Al Corniche

Al Corniche

door Saskia Bergmeijer

Gehaaste auto’s scheren voorbij je taxi en door de torenhoge wolkenkrabbers naast de snelweg voel je je inimini. Je vraagt je af waar de taxichauffeur je heen brengt. ‘A very special place’ zei hij, toen je vroeg of hij een rustgevende plek kende in het toch wel hectische Doha.

De taxi stopt en je stapt uit. Voor het eerst tijdens je vakantie in Qatar zie je degelijke voetpaden vol wandelende mensen. De zeven kilometer lange boulevard Al Corniche ligt aan je voeten. Aan de linkerkant vormen wolkenkrabbers een benauwde muur, aan de rechterkant is een schitterend vergezicht over de Perzische Golf. 

Van verse vis tot Arabische koffie

Je wandeling begint in het zuiden van de promenade. Je bestelt een Arabische koffie bij het traditionele Halul Coffeehouse, het enige lokale koffietentje dat niet gemoderniseerd is. Omgeven door aromatische geuren loop je richting Ras Abu Abboud Street. Het groene parkje met sier windmolens is een verademing in de volgebouwde stad. 

Verderop de boulevard loop je tussen de joggende sporters, spelende kinderen en struinende locals richting de dhow haven. Tientallen traditionele houten schepen vullen de ligplaatsen en worden afgewisseld met moderne, witte jachten. Een geur van verse vis leidt je naar Corniche Fishing Spot, waar lokale vissers de buit van de dag binnenhalen.

Schitterende skyline

Het is inmiddels alweer het einde van de middag. Tevens het beste moment om een wandeling te maken over Al Corniche tijdens je vakantie in Qatar. De boulevard komt tot leven en de terrassen van omliggende restaurantjes raken vol. De zon staat steeds dichter bij de zee, die de boulevard een oranje gloed geeft. 

Vanaf de kade heb je een imposant uitzicht over West Bay, in het noorden van Al Corniche. De traditionele vissersbootjes staan in groot contrast met de glimmende en hypermoderne wolkenkrabbers van het zakelijke district. Er is haast geen betere weerspiegeling van Doha dan dit vergezicht: traditioneel en futuristisch in één. 

Bezienswaardigheden bij Al Corniche 

Breng tijdens je wandeling over Al Corniche ook een bezoek aan het Museum van Islamitische Kunst. Een inspirerende collectie van kleding, juwelen en keramische voorwerpen brengt je dichter bij het traditionele Qatar. Niet alleen de binnenkant van het museum is het bezoeken waard. Het wit geblokte gebouw is een imposant bouwwerk, en daardoor een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden van Al Corniche. Gevestigd op een klein schiereiland, heb je hier het beste uitzicht over de skyline van Doha.

Een ander indrukwekkend bouwwerk is het pearl monument. Bij de ingang van de dhow haven herinnert een enorme opengeklapte oester eraan dat Doha voorheen een succesvolle handelsplaats was in pareloesters. Tegenwoordig is het vooral een plek waar je door de selfiesticks het bouwwerk haast niet meer ziet. Met uitzicht over de schitterende zee, authentieke dhows en futuristische skyline is dit, naast een van de bezienswaardigheden van Al Corniche, ook de plek voor een perfecte vakantiefoto. 

Kan jij niet wachten om over Al Corniche te wandelen? Bekijk dan hier alle rondreizen naar Qatar!

Fotocredits: Jaafar Alnasser

Vind je reisorganisatie

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors