Qatar
7,7
8,0 Algemene ervaring
8,0 Beziens­waardigheden
8,0 Steden of plaatsen
9,0 Locals
8,0 Veilig
7,0 Natuur
- Stranden
6,0 Klimaat

Qatar

door Getaway Travel

Een dynamische skyline schittert door de hoogstaande zon. Gigantische winkelcentra trekken honderden mensen aan en snelle auto’s scheuren over de snelweg. Ondertussen komen traditionele gebruiken tot leven bij de vele souks en zorgt de tropische Perzische Golf voor een relaxed sfeertje aan de kust.

Zo klein als het schiereiland op de wereldkaart lijkt, zo groots is het in haar uitvoering. Qatar is authentiek, mysterieus en eenvoudig. Tegelijkertijd is het hypermodern, hectisch en snel. Tijdens je vakantie in Qatar val je geheid van verbazing in verbazing.

Een wereld van twee uitersten

De hoofdstad Doha laat meteen het enorme contrast zien. Winkelcentra zijn gevuld met de meest luxe merken. Ferrari’s en SUV’s stelen de show op de snelweg. En de wolkenkrabbers verkleuren ’s avonds in alle kleuren van de regenboog.

Om de hoek van de enorme gebouwen doet een heel andere wereld zich voor. Doha’s bekendste souk Souq Waqif is een explosie van authenticiteit, geuren en kleuren. Traditioneler kom je het in Qatar niet tegen. Voor je het weet sta je met tassen vol gouden kamelenbeeldjes, handgemaakte Perzische tapijten en heerlijk ruikende kruiden weer buiten.

Natuurlijke parels

Net buiten Doha maakt de volgebouwde skyline plaats voor uitgestrekte en onaardse landschappen. Met je 4x4-terreinwagen rijd je over het zandachtige gebied van Bir Zekreet. Kalkstenen sculpturen sieren het maanachtige landschap en eeuwenoude forten maken het gebied mysterieus.

Helemaal naar het zuiden vind je nog een andere natuurlijke parel. Tussen dieporanje zandduinen doemt een enorm meer op. De zeldzame omgeving van Khor Al Adaid nodigt je uit voor een potje zandboarden of een nacht onder de sterrenhemel. Zittend met je voeten in het zand kijk je naar de miljoenen lichtpuntjes en schittert de woestijn als een zilveren deken om de ‘binnenlandse zee’ heen.

Meer bezienswaardigheden in Qatar 

Naast bijzondere landschappen en een drukke hoofdstad heeft Qatar ook een plaats waar je terug gaat in de tijd. Al Khor was vroeger beroemd om haar parelindustrie. Tegenwoordig haal je hier heerlijke verse vis op de vismarkt, dobberen dhows op zee en sieren authentieke uitkijktorens de kust.

Of kom tot rust op de boulevard van Al Corniche. Wuivende palmbomen sieren de promenade en een frisse zeewind waait door je haren. Terwijl het relaxte vakantiegevoel de boventoon voert, heb je een indrukwekkend uitzicht over de skyline van Doha. 

Kan jij niet wachten om dit wonderlijke land te bezoeken? Bekijk dan hier alle rondreizen naar Qatar!

Fotocredits: Jude Freeman

Vind je reisorganisatie

Meer Qatar

Reviews Qatar

Een lange overstap in Doha (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Rick Bleumink op 02 december 2017

Vanwege een lange overstap van de vlucht van Dubai naar Schiphol met Qatar Airways was er de kans om Doha te bekijken. De oude souk en de buurt rondom de oude haven voelen authentiek aan en vormen het oudere gedeelte van de stad. Het uitzicht vanuit de haven op de nieuwe stad is verbluffend!

7,7
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
7 Natuur
nvt Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Qatar

  • Vriendelijke locals
  • Goed eten
  • Niet duur
  • Weinig toeristen
  • Warm

Minpunten Qatar

  • Te warm
  • Slecht openbaar vervoer
Ultieme tip: Breng een bezoek aan Dhow Harbour, de oude haven van Doha. Daar kun je verschillende traditionele boten (dhow's) spotten met het uitzicht van het nieuwe Doha op de achtergrond.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Israël kenner
Sponsors