klaar om te vertrekken? Toch niet, want naast een visum dien je bij aankomst in Iran ook een Engelstalige verklaring van je zorgverzekering te overhandigen waarin onder andere specifiek vermeld staat dat Iran onder de zorgverzekering valt. Neem hiervoor tijdig contact op met je zorgverzekering. 

Iran Visa on Arrival

Heb je geen tijd om te wachten op je visum? Dan kan je ook kiezen voor een Visa on Arrival. Deze regel je op de grote luchthavens van Iran. Dit visum is dertig dagen geldig en moet je ter plekke contant afrekenen. Maar let op: voor een Visa on Arrival moet je wel minimaal twee dagen je vakantie in Iran vooraf het applicatieformulier voor het elektronische visum invullen en een vliegveld selecteren. Deze visumaanvraag moet je bij aankomst op het vliegveld samen met de verklaring van je zorgverzekering geprint overhandigen.

Geldigheid paspoort voor visa voor Iran

Om in aanmerking te komen voor een visum voor Iran moet je paspoort aan het einde van je rondreis door Iran nog minimaal zes maanden geldig zijn.

Vind je reisorganisatie

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Turkije kenner
Sponsors