Iraanse ambassade

Iraanse ambassade

Zowel bij de voorbereiding van je rondreis door Iran als eenmaal ter plekke kan het voorkomen dat je de diplomatieke vertegenwoordiging van een ambassade nodig hebt. Visa voor Iran moeten bijvoorbeeld vooraf de reis geregeld worden bij de Iraanse ambassade in Nederland. En als je eenmaal op vakantie in Iran hulp nodig hebt omdat je bijvoorbeeld je paspoort bent kwijtgeraakt, kun je hiervoor terecht bij de Nederlandse ambassade in Iran. Hier vind je informatie over de vestigingen van de ambassade. 

Waar vind ik de Iraanse ambassade in Nederland?

Voor het regelen van visa voor Iran ben je aangewezen op de ambassade van Iran. De Iraanse ambassade in Nederland vind je in Den Haag. Het adres is Duinweg 20 in Den Haag. De ambassade van Iran is telefonisch te bereiken op +31 70 338 40 01. Faxen kan naar +31 70 350 32 24 en e-mailen naar iranemb.lhy@mfa.gov.ir. 

Om een onnodig tripje naar Den Haag te voorkomen is het verstandig om vooraf de openingstijden te checken op de officiële website van de Iraanse ambassade: www.thehague.mfa.ir. Visa voor Iran dienen online aangevraagd te worden. Hierna maak je via de website een persoonlijke afspraak. Dit kan enkel twee weken van tevoren. 

Waar vind ik de Nederlandse ambassade in Iran?

Mocht er iets misgaan tijdens je vakantie in Iran, dan is het wel zo prettig om te weten waar je terecht kan. De Nederlandse ambassade in Iran vind je in de hoofdstad Teheran. Het adres is No. 60 West Arghavan street, Dibaji North street, Farmanieh, Tehran. De Nederlandse ambassade in Iran is 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar op +98 21 2366 0000. Faxen kan naar +98 21 2366 0190 en e-mailen naar teh@minbuza.nl. Kijk voor meer informatie op hun website

Waarvoor kan ik de Nederlandse ambassade in Iran raadplegen?

De Nederlandse ambassade in Iran kan je onder andere helpen bij het verlengen of aanvragen van een paspoort, het geven van een consulaire verklaring of het legaliseren van documenten. Daarnaast kun je ook contact opnemen met de Nederlandse ambassade in Iran in geval van nood. Bijvoorbeeld bij diefstal, verlies van reisdocumenten of opname in het ziekenhuis.

Vind je reisorganisatie

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors