Reviews Syrië

Het kan prachtig zijn, maar ik heb het niet gezien (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 04 augustus 2016

Misschien kwam het door de meedogenloze, chagrijn opwekkende hitte waarin ik belandde toen ik naar Cambodja reisde, maar mijn ervaring met het land is niet zo positief. De mensen vond ik onvriendelijk, de natuur droog en vlak. Culturele highlights waren indrukwekkend, maar erg drukbezocht. De ongelofelijk zachte, witte zandstranden waren bezaaid met plastic rotzooi. Sommige medereizigers waren onder de indruk van Cambodja, maar in mijn ogen is het een mens- en milieuonvriendelijk land.

Allereerst ben ik, in gezelschap van een zonnesteek, naar de hoofdstad Phnom Penh gegaan. Het knusse centrum bestaat uit een serie smalle, neon-verlichtte straatjes waar je lekker eet en leuk uitgaat. Maar na een korte wandeling zie je al gauw dat dit gebied alleen is gericht op de toerist: de locals die hier rondstruinen en -kruipen zijn voornamelijk prostituees en bedelaars. Een tripje naar de hartbrekende Killing Fields licht toe hoe het land in zulke barre omstandigheden is weggezakt.

Snel ontvluchtte ik de hoofdstad en reisde ik af naar Sihanoukville. Dit kustplaatsje houdt zich voornamelijk bezig met het nog meer bezatten van jonge, dronken toeristen. Wel kan je vanaf hier een boot pakken naar de back-to-basic eilandjes Koh Rong en Koh Rong Sanloem. Spierwitte stranden, een groene wildernis en een tekort aan WiFi en elektriciteit zouden deze eilandjes kunnen omtoveren tot een paradijs. Maar vergis je niet. Al geniet je er enorm, de meeste stranden zijn smerig, je kan nergens afkoelen door de extreme hitte en airco-loosheid, en de kans is groot dat je er een voedselvergiftiging oploopt.

Siem Reap. De laatste stop. Ik had ontzettend uitgekeken naar een bezoek aan het tempelcomplex Angkor Wat. Om vier uur was ik m'n bed uitgekomen om het 'achtste wereldwonder' tijdens zonsopgang te bezichtigen... samen met ongeveer duizend andere toeristen. De tempels waren groots en oud, maar er waren zo extreem veel mensen dat ik er nauwelijks van heb kunnen genieten.

5,8
6 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
5 Locals
5 Veilig
5 Natuur
8 Stranden
3 Klimaat

Pluspunten Syrië

  • Betaalbaar
  • Mooie eilandjes

Minpunten Syrië

  • Onvriendelijke locals
  • Erg vies
Ultieme tip: Ga er in het juiste seizoen heen! De hitte kan ondragelijk zijn.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

het gezelschap waar wij mee waren, was gewoon eem grote familie. (bezocht in september 2011)

Review geschreven door Theo Geerts op 22 mei 2016

ben niet zo topografisch aangelegd, maar waar wij zijn geweest, brice canyon, dead valey, the grand canyon, monument valey en josemity park waren een van mijn mooiste belevenissen!

Pluspunten Syrië

  • de mensen zijn erg aardig en behulpzaam. eten en drinken kan je overal in div. prijsklassen.
Ultieme tip: deze parken mag je niet missen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Romantisch, zonder elektriciteit in het park (bezocht in januari 2009)

Review geschreven door Marianne Hens op 20 mei 2016

Super, 's morgens wakker worden door het gesnurk van de neushoorns vlakbij het huisje.
's Avonds werd voor ons het kampvuur aangestoken en gingen we dineren bij het licht van olielampen.
de gamedrives waren mooi, veel gezien van heel dichtbij.

Ultieme tip: laat het lekker zo eenvoudig blijven!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers

test berk test berk

Review geschreven door Manzano Amsterdam op 14 april 2016

test berk test berk test berk test berk test berk test berk test berk test berk test berk test berk test berk test berk test berk test berk test berk test berk

Luang Prabang, de parel van Laos (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Maarten Kuiper op 05 april 2016

In december 2014 hebben mijn vriendin en ik een aantal landen bezocht in Azië. We zijn begonnen in Cambodja en door gereisd naar Luang Prabang in Laos. Wat een verademing in vergelijking met Siem Reap! De stad is gemoedelijk, gezellig, veilig en mooi. Tevens is het de perfecte uitvalbasis voor alle bezienswaardigheden in de buurt die allemaal met de Tuk Tuk te bereiken zijn. Zo zijn er de Tad Sae watervallen die je tevens, naast de gebruikelijke route met de Tuk Tuk, ook lopend kan bereiken met een van de georganiseerde wandelingen door de bergen rondom Luang Prabang. Tijdens deze wandelingen kom je ook langs de dorpen van de etnische groeperingen van het land. Een regelrechte aanrader! Naast de Tad Sae watervallen zijn er nog de Kuang Si watervallen (groter en indrukwekkender dan de al mooie Tad Sae), de Buddha caves (vooral de bootreis is de moeite waard) en de tempel op Phousy (spreek uit Foesie, niet dat andere waar je aan dacht :)) Mountain. Ook de processie van de monniken, die een aantal keren per week de berg af komen om bij de lokale bevolking om eten te bedelen, is de moeite waard. Het is alleen jammer dat deze laatste, toen wij er waren in ieder geval, werd verpest door hordes toeristen die ontzettend asociaal gedrag vertoonden. Al met al echt een belevenis, een die ik iedereen van harte aan kan raden! Als je (hobby)fotograaf bent, zoals ik, geldt die aanbeveling dubbel!

Ultieme tip: Utopia, super gezellig restaurant vol backpackers, met uitzicht over de Mekong rivier.

Een must-see als je naar Java gaat (bezocht in mei 2009)

Review geschreven door Berk Bakay op 10 maart 2016

Sommige highlights zijn zo populair dat je ze liever vermijdt. De Borobudur is niet zo'n highlight. Okay, okay de tempels van Angkor Wat en Bagan zijn indrukwekkender maar als je naar Java gaat, moet moet moet je ook een bezoekje brengen aan de Borobudur.

Minpunten Syrië

  • Kan te druk zijn
Ultieme tip: Ga je mengen met de locals. Zo oprecht aardig! Je vingers in v-vorm en lekker veel foto's (laten) maken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Iran kenner
Reis van de maand
Eigenwijs Vietnam - va € 750
Eigenwijs Vietnam

Dit is een reis door Vietnam voor de reiziger met wat minder budget

  • Slaap op een traditionele Chinese jonk in het magische eilandengebied
  • Bij Saigon laat je per boot het leven in de Mekong Delta op je inwerken
Bekijk reis
Sponsors